21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 31.5.2007 13:34

Jaderný útok mi nevadí,

ten by stejně nikdo z nás nepřežil. Už ale vidím, jak se budou "vstřícně" ze strany Ruska uzavírat obchodní smlouvy. Konečně oni naše zboží nepotřebují a suroviny mohou prodat do Číny. Ale nobojím se, Topolánek to nahradí dovozy z Ameriky.

Štváč 31.5.2007 13:18

???

Jak se asi změní naše pozice, budou-li radary v rukou NATO ? Budou pro Rusko, pacifisty, komunisty, tv diváky a další zamindrákované "statečné"občany, méně nebezpečné ?

pospich 31.5.2007 13:13

re: zapřahání kočáru....

Jiří K. 31.5.2007 13:04

Zapřahání kočáru před koně aneb logika v zacyklená v kruhu

Rusko nám hrozí atomovým útokem - jaká hanebná zákeřnost. Navíc to je prý ten nejpádnější argument pro umístění základen. Směšná logika pane Doležale – nejprve v rozporu s mezinárodními odzbrojovacími dohodami vytvoříme pro Rusko novou hrozbu umístěním základen a protiraketových systémů o tisíce kilometrů blíže jeho území a když na to logickým způsobem reaguje, prohlásíme to za nejpádnější důvod a argument pro ony základny.

To fakt nemá chybu.

Že takovýto jednostranný krok USA si vynutí adekvátní protiopatření, muselo hned dojít každému, kdo se logicky zamyslel nad důsledky plánu na umístění systémů protiraketové obrany na naše území a nad věrohodností oficiálně vyhlašovaného důvodu jejich rozmístění. Radarové systémy se ničí vždy jako první v pořadí a spolehlivé a rychlé vyřazení zajistí jenom jaderná zbraň. Že tento jednostraný krok vážně podkope důvěru a naruší vztahy s Ruskem bylo již od počátku naprosto jasně předvídatelné.

Nebudou li základny, nebude ani důvod, proč je jadernými zbraněmi ničit. To by mohl dokázat pochopit i pan Doležal. Nebude ani důvod opouštět léta nastolenou cestu snižování výzbroje v Evropě, jenom by měly všechny strany navzájem jednat jako rovný s rovným.

Malý Aston 31.5.2007 13:12

Re: Zapřahání kočáru před koně aneb logika v zacyklená v kruhu

Souhlasím s Vámi.Jsem proti radaru.Koupil jsem si dalekohled a lavičku v OBI.Tuto investici nechci nevyužít.Když nebude radar,budou pěkně rakety létat nad námi a já se budu dívat a dělat si čárečky kterých je více zda ruských nebo amerikánských.Když radar bude,odseru to jako první.Takže jsem taky proti,vrazil jsem do svého pozorovacího centra spoustu prachů.Až to začne létat,budu Vás ihned informovat.:-D

ladasC 31.5.2007 13:20

Re: Zapřahání kočáru před koně aneb logika v zacyklená v kruhu

Milý jiří ,to jak argumentujete fakt potřebuje řádného zaslepence a obdivovatele starých pořádků.Američané projednávají možnost umístit protiraketový systém do střední Evropy a Rusové vyskoušely rakyty  tímto radarem nezachytitelné,nějak Vám hapruje časová osa.Zároveň Američané udávají ,že systém bude obsahovat cca10 protiraketoých střel a Rusové uvádějí ,že jen pobaltské jednotky disponují několika tisíci střel.Tak se v tom nějak strácím,ale vy pravdu určitě nemáte:-D

Skeptic/us Maximu/s 31.5.2007 14:01

Nelžete cizáku,

tento typ radaru zachytí jakoukoli mezikontinentální raketu. Je zcela lhostejné kolik "antiraket"(prakticky se neliší od raket s jadernými hlavicemi a hlavice jsou vyměnitelné) bude v Polsku, protože jde především o monitorování manévrování ruských raketových zkoušek.

Jura 31.5.2007 14:09

doplnění

Jde o monitorování startujících raket v prvních sekundách po startu (kdy jsou ještě zranitelné, protože nemůžou manévrovat a možnosti je zlikvidovat i jinými zbraňovými systémy)

Starý J. 31.5.2007 15:23

Re: Nelžete cizáku,

Co to blábolíte? Rusové budou provádět zkoušky nad našimi hlavami? A ty co provádí kdesi hluboko ve svém území, ty spolehlivě monitorují ze satelitů již dávno a dávno!

Skeptic/us Maximu/s 31.5.2007 15:39

Neblábolte Starý J.,

žádný vynesený radar nemůže mít parametry toho na zemi a navíc při více radarech je měření přesnější.

Štěpán Votoček 31.5.2007 13:00

Radaru ANO

Díky, pane Doležale. Líbí se mi vaše střízlivé a argumenty podložené názory a co se týká radaru, vidím to stejně. Nechápu, proč je v našich spoluobčanech tak zakořeněn pseudopacifismus při českých historických zkušenostech. Když se názorově sejdou komunističní důchodci a adolescentní odpůrci Západu, není co dodat.

Yurri 31.5.2007 14:42

Re: Radaru ANO

R^R^R^>-

Roben 31.5.2007 11:27

Pan Šovinista píše...

Pane Doležale, poskytl jste mi další důvod, proč ten radar nepodpořit. >- Strašení Ruskem, to jste trochu OUT!

ladasC 31.5.2007 13:23

Re: Pan Šovinista píše...

