16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vendulqa 19.6.2008 13:09

Greenpeace nejsou jen spojenci darabáckých států -

oni jsou sami darebáky;-O

Jára 18.6.2008 21:44

Velmi věcná odpověď J.Tuttera...

ředitele Greenpeace ČR, v dnešních Lidových novinách . Na Neffovy hysterické urážky odpovídá argumenty. Přečtěte si sami.

eze 18.6.2008 13:59

Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Greenpeace to dělají již dlouho. Vzpomeňte si na konec 70. a začátek 80. let. Tehdy NATO a Varšavský pakt se smluvně zavázaly, že ve střední Evropě, tj. mezi západní hranicí SSSR a východní hranicí Francie nebudou instalovat rakety. Jakmile byla smlouva podepsána, začal SSSR tyto rakety instalovat. Na námitky NATO nejdříve jako vždy vše popíral a pak prohlásil, že je ochoten jednat o zastavení této činnosti. Během tohoto jednání samozřejmě instaloval další rakety, takže NATO udělalo tzv. dvojí usnesení, podle něhož začalo stavět v Německu raketová sila, ale oznámilo, že zatím nebude samotné rakety dva roky dovážet z USA a pokud do té doby SSSR nepřestane smlouvu porušovat, začne rakety také instalovat. Až do této doby se u nás o této záležitosti nepsalo, ale od této chvíle začala KGB v západní Evropě pomocí svých agentů a užitečných idiotů z Greenpeace organizovat ohromné "mírové" pochody proti budoucí instalaci amerických raket, přičemž se ovšem o již instalovaných asi 90 sovětských raket nijak nezmiňovali a u nás byly najednou noviny plné těchto demonstrací.

Jára 18.6.2008 21:47

Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Eze neví, že stejně tak jezdili Greenpeace protestovat do SSSR proti sovětským jaderným pokusům. Mimo jiné také monitorovali sovětská jaderná šrotiště na Dálném Východě. To, co Eze považuje za "užitečné idioty KGB" byli ve skutečnosti občané Západu, zvyklí na demokracii. Ano, u nás to nešlo. Nebyla demokracie.

eze 19.6.2008 13:25

Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

EZE si pamatuje, že Greenpeace jezdili protestovat i do SSSR a pamatuje si také, jak dlouho se ten zájezd v SSSR projednával a schvaloval než tovarišči došli k názoru, že je z hlediska propagandy vhodné, aby Greenpeace také jednou zapochodovali v SSSR, aby se neřeklo, že jsou jen proti NATO.

EZE také nepovažuje KGB za idioty, to jste špatně pochopil, ale ví, že to byli občané západních zemí, kteří, na rozdíl od placených agentů KGB, byli natolik idioty, že pro SSSR demonstrovali zadarmo, aniž věděli, co činí.

rok 20.6.2008 9:08

Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

EZE lžeš..skoro jako sám veliký Neff:-D..mrkni se na zprávu Kocábovy komise a pak teprve mluv:-D..

eze 20.6.2008 10:30

Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Vážený ROKu, trochu si to pletete, zpráva Kocábovy komise se týkala jaderných hlavic, zatímco ta finta, kterou SSSR prováděl a užiteční idioti kryli, se týkala raket středního doletu vůbec.

Pan Kocáb, i když si ho vážím, při psaní té zprávy asi nemluvil s lidmi v okolí Staré Boleslavi, kteří zažili, jak sovětští experti pátrali po ztracené jaderné hlavici a hygienici připravovali evakuaci obyvatel. Ta hlavice se pak naštěstí našla neporušená, takže se všechno odvolalo. Akce byla čistě sovětskou záležitostí, takže se nedostala ani do záznamů čs. armády, ze kterých pan Kocáb čerpal

rok 20.6.2008 13:16

Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

milý EZE, povídačky typu "jedna paní povídala" jsou k prdu a mají se skutečností asi tolik, jako sci-fi romány pana Neffa:-D..já v tomhle oboru pracoval 20 let a proto mně žádný šmudla nebude poučovat o raketové problematice;-D..krom toho, Kocábova komise nečerpala jen z materiálů čs. armády, ale nechala specialisty prověřit všechny prostory, kde byly jednotky SSV SSSR umístěny..když nevíte, mlčte..nebudete za idiota:-D

