20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr H 31.5.2007 21:13

Soudruhům se už opravdu stejskalo

pod rudým praporem KSČ bojovat za"...a zítra se bude zpívat všude" a se slzou v oku zavzpomínat na ten pravý revoluční zápal(jóo,tenkrát deset deka salámu bylo ňákýho salámu...).Ale nastala jedna změna,bolševici to v už žádném připadě nejsou,to jsou dnes jenom ti druzí,ti modří.A tohle všechno nám jeden radar chce vzít.To za oprášení vlajky z Leninem opravdu stojí.

Cruton 31.5.2007 22:00

Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

Máte nějaké argumenty? Nebo jen máte dlouhou chvíli?

darny 31.5.2007 22:10

Re: Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

Na které straně stojíte pane?

Cruton 31.5.2007 22:42

Re: Re: Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

Na své.:-)

Petr H 31.5.2007 22:13

Re: Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

Ono vyjádŕít názor k té "demonstraci" proti základně USA (pod rudým proletářským praporem se srpen a kladivem) už opět není považováno za argument a rovnocenný názor?Ta rudá vlajka by tomu odpovídala.Soudruzi,nic nového jste se nenaučili a nic starého nezapomněli.

Cruton 31.5.2007 22:40

Re: Re: Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

1) Článek ke kterém se diskutuje pojednává o jiném článku v ruských Izvestijích. Autor článku se v něm k nějaké demonstraci vůbec nevyjadřoval.

2) Na oné demonstraci byla spousta dalších lidí, kteří se ke komunismu vůbec nehlásí (zelení, nestraníci apod.). Ta demonstrace totiž nebyla na podporu komunismu - ta demonstrace byla k odmítnutí radaru.

jk 31.5.2007 23:04

Re: Re: Re: Re: Soudruhům se už opravdu stejskalo

Mezi různými strkatinami praporů na demonstraci vlála i vlajka americká. Asi se našli nějací američaná co žijí u nás a se základnou také nesohlasí, protože si myslí, že se odstěhovali do klidného, kulturního koutu Evropy. Chyba lávky.

zrusksc 31.5.2007 20:55

Konečně zase mohu z p.Doležalem

souhlasit,má naprostou pravduR^

Cruton 31.5.2007 20:21

Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

Ad "Američané nikdy nenapadnou Rusko, pokud Rusko předtím nezaútočí na ně nebo na jejich spojence."

Kéž by to tak bylo! V článku onoho kapitána je totiž popsán reálný a možný scénář napadení Ruska. Doležal však nemá na to, aby argumenty ruského kapitána dokázal vyvrátit. Ve svém článku proto přijal axiom, že Američané nikdy Rusko nenapadnou. Jednoduše mu máme věřit. To, že Američané se na napadení Ruska systematicky připravují však vyplývá z jejich akcí. Podíl USA na světových výdajích na zbrojení činí cca 48% (Rusové cca 2%). Američané vyhlásili doktrínu preventivních úderů a veřejně deklarovali ochotu použít jaderné zbraně jako první. Američané mají po celém světě rozmístěno ve více než 60 cizích zemích přes 700 svých základen a budují další. A ve světle těchto faktů se autor a příznivci radaru vzmohou jen na hesla o mírumilovných USA. Většina občanů ČR však ví, že politiku je nutné provádět na základě faktů a nikoliv víry. Jakékoliv vojenské posilování USA (třeba i souhlasem s umístěním jejich radaru na našem území) jen přibližuje válečnou KATASTROFU.

oakman 31.5.2007 20:48

Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

Pan Cruton se zapomíná podívat, jak ty "okupované" země vypadají - zejména ve srovnání s "Brarským působením" pana Rusa.

Usa operují po celém světě s jedním mustrem - spolupracujte s námi, budeme vás chránit. Takto si vytvořili své zázemí v mnoha zemích, které kupodivu nejsou nikdy na seznamu válčících - narozdíl od těch "svobodných zemí", které na USA kašlou.

Ono  stačí se podívat na rozdíly v politických režimech, které podporují Rusové a těmi, které podporují USA. Kromě Talibanu, který podporovali proti Rusům se tak mizerný příklad nenajde. To, že Američané zbrojí více je dáno také tím, že narozdíl od Evropy, která o obraně jako vždy jen žvaní, USA do ní investují i jménem darebáků, jako je Schroeder, Chirac, Berlusconi.

Víte, Crutone vždy když tyhle mírové kecy narazí na realitu není dobré nemít v záloze klacek. On opravdu nikdo neřekl, že ho použijeme první.

