5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 16.6.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: 9/11

Vy ste se zřejmě celou záležitostí asi nezabýval, že? Zkuste to, třeba změníte názor. Začněte třeba pádem WTC 7. Podívejte se na nějaká dostupná videa a zjistěte si co o samotném pádu WTC 7 říká zpráva komise 9/11. Zkuste pak o tom popřemýšlet;-P

Don Chuan 16.6.2008 11:54

Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

On by Vám možná takový odborník prozradil, že tyto budovy byly konstruované tak, aby odolaly nárazu dopravního letadla a když už by se nakrásně zřítili díky roztavení nosné konstrukce, tak by nespadly jak při řízeném odstřelu na svou základnu.

Jura Jurax 16.6.2008 12:02

Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Jojo, kdežto jiný odborník by Vám vysvětlit, proč spadly právě tak jak spadly ... a že náraz dopravního letadla, jemuž ostatně očividně odolaly, jak jste na těch videích viděl - viděl-li jste je - je něco jiného než požár desítek tun kerosenu ... zkuste trochu popřemýšlet, ale jinak než se přemýšlelo v Detektoru neblahé paměti ... ;-D

Honza 16.6.2008 12:19

Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Několik desítek tun Kerosinu vyhořelo během exploze přímo v ohnivé kouli které šla ven z budovy a zbytek během pár minut po té. Pak už věž jenom kouřila a bylo vidět že v zakouřených oknech v místech nárazu stojí uvěznění lidé a mávají o pomoc. Kdyby tam zuřil veliký požár, kudy myslíte že by šlehaly plameny? No jasně že z té díry. A mohl by  tam někdo živý stát a volat o pomoc? Těžko. Takže, žádný velký požár tam nebyl. A nikdy nikdo nevysvětlil, proč ty věže spadly tak jak spadly. Zpráva komise 9/11 uvádí pouze jednu hypotézu jak mohlo dojít k inicializaci kolapsu. Vysvětlení toho co se dělo po začátku kolapsu až po totální rozpad budov na prach a rozsekanou ocel ve zprávě vysvětlený není. Nikdo z oficiální komise se tím nezabýval a pokud ano, nebylo to ve zprávě publikováno.

Jura Jurax 16.6.2008 12:58

Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Na cca 20 - 30 tun kerosenu byly ty ohnivé koule velice malé, navic tolik paliva rozmístěného v mnoha nádržích neexploduje naráz, ale v určitém sledu - exploze musela vtlačit nezanedbatelné množství hořícího a možná i ještě nehořícího kerosenu do budovy patrně i přes několik pater, z budov se mocně kouřilo i potom ... začaly se hroutit právě v místě nárazu - ne výš, ne níž ... a rozpat na prach a rozsekanou ocel - při váze těch budov nic nečekaného ... a tak dál a podobně ... asi čteme každý jiné zdroje ;-)

Honza 16.6.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

No jasně, tak zkus někde najít nějaký rozumný vyvsvětlení pádu WTC7. A taky vysvětlení, proč nebyly u Shankswille žádný trosky letadla(ani nejmenší), ale jenom díra v zemi.

MLOK1 16.6.2008 13:10

Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Jasně Honzo! A na Měsíci Američani také nebyli - to je jen fotomontáž a filmové triky;-D;-D;-D

Honza 16.6.2008 13:31

Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Cože?;-D

Václav 16.6.2008 13:59

Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

No a už je to tady. Schválně jsem čekal, zda se tu zase někdo objeví s těmi kravinami ohledně pádu WTC a opět jsem se nezklamal. Honzo, obsluhovat PC dle všeho asi umíte, což předpokládá alespoň určitou inteligenci. Tak proč proboha na druhé straně plácáte takovéto kraviny? Jen to vyhoření většiny leteckého petroleje v okamžiku nárazu. To fakt myslíte vážně? Na vytvoření takovéhoto oblaku ve skutečnosti stačí řádově menší množství. Pokud by ty desítky tun měly skutečně vyhořet tak, jak tvrdíte, vyvolala by se efekt podobný s explozí palivo-kyslíkové pumy. Najděte si někde na internetu, co tyhle hračičky dovedou. Věže WTC by letěly k zemi nejspíš okamžitě a zaklepal by se celý Manhattan. Další věc, kterou doporučuji ke studiu jsou pevnostní charakteristiky ve stavebnictví používaných ocelí v závislosti na teplotě. Budete se divit, jak rychle jde ocel do háje. 

Za mého mládí, když někdo moc žral komunistickou propagandu, tak se o něm říkalo, že je buďto blbej a nebo navedenej. Zajímalo by mne jak je to u Vás. Vždyť mechanika pádu těch budov byla vysvětlena už mnohokrát. A to lidmi, kteří na rozdíl od aktivistických blábolilů jsou uznávanými odborníky na statiku a ocelové konstrukce. Co bylo tedy podle Vás příčinou pádu? Proboha jen neříkejte, že řízená destrukce provedená agenty Pentagonu nebo Mosadu. To už by bylo fakt na Chocholouška.

