15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luky Strike 15.4.2006 12:11

"Normální" lidé vzbuďte se

V současné společnosti neexistuje "rovnost-volnost-bratrství",na výběr je pouze první nebo druhá strana barikády. Kde první je komunismus,který snad víme co znamená a druhá je kapitalismus,který alespoň nás normální lidi nechá žít,tj. nechá nás pracovat, nekrade nám většinu majetku šílenými daněmi, nechá nám alespoň špetku občanských svobod atd. V Čechách již začal třídní boj, kde na jedné straně stojí plebs, tedy dělníci, utahnutí na namazaném rohlíku hrstkou chytráků v ČSSD, KSČM a Odborech, a na druhé staně zbylá část společnosti. První skupina má Haló noviny, Právo a hromadu bulvárů. Ke druhé skupině snad patří Lidové noviny a MF dnes a snad dále internetové servery, i tak je to tragická nerovnováha. Proto by všechna tato média měla zásadně zpřístupnit diskuze - odkaz dát na hlavní stránku,zavést politické diskuze, umožnit,aby čtenáři zadávali diskuzní témata,umožnit neomezenou velikost přístévků. A všichni by sem měly masivně přispívat - uvádět  příklady ze svého okruhu, oboru, činnosti, života. Jen tak se podaří zamezit vítězství výše uvedeného "plebsu" a ustavovení komunismu v Čechách.

AMico 15.4.2006 8:27

kohout na hnojišti

Potěšilo mne, že roli kohouta v tomto duelu zaujímá prezident Václav Klaus.

Joska 13.4.2006 22:55

Já pořád do toho VK tepu

 A to z toho důvodu, že je v charakteru oslabenej. No prostě je to tak.Křivdil bych mu, kdybych tvrdil, že některé jeho názory nesdílím.. nelíbí se mi taky Eurobyrokracie a její nešťastné nápady jak dirigovat do "důsledků" všem život. Zase však nevěřím tomu, že si to Evropané nechají líbit a tam Klaus pražádnou roli hrát nebude. Klaus je hlavně narcis, nezdravě sebevědomej ( nebo naopak zakomplexovanej?), který nám nic dobrého právě z těchto důvodů nepřinese. V podstatě všichni jeho soupeři v prezidentské volbě ( když nepočítám Bureše) byli lepšími a vyzrálejšími kandidáty. Lid (reprezentovaný tím, co si zasloužíme rozhodl - jako obvykle) špatně! Avšak blýská se na lepší časy! Strana zelených možná uspěje ( to nejsou mí koně) ale je to naznačení trendu konce odporně pragmatických a neslušných stran v Česku. A také konec Klause!

C.Q.Lafayette 14.4.2006 11:21

Ano to je běžný syndrom,

že nenávidíte někoho, na koho intelektuálně nestačíte. To není nic nového. Jestli s tím chcete něco dělat, tak Vám poradí každý psychiatr.

Joska 14.4.2006 13:56

Re: Ano to je běžný syndrom,

To není nenávist.. mám pouze názor, že VK není dobrý člověk a mě prospěšný politik. To, že na někoho intelektuálně nestačím mne vůbec neznepokojuje. Není to pro mne to nejdůležitější měřítko! Pro Vás ano?

F.Vízek 13.4.2006 21:23

Je mi líto,

že na tento věcný a fundovaný text nebude reagovat ani Hrad a ani strana čestného předsedy V.Klause. Nikdy jsem se nedočkal vysvětlení, proč prezident republiky (součást výkonné moci, jejímž vrcholem je vláda) se doma i venku opakovaně pouští  do bohatýrského boje nejen s dirigismem a sociáldemokratismem, ale s plným nasazením i s europeismem, multikulturalismem, „environmentalismem“, „humanrightismem“ a zvláště nebezpečným NGO-ismem a v poslední době homosexualismem. 

Nedozvíme se, proč za pouhé tři roky vrátil V.Klaus 21 zákonů (z toho zatím 18 bylo poslanci přehlasováno), což bylo více než Václav Havel za osm let. Sám tento postup u V.H. kritizoval. Prezident má plné právo účastnit se jednání vlády a ZÁSADNÍ připomínky ventilovat dokonce dřív, než se návrh zákona dostane do parlamentu.  Nedělá to, vrací a vrací a PS přehlasovává...  Trochu dospělosti by ani tady neškodilo!  

Andy 13.4.2006 21:34

Re: Je mi líto,

a proč by to měl zrovna vám vysvětlovat ? Vysvětluje nám snad někdo něco ? Například proč premiér obhajuje přestupníky zákona  z řad své politické strany ?

Vám se boj se sociáldemokratismem ( pěkný výraz, takový úderný, jako sociálrealismus) nelíbí a chcete ho vysvětlovat, mně se líbí a s vysvětlovat ho nepotřebuji, je mi jasný.