eze 20.6.2008 16:00

Re: Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Věřím Vám, že jste pracoval v oboru raket 20 let, takže určitě víte nejlépe, jakým hadrem se utírají. Nebo víte také, jak se počítá kritický průměr trysky? Není mi ale jasné, proč poukazem na svou praxi s raketami popíráte neblahou činnost těch užitečných idiotů zejména v SRN, kteří se svými "mírovými pochody" snažili odvrátit NATO od odvetných opatření proti sovětskému porušování smlouvy.

Pokud se týče Kocábovy komise, vím, že "nechala specialisty prověřit všechny prostory, kdy byly jednotky SSV SSSR umístěny", problém je jen v tom, že tam tehdy ty jednotky, ani jaderné hlavice už umístěny nebyly.

krok 20.6.2008 21:27

Re: Re: Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

milý EZE, zatím jsem od vás neviděl jediný důkaz, že se věci měly tak, jak je tady prezentujete:-))..nehodlám se s Vámi dohadovat, na logickou a korektní diskuzi jste zatím ještě nedorostl, ale..důkazy svědčí o tom, že smlouvy porušovaly USA např.: vybudováním raketové základny v Turecku roku 1962 nebo rozmístění raket Pershing v NSR roku 1983..lituji, ale rusové vždy jen odpovídali na akce ze strany USA:-D..zkuste si zalistovat v dějinách a nevydávejte své domněnky za fakta:-D..a co se týče výsledků Kocábovy komise jste taky vedle, v době naší kontroly byla většina techniky ještě na místě:-D

v ČSSR byla 2 skladiště jaderné munice (Bílina a Míšov-Borovno)..bez jaderné munice:-)..a tři raketové brigády:

Hranice na Moravě-Potštát 7. raketová brigáda - vyzbrojena 39-ti operačně taktickými raketami 9M76 s doletem 500-1000km a 24 odpalovacími zařízeními 9P120 na automobilech MAZ-543. Celý tento raketový systém byl znám pod označením 9K76 Temp-S (SS-12b Scaleboard). Do Československa byl převelen v prosinci 1983 jako údajná "odpověď" na rozmístění raket Pershing 2 v Západním Německu.

Turnov - 185. raketová brigáda - vyzbrojena starším raketovým systémem 9K72 "Elbrus" (SS-1c Scud B), přičemž měla ve výzbroji 12 odpalovacích zařízení 9P117M na podvozku automobilu MAZ-543 a blíže nezjištěný počet raket 9M72 o doletu 280km.

Mimoň-Hvězdov - 442. raketová brigáda - vyzbrojena raketovým systémem 9K79 "Točka" (SS-21 Scarab) krátkého dosahu. V Hvězdově bylo umístěno 18 odpalovacích zařízení 9P129 na obojživelném automobilu BAZ-5921.

eze 21.6.2008 9:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Vidím, že kromě dvacetilé praxe u raket jste také s úspěchem absolvoval VUML, protože umíte tak krásně předělávat historii. Ta sila, o kterých jsem psal na začátku, byla určena pro Pershingy a byla "odpovědí" NATO na porušování smlouvy se strany SSSR. Ve Vaší větě, že "Do Československa byl převelen v prosinci 1983 jako údajná "odpověď" na rozmístění raket Pershing 2 v Západním Německu" chybí maličkost, a to že se jednalo o plánované rozmístění podle tzv. dvojího usnesení NATO. Rusové přestali rozšiřovat počet raket, které se zavázali vůbec ve střední Evropě neinstalovat, až poté, co po uplynutí dvouleté lhůty se ty Pershingy začaly z USA přivážet a v Německu instalovat. Kvituji s povděkem, že jste, na základě svých zkušeností s raketami, potvrdil, kde jste je instalovali, ačkoliv se SSSR zavázal, že tak činit nebude.