Honza 16.6.2008 14:27

Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

No jasně, sekačka sedmikrásek, jenže ta se zapaluje až když je palivo hezky rozrášeno ve správném poměru se vzduchem ve velmi velkém prostoru. Palivo ve WTC chytlo okamžitě po nárazu. Mezi tím je docela podstatný rozdíl, nemyslíte. A další věc je kolik paliva bylo v těch letadlech v okamžiku nárazu.

Tak mi pane vysvětlete, proč když ocel tak málo v ohni vydrží? Proč se z ní staví mrakodarpy, není to hazard, používat takový materiál, vždyť s požárem se přece při navrhování takových budov musí počítat? A taky mi vysvětlete proč se v celé historii ocelových konstrukcí budov jedině WTC 1,2 a 7 zřítily v důsledku požárů a to v jeden a ten samý den. Hořelo mnoho jiných mrakodrapů a to mnohem větší intenzitou a nikdy  žádný z nich totálně neskolaboval. Nebo snad naleznete v historii stavebnictví nějakou dalsí vyjímku?

Kdo tam ty výbušniny dal,  vám neřeknu, ale byly tam a explodovaly. Je mi líto, ale je to prostě tak.

Spark 16.6.2008 14:51

Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

To je neuvěřitelný, kde se ti lidi berou, co ještě věří na teroristy. Kdyby aspoň nehájili svůj názor tak prudce a řekli - mě se to nezdá, že by Bush zaútočil proti vlastním lidem... Buď jsou najatí, aby alespoň někdo hájil oficiální verzi na diskusních fórech, nebo fakt nerozumím. Jak mohla spadnout WTC7 tak jak spadla? Kdopak mi to vysvětlí? Proč se o této budově oficiální vyšetřovací zprávy nezmiňují? Nebo se pletu a je to tam snad vysvětleno??? Díky předem za kvalifikované odpovědi ;-)

Honza 16.6.2008 15:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Já ti to vysvětlim. WTC7 byla prostě odstřelená. V Americe už to dávno vědí, jenom Neviditelný pes je spíš NEVIDÍCÍ PES. Tak se třeba někdo podívá na přednášku odborníka architekta a pak prohlídne: http://video.google.com/videoplay?docid=-3219629169575348946

Zdeněk 17.6.2008 0:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

O nutnosti ochrany ocelových konstrukcí tepelně ochránným nástřikem jste asi nikdy naslyšel! O jeho době funkčnosti už s vámi nemá cenu hovořit.

Komouši, když jim došly argumenty a plnění velkorysých plánů, tak si svého amerického brouka vždycky najít uměli. zneužili k tomu i jejich barvy vč. pruhů. Mám z vás, blbové, opravdu srandu ;-D  .  Já navrhuji téma divadlo Demjanka v Moskvě. Tam je si o čem povídat :-P. Ale to možná v samém konci komoši ani neřešili, co?;-D;-D;-D Tak hoďte kličku opět levou!

Honza 17.6.2008 9:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

No jasně, že slyšel. Dokonce jsem slyšel ve WTC 1 a 2 s ním byl zásadní problém, neboť byl z azbestu. A ten jak víme je zdraví velmi škodlivý. WTC mělo ohledně azbestu uděleno několik vyjímek, ale stejně se očekávalo nařízení o jeho odstranění - náklady cca 1 mld. USD. Ve WTC byla ocel chráněna protipožárním nástřikem, zrovna tak jako v jiných budovách. A víte že v roce 1975 v severní věží hořelo několik pater 3 hodiny, bez náznaku jakéhokoliv kolapsu. Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

Václav 16.6.2008 16:12

Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Ale jedině takovým způsobem byste docílil okamžitého vyhoření podstatné části paliva tak, jak jste uvedl v onom příspěvku. Víte ona ta břečka, co se pálí v turbokompresorových leteckých motorech normálně zase tak moc ochotná k hoření není. S trochou nadsázky lze říci, že kýblem takového paliva ulejete táboráček. Ovšem když už chytne, tak je docela výživná pokud jde o uvolněnou energii. Paliva bylo dle tehdejších zpráv v těch letadlech bohužel hodně, protože byly natankované na poměrně dlouhé lety. Velká část jej už z hlediska dynamiky nárazu musela vniknout do budovy. Útočníci podle všeho právě s následky požáru kalkulovali, protože sám náraz letadla by takovouto konstrukci nepoškodil tak, aby došlo k zřícení. To způsobil až žár následného požáru.

