1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Don Chuan 16.6.2008 13:06

Obchod s tím má společného mnoho.

Rusko normálně mírově obchoduje, kdežto USA okrádá za pomocí zbraňových systémů druhé státy. Nevšiml jsem si, že by Rusko a ČR bylo ve vazalském vztahu. Zřejmě jste zaspal dobu a nějak přehlédl, že jsme mj. členy EU a NATO.

Jakub Roth 16.6.2008 13:39

Re: Obchod s tím má společného mnoho.

Máte problémy s pochopením psaného textu? Psal jsem - bývalé vazalské státy. No a pokud první větu myslíte vážně, nebudu s vámi ztrácet čas. Jistě spěcháte na bolševickou partajní schůzi. (Y)

Emilio 16.6.2008 13:47

Re: Re: Obchod s tím má společného mnoho.

R^

www racek 16.6.2008 14:03

Re: Re: Obchod s tím má společného mnoho.

hmm, jakube, máte v tom ale veliký guláš ... no, hlavně že jste spokojen ...:-D

Jakub Roth 16.6.2008 14:54

Re: Re: Re: Obchod s tím má společného mnoho.

Guláš? A na to jste přišel jak, opeřenče?

ps 16.6.2008 13:43

Re: Obchod s tím má společného mnoho.

To nejsme, naštěstí, ale rusákům to evidentně vadí, soudě dle jejich výroků.  USA někoho okrádá a jak prosím tě?  Že by se třeba Chavez nechal okrást USA? A při tom dodává do USA podstatné procento jejich spotřeby ropy.

Zdeněk 16.6.2008 23:07

Re: Obchod s tím má společného mnoho.

Soudruhu, jsi slepý a hluchý! Je to ale v pořádku, máš to v popisu práce a ve stanovách Rudé knížky ;-D. Cos kdy koupil za uran? čím zaplatili své dluhy? Oletánýma listy rotorů vrtulníků? Opravdu platba skvostná. Řešení je přímo po bolševicku. Jsi hold soudruh, tak "heil", jak velí velký generalisimus :-D.

Pája45 16.6.2008 14:37

Re: Re: Proč?

Hlavně, že se USA, V.B., Francie a další chovají ke "svým vazalům" dobře, demokraticky.

Jakub Roth 16.6.2008 14:55

Re: Re: Re: Proč?

A vy zase mlátíte černochy - podobnou kvalitu má váš příspěvek. :-P

F. Čech 16.6.2008 13:48

Re: Proč?

Staré obrazy světa nám vnucují Rusové. Už jenom svojí znovu obnovenou (dříve u nás povinně vždy po naší hymně hranou) sovětskou hymnou při které se mně pořád stejně pění žluč a pak také svým arogantním vyhrožováním "preventivním jaderným útokem" na Polsko a na nás prý "jen" čtyřmi jadernými pumami na nás a čtyřmi na Polsko. Na podobné nerealizovatené nesmysly, které by (pokud by je mysleli vážně) mohly vést až k totální jaderné válce naši předpřipodělaní občané pořád slyší. Kéž by šlo postavit obrannou základnu proti ruským raketám. Při jejich 10 000 počtu by takových základen jako v Polsku muselo ale být asi 1500 a navíc nikdo neví kde by měly stát, protože Rusové mají nejmíň třetinu raket na pohyblivých jaderných ponorkách. A navíc by ani bohaté USA neufinancovaly ani 100 natož 1500 protiraketových základen. Navíc si uvědomte, že pouhá JEDNA strategická raketa s 10 multihlavicemi zaměstná všech 10 antiraket - tedy celou protiraketovou základnu. A takových raket umísťují na zemi i na moři Rusové ve své šílené jaderné mánii každoročně desítky. Ne proti Rusům antiraketová základna s radaremt není a nikdy nemůže být účinná a ni z 1 promile. A oni to dobře ví!. O to je jejich sprosté vyhrožování absurdnější a idiotštější. Jak lze normálně vycházet s arogantními postsovětskými generály v ruských ozbrojených silách, kteří jak se zdá spoluurčují ruskou zahraniční politiku a pořád na nás mlsně hledí!  

Kisssa 16.6.2008 14:48

Re: Re: Proč?

Ještě jednou díky.R^

Pája45 16.6.2008 14:50

Re: Re: Proč?