Oba si tak maximálně můžeme trhnout ploutví. A to já ty šašky narozdíl od vás platím.

Taraszátaras 13.4.2006 22:10

Re: Re: Je mi líto,

Vždyť říkám, potřebovala byste doškolování. Sociáldemokratismus je starý Stalinův termín, který s tímto odpudivým jevem bojoval velmi urputně, skoro stejně, jako VK. Sociáldemokratismus byl pro Stalina větším nebezpečí, než nacismus, což vedlo k tomu, že němečtí komunisté se na příkaz Moskvy odmítli s německými sociálními demokraty a umetli tak Ádovi cestu k moci. Ovšem Hitler se socany bojoval stejně vášnivě, takže Vašík se ocitá v pěkné společnosti. Co všechno  já neudělám pro kultivaci české pravice?

Taraszátaras 13.4.2006 22:12

Re: Re: Re: Je mi líto,

...demokraty spojit a umetli... Už to po sobě začnu číst, socialistický závazek.

Andy 13.4.2006 22:14

Re: Re: Re: Re: Je mi líto,

v první řadě se naučte vůbec číst, pak můžete číst po sobě, pak po Vízkovi a když se budete hodně snažit, tak si všimnete, že o původu slova sociál... bleble netvrdím nic jiného než vy.

Taraszátaras 13.4.2006 22:24

Re: Re: Re: Re: Re: Je mi líto,

Aniž bych se jakkoliv snažil, tak jsem si všimnul, že slovo "sociáldemokratismus" pro Vás dodnes bylo španělskou vesnicí. Díky mně a mé trpělivosti s pravicovými exoty jste si něco osvojila, a ještě kušníte.

Andy 13.4.2006 23:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je mi líto,

:-D:-D:-D

Tarasi, nefanděte si.

Že je to šílený termín, stejně jako všechny ismy, co jich na zemi je, prostě nezakecáte nikým a ničím. RSDr nejsem, ale pár zkoušek z oboru mám- jako každý,  Bulbo.

Já se svým přesvědčením, že civilizace má nárok jen na ..ie, netajím.

ap 13.4.2006 20:42

p.Neumanne, tady jste trochu mimo dle mého názoru

Musím souhlasit s tím, co po ránu napsal p. Pergill:

Z textu Klausova článku jsem nabyl dojmu, že VK si je islámského nebezpečí vědom, ale že se zaměřuje spíše na příčiny současného stavu, tedy toho PROČ je pro Evropu a teď islám tak nebezpečný. A hlavní příčinou na straně Evropy (a zejména EU) je onen europeismus, protože ten znemožňuje evropským komunitám se aktivně bránit. EK, která se po atentátech v Madridu a Londýně zmohla pouze na blábol "žádný islámský terorismus neexistuje", je pro nás reálně větším rizikem než jaderná bomba v rukou islámských teroristů. A díky právě ideologii a praxi europoeismu se jí není možno zbavit a může dál produkovat stovky nesmyslných opatření, která riziko islámského terorismu i islamismu jako takového budou dále zhoršovat.

Pokud jednou budeme bojovat s islámským terorismem a budeme chtít být úspěšní, pak s největší pravděpodobností budeme muset nejprve zlikvidovat struktury EU, aby v tom boji nepřekážely, případně se nepostavily nepokrytě na stranu nepřítele, což některé celebrity EU činí už dnes.

Josef Kalek 13.4.2006 21:11

Re: p.Neumanne, tady jste trochu mimo dle mého názoru

:-DSuhlasím a že ten boj proti islámu bude těžký je nasnadě.

Pete 13.4.2006 19:43

Klaus je pýča - tak jsem vás trumfnul,

kopnul jsem si úplně nejvíc a ani nemusím cintat nějaký bláboly, blbečci.

Jaka 13.4.2006 20:30

no, to je noblesa

Pavel Kořenský 13.4.2006 16:42

Jinak děkuji

panu Neumannovi za pěkně a věcně napsaný článek, se kterým až tak úplně nesouhlasím. Zejména v místech, kde pojednává dobrovolnost sjednocovacího procesu nebo možnost ekonomického soupeření s Čínou.

Ale to by bylo na delší polemiku.

Pavel Kořenský 13.4.2006 16:37

Šedovousi,

a jaký měl být tedy nastaven kurs koruny při přechodu na konvertibilní měnu ?

Nezlobte se, ale představa toho, že Klaus si sednul, pošrábal se tužkou v uchu, po telefonu se poradil s vekslákama a pravil "Marka bude za 20 korun" je poněkud dětinská.

Chápu, že nejste detailně obeznámen s tím, jak funguje mezinárodní finančnictví, ale vězte, že pokud má být měna konvertibilní, musí jí chtít někdo v nějakém kursu nakupovat. A ten kurs byl zhruba 1:20.