 

Nízká odolnost oceli proti ztrácení pevnosti při vyšších teplotách je dána už strukturou materiálu. Nějaký materiálový inženýr by Vám to vysvětlil do detailů. Existují sice žáruvzdorné a žáropevné oceli, ale ty jsou díky použitým legurám a postupu výroby tak drahé, že by na mrakodrap s takovouto konstrukcí neměl ani Bill Gates. Takže nezbývá než používat běžné oceli. Jinak pokud jde o masivnost požáru, tak to jste trochu vedle. Ono něco jiného je požár běžných kancelářských materiálů a dalších v takovéto budově se vyskytujících věcí, a něco jiného pár desítek tun leteckého paliva, které když už začne hořet, tak to stojí zato. Tady šlo navíc o kombinaci vlivů, protože to bylo poměrně rozsáhlé porušení vnějšího nosného pláště následované rozsáhlým požárem, který té poškozené konstrukci dodal. Každá výšková budova je z požárního hlediska do nemalé míry hazard a nejen z požárního, ale přesto se staví. Na to si ovšem stěžujte hlavně u investorů apod.

Václav 16.6.2008 16:15

Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

2) Pokud jde o ty výbušniny. Ve Vašem vlastním zájmu vám radím tenhle blábol nepoužívat, protože až náhodou padnete na člověka od fochu, tak z Vás udělá totálního blba. Tak dva roky zpátky jsem měl možnost slyšet názor člověka, který je chemik a specialista na trhaviny a jejich využití při odstřelu budov. Ten když tohle od někoho slyší, tak dostane záchvat smíchu a klepe si na čelo. A nedávno byla v nějaké diskusi podobná reakce. Zkuste se alespoň trochu technicky zamyslet nad tím kdo, kdy a jak by ty výbušniny dostal na všechna potřebná místa, pak provedl veškeré další přípravy a testy zda je vše v pořádku a to všechno tak, aby si toho nikdo nevšiml v budově, kde jsou tisíce a tisíce lidí? Z hlediska pyrotechniky je to zkrátka naprostý nesmysl připravit a provést takovýto odstřel tak, aby si toho nikdo nevšiml.

Honza 16.6.2008 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Tak takovýho odborníka bych rád poznal a zeptal se ho na jeho názor osobně. Ovšem pokud neznáte detaily režimu v budovách, tak těžko můžete tvrdit, že nebylo možné tam ty trhaviny dostat. A jestli si někdo všiml něco podezřelé, co na tom, kdo by ho poslouchal.

http://911.yweb.sk/galleries/500_tisic_ton_na_prach3/WTC_demolition4.jpg

Je tohle strukturální kolaps, nebo exploze?

Honza 16.6.2008 15:01

Re: Re: Re: Re: Neobejdete se bez "odborníka", Juro Juraxi?

Zamyslete se ještě prosím nad tím, co je propaganda a kdo jí žere. Děkuji;-D

lucinapes 16.6.2008 11:13

Astone,

R^

F.Čech 16.6.2008 11:07

Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

Zuřivé štěkání bolševických hafanů, kteří se s odstavením od moci jejich státostrany nikdy nesmířili je důkazem, že jste se trefil přesně. Odmítat zařízení, které může Česko ochránit před jaderným úderem z některé z nestabilních zemí podporujících arabský terorismus může jenom hlupák. Přiznejme si ale, že počet hlupákův každé populaci vždy převyšuje počet lidí s racionálním uvažováním a to neplatí jen pro Česko. Podívejme se třeba na Poláky. Jejich stát si rozporcovávají Rusko s Německem už nějakých 200 let (za tu dobu už proběhlo trojí dělení Polska a počtvrté si Polsko rozdělilo Německo pro změnu se Sovětským svazem v roce 1939). Rusové Polákům vyvraždili 25 000 zajatých důstojníků a v Krakově uspořádali v roce 1939 společnou přehlídku německých a sovětských vojsk okupujících Polsko a realizovali schůzku Gestapo- NKVD s cílem najít způsob jak zlikvidovat polské hnutí odporu. Poté co se dostali do války s Německem a válka se chýlila ke konci zastavili svůj postup na 3 měsíce před Varšavou a přes řeku Vislu s gustem pozorovali jak Němci maskrují Varšavské povstání a vyhazují Varšavu do vzduchu. Čekali až do doby, kdy Němci s touto prací skončili, zabili 300 000 Poláků a Varšavu srovnali se zemí.  Poláci to ví, ví i to jak se jim žilo v Sovětském otroctví od roku 1945 do roku 1989. A ví i to ža jejich existence závisela a závisí jen na USA. Pokud USA ztratí o Evropu zájem upadne Polsko i my do ruského (nebo čínského?) otroctví znovu. Přesto se i Poláci většinově staví proti bezplatnému umístění protiraketového obranného zařízení v Polsku. A co Angličané? Víme, že se v roce 1939 většinově stavěli proti umísťování stanovišť protiletadlové obrany do blízkosti svých obcí a jejich poslanci jim v tom v parlamentu pomáhali. Taková ztráta historické paměti je sice nepochopitelná a absurdní, ale musíme to brát jako fakt. Hlupáci všude převládají a to je Achilova pata demokracie kde každý hlas má stejnou hodnotu. Nechtějme po tradičně předpřipodělaných Češích nějaké zázraky.

