29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 13.4.2006 11:40

Hele, Tarasi,

kde zůstala logika? Pro by se to mělo odpískávat? V propozicích nikde nebylo, kolik lidí se toho má zúčastnit. Bylo to dobrovolné.

Taraszátaras 13.4.2006 12:33

Re: Hele, Tarasi,

Jepice a Letadýlko, používejte to, po čem voláte. Objem majetku v kupónovce byl fixnía řádně mastný. Čím míň akcionářů, tím víc na jednoho připadne, to pochopil i makový. Měl jsem spočítáno, že když se počet účastníků bude držet na těch mizerných počtech, bude ze mně multimili. A to prostě nešlo nechat, proto by museli část podniků z kupónovky stáhnout. A to je krach. Pak přišlo zrzavý více takových, a měl jsem po melounu, který bych ovšem stejně nedostal.

jepice 13.4.2006 13:16

Re: Re: Hele, Tarasi,

Pomalu začínám vaši logiku chápat. Někdo vám záviděl, tak zavolal Viktorovi. Jinak nevím, co by mohlo překazit, aby byl podíl na jednoho účastníka vysoký. Zákon to nijak neomezoval. Jak jste přišel na myšlenku, že by část podniků stahovali ?

Ale Viktor Neviktor, kupónovka byl zatím jediný případ, že mi někdo daroval 130 tisíc.

Taraszátaras 13.4.2006 13:28

Re: Re: Re: Hele, Tarasi,

Taky si nestěžuju, ale pokud by se zúčastnil tak malý počet DIKů, jak se rýsoval před Vikáčem, tak by se musela akce zrušit nebo spíše omezit, to je jasné. Hádáte se ze setrvačnosti?

jepice 13.4.2006 14:10

Re: Re: Re: Re: Hele, Tarasi,

Ne, vzdávám to. Nejspíš nemáte ani ponětí, kolik by bylo DIKů bez Koženého, a to, že by se něco rušilo, protože podíly by byly příliš vysoké, to jste si vycucal z prstu. Tak se mějte hezky, já vám to už vymlouvat nebudu.

AeroKarel 13.4.2006 11:36

Jo,

ale to je mimo hranice představivosti autora glosy. Alternativní inteligent jako Zima.

Stredocech 13.4.2006 12:27

Bez Koženého by kupónovka NEKRACHLA, to je naprostý nesmysl

protože v takovém případě by lidé nenacpali kupóny do pochybných fondů nýbrž by si je investovali sami. A NEBYLO vůbec nutné, aby se kupónovky zúčastnilo tolik lidí, čím méně, tím lépe (pro ty zúčastnivší se).

Saša 13.4.2006 10:25

je to velmi příznačné,

jak se EUgenosse z nedostatku existence positivních ideí musí nakonec k obhojobě svého tvrzení o dobrovolnosti evropského sjednocovacího procesu uchylovat k strašení vnějším nepřítelem, kterého podsouvá jako nepřítele společného. Například populační tlak muslimů (u nás se ale nijak populačně nerozmnožují, takže my tento problém západoevropanů nemáme) či konkurenceschopnost Číňanů na svobodném trhu (jenomže my si rádi kupujeme levné čínské zboží dobře vědouc, že nebylo-li by u nás Vietů a Číňanů prodávajících levné zboží, měli bychom se všichni neskonale hůře a naše kapsy by byly výrazně prázdnější, neboť vše, co dnes naši spoluobčané asijského původu ve svém sortimentu nemají, je obchodníky výrazně předražováno).

A tak nakonec i z myšlenek eurohujera se můžeme dopídit toho, že cílem "evropské integrace" je omezení naší svobody a sebeuzavření evropanů v ghettu cel a kvót a jiných barier.

* 13.4.2006 12:55

tak takhle mimo vás bylo lze zažít snad už jen u eutanazie...

Stredocech 13.4.2006 10:10

Takže konkrétně pane autore

EU se rozhodla předat pracovní místa ve svém textilním průmyslu Číně aby se na ni její vládcové usmívali.