Strašení Ruskem je možná OUT,ale věř Rusum.Já bych pro jistotu ten radar akceptoval,když už to nemůže být celá základnaR^

Kuliferda 31.5.2007 11:20

NE RADARU

Jděte s radarem do ...

p_m 31.5.2007 12:38

Re: NE RADARU

Do Brd?;-)

sam 31.5.2007 12:41

Re: Re: NE RADARU

pokud je máš v zadku, tak právě tam ;-D

AndyO/X 31.5.2007 11:13

Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

kdo ve světě válčí a zadlužuje vlastní zemi natolik, že je jasné, že tyto dluhy z této války a těch minulých už nikdy nesplatí?P.S.Špidla to není.PseudoČech mi určitě jako správný popleta napíše, že je to Putin:-))

Harpyje 31.5.2007 11:14

Re: Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

I Vy vtipálku!

Štěpán Votoček 31.5.2007 12:53

Re: Takže ještě jednou se zeptám místní proradarové blbečky,

Vidím chlapče, že máš pro lidi s opačným názorem jasnou škatulku - blbečci. Zajímala by mě logika, vás, protiradarových chytráků. Takže prosím od odpověď: 1. Pokud žádné nebezpečí z Blízkého Východu ani Ruska nehrozí, proč tedy strašíte lidi tím, že přítomnost radaru bude cílem pro nepřítele ? A jakého tedy ? 2. Pokud nebezpečí hrozí, chcete nám vsugerovat, že nás se to netýká, když nebudeme dráždit a tahat čerta za ocas ? Věřím, že mi kromě přidělení titulu blbeček zodpovíš tento paradox. 

Skeptic/us Maximu/s 31.5.2007 13:50

Votoček prozradím Vám, proč jste blbeček

Nebezpečí hrozí minimální, protože tu radar není, ani nic, co by jinak stálo za řeč a tato zem korektně obchoduje a neokrádá a neokupuje suverénní státy jako USA.

PROKOP BUBEN 31.5.2007 11:12

DOMNÍVÁM SE

 ŽE pokud budou s radarem souhlasit všichni spojenci a EU, nemělo by jeho instalaci nic bránit a i v případném referendu by měl dostat souhlas......Pokud dojde k nějaké světové, nebo jen evropské jaderné katastrofě, je bláhové si myslet, že dopadneme líp  bez radaru.....

Jura 31.5.2007 12:45

Re: DOMNÍVÁM SE

Dosud nedošlo k jaderné katastrofě díky vzájemně zaručenému zničení. Odtraněním této rovnováhy je její pravděpodobnost zvyšuje.

S radarem hlavně nesouhlasí občané ČR.

figura 31.5.2007 13:12

Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Já s ním souhlasím. Občan z ČR.

ladasC 31.5.2007 13:27

Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Ja také,tedy když už nemůžeme mít celou základnu:-D>-

Jura 31.5.2007 15:24

Re: Re: Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Můžu Tě potěšit, radar je mnohem důležitější než antirakety.

Pazúr 31.5.2007 11:03

Autore, popište tady prosím obšírně,

na koho zaútočil Irák, na koho zaútočila Grenada, na koho útočily další státy napadené USA? ;-P stačí jeden podobně šílený prezident jako ten současný, a USA nezaútočí na Rusko jenom do té doby, dokud si nebudou myslet že by mohli vyhrát ;-P:-P 

Harpyje 31.5.2007 11:11

Re: Autore, popište tady prosím obšírně,

Jistě, Grenada nebo Rusko, pro po ropě a zemním plynu dychtícím busharonistům je to jedno. Ale nejdřív je na řadě Irán. ;-D;-D;-D

Anežka Šídová ze Žacléře 31.5.2007 10:55

apeluji na vládu lidu a chci světový mír

Jsem bývala kantorka ze Žacléře a jsem proti imperialistickým radarům. Náš pan Putin chce mír a mír také chrání. Jde mu o dobro veškerého lidu té rozumné poloviny lidstva. Podpořme ho. Podpořme pana Filipa, který uva´žuje stejně jako pan Putin a také pana Paroubka, který chce rovněž jen to nejlepší pro tuto krásnou planetu

sam 31.5.2007 11:10

Re: apeluji na vládu lidu a chci světový mír

nemáte pravdu. Jsem kantor z Hradce. Pokud nevíte, Rusko řeklo, že v případě napadení státu v prvním sledu zničí radar. To je prostě moc. Oni by se chtěli bránit a nám vyhrožovat?

A pak, Bushovic familii jde o dobro planety. Vpadl do Iráku, protože ten vyvíjel jaderné zbraně a za štěstí iráckého lidu. Věrolomné Rusko se na irácký lid vykašlalo. O dobro planety jde zbrojním koncernům, vždyť trvalý mír nejlépe zajistí trvalé války. A kolik lidí zaměstnávají ! A když se vyrobí, musí se to použít, zařízení modernizovat. Jestli Amerika vydává na zbrojení tolik, jako ostatní státy planety, je to jen dobře. Neohrožuje mír ona, ale ti, co by se snad chtěli věrolomně bránit ! Potřebujeme svého Ochránce, bez něj bychom byli ztraceni ! A svého nepřítele. Proto jsem pro radar. On nás totiž ochrání.