29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 13.4.2006 10:19

Re: VK a NGO, VK a islámské nebezpečí

Pane Pergille, tentokrát plný souhlas. Podotýkám, že pan filosof Erazim Kohák explicitně napsal. že člověk nemá větší cenu než zvíře.

Lerak 13.4.2006 10:48

Re: Re: VK a NGO, VK a islámské nebezpečí

Protože pan Kohák svou fyziognomií připomíná zvíře-ale jinak nic ve zlém-pokus o blbý vtip na adresu levicového snílka, odtrženého od reality.

Karla 13.4.2006 14:54

Re: VK a NGO, VK a islámské nebezpečí aneb speciesisto Pergile

Speciesisto a nacisto Pergile. Váš život a život Vám podobných má opravdu menší cenu než život

mírumilovné a zneužívané bílé myši.

L 13.4.2006 8:01

Co je trzni hospodarstvi

Otazka je, co je trzni hospodarstvi a co je trzni hospodarstvi podle Profesora, presneji podle dalkoveho profesora, nebot si tu rychloprofesuru udelal dalkove.

Tak podle dalkoveho profesora trzni liberalizmus zahrnuje: masivni dotace tezkemu prumyslu cili teorii rodinneho stribra, posileni monopolu cili teorie, ze kdyz bude vsechny telefony spravovat jeden podnik, bude mit vic prostredku na rozvoj.

Takhle bychom st trznim liberalizmem dalkoveho Profesora pokracovat cely den. Nestoji to za ten cas, nema smysl s takovym Profesorem diskutovat, Jeho nazorum je treba se smat.

Na zaver prosazovani regulace najemneho. On tomu rika trzni liberalizmus. Ja se mu smeji.

Andy 13.4.2006 8:02

Nestoji to za ten cas, nema smysl s takovym Profesorem diskutovat

nevypadá to, že by s vámi měl v úmyslu diskutovat:-D

ASton 13.4.2006 8:45

Re: Co je trzni hospodarstvi

Upřímně doporučím panu Klausovi aby s Vámi nediskutoval. Zřejmě jste četl něco jiného.

jamo 13.4.2006 10:03

Re: Co je trzni hospodarstvi

Vy se mu smejete, zatimco vas prispevek je k placi nad lidskou hlouposti a nenavisti ;-(

Misa 13.4.2006 10:30

Re: Co je trzni hospodarstvi

Myslim, ze dnes pan prezident nebude kvuli Vam spat .A tolik chtel tu diskusi,ale Vy nepovolite,ani kousek.Jinak hezky den a bez zbytecnych plivancu,kdyz uz po dlouhe dobe vysel  neagresivni rozbor neceho od nekoho.

L 13.4.2006 12:45

Co je trzni hospodarstvi

Ale ja s Profesorem nechci diskutovat, protoze nemohu, nebot se musim smat, kdyz ho vidim.

bosek 13.4.2006 8:00

skvělé

Pane Dušane , skvělý postřeh, po dlouhé době rozbor na úrovni.

Andy 13.4.2006 7:27

je to

autorův názor, jak velmi slušně hned v úvodu zmiňuje, čímž se odlišuje od všech ostatních pisatelů článků a většiny komentátorů, a tedy není důvod ho kritizovat.

Jak je článek napsaný a kolik slovnho "balastu" v něm je, to ví autor sám nejlépe. Netváří se jako nositel objektivní pravdy, i když tak bude příznivci Baníííku vykládán, a je zjevné, že mu chybí Pehecí prvoplánovitost. Zaplaťpánbu.

Netřeba polemizovat, je to prostě názor. A tak bych jen vyjádřila svůj názor- v prakticky každém Klausově projevu, zejména písemném, nacházím části, které mi připadají silně přehnané ( a občas se zrovna tyto části do roka ukážou jako pravdivé), ale zejména to: opouštění principů klasické liberální demokracie, kdy se moc pomalu přesouvá z volených orgánů na orgány výkonné, a tedy jmenované" - přesně takto to cítím i já. Evropa se vrací k monarchismu- monarcha však chybí- úřednické, nevolené vládnutí však prošpikovalo naše životy tak, že je nejvyšší čas napsat moderní Lucernu- ten starý špek dostává nové, netušené dimenze.

Vše lze vždy vyložit nejméně dvěma způsoby. Za komunistů kolovaly dvě verze čtenářského deníku na téma Babička. Jedna o moudré stařence, koření naší země, druhá o pánbíčkářské reakcionářce.  Polemiky o tom, jak co Klaus myslel, mi ten čtenářský deník dost připomíná.

jepice 13.4.2006 8:04

Re: je to

třeba se, Andy, nakonec  dočkáme,  že dojde k přesunu rozhodovací pravomoci z delegovaných evropských institucí na normálně demokraticky volené. Ale to je zatím sen - sen nás europeistů.

Andy 13.4.2006 8:11

Re: Re: je to

nu, představa, že by někdo, kdo získal moc, tuto dobrovolně odevzdal, mi připadá dost nereálná. To se stává jen při pučích, revolucích a válkách, jen tak nějaký přesun ? Tady máte mou funkci, zvolte na ni koho se vám zlíbí ? Je to možné ?

Gruntorád 13.4.2006 10:21

Re: Re: Re: je to

HOVNO!

jepice 13.4.2006 11:35

Re: Re: Re: je to

:-D:-D:-D:-D:-D No, kdyby to bylo na Klausovi, tak by to opravdu nešlo.

