23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Boj o Čunka

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 11.6.2007 9:13

Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

Pane Doležale, už asi popáté jste napsal, že pan Čunek nedokázal přesvědčivě doložit, kde vzal půl miliónu. On to udělal "jenom" tak, že příslušné výpisy předložil Moravcovi v přímém televizním přenosu. Mohl byste tedy prosím nadefinovat nějaký způsob, co měl udělat, aby to bylo i pro Vás "přesvědčivě doložené"? 

Nebo raději dokážete, že ty Čunkovy dokumenty nejsou součástí těch 3000 stran vyšetřovacího spisu?

Lada 11.6.2007 9:09

Boty od ho--n ale vládnu

Pan Topolánek neztratí nic ale zhola nic...Kdo co ztratí,národ tratí  duvěru v  tuto vládnoucí garnituru.......Po aféře Kubice  a Čuněk jim muže věřit jen předělaný komouš....Ti jsou na toto vrtění psem zvyklý,A zarputilý fanda ten jim to odpustí,,,Národ ne ten si hnusy pamatuje.........

loula 11.6.2007 8:58

Re: Odklon od čeho ? Od demokracie ?

Zapomněl jste na jednu maličkost ve výčtu těchto nectností, totiž podvody s financováním ODS ( Lájos Báth, Pepa z Honkongu). Tam se totiž nastavovala pravidla chování na české politické scéně.

oakman 11.6.2007 8:57

Světská sláva, polní tráva

No, to jsou nám změny!!. Před pár měsíci se tu div nepořádala petice za blahoslavení "upřímného" Čunka. Jeho laciná předvolební selfpromotion s cikány byla div ne vydávána za novou politiku "čuntejnerizace menšin".

Dnes je to po půl roce setrvalého socanského "mrčení" Brnihlava Sobotky a Vejkého Pivoje člověk, který je "synonymem zločinu" současné vlády.

Policie,, která ve Vsetíně NIKDY NIC  nevyšetřila - i když tam obchodníci s LTO "vyskakovali radostí" i se svými auty i 15 metrů nad zem, má náhle i s panem prokundátorem Obstem jasno. Ona má nějak vůbec jasno, tam na Přerovsku. Ona má dokonce tak jasno, že je sama zralá na nějaké vyšetřování. Ale to by nezapadalo do socanského scénáře ......

Mell 11.6.2007 8:54

Některé stereotypy pana Doležela.

Pana Doležela si vážím a rád čtu jeho většinou zajímavé články a postřehy. Je ale vidět, že v pohledu na kauzu Čunek podléhá zaběhlým stereotypům. Souhlasím s ním, že celá kauza je zpolitizovaná od samého začátku, že Urbanová je jen využívanou figurkou (proč a za co by si mohla dovolit služby nejdražších právníků v zemi) a že v zemi probíhá studená politická válka (levicové vlády na východě ještě neumí po prohraných volbách demokraticky předat vládu vítězi a stát se konstruktivní opozicí).

Nesouhlasím s názorem, že by měl pan Čunek odstupovat v případě, kdy je bytostně přesvědčen, že je nevinný a věří mu jak voliči obvodu za který byl zvolen senátorem a kteří ho znají, tak i členové KDU-ČSL, kde dělá předsedu strany, protože by jen podpořil stav  v naši poskomunistické společnosti, kdy politické hry vítězí nad budováním demokracie. Porovnávání naši politické scény a kultury se západními zeměmi a dávání rovnítka mezi úplatkářskými kauzami tam a  kauzou Čunek je nesmysl, protože tam nemají  státní aparát prolezlý poskomunistickými pozůstatky a lépe jim fungují demokratické instituce, aby zabránily možnostem zneužití politiky skupinami, které používají takovéto průhledné politické hry připomínající časy stb..

loula 11.6.2007 8:50

Re: Re: Velmi podivná souhra náhod..

Mohl byste mít pravdu, kdyby byl z tohoto důvodů případ Cunek předán jinému zástupci před čtvr rokem. Že to dozoruje Obst, a jaký měl podíl na kauze Hučín, je známo od samého začátku.

Psí vrah Čumil 11.6.2007 8:46

Kdosi to tu už v sobotu napsal - Čunkolánci...