Jinak mne pobavila Vaše informace, že "v ČSSR byla 2 skladiště jaderné munice bez jaderné munice..".Tak co tam tedy skladovali?

krok 21.6.2008 23:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

sorry, ezo, lžete...stejně jako bývalí straničtí funkcionáři v 50tých létech:-D..dle vaší argumentace mám pocit, že absolventem VUMLu budete spíš vy:-D..demagogie a záměrné překrucování faktů tomu odpovídá;-D..škoda jen, že jste zároveň příliš hloupý, jak naznačuje vaše pochybnost o "jaderných" skladech bez jaderné munice:-D..tenhle systém je běžný všude ve světě, zjistěte si něco o skladech jaderné munice v USA, budete překvapen, kolik jich je bez munice:-D..prostě,jste jen žvanilem bez důkazů, asi jako pan Neff;-D:-D..hezký den

eze 22.6.2008 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Greenpeace jsou spojenci darebáckých států

Abyste nemusel neznalost nahrazovat nadávkami, posílám Vám několik údajů:

Dne 26.5.1972 byla uzavřena mezi SSSR a USA Prozatímní dohoda o omezení strategických jaderných zbraních (SALTI) a Smlouva o omezení systému protiraketové obrany ,druhá byla ještě modifikována 3.7.1974 Protokolem o omezení protiraketových systémů, který každou ze stran omezil na jedinou oblast. Od té doby začal ale SSSR nahrazovat staré rakety R-12 (SS-4) a R-14 (SS-5) modernějšími raketami RT-21M (SS-20)  a navíc je v rozporu s uvedenými smlouvami začal stavět v Bělorusku a na Ukrajině.  Proto se jednalo o novou Smlouvu o omezení strategických útočných zbraní (SALT II) a ta byla podepsána dne 18.6.1979. Přes  všechny smlouvy SSSR instaloval rakety RT-21M (SS-20) tak, že měl 1976 18 , 1977 51 , 1978 99  a 1979 152 odpalovacích ramp. Kongres USA odmítl tuto smlouvu zatím ratifikovat a požadoval záruky, že západní Evropa nebude dále ohrožována. Protože to SSSR odmítl,  rada NATO dne 12.12.1979 odhlasovala tzv dvojí usnesení, podle něhož se měla po roce 1983 postavit i v Evropě síť odpalovacích ramp pro 108 raket PERSHING 2 a 464 raket BGM-109 TOMAHAWK s tím, že se do konce roku 1983 bude  se SSSR jednat a, pokud budou bezvýsledná, začne NATO tyto rakety skutečně instalovat. SSSR tato jednání stále protahoval a na plán NATO reagoval tím, že zejména v Německu, zorganizoval na podporu svého zbrojení „mírové manifestace“ proti zamýšlené instalaci raket  a začal instalovat své rakety RT-21M (SS-20) i do východoevropských zemí včetně ČSSR, takže v září 1983 měl  již instalováno 351 raket SS-20 s 1053 jadernými hlavicemi, z toho 243 na své východní hranici a 88 ve východoevropských zemích. Když do listopadu 1984 NATO instalovalo asi pětinu z plánovaného počtu svých aket, odpískal SSSR  „mírové akce“ a přistoupil na jednání , takže 8.12.1987 byla podepsána Dohoda o likvidaci raket středního a krátkého doletu.

Mistr Jan Hus 18.6.2008 6:16

Aston je spojenec darebáckých států! Států, které jsou založeny na loupežích cizích

přírodních bohatstvích, na zbrojním průmyslu (který potřebuje realizaci), na drancování všech přírodních zdrojů. :-)

tomy 17.6.2008 11:38

Vynikající článek,..