emersonskej 16.6.2008 11:18

Re: Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

R^

Jura Jurax 16.6.2008 11:34

Re: Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

No jo, souhlas - včetně těch tradičně předpřipodělaných Čechů - já su z Moravy ;-D;-D;-D

Don Chuan 16.6.2008 11:44

Kde vidíte toho novodobého Hitlera?

Napadání ČR jadernými hlavicemi je z oblasti sci-fi, což Neff i Vy jistě víte a přesto tady neustále opakujete tyto ideologické nesmysly.

SSSR není Ruská federace, stejně jako pohlaváři sovětů nebyli až na vyjímky Rusové.

Jura Jurax 16.6.2008 12:16

Re: Kde vidíte toho novodobého Hitlera?

No - Lenin, Brežněv, Andropov, Černěnko i Gorbačov Rusové byli; Stalin byl Gruzín, Chruščov Ukrajinec. No a?

been 16.6.2008 12:24

Re: Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

Velmi pěkné shrnutí. Ad  Hlupáci všude převládají a to je Achilova pata demokracie kde každý hlas má stejnou hodnotu. Nechtějme po tradičně předpřipodělaných Češích nějaké zázraky. Čistá pravda, demokracie může úspěšně funguvat pouze tam,kde nadpoloviční většina zastává společné hodnoty  ( v záp. civilizaci vyjádřené křesťanstvím) a je ochotna pro ně něco obětovat. v opačném případě je sebevražedná. Je zřejmé, že Evropa od těchto hodnot ustupuje daleko ryhleji a důsledněji než USA a nebude se schopna bránit. Zázraky od  sebe (Čechů) opradu očekávat nmůžeme, neboť jsou výsadou Boha a to je také naše jediná naděje. 

MLOK1 16.6.2008 13:13

Re: Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

Milý F.Čechu, napsal jste to naprosto přesně. Zdravím a přeji hezký den.R^R^R^R^R^

Kisssa 16.6.2008 14:32

Re: Češi si čas od času potřebují přečíst pravdivý článek - díky pane Neffe

R^Velmi děkuji, je to přesné, bohužel většina lidí je historicky nevzdělatelná, takže budeme opakovat stále tytéž chyby...

Pája45 16.6.2008 17:00

Re: Opravdu nenapravitelný - "F.Čech"

Opravdu nenapravitelný - "F.Čech". Zajímavý přístup k tématu - radar v Brdech.  Začne se o  "zuřivém štěkání bolševických hafanů"  odmítajících   "zařízení, které může Česko ochránit před jaderným úderem z některé z nestabilních zemí podporujících arabský terorismus"  a rovnou se skočí na porcování Polska (Ruskem a Německem)  za posledních 200 let, vzpomene se široká podpora raketové základny v Polsku (přitom je možná i varianta, že v Polsku nebude), skočí se i na Vekou Británii v roce 1939 (jak chybovala).

Jen o dobrotě radaru a jeho důležitosti pro obranu ČR jsem se nedozvěděl nic. Pouze nás autor uráží svým výrokem "Nechtějme po tradičně předpřipodělaných Češích nějaké zázraky". Pravděpodobně podle hesla "každý cikán hádá podle své planety". Asi to bude jeden z té modré elity a tak má právo, nás, lůzu, socky, socany, komouše, nemakačenky a jinou verbež urázet a poučovat.

Zdeněk 17.6.2008 0:42

Re: Re: Opravdu nenapravitelný - "F.Čech"

Rudá cházka zůstane opravdu jen rudou. Nevím, co od ruských komunistických kolonistů stále čekáte, soudruzi? Poznáte od nich jen už dnes vysmívaný kapitalismus 19. století a pravou ruskou knutu. Ať padne jen na vás, soudruzi! Sbírejte si prachy na vlak do Karelie. Vnoučata se vám zase jednou poděkují.

-ferry- 16.6.2008 10:25

Totéž není totéž,pane Neffe ?

Vyhlásit samostatný stát na území státu vlastního je nepochybně minimálně úsměvné.Když Kosovští Albánci vyhlásili samostatný stát na území (historickém i faktickém) Srbska,to nebylo úsměvné?Minimálně?Neměřte dvohím metrem ...!