Nejvyšší státní zástupkyně co zaměstnankyně konceláře "znepokojeného" premiéra... Trapná fraška okolo jednoho prázdného "klenota". Nicméně vzkaz o tom, co je v tomto státě právo, jsme si přečetli dobře. Vláda zkrachovaného podnikatele, dotovaného veřejnými penězi, a druhého "poctivce" co vicepreméra dokonale naznačuje, kdo se v tomto státě chopil moci.:-/

Malý Aston 11.6.2007 8:46

Re: Lidi vzpamatujte se, Čunek buď bral úplatky, nebo kradl, jiná možnost neexistuje!

Zase jeden,který lozil na kdejakou schůzi KSČ,na školení a VUML a po večerech chlastal nebo kreslil plagáty.Jiní nelozili a pracovali a postavili si domeček.Pan Čunek jako celá řada normálních občanů má barák,to nám hodláte namluvit,že všichni musí být zloději?:-D

Malý Aston 11.6.2007 8:43

Re: Lidi vzpamatujte se, Čunek buď bral úplatky, nebo kradl, jiná možnost neexistuje!

A ještě jsem slyšel,že pan Čunek trhal v lese jahody,když to byly státní tedy komunistické lesy.Jirka Paroubek řekl,že kradl a já Jirkovi věřím více jako svým očím,uším,čichu a nemám žádný rozum jen ten paroubkovskorathovský.:-D

Realista 11.6.2007 8:35

Víte případ Hlučín je politická kauza,,,Čunek čistě kriminální...

To se jen někteří Čunkovci a lidovci snaží z toho politickou kauzu neustále dělat..Mimochodem nevím, proč se v kauze Čunek angažuje Hlučín. Musel se pominout na rozumu, pokud spojuje kriminální kauzu se svou jenom proto, že je tam stejný státní zástupce... To jeho samotného  i jeho kauzu degraduje o mnoho příček..

brok 11.6.2007 8:26

Re: Lidi vzpamatujte se, Čunek buď bral úplatky, nebo kradl, jiná možnost neexistuje!

Jedná se o dobu, kdy byl Čunek starostou. To je plat o hodně vyšší než má bezpečák. Jeho paní už byla zaměstnána a jako zubařka na tom jistě nebyla platově hůře. Takže celá sensace se redukuje na otázku jestli má starosta středně velké obce a zubařka možnost našetřit půl milionu. Pokud jste alespoň trochu slyšel o příjmech zubařů, víte jistě, že samotná paní Čunková mohla snadno uložit na konto těch půl milionu během jednoho roku. A je po sensaci. Spíše už bych začal počítat, jaké odškodné může pan Čunek vysoudit až případ zkončí. A ro odškodé se bude platit i z vašich daní.

brok 11.6.2007 8:22

Re: Velmi podivná souhra náhod..

Mohl byste mít pravdu, nebýt toho, jak zajímavě "dozoroval" pan Obst Hučínův případ.

Otakar 11.6.2007 8:14

Odklon od čeho ? Od demokracie ?

To si skutečně myslíme, že v tomto státě je demokracie ? Opuštění demokracie zahájil Havel s Luxem, Rumlem a Pilipem "sarajevským atentátem"., kteří dále s pomocí "přepadení" IPB ji ihned za slušné provize zašantročili s finančního trhu pryč. ČSSD pak neopomněla vysoce "demokratickým" zákonem o referendu o vstupu do EÚ toto referendum  udělat předem jasné a tím úplně zbytečné. Příchodem Grosse do čela vlády získala "příslušná mafie" nebývalé pozice a výprodej českého majetku do cizích zejména německých rukou měl volné ruce. Příchodem Paroubka a Ratha zmizely z politiky poslední zbytky slušnosti. To co Čunek dělá na svou obhajobu je legitimní, každý občan který je obviněn má právo si podat stížnost a žádat odvolání podjatých úředníků (pokud jsou podjati.ale to nemohou posoudit ti podjatí úředníci). Nad českou politickou scénou aby jeden zaplakal, ale chtělo by to spíše pár dobře umístěných facek, nebo spíše to necháme dojít až k defenestraci ?