Milý "F.ČECHU" modrá demagogie se ti vylila na stránku. Když někdo, kdo se v těchto otázkách nevyzná, jsi tvůj příspěvek přečte, bude myslet, že ty JZ má jen Rusko a možná i nějací teroristi. Proč jsi vypustil ze svého článku kolik toho má USA (jde obdobné počty i prostředky ve stále pohotovosti, navíc rozmístěné na více místech světa). Další prostředky mají V.B., Francie, Čína, Indie, Pakistán a Izrael (možná i další).

Asi nevíš, kdo v prvním období vlády Křováka byl MZV - americkej generál - a taky určoval americkou zahraniční politiku. To je , ale jen podle tebe srávné, to co kritizuješ nesprávné. Mysli, pokud možno hlavou.

Mirda 16.6.2008 15:58

Re: Re: Re: Proč?

Blbe,

copak nás někdy USA napadly, neřku-li okupovaly? Pouze nás chtěli v roce 1945 osvobodit, ale bolševici nedovolili a tak jsme 40 let kopírovali "sovětské vymoženosti socialismu"

Zdeněk 16.6.2008 23:15

Re: Re: Re: Proč?

Je vidět, že se vám na VUMLu opravdu věnovali ;-D. Jsi , soudruhu vypláchnutý bolševickou demagogií  i ruskou vodkou, která přišla odměnou za soudružské vnímání problémů světového řádu a chápání velkého Stalina ;-D . Stojíš za Řád práce! ;-D;-D;-D

MF 16.6.2008 15:54

Re: Re: Proč?

Ano.

ireq 16.6.2008 14:25

Re: Proč?

S Ruskem nebo ruskými obchodníky?

luk 16.6.2008 14:41

Re: Proč?

V zemích odnás na západ Americké základny jsou od 2. světové války a nezdá se že by jim to nějak ublížilo.

Pája45 16.6.2008 14:52

Re: Re: Proč?

Ty troubo, promiň "luku", V SRN jsou na základě výsledků 2. sv. války. A běž se zeptat do SRN, Itálie, Řecka a dalších států jestli se jim to líbí.

ps 16.6.2008 15:12

Re: Re: Re: Proč?

Líbí se jim to, tak, že např. v Německu protestují proti omezení provozu americké základny protože se obávají zvýšení nezaměstnanosti v okolí.

Základny na Islandu, v Jižní Korei, atd. jsou taky z důvodů výsledků 2SV?

Zdeněk 16.6.2008 23:22

Re: Re: Re: Proč?

Mindrák Rusů tímto nedoženeš :-D:-D:-D!!!!

Zdeněk 16.6.2008 23:01

Re: Re: Už se nám to klube...

R^

Abonent 16.6.2008 12:59

Proti komu je radar

Radarová stanice Brdy je součástí systému, který bude bránit euroatlantickou civilizaci. Naši civilizaci.

Naši nepřátelé proto hystericky ječí : "Oni se chtějí bránit ! Jsou to křižáci !" (Židi, imperialisti - račte doplnit).

Není naší chybou, že se k našim nepřátelům přidává Rusko.

Na druhou stranu - můžeme Rusku poděkovat za otevřenost. Dřív vpády a okupace vydávalo za "bratrskou" nebo "internacionální pomoc".

Dnes rovnou říká : "Jestli se budete bránit proti útokům jednoduchými raketami, my na vás pošleme svoji, složitou. A jadernou."  :-/

Don Chuan 16.6.2008 13:13

Tedy bude chránit "Vaši" civilizaci (takže USA, max., GB), nikoli Českou republiku.

Z Ruska dělá nepřítele právě tento zbytečný téměř zcela nefunkční zbraňový systém. Rusko nikam nehodlá vpadat a kohokoli okupovat. My potřebujeme ruské energetické zdroje a Rusko naše peníze, to je vše. Rusští představitelé jasně říkají, že takováto "obrana" je snadno překonatelná a že jde jen o rozšiřování vojenské přítomnosti a vlivu USA.

ps 16.6.2008 13:46

Re: Tedy bude chránit "Vaši" civilizaci (takže USA, max., GB), nikoli Českou republiku.

Z ruska dělá nepřítele samotné rusko, tedy alespoň jeho výroky na adresu býválých kolonií SSSR a jejich kroky vůči nim.  My potřebujem jak energetické zdroje Ruska tak spolupráci z USA a toto jsou dvě oddělené věci. Pokud to rusové (nebo místní bolševici) směšují pak právě oni žijí v minulém století a snaží se za nás udělat rukojmí a poslušné kašpárky ruského neoimperialismu.