A tahle informace je přímo od Vladimíra Špidly.

A paradoxně to přispělo (resp. propouštění v italském textilním průmyslu) k pádu Berlusconiho.

Toto je jen jedna z celé řady hovadin které byrokracie EU každodenně předvádí.

Bohužel, my nejsme tak bohatí jako Švýcarsko nebo Norsko, abychom si mohli dovolit do EU nevstoupit.

Taraszátaras 13.4.2006 10:03

Nenávist pana profesora k EU

má dvě příčiny: Za prvé - na kurtu Evropské unie si připadl malý, nejmenší, až se z něho stal trpaslík. Za druhé - Evropa ke svému blahobytu a stabilitě dospěla skrze sociálně-tržní hospodářství. Díky desetiletí trvající totalitní izolaci a bolševické propagandě jsme si neuvědomili, že Evropa je výrazně socialistická, což ovšem bylo pro naše stoupence trhu bez přívlastků (fosilie to kapitalistických manýrů devatenáctého století) šokem. A tak je odpor proti socialistickému charakteru EU maskován jako boj proti dirigismu, byrokratismu a autoritářství evropského nadstátu. A samozřejmě je pan profesor nadšeně oslavován každým řezníkem, který si do EU nemohl přinést svůj zaprasený špalek (nebo ho alespoň musel umýt).

Stredocech 13.4.2006 10:12

Re: Nenávist pana profesora k EU

A Lisabonskou strategii vymyslela EU proto, že už je dávno před USA, že. Nehledě na to, že ta strategie jaksi nefunguje.

M. Zima 13.4.2006 10:13

Nezabývám se normálně formáliemi,

ale ve Vašem případě bych rád poopravil. "pan profesor" není v souvislosti s kLausem korektní označení, správné je "Profesor", protože se jedná o přezdívku.

Taraszátaras 13.4.2006 10:43

Re: Nezabývám se normálně formáliemi,

Nechci se hádat, ale velké P by tam mělo být proto, že se jedná o vysokoškolského pedagoga. Já ho chci naštvat, a tak ho píšu s malým.

M. Zima 13.4.2006 11:48

Nehledě na otázky pravopisu je

spojení "Profesor"a kLaus  přípustné pouze jako přezdívka, jinak by to bylo neoprávněné používání titulu, jiná situace je s "pedagogem", což není chráněný pojem a může se tak nazývat každý.

Taraszátaras 13.4.2006 12:39

Re: Nehledě na otázky pravopisu je

Ale já jsem pochopil už napoprvé, proč jste mi vytknul malé p, jenom jsem se o tom nezmínil.

hodne neRath 13.4.2006 10:20

Re: Nenávist pana profesora k EU

blahobyt a stabilita.....    to uz je jako jistoty a prosperita.....

Taraszátaras 13.4.2006 10:44

Re: Re: Nenávist pana profesora k EU

O hodně však lepší, než rozvrat, kriminalita, rozkrádání a devalvace morálních hodnot.

Lerak 13.4.2006 10:58

Re: Re: Re: Nenávist pana profesora k EU

Pane ten rozvrat, který popisujete, tu máme právě teď za vlády socbolševiků! Korupce gigantických rozměrů a na úrovni některých afrických, rozvojových zemí.  Srovnávat dnešní tržní hospodářství s "kapitalizmem 19. století" je dětinské! ne-li projevem omezenosti.

Taraszátaras 13.4.2006 11:13

Re: Re: Re: Re: Nenávist pana profesora k EU

Ano, jsem velmi dětinský, zejména když čtu a slyším, jak pokladní v supermarketu musí nosit při měsíčních potížích červené šátky, dělníci u pásu při příchodu šikmookých bossů povstat a tleskat, a když pravicově zhovadilí soudci chrání podnikatelskou svini - úchyla.

AeroKarel 13.4.2006 11:34

O tom všem psaly Halo noviny?