Realista 11.6.2007 8:05

Velmi podivná souhra náhod..

Státního zástupce Radima Obsta Vesecká z případu odvolala den předtím, než mělo být ukončeno vyšetřování.Změna žalobce navíc nahrála vládě premiéra Topolánka. Rozhodne-li se nový státní zástupce podat na Čunka obžalobu, nebude to dřív než za pár týdnů, a Topolánkův kabinet tak získá klid na projednávání reformního balíku. - A teď mi řekněte, zda vás po přečtení takových vět nenapadá slovo politická objednávka účelového zdržení vyšetřování? To může desetkrát prezident naléhat, aby policie rychle celou věc vyšetřila, s výhrůžkou potrestáním policistů, když by se Čunek ukázal se svatozáří na hlavě.Bodejť by ne, za tu dobu bude mít další kupu svědků, které budou nařčeni z falečné výpovědi a o nichž se ukáže, že tamm vůbec nebyli a předloží další kupu dopsaných diářů.Jak je vidět, mluvit o politické objednávce může zatím jen Čunek a zbloudilec Šetina, kterého prohlédl už i Schwazenberg.Je zajímavé, že na ně paní Vesecká nechce podat tretní oznámení pro napadání státních orgánů, ačkoli slovo politická objednávka užívají v případu Čunek daleko častěji..

Ferda Hulwath 11.6.2007 8:03

Lidi vzpamatujte se, Čunek buď bral úplatky, nebo kradl, jiná možnost neexistuje!

Nejde teď o to, co se mu podaří dokázat před soudem, to je moc těžké najít po tolika letech nezpochybnitelné důkazy. Čunek je sice grázl, ale není úplný blbec, aby nedokázal za sebou zamést. Bez ohledu na soudní důkazy jde taky přece o to, jestli opravdu úplatky bral, nebo kradl. O tom ale není pochyb. Na to stačí obyčejná kalkulačka. Jako bezpečnostní technik ve Zbrojovce Vsetín, (bezpečák je jedna z nejhůře placených technických funkcí), si na dům za 4,5 miliónu a podíl na chatě za půl milionu nemohl vydělat ani náhodou. Zvlášť když živil čtyři děti a manželku, kteá s nimi byla dlouhodobě doma. Nespekulujte a počítejte. Žádný legální příjem, ze kterého by to mohl pořídit neměl, nic nezdědil ani nevyhrál. Takže měl příjem nelegální - úplatky nebo zlodějinu.

Karel 22 11.6.2007 8:02

Re: finta jako v kauze Dalik-Vecerek

"Stav st. zastupitelstvi odpovida tak roku 1987."

Ano, souhlasím s Vámi. Tak takhle to socani dopracovali za 8 let své vlády. Tohle ale bude někdo dávat do pořádku celá léta.

MOON 11.6.2007 8:00

Re: Milý pane Doležale

Jenže v době, kdy mu bylo výpalné předáváno měl na sobě svůj oblíbený šat , ve kterém rád chodíval nočním Vsetínem a to dlouhý bílý plášť s nápisem KKK a na hlavě bílou kápi s průzory pro oči,tak že nikdo nemůže tvrdit ,že to byl právě Čunek.:-DHezký den MOON

Karel 22 11.6.2007 7:57

Re: Milý pane Doležale

A to všechno prý viděla paní Marcela - takže to bude určitě pravda. Hlavně, že si to celá léta dobře pamatovala.;-D Nechtěl bych být soudcem, který na základě takové výpovědi bude Čunka soudit. Co se týká formy "předání" a "přebrání" úplatku v otevřených dveřích, to by mohlo být důkazem naprosté idiocie zúčastněných osob. Takhle ale mám dojem, že někdo dělá idioty z veřejnosti.

loula 11.6.2007 7:55

Re: Proč odvolávat Čunka?