díky. Je velmi smutné, jak údajně velká část českého národa, nemaje sebemenší tušení o tom, co je to protiraketový systém, si nechává až katastrofálním způsobem zmanipulovat své city podlými hnutími greenpeace a nezakladnam, a chytá se na jednoduchá prohlášení typu "nechceme válku, nechceme cizí vojska, apod." Těmto "vlastencům", "humanistům" a "lidumilům" vůbec nevadí, že tato hnutí hájí zájmy Arabů, Ruska a Iránu a ani jim nevadí, že oni sami žádné návrhy alternativní nepředkládají.   Raději uvěří demagogii o tom, že mír a stabilita v Evropě jsou díky pacifistickým hnutím a nikoli díky vojenské přítomnosti USA od 2. sv. války.  Odpor proti radaru je tedy redukován na prostou hru na city, antiamerikasmus, emoce a hysterii. Úroveň těchto "lidumilů" je často i poznat ze slovníku a mluvy Neorala, který nedávno vystoupil i na sjezdu odborářů -  opět je tedy jasnější, v jakých levicových vodách se tato část národa vyskytuje nejvíce. Pro normálního člověka není těžké pochopit, že čr je členem NATO, které projekt USA podporuje a mezi USA a NATO je v této věci spolupráce, nikoli  konkurence a nic na tom nemění ani fakt, že radar zatím nebude spadat pod velení NATO. Mezi NATO a USA se dávno nejedná o tom, zda radar ano či ne, ale jak jej efektivně využít. Jak také jinak, když NIKDO jiný konkurenční projekt nemá a obranu našeho kontinentu je nezbytná? Zde se hnutí nezakladnam a greenpeace projevují jako odpůrci globalizace a dětinští negativisté trapně popírající autoritu nebo i samotnou existenci zavedených autorit a institucí, zejména NATO a všeho, za čím stojí USA. Opět argumenty, které chce slyšet nepřemýšlící levicové stádo dávaje průchod svému primitivnímu "vlastenectví": s nikým se nebudeme paktovat, nikam se nebudeme orientovat, nikomu nebudeme pomáhat, nikoho tu nechceme, tady čr - středobod světa. Co dodat? Smutné, kolik poslanců ČSSD a ZS se zviditelňuje na těchto akcích aktivistů a vyjadřuje jim podporu. Tito hanební populisté nemají co dělat v politice.

Vodník 17.6.2008 12:22

Re: Vynikající článek,..

Teda takovýhle týpky člověk už potká jen na N.Psu, elitně modré sektě bezmozků. Ondřej Neff je Robert Rosenberg české žurnalistiky, a tato pornografie má zde své nadšené konsumenty.:-(Rv

tomy 17.6.2008 12:32

Re: Re: Vynikající článek,..

Prosím argumenty, demagogu rudý.. Že by docházely???

eda 17.6.2008 14:57

Re: Re: Re: Vynikající článek,..

Demagogu modrý -myslím,že tito napsal naprosto přesně a zřetelně.

Běžte už s Neffem a jinými darebáky do Ameriky,tady nemáte co dělat!

Václav 17.6.2008 15:05

Re: Re: Re: Re: Vynikající článek,..

No nevím, ale ať dělám co dělám, tak ve Vodníkově reakci na - bohužel - celkem výstižný komentář vidím pouze vzteklý plivanec beze stopy jakéhokoliv argumentu. Pro antiradarčíka celkem typické.

Vodník 17.6.2008 19:15

Re: Re: Re: Re: Re: Vynikající článek,..

Jakékoli argumenty jsou na takové pindy zbytečné. Nakonec Írán a Korea se už musí třást jako sulc, když Amerika vyjednává teď s Litvou. Kdepak na Rusy, viďte! A Topol, Klvaňa, Vondra atd. nám říkají od začátku krystalicky čistou pravdu, že...

Nic jiného než odplivnutí si to nezaslouží. Prostě Kojzar hadr a bolševici stejně modří jako bývali rudí...:-(;-€Rv

%? 17.6.2008 15:31

Re: Re: Re: Re: Vynikající článek,..

edo,ty estébácká pitcho,ty se zase odstěhuj do Kremlu,nemysli si, že pro radar jsou jen modří.Kdyby tady uďelala průzkum veřejného mínění nějaká světově uznávaná agentura,a ne jen ty vaše profízlované pseudoagentury,výsledek by všechny překvapil.

eda 17.6.2008 18:50

A proto se ty inteligente bojíte REFERENDA?..

Potom nechápu proč podobní zastuzení posluchači Svobodné Evropy a podobných

pokleslých periodik se tak bojíte referenda? A mimochodem na estebáka bych spíše tipoval tebe!

%? 17.6.2008 19:30

Re: A proto se ty inteligente bojíte REFERENDA?..