Ty bruselské cary tam pokud vím poslaly jejich rodné státy a ty je taky mohou odvolat, pokud se rozhodnou pro jiný typ integrace. Je to možné?

jonáš 13.4.2006 12:15

Re: Re: Re: Re: je to

A nejhorší je, že vláda je ve většině států je taky nevolená, dokonce je delegovaná podobnym mechanizmem jako EK.

Ivan Nový 13.4.2006 7:24

A pane Neumane,

Čína jde nahoru ne proto, že je tam socialismus, ale proto, že je tam grunderský kapitalismus. Situace je stejná jako na sklonku feudalismu, kdy oba systémy existovaly paralelně, těsně před zrušením nevolnictví. Kdyby se USA chovalo za Studené války stejně jak navrhujete, zavedli by plánované hospodářství i u vás :-)))) Socialismus nefunguje.

Ivan Nový 13.4.2006 7:21

Co je cílem NGO?

Většiny jen získat peníze a zbytek usiluje o realizaci cílů na které nemá dostatečnou podporu ve veřejnosti a usilují o ně metodami nátlaku a manipulace.

Ivan Nový 13.4.2006 7:17

Pane Neumane,

komunismus u nás byl stejně dobrovolný a spontánně šířený jako europeismus dnes. Přece u nás bylo přes milion aktivních komunistů a to je mnohem více než aktivních evropeistů dnes. Mnozí čeští intelektuálové nebyli komunisty z donucení, ale s přesvědčení, tak jak jsou dnes přesvědčenými evropeisty.

Hnyk 13.4.2006 7:16

Řešení máme, teď hledáme patřičný problém...

Takhle se vtipkovalo o jistých "celebritách", povětšinou těch co pracovaly na státní útraty. Po přečtení oné úvahy se mi zdá, že pan Klaus má také spoustu řešení. A k nim si vymyslel patřičný problém - "evropeismus".

"celebritách", povětšinou těch co pracovaly na státní útraty. Po přečtení oné úvahy se mi zdá, že pan Klaus má také spoustu řešení. A k nim si vymyslel patřičný problém - "evropeismus".

Hnyk 13.4.2006 7:18

Reálný problém

Reálný problém je webmaster NP, který nedokáže dát fórum tak do kupy, aby to pořádně fungovalo;-€.

Hacker Rudolf 13.4.2006 6:57

Dušane

Bezva čteníR^

jonáš 13.4.2006 6:39

Pane Dušane

perfektní -- :-)

PRASÍ DENT 13.4.2006 6:29

NEMÝLIL SE TEN

 Kdo předpokládal,že po zvolení Klause za pomoci bolševika nastanou většinou zbytečné problémy.....Domnívám se,že se jako prezident nechová a nejedná....Pochopitelně , že pokud by hlavou státu nebyl, nevzbuzoval by téměř žádnou pozornost ani svými subjektivními názory,halenými do rádoby intelektuálního,vizionářského hávu....Člověk,který se dokáže takto i jinak neustále oslavovat a tuto touhu nemůže ovládat -patří spíše než na Hrad na psychiatrické léčení.....

ASto 13.4.2006 9:02

Re: NEMÝLIL SE TEN

Možná by to Bureš zvládl lépe,soc.dem se však zajímala o privatizace a svoje kšeftíky.Máte možnost vyhrát volby,stanovit zákonem kdy,kde a co má budoucí prezident pronášet,kde vystoupit,

zakázat mu vetovat zákony a pěkně mu stanovit program na každý den jeho volebního období.

Neměl jsem a namám rád Havla,mám výhrady proti Klausovi ale to neznamená,že pomocí

internetu všechny své problémy a budu kýdat na všechny kolem sebe.Mimo urážky jste se nevěnoval věcným názorům obou stran.

Lerak 13.4.2006 10:42

Re: Re: NEMÝLIL SE TEN

Od "prasečího zubu" se mnoha argumentů nikdy nedočkáme. Již ten jeho nick má jasnou vypovídací schopnost o jeho nositeli.

andy 13.4.2006 6:22

slusna reakce

Ovsem na to, aby jednodussi ctenar (rekneme normalni stredoskolak) mohl ocenit vase velmi slusne znalosti a logicky staveny svetovy nazor, i Vase cestina by mohla byt o neco jednodussi. Intelektualni struktura vaseho prispevku, ac (na male vyjimky) presna, miji terc - obycejneho ceskeho cloveka, ktery by si jinak mohl utvorit konecne jakousi pyramidu logiky. Ta je neco, co vetsine Evropy (a tim i Cechum) chybi k tomu, aby si uvedomili, v jake prekerni situaci se vlastne cela Evropa nachazi (nehlede na to, ze v USA se v soucasne dobe take blbne na kvadrat - ale to je tema na jiny den, ze?)

Aleš 13.4.2006 6:05

děkuji

ono se občas i tady najsou věcné, neurážející  články. Zatím nejlepí polemika. Doporučuji také diskusi na eu PORTALU  http://www.euportal.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=718

JZD 13.4.2006 5:14

Antiklausů je dost a někteří se označují za politology...

No tak to vidíte, pane Neumann: Vy češtinou vládnete slušně a čtení Vám šlo jako psovi pastva. Já jsem obyčejný průmyslovák a rozumněl jsem Klausovu článku na první pokus. Jako vždy z Vás kapou hlavně osobní antipatie. Nakonec je obvyklé, že tam kde dojdou argumenty věcné nastupují argumenti emotivní.

bosek 13.4.2006 8:29

Re: Antiklausů je dost a někteří se označují za politology...

Já Vás nechci v žádném případě urážet, ale zkuste si přečíst klausovu esej ještě jednou a zamyslete se nad ní v intencích autorova příspěvku.