To si bylo možné oveřit ještě před zavedením konvertibility, protože některé německé a rakouské banky nakupovaly nějakou dobu po roce 1989 i ty nekonvertibilní Kocourkovské kredity právě ve zmíněném kursu.

Taraszátaras 13.4.2006 16:55

Re: Šedovousi,

Jsem rád, že moho promluvit na někoho, kdo rozumí mezinárodnímu finančnictví. Pokud by měla být měna směňována v poměru, který je několikanásobně odlišný od parity kupní síly, tak se prostě nesmí na konvertibilitu tlačit a měnu chránit. Pan profesor se svou překotnou privatizací byl ochoten postoupit jakékoliv národohospodářské ztráty, jenom aby vystlal cestičku českým podnikatelským nedochůdčatům. Ti potom své výrobky vytvářeli v prostředí, kde se marka hodnotově pohybovala za Komárkovy čtyři koruny, aby pak po realizaci venku (pod výrobní cenou) prostřednictvím páně profesorova vekslkurzu za marku obdrželi korun dvacet. Že na takové podnikání doplácejí všichni, je kolektivistická lapálie.

Taraszátaras 13.4.2006 16:56

Re: Re: Šedovousi,

...a měnu je třeba chránit... Pardon.

Pavel Kořenský 13.4.2006 17:51

Re: Re: Šedovousi,

Jaký Komárkovo čtyři koruny ? Co to melete člověče ?

Pokud si chtěl někdo koupit v Německu kopírku nebo počítač, musel za něj zaplatit X tisíc marek. Pokud si chtěl koupit třeba frézu, tak za ní musel zaplatit X set tisíc marek. A ty marky musel koupit (či vydělat vývozem někam za konvertibilní měnu) v kursu, ve kterém mu je byl někdo ochoten prodat. A to čtyři koruny za marku fakt nebyly, ať si o tom Castrův rádce myslel co chtěl.

Mezinárodní obchod se jaksi nestará o to, kdo a jak bohatne nebo na něco doplácí.

Taraszátaras 13.4.2006 18:26

Re: Re: Re: Šedovousi,

Když nevíte, co je to parita kupní síly, potom je diskuze těžká, ne-li nemožná.

Ivan Nový 13.4.2006 18:31

Taraszátarasi,

když si myslíte, že paritu kupní síly je možno nařídit, tak to ještě těžší.

Pavel Kořenský 13.4.2006 19:04

Re: Taraszátarasi,

No, on si Taras spíš myslí, že ke konvertibilitě nemělo dojít.

Ale nevím, jak by vyřešil to, že nám nikdo nic za jinou než konvertibilní měnu prodat nechtěl a šmejdy vyráběné v bývalém RVHP se za konvertibilní měnu prodat skoro nedaly. A pokud daly, tak snad ještě v horším kursu než 1:20.

Krom toho mám v živé paměti ještě devizové aukce, které se konaly před zavedením konvertibility. Tam se marka prodávala taky 60Kč a dolar snad za 150 Kč.

Každopádně myšlenka, že ministr financí jedné malé vyplundrované zemičky nastavuje kurs při přechodu na konvertibilní měnu je úsměvná. Něco takového fakt může napadnout jen hodně senilního člena politbyra.

Tarszátaras 13.4.2006 19:16

Re: Taraszátarasi,

Někdy si připadám jak v Číně. Najděte mi v mém příspěvku místo, kde říkám, že paritu k. s. je možné nařídit.

Pavel Kořenský 13.4.2006 18:53

Re: Re: Re: Re: Šedovousi,

Já vím, co to je. A taky vím, že s kursem měny souvisí jen velmi minimálně či spíše vůbec.

Pavel Kořenský 13.4.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Šedovousi,

Ale zkusím to ještě jednou a použiju maximálně zjednodušený příklad.

Pokud v zemi s nekonvertibilní měnou vyrobím třeba vrtačku a po započtení všech nákladů a zisku mně vyjde, že vrtačku mohu prodávat za 1000 nekonvertibilních šmudlíků nebo jí vyvézt a prodat někam za marky. A pokud je prodejná maximálně za 50 marek, protože je hnusná a vřeteno hází, tak mám zhruba kurs šmudlíku k marce 20:1. Pokud by stát rozhodl, že bude měnit šmudlíky na marky v kursu 4:1, nevím kde by ty marky získával a jak.

Andy 13.4.2006 19:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šedovousi,

:-D:-D kurs ekonomie pro mateřskou školku.

Už chybí jen IS se svou vizí tahouna světové ekonomiky- Česko-bulharskou socialistickou federativní republikou.  Kurs  1 levokoruna/1 britská libra.

Tarszátaras 13.4.2006 19:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šedovousi,

Ten kurs byste měla absolvovat.

Andy 13.4.2006 20:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Šedovousi,

když to říkáte zrovna vy :))))