Já si myslím,že v referendu by měl USradar větší šanci na úspěch ,než při hlasování v parlamentu(kolaboranti STB,KGB,GRU).Čili,tak či tak u nás v bolševickém Česku bohužel radar nebude.To není pesimismus,ale realita současného mocenského uspořádání,které vzniklo(lépe řečeno nikdy nezaniklo) při sametovém komunisticko-estébáckém podvodu v roce 1989....Řekni nám proč všem bolševikům tolik(přímo neskutečně) vadí nějaký malý obranný radáreček s pár odborníky v malinkatým Česku,když USA má po celém světě desítky základen s balistickými raketami,bombardéry apod.s tisícovkami příslušníky námoř.pěchoty ve zbrani ....a žádné mezinárodní hladovky,žádná ostrá prohlášení prezidentů Ruska a Číny a ruských generálů,žádná rudá histerie jako u nás....My zkrátka zůstanem v područí Moskvy na věky věků....buď zdráv soudruhu.

Mistr Jan Hus 18.6.2008 6:18

Re: Re: Re: Re: Vynikající článek,..

R^R^R^R^R^

Karla 18.6.2008 13:06

Re: Re: Re: Re: Vynikající článek,..

a co kdyby jste vy a vám podobní odtáhli do Ruska a neotravovali ostatní?

Mistr Jan Hus 18.6.2008 6:18

Re: Re: Re: Vynikající článek,..

Sám jsi odhalil, co jsi zač. :-)

krok 20.6.2008 9:13

Re: Re: Re: Vynikající článek,..

argumenty mi spíš chybí u elitního komunistického spisovatele pana Neffa:-D..mohl by doložit kdo a kdy dostal peníze na odpor proti radaru?..v jeho článku je sice spousta náznaků, ale důkazy a argumenty chybí:-D..že by nový směr v oblasti sci-fi literatury,;-D

Mistr Jan Hus 18.6.2008 6:17

Re: Re: Vynikající článek,..

R^R^R^

Jára 18.6.2008 21:50

Re: Vynikající článek,..

je velmi smutné, že si většina národa nechá vymývat mozek rádoby vlasteneckými a rádoby odvážnými kecy o radaru a o přátelství s USA. Ano, taky bych se přátelil, taky bych se společně bránil, ale ne systémem, který nefunguje a ne proti hrozbě, která neexistuje. To je, jako bychom chtěli proti terorismu bojovat tím, že obnovíme naše pohraniční opevnění. na celé téhle akci někdo velice vydělá, ale my to nebudeme. budou to američtí a paradoxně taky ruští zbrojaři.

tomy 19.6.2008 14:58

Alespoň nelžete...

Alespoň nelžete... ČR je členem NATO, které je snad dostatečně relevantní autoritou na posouzení, zde je protiraketový deštník potřebný.. A šéf NATO Scheffer opakovaně prohlásil, že ano... Viz citát z jeho náštěvy Prahy. "Je jasné, že třetí pilíř amerického systému protiraketové obrany v Evropě bude výrazným příspěvkem k ochraně mnoha evropských spojenců. Mnoha proto, že rozhodně nepomůže jen USA nebo České republice," uvedl Scheffer....Takže tedy podle Vás pan Scheffer lže, ale prohlaní demagogové typu Tamáše a Tuttera mají pravdu, že?? Jednoduché počty: NATo souhlasí s protiraketovým deštníkem, konkurenční projekt nemá a nulová varianta (tedy nedělání ničeho) byla vyloučena... Fakt že nebyla podepsaná žádná smlouva o začlenění do NATO nic nemění na tom, že se v této veci jedná a spolupracuje!!! Vykládat radar tak, že jde o jednotranný projekt vnucovaný USA proti vůli NATO, Evropy a širokého lidu je demagogie nejvyššího stupně!! Údajná většina národa, pokud sdílí názory demagogických a trapných lhářů typu Tuttera a Tamáše, je dokazuje svou hloupost a nesoudnost...

Pan Neff je slušný, zkušený a uznávaný novinář.. Kdo je to ale Tutter?? Člověk, který se již jednou ztrapnil svými komickými a prohlanými prohlášeními o Temelínu..