Emilio 16.6.2008 14:01

Re: Tedy bude chránit "Vaši" civilizaci (takže USA, max., GB), nikoli Českou republiku.

Spasibo, tovarišť, za tvoje příspěvky. Bereš za ně ruble, nebo i jiné děngi?

Abonent 16.6.2008 14:05

Ano, radar bude chránit naši civilizaci i naši vlast

Takže, podle Vás, milý Chuane, jsou ruští představitelé naprostí pitomci ???  8-o  Jedině pitomec by přece mohl považovat instalaci "zbytečného téměř zcela nefunkčního zbraňového systému" za nepřátelský akt.

No já vím, Vy jste jen pomotal dohromady dvě oblíbené lži antiradarčíků : lež, že celý systém je nefunkční, se lží, že obrana proti útočníkovi znamená ohrožení někoho mírumilovného. 

Na druhou stranu ale máte pravdu : Rusko právem považuje Radarovou stanici Brdy za ohrožení svých zájmů. Za prvé Rusko potřebuje v Evropě ( a všude ve svém "blízkém příhraničí") co největší chaos, aby mohlo vojensky zasahovat - kvůli udržení míru a pořádku, samozřejmě. :-/

Za druhé : i těch pár desítek amerických vojáků a jejich rodinných příslušníků v RSB představuje pro ruské generály těžký problém. Rusko nikdy ve své historii nenapadlo silnější stát. Nenapadne tudíž ani malou základnu USA, přestože nás nyní straší jadernými výbuchy nad středními Čechami.

Malé okolní státy ale Rusko napadalo po celou svoji historii. Na tyto svoje "úspěchy" by rádo navázalo. RSB tomu brání. To je vše.

Pája45 16.6.2008 15:02

Re: Proti komu je radar

Kde bereš tu jistotu,  "abonente", že radar vˇBrdech bude bránit  "Naši euroatlantickou civilizaci". Proč ji USA nezařadilo již před několika lety do plánů NATO nebo alespoň se o tom oficiálně na samitech NATO nejednalo?  Proč ji budují tak, že předurčené raketové prostředky jsou určeny jen pro ničení raket letících jen na USA. Prostředky kratšího a středního doletu, ze zemí zla, ničit nemohou? Kdo tedy ochrání tu většinu té "naší euroatlantické civilizace v Evropě"? Včil mudruj.

Pája45 16.6.2008 14:34

Re: Už se nám to klube...

A myslíš si "mildo", ale  opravdu, že ani trochu pravdy na tomto šprochu nemůže být?

Milda 16.6.2008 15:25

Re: Re: Už se nám to klube...

Je vcelku pochopitelné, že navrhovaný systém může bránit proti ojedinělým raketám "darebáckých států". Jestli to USA opravdu takto myslely, tak to měly s Ruskem předjednat a pak až to říci jakési ČR a Polsku. Ale opravdu nerozumím té reakci Ruska - proto si myslím, že USA nehrají čistou hru.

drak 16.6.2008 12:25

A stačilo by tak málo

Kdyby si totiž každý z halasně odporujích umístění amerického radaru na našem území odpověděl upřímně na sobě samému položenou otázku a to na tu, co by si vybral, kdyby dostal na výběr žít jako průměrný obyčejný občan buď v Číně, Iránu, Rusku či USA. Prostě by si tito lidé měli uvědomit, že svým postojem hodně napomáhají tomu aby upevnili vliv prvních tří jmenovaných podivných zemí na světovou politiku na úkor vlivu EU a především USA.

Kdyby naše veřejnoprávní média, která mrhají penězi na kdejaký nesmysl či lumpárnu, uveřejnila v hlavním vysílacím čase reakci čerstvě nastoupivšího ruského premiéra Putina, který se vyjádřil k faktu, že se blíží závěr prací na smlouvě o umístění radaru na našem území, tak jsem si jist, že odpůrci jeho umístění by obratem ztratili půdu pod nohama, neboť z toho projevu musí být i naprostému ignorantovi jasné, že úcta a slušnost Ruska vůči naší zemi bude přímo úměrná síle amerických, evropských a českých zbraní, vyvažujících ruské.Namísto toho nám ale naše veřejnoprávní média servírují jakéhosi Smrčku. Duch lidového milicionáře je asi ještě neopustil...