Taraszátaras 13.4.2006 11:37

Re: O tom všem psaly Halo noviny?

Tak úderná poznámka mě vždy rozpláče.

AeroKarel 13.4.2006 11:58

Re: Re: O tom všem psaly Halo noviny?

Aspoň něco. Když už ne úroveň vlastních výplodů ........

* 13.4.2006 12:58

ha ha ha, a za to může Klaus..

Borek 13.4.2006 13:40

Ke korupci

.............korupce je svinstvo. o tom žádná, ale že nikdo nechce korumpovat ty věčné stěžovatele na korupci, tak to chce novou revoluci

M. Zima 13.4.2006 9:46

Pane Neumann, Váš již standardně globální pohled na svět

není aplikovatelný v souvislosti s Profesorovým počínáním. Profesorova kritika EU je i přes všechny nedostatky EU vzhledem k Profesorovým vlastním výkonům směšná. Vrcholem je když takový ješita předhazuje někomu "arogantní autoritářství". Ostatně, vzpomeňte např. na onu  trapnost, když byl Profesor náhle i pro Ústavu EU, jenom kdyby mu její psaní umožnilo se evropsky zviditelnit.

Měl jste prostě zústat u Vaší poznámky ve smyslu, že je kLaus trucovitá slepice na českém hnojníku a netvrdit hlouposti, jako že "si je dobře vědom problémů a slabostí EU". Nejenom, že by to bylo poprvé, kdy kLaus něco správně odhadl, ale vůbec nic pro to nemluví, jak jste na to přišel? 

PRASÍ DENT 13.4.2006 9:42

KDYBY SE RADĚJI

 Pokusil o zamyšlení nad svinstvem, které se svou partou hochštaplerů napáchal....Nebýt Amíků ,mohl Kožený dodnes spokojeně užívat ukradených čtrnácti miliard v naší republice...Což je ovšem jen zlomek rozkradených hodnot....Ještě se za to oslavuje rádoby Veličina, zatímco je kašparem,podvodníkem a lhářem....

Stredocech 13.4.2006 10:15

Re: KDYBY SE RADĚJI

Když byl někdo vůl a naletěl Koženému na špek může za to Klaus? Nehledě na tom, že ne všichni na Harvardských fondech prodělali. Mnoho jich ten "desetinásobek" dostalo.

PRASÍ DENT 13.4.2006 11:19

Re: Re: KDYBY SE RADĚJI

 Nepatřím k těm,kteří Koženému či jiným podobným naletěli,ovšem přiznám se,že v tom neumím - nechci chodit....Bez úplatků a známostí si nikdo ani nevrzne ještě ve větší míře, jako za bolševika....Bratrstva neprůstřelných od zdola nahoru,obírající občany a stát setrvale a stále drzeji vládnou většinou institucí a obcí.....Justice- no hnus,tedˇ byl odsouzen Petr Cibulka za to,že suploval povinost státu,což se v jeho případě zřejmě stane precedentem.....Jestliže nejste vůl, jak tvrdíte, pak musíte uznat , že ne všichni spoluobčané měli stejné možnosti být informovaní, mít potřebné vazby atd.....Nehledě na to,že se vyskytují stále lidé ,dodržující nepsané zákony, kterým se pochopitelně armády hochštaplerů a darebáků jen smějí....

ASton 13.4.2006 11:22

Re: Re: KDYBY SE RADĚJI

Souhlasím,každý měl možnost se sám rozhodnout,kde vloží své kuponové knížky. Pokud řada blbů skočila ne reklamní trik,který byl každému normálními člověkovi jasný, ať nadávají sobě.Je samozřejmě pohodlněší svou blbost svalit na někoho jiného.Předpokládám,že občané,kteří v té době měli možnost se rozhodovat jsou v práci a pracují.V tomto čase  je na internetu skupina lidí,kteří celou událost neprožili a místo věcných argumentů volí jen vulgární nadávky-jak příznačné pro český národ.