Wabi. 31.5.2007 20:53

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

Slyšel jste člověče někdy např. o Saudské Arábii?;-( 

Svatá prostoto. Ještě větší ..... než jsme čekali.8-o;-D

sam 31.5.2007 21:02

Re: Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

přesně takhle, úplně přesně, mysleli a jednali bolševici ! I ti, co psali zvací dopis v 68 mém. Oni také svého hegemona upřímně milovali ! Rv

Wabi. 31.5.2007 21:07

Re: Re: Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

No oni se taky čertí, když se jim řekne modří bolšáni. Pamatuji si poučku z PŠM : Vítězná třída přejímá zvyky třídy poražené. Stačí se podívat na Vondru a Havla. Funguje to.:-)

Wabi. 31.5.2007 20:56

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

Abych nezapoměl na Frankovo Španělsko, banánové republiky ve stř Americe... Vono by se toho našlo. Jen se podívat na globus a nechodit za školu, milý oakmane.;-D

sam 31.5.2007 20:59

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

spolupracujte s námi, budeme vás chránit. ----- chápeš vůbec, co říkáš ??8-o

co když řeknou, že svoje suroviny budou prodávat a těžit sami ???

Takto si vytvořili své zázemí v mnoha zemích, které kupodivu nejsou nikdy na seznamu válčících - co takhle Salvador? nejhorší jatka ve střední Americe, ale proamerický diktátor. Turecko - genocida Kurdů, která je nezajímá. SA teroristé 11 září byli odsud, přesto napadli za 11 září Irák. Pákistán - genocida menšin národních a náboženských, otřesné porušování lidských práv. Čína - okupace Tibetu, otřesné porušování lidských práv. Přesto US firmy tam investují, a USA jsou čínským dlužníkem. Malaisie - s pronásledováním nemuslimů. Latinská Amerika - podpora diktátorů, nedemokratických, ale USA nakloněných....tak dále...

typicky ideologické neobolševické uvažování. Rv

oakman 31.5.2007 21:10

HEHEHE - ten Biĺak z vás přímo stříká...

Salvador a obecně Stř. Amerika je sice sféra zájmu, ale jediná masívní presence je v Panamě. Ostatní země byly boojištěm s Castrem a jím podporovanými bandity - komunistický teror v Latinské Americe je od dob idolu Che něco tak samozřejmého, že jen člověk e znalostí z Google může říci toto. Ano, studená válka byla o svistvech z obou stran, USA mají svou Guatemalu, Honduras, Rusové a Kubánci zase "rozesrali" půlku Afriky, s Čínou pak v Asii. Vietnam je obraz krutosti na obou stranách - dvě party rákosníků (jedna horší než druhá) se do sebe pustily s takovou žízní na krev, že průšvihy US Army jsou proti tomu čajíček.

AŤ se na mně nikdo nezlobí, ale dělat advokáta Arabovi a mluvit o lidských právech v Pakistánu nebo kdekoliv jinde, je obraz tvé bídy mozku.

JeĎte se do těch zemí podívat - z Prahy s Právem v ruce nepochopíte nic. Tohle nejde vygůglovat, to se musí vidět...

sam 31.5.2007 21:27

ten Biĺak z vás přímo stříká...zrcadlově obrácený, ale je to Bilak

AŤ se na mně nikdo nezlobí, ale dělat advokáta Arabovi a mluvit o lidských právech v Pakistánu nebo kdekoliv jinde, je obraz tvé bídy mozku. ----

vyjádřete se jasněji. Advokáta jim přece dělají USA. A že něco dělají jedni, tak na to mají právo i druzí - co dodat. NAvíc ti jedni to už 20 let nedělají a ti "hodní" druzí v tom vesele pokračují se stále větší intenzitou. Neumíte rozlišovat, myslíte jen ideologicky, a to je to, oč tu běží.....

oakman 31.5.2007 21:32

Ale no tak

Rusové neřeší, protože jednoduše jejich velmocenská politika za studené války dovedla Sojuz k rozpadu na kraji státního bankrotu. dnes se hrabou zpět mezi bohaté země (tou byli vždy, jen to neuměli použít) Oni zase začnou, jen co naberou síly - tak to je už od Napoleonských válek...

Víte, nesmíme si myslet, že když Rusové a Němci po staletí "chtějí" tento prostor, dnes tento nápad opustili. To, že po staletích někdo 20 či 50 let nezkusil to, co zkouší pravidelně dvakrát za století,, je naivní a hloupé.

sam 31.5.2007 21:37

Re: Ale no tak

to nebyla ruská politika. Nebyli tam jenom Rusové, pokud to není moc složité :-)

jak to víte, co začnou? jste vědma? :-) Druzí nezačínají? Kolik válek se vedlo za posledních 20 let ve světě a kdo je vedl? Jen sundat ideologické brýle ! Uvědomte si, že ti, co pozvali SSSR v 68 mém mluvili stejně ! Oni také svého hegenmona omlouvali a milovali !

ještě řekněte svým oponentům, že na vás poslali Gottwalda :-))

oakman 31.5.2007 21:40

Ty jsi opravdu bolševik, ktetrý se bojí, že si na něj někdo někoho zve!!!!

