23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Boj o Čunka

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šnek 11.6.2007 10:21

Jak by to vlastně bylo?

Kdyby pan Čunek hned na samém začátku řekl, že nikomu do jeho peněz nic není? Tak do přece dodnes platí. Pokud vím, žádný zákon, tuto zásadu měnící, dodnes neexistuje.

Paroubkův sluha Jelínek 11.6.2007 10:21

Re: Na okraj

Kruci, nedělejte nám v tom bordel. Prostě Čunek dostal úplatek od paní Hurtové, která mu to dala ze svého (měla to připravené na nákup v supermarketu) a pak si to hold odpoledne vyzvedla z účtu. Co je na tom divného?

NevericiTomas 11.6.2007 10:14

Re: Re: Re: Co je to - půl miliónu ?

A hlavne at nam pak napise jak se do toho spisu dostal. Zjevne koluje po lihovem dome jako cetba pred spanim.

Šnek 11.6.2007 10:14

Svaz politologů, pokud existuje.

By se měl bránit a vyloučit ze svých řad drbnu - trhovkyni Doležala. Ať Čunek, Vesecká či Topolánek udělají cokoliv, vždycky to bude špatně a za všechno může Klaus. Když se tak koukám, co si pan prezident v minulosti vybral za poradce, tak začínám mít taky pochybnosti.

celim 11.6.2007 10:12

Re: Re: Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

No pokud mě paměť neklame, tak ty verze si především vymyslel bulvární tisk (jako třeba Mladá fronta), resp šikovně upravovali Čunkovy výroky:-(

ja 11.6.2007 10:04

Re: Re: Co je to - půl miliónu ?

Prosím pěkně, napište mi, kde ve vyšetřovacím spisu je to napsáno, jak policisté zkoumali Čunkův majetek. Prosím neargumentujte novinovými články.

Fanda 11.6.2007 10:01

Proc se ve firme

vybira 499 000 Kc a ne primo 500 000 ? Neni to tim, ze od 500 000 se to jiz sleduje ? Neni tech nahod uz nejak moc ?

Alias 11.6.2007 10:01

Re: Aliasi,

Jo, já si to pamatuji.

ja 11.6.2007 10:01

Re: Re: Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

Drobný dotaz: můžete mi okamžitě (bez dohledání doma) doložit, kde jste vzala peníze, za které jste si před pěti lety koupila nový nábytek? Pokud ano, pak věřím, že nosíte vždy s sebou kabelku hodně velkou!

Diana 11.6.2007 9:54

Na okraj

"Policisté senátorům v žádosti o vydání zatajili, že časově nesedí výběr půl milionu korun. Hurtová měla půlmilionový úplatek předat dopoledne, 499 tisíc korun z banky podle výpisů vybrala až v 14:25". (BTW: Hurtová není mezi obviněnými, ačkoli úplatek měla předat právě ona.)

Zdroj: HN 11.6.2007

Ivan Nový 11.6.2007 9:46

Re: Re: Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

Českých soudů se musí bát každý. Stačí sledovat jen ČT.

hláska 11.6.2007 9:46

Re: Co je to - půl miliónu ?

Tohle je pořád dokola, že měl starostovský příjem a ženu zubařku. Ta si ale zařizovala ordinaci (tuším na půjčku), nutně vede účetní evidenci a před časem byl celý článek o tom, že když si to na policii spočítali, uvedené příjmy a výdaje celé rodiny, tak tam bylo" v luftě" dalších nejasných 900 000 Kč.  Takže ta Vaše argumentace je zcela mimo. A buď  ať Obsta obviní nebo ať odstoupí Vesecká, nemůžou mít pravdu oba.

Brmboš 11.6.2007 9:44

Pane redaktore opravdu výborný článek.

Raději nebudu nic dodávat, abych ho svým cintáním nepokazil a munici si nechám až na příště, kdy mě zase nadzvednete ze židle.

Ivan Nový 11.6.2007 9:40

Aliasi,

proč by si to měl pamatovat. Vy si to pamatujete?

Ivan Nový 11.6.2007 9:40

Paroubek přestřelil,

k Bushovi si vzal poradce s velmi podezřelou minulostí. To je jeho konec.

Alias 11.6.2007 9:39

Re: Co je to - půl miliónu ?

Problém je v tom, že ani zubařce ani starostovi nechodí na účet půl milionu jednorázově. A když už by k tomu došlo, je to tak vyjímečné, že by si to pan Čunek měl pamatovat. A měl by i bez nahlédnutí do účetnictví vědět o jaké peníze jde.

Olinka 11.6.2007 9:39

Ale proč..

by Čunek odcházel...ctíme přece v tomto státě presumpci neviny!!!R^...a celá kauza se zdá být vykonstruovaná od samého začátkuRv

loula 11.6.2007 9:38

Re: Re: Re: Proč odvolávat Čunka?

Souhlasím, že v pozadí někdo stojí. A že by bylo třeba tohoto někoho vypátrat a ukázat veřejnosti, padni komu padni.

brok 11.6.2007 9:35

Re: Některé stereotypy pana Doležela.