Možná ze stejného důvodu, jako odešel policejní president. Objevilo se podezření z trestných činů, od odstoupil sám ( jestli byl v pozadí tlak nebo ne na jeho odstoupení, to se nedozvíme). A vyšetřování domnělých trestných činů byvšího policejního presidenta vedlo k závěru, že se jich nedopustil. To ale nevadí, cíle bylo dosaženo, policejní president je pryč, a at je rád, že není zavřenej. Možná jde u Cunka o stejný případ. myslím si, že nejde o solo akt té sekretářky, ale že jde o politickou záležitost od samého začátku. Ale zda opravdu a hlavně kdo za tím stojí, to se určitě nedozvíme. Může to být CSSD, může to být ODS, může to být i KDU, může to být i nejaké Sdružení Romů.

Ivan Nový 11.6.2007 6:58

Proč odvolávat Čunka?

Nerozumím? Aby se nahrálo manipulačnímu pojetí politiky pana Paroubka?

Rýpal 11.6.2007 6:31

Milý pane Doležale

Podle informací webu "Kauza Čunek" nedošlo k žádnému poslouchání za dveřmi. K údajnému předání úplatku mělo dojít v otevřených dveřích mezi kanceláří a sekretariátem…

Pišta 11.6.2007 6:18

Re: Re: finta jako v kauze Dalik-Vecerek

No, někteří státní zástupci jsou konstruktivní a jiní naopak. Je potřebné tak dlouho vybírat ,až kauzu dostane ten spravný a konstruktivní. Totéž platí pro vyšetřovatele.

Pišta 11.6.2007 6:13

Re: Pane Doležale je výročí Lidic! Měl by jste připomenout, že pozemky obce Lidice získala legálně Německá říše a benešové dekrety ji pozemky nespravedlivě odejmuly!

Ač je to stěží uvěřitelné, tak podle výpovědi pamětníku,  z Lidic obrazně řečeno se ještě kouřilo a před pozemkovým úřadem na Kladně už stála fronta zájemců o koupi "opuštěných" lidických pozemků

Petr Horák 11.6.2007 5:40

Re: Pokud mně pamět neklame, Ta první verze obžaloby je skutečná??? Pokud ano, pak celá obžaloba je dílo šílenců.

Petr Horák 11.6.2007 5:37

Pane Doležale je výročí Lidic! Měl by jste připomenout, že pozemky obce Lidice získala legálně Německá říše a benešové dekrety ji pozemky nespravedlivě odejmuly!

Pavel 11.6.2007 5:29

Vyšetřovatelé a státmí zástupci jsou

nepostižitelní? Znamená to, že po několikaletém šetření řeknou pardon, nic se nestalo zapomeňte. Buď dotyčný něco spáchal a musí být potrestán, nebo musí být potrestán ten ,kdo tuto blamáž způsobil a ten kdo se jí živil. Když nepozná pomluvu od trestného činu, tak nemá dostatečnou kvalifikaci (nebo morální předpoklady) takou funkci zastávat.

Petr H 11.6.2007 2:37

Pokud mně pamět neklame,

ta tak důvěryhodná figurka,co poslouchá za dveřma,úplně prvně přišla s tím,že si před ní v kanclu dával Čunek vlastňáka a žalovala ho za sexual harassment.To nevyšlo,tak zkusila něco jinýho.

marv 11.6.2007 2:26

Re: finta jako v kauze Dalik-Vecerek

Zase to nechápu - to jako že Gross s Bublanem chtěli "umrtvit" kauzu svého koaličního poslance Kořistky a pomoci tak opozičnímu Topolánkovi ?

strach?! 11.6.2007 1:54

finta jako v kauze Dalik-Vecerek

Dalik-Vecerek byl umrtven stejne: Nevhodny st. zastupce byl odvolan, vec pridelena vhodnemu, a uz nikdy neozila (nevhodny st. zastupce byl pak jeste popotahovan). Nyni bych scenario videl takto: Topol (nemam ted na Cunka cas, musim do porodnice) -> Dalik -> Pospisil -> Vesecka. Vec zamrzne mezi Jihlavou a C. Budejovicemi, Obst bude pro vystrahu jeste nejak popotahovan. Stav st. zastupitelstvi odpovida tak roku 1987.

marv 11.6.2007 1:40

Dotaz

Dneska je to bez sudeťáků (R^), ale co autor  myslí tou "marxistickou studenou občanskou válkou se kterou přišel Klaus" ?