Ono je to jinak, ale to asi překračuje rámec tvé inteligence - to je poznání, že zde jde o spolupráci dvou zamí NATO, ne o okupaci gaunerem, který bude držet u koryt tu nejmrzáčtěší chátru, kterou tato zem porodila -Husáka a jeho partu.

sam 31.5.2007 21:44

Re: Ty jsi opravdu bolševik, ktetrý se bojí, že si na něj někdo někoho zve!!!!

proti vůli evropských partnerů. Politika USA se projevuje v banánových republikách, kde drží u moci zkorumpovanou chátru, ale dostatečně servilní. My nemáme ani ty banány. Děkuji, nechci. S jakou ideologií se zase vytasíš? :-)

jk 31.5.2007 23:20

Re: Ty jsi opravdu bolševik, ktetrý se bojí, že si na něj někdo někoho zve!!!!

Oakmane, rád bych měl takový přehled jako ty. Kam chodíš na přednášky? Kdo ti platí to cestování, žes všechno viděl? Nejseš náhodou šTĚTINA.

oakman 31.5.2007 21:45

Sorry, Sovětský Svaz byla jen jiná forma Ruského velmocenského nacionalismu. Ty nechápeš, že Rus bere Česko jako jednou dobyté teritorium, které morálně náleží jemu.

Tvoje slovanské kdáky vždy rychle ztlumí dávkou z Kalacha. Jejich cíl není kamarádit se s dmorodcem nýbrž dobýt a udržet území - v ruském stylu a zájmu. Nic víc. To ostatní jsou přeludy troubů.

sam 31.5.2007 21:48

Re: Sorry, Sovětský Svaz utlačoval nejvíce právě prosté Rusy

co ještě povíš? :-)

Cruton 31.5.2007 21:56

Re: Re: Zastánci radaru už nejsou schopni racionální argumentace

1) Na mnou uvedené argumenty nemáte kloudnou odpověď a tak mlžíte - o okupovaných zemích jsem se totiž ve svém příspěvku ani slovem nezmínil. Ale když už jste to začal, tak stačí zmínit okupovaný Irák - tam by určitě byli raději, kdyby se na ně USA s nabídkou své "ochrany" raději "vykašlaly".

2) Nejsem žádný pacifista, který odmítá zbraně a případně i boj. Ale nehodlám zavírat oči před fakty. Ta fakta ukazují na to, že USA považují tuto planetu za svůj budoucí majetek. A tento majetek hodlají získat i za cenu miliónů lidských obětí.

3) Tvrzením, že "opravdu nikdo neřekl, že ten klacek použijeme jako první" jen prokazujete hloubku své neznalosti americké oficiální politiky. Použití preventivních úderů a první použití nukleárních zbraní je totiž OFICIÁLNÍ politika USA.

oakman 31.5.2007 22:11

Ale prosím?

Ano - v Panamě, Grenadě, Afghanistánu. Nepamatuji si, že by se "preventivně" hnaly do válek světových jako Němci a Rusové - jen pro připomenutí, ta druhá válka začala s oběma na stejné straně. Jen to, že dva šílenci v čele si dali duel o to, který hnus vyhraje v kontinentálním měřítku, nás zachránilo. V situaci 1939 - 41, dokud Stalin stál v klidu Hitlerovi v zádech, neměla Evropa šanci, jen USA svou pomocí zachránily Británii a rychle zalepily díry v Stalinově Armádě dodávkami techniky. Bez této pomoci by stalin Hitlera nezastavil a dodnes je otázka, jak málo dalšího záboru stačilo, aby se SSSR položilo -v roce 41 to bylo ofous. Díky USA také dnes máme šanci se přidat k civilizovanému světu  -kus ho Američané zachránili. Jinak (při pohledu na sílu poválečných komoušů ve Francii, Itálii a Řecku, jen anglosaská síla zastavila Stalina v Berlíně. V roce 45 nebyla Evropě země, která by se mu ubránila.  Já vím, oni nás to ve škole učili jinak!!

Příteli, až pan RassPutin a jeho Hurvínek - následník naváže na třísetletou spolupráci s Berlínem (který idiot povolil to stěhování z Bonnu?!!!) tak opět nebude v Evropě síla, která by je zastavila - surovinově, technologicky i politicky budou tyto dva státy dlouhodobými hegemony Evropy - pokud to připustíme. Británie se stáhne z kontinentu (nebude mít problém, je to jediná země EU, která má většinový obchod MIMO EU. Co zbyde, tiše se přidá, Frantíci jako první, stačí poškádlit araba...

Cruton 31.5.2007 22:54

Re: Ale prosím?

1) Rusko, USA a Německo v roce 2007 nejsou totožné se SSSR, USA a Německem před desítkami let. Situace se změnila a Vy jste to stále nevzal na vědomí.

2) Naše budoucnost je jednotná Evropa - i s Německem a Ruskem. Jinak nás ostatní civilizační okruhy (Amerika a Čína) "převálcují".

Wabi. 31.5.2007 20:11

Můžete mi někdo povědět, co dělal Doležal v době ruské okupace?

Že je teď takový hrdina?

Petr 31.5.2007 19:02

Pane Doležale, výborný článek!

Apropó,  je legrační, jak bolševici mají stále potřebu druhým nadávat do bolševiků ;-D

Blabol 31.5.2007 19:17

Re: Pane Doležale, výborný článek!

á propos - vzdělaný latiníku :-D