Většinu současných soudců jmenovali ještě bolševici. Podle toho soudnictví vypadá. Pokud budou doživotně neodvolatelní, nebude soudnictví lepší. Tím, že povrdil komunistické soudce (mnozí soudili i v politických případech) se Havel dopustil největšího zločinu proti státu. Jedinou možností je zrušit doživotní jmenování, zavést např. volbu soudců v každém regionu (třeba po 5 letech) a zakázat činnost bolševických soudců v justici i advokacii. Pak je možné očekávat postupné (a pomalé) zlepšování české justice. Ke kvalitě politiků je možno říci jen krátce: kvalitního hráče první ligy nezískáte za plat okresního přeboru. Politika je málo atraktivní pro schopné lidi, jestliže mají v politice nižší platy než v soukromém sektoru, je zcela vyloučeno, aby do politiky šli. Platy politiků by musely být o hodně vyšší než platy schopných manažerů, aby tito manažeři do politiky šli.

Anděla 11.6.2007 9:35

Re: Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

Přesvědčivá by bylo, kdyby ty dokumenty předložil hned a jako první verzi. Pokud se pamatuji - ze začátku těch verí bylo několik..

PETR 11.6.2007 9:33

Co je to - půl miliónu ?

Samozřejmě, mít rodinný domek a půl miliónu uložených v bance, není nic moc pro dva lidi, pracující celý život a navíc nerozhazovační. Mimo to pan Čunek přiznal, že podnikal, jeho žena jako zubařka slušně vydělávala a on byl nakonec kéta vsetinským starostou - takže : kdo už byl měl mít rodinný domek, chatu a půl miliónu v bance, když ne oni ? Takže - člověk, jako pan Čunek, kterému denně procházelo jakostarostovi nemalého města rukami spousta peněz a to i fyzicky ( služebních, soukromých), si nemůže 5 let nazad pamatovat, co to byly za peníze, které držel v ruce přesně Xtého dne v X hodin. Řekl přece, že se musí podívat do účetních záznamů a že to udělá, až o víkendu pojede domů. To také udělal. A teĎ přece jde o to, aby policie zjistila, jestli tomu tak skutečně bylo. Nic víc a nic míň. A když to státní žalobce nedokázal zjistit, tak mu byl, pámbu zaplať, případ odebrán. Jen bych se ještě přimluvil za to, aby pan Obst vrátil plat za ty měsíce, kdy nás unavoval nesmyslnostmi. Zvláště rpto, že totéž několik let děl v případě pana Hučína. Jako daňový poplatník chci své peníze za plat panu Obstovi zpět.

Boban 11.6.2007 9:32

Tohle je modrá totalita!!!

Jinak se tohle přece nazvat nedá.

A dobrý je taky pan Kalousek. Vzpomeňte si, jak běsnil při aféře Stanislava Grosse a požadoval okamžité Grossovo odstoupení. A teď mu Čunek ve vládě zřejmě nevadí. Kalousek je prostě černopr-elnický křivák.

Michal 11.6.2007 9:32

Re: Velmi podivná souhra náhod..

A to si ještě nikdo nevšiml, jak se to Vesecké podařilo na den přesně sesynchronizovat se startem amerického raketoplánu. Za tím bude určitě mezinárodní spiknutí, prsty v tom musí mít i ten zlotřilý Bush běhěm návštěvy u nás ;-D;-D;-D

Nebude v tom spíš souhra termínů, kdy dostal Čunek k dispozici spis, právníci ho stačili přečíst a vznést námitky, a NSZ na ně stačilo reagovat?

Psí vrah Čumil 11.6.2007 9:30

Re: Co si pan autor představuje pod slovy "přesvědčivě doložit"?

Vono, drahé já, zamávat nějakými papíry na kameru a soudní přezkoumání jsou dvě věci. Bída je, že se nám pan Čunek toho soudu nějak bojí a bojí a bojí...

Olina 11.6.2007 9:27

Re: Já vím, že se všichni jmenují Homolkovi, ale nějak je rozlišit musíme, že!!

Zmeňte si jméno autora na idiot ať se odlišíte velká skopová hlavo

brok 11.6.2007 9:26

Re: Re: Proč odvolávat Čunka?

Romové nejsoun obvykle natolik schopní organizátoři, aby tohle zvládli. Nemusí to ale být  ani politická záležitost. Může jít o snahu zlikvidovat pana Čunka. Zoufale nám chybí zákon, který by pro neprávem obviněné určoval rozumně vysoké odškodné. Pak by se falešná obvinění asi navyplácela. Paní sekretářce jde nepochybně o to, aby se o ní mluvilo. Celou věc musí řídit někdo, kdo na to má.

Olina 11.6.2007 9:25

Re: Re: Lidi vzpamatujte se, Čunek buď bral úplatky, nebo kradl, jiná možnost neexistuje!

Vy mi připadáte jako fanoušek Sparty. Zatím co jejich idoly berou miliony tak oni si rozbíjejí v boji za své idoly hlavy. Jste dobrý matematk a bojovník za Čunka. A taky umíte hezky strašit. Nic nevyšetřovat ještě by se platilo odškodné z našich daní. Z vašich ne jak píšete.  Tak mně teď napadlo nejste náhodou sám pan Čunek, když tak všechno víte

vládík 11.6.2007 9:25

Re: Boty od ho--n ale vládnu

Kdo je národ?  To jsou i ti ODSáci, kteří souhlasí. To jsou i ti komouši, kteří jediní mohou podle tebe věřit. A jsou to určitě lidovci.  Takže koho považuješ za národ?

oakman 11.6.2007 9:24

Já vím, že se všichni jmenují Homolkovi, ale nějak je rozlišit musíme, že!!

Olina 11.6.2007 9:19

Re: Světská sláva, polní tráva

Názor je názor, ale proč se řadíte do skupiny "velkých, pitomých ubožáků" a komolíte jména. Myslíte,že je to přesvědčivější? Já hned odpovídám :Ne pouze blbější a primitivnější