1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Merkel 24.7.2007 13:06

Re: A proč bychom vlastně měli radar chtít ?

No přece my jsme ti bojácní mírotvorci. Merkelová stojí v čele bojovného národa, ketrý osvědčil svou neochvějnou stečnost v 20. století dvakrát. Krom toho třeba v nezalidněném rozhraní Saska a Brniborska v prostoru Königs-Wusterhausen - Frankfrurt(Oder) - Beeskow - Lübben - Guben je krásná lesnatá krajina, obdařená bývalými výcvikovými prostory ruské armády, 2 letiště, je to kousek na jihovýchod od Berlína a krajina se stále vylidňuje, naopak vlci se přemnožují a cestují do Čech.

Jak stvořeno pro radar. A je to mnohonásobně větší prostor než nějaké ty Brdy

čtenář 24.7.2007 14:27

Re: Re: A proč bychom vlastně měli radar chtít ?

Ty tedy chceš, aby naši sousedé trpěli poškozením zdraví z toho radaru ??!

John 24.7.2007 15:05

Re: Re: Re: A proč bychom vlastně měli radar chtít ?

Správně, když to kdákala Chytilová tak to bude pravda. :-D:-D:-D

Pete Brich 24.7.2007 12:01

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

Psí v rah Čumil 24.7.2007 12:08

Pozdě, Brichu, bycha honit...

Už ho schlamstla lstivá babice Merkelová. Zase jsme jako ta holátka bez ochrany...;-(

Yurri 24.7.2007 12:09

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

R^R^R^

čuk 24.7.2007 12:28

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

US prostitut se ozval. Nebyl náhodou tvůj předek Hácha?

Pete Brich 24.7.2007 12:34

Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Kdes' nechal bráchu Geka?

PB

Psí vrah Čumil 24.7.2007 12:39

Re: Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

A heleme se, Brichu, že jich vidím - k čemu potřebují ten radar a tu základnu jako sůl? Už se jich ptám aspoň pošesté a nevypadlo z nich vůbec nic. Nebo voni jsou jen počítačovej program?

čuk 24.7.2007 12:43

Re: Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Je na Quantanámu a užívá si tam plnými doušky US demokracie. Pak bude bude přepraven do Brd, aby byl nasazen na nucených pracích při výstavbě US základny. Je to fakt super dovolená, doporučuji všem US rektálním alpinistům.

ergo 24.7.2007 12:45

Re: Re: Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Ba ne, občan Brich tady klame tělem, on je totiž ve skutečnosti zakuklený antiami, neb je kardiak a solit nesmí, sůl by byla jeho jistá smrt.

Marat 24.7.2007 12:00

Je mě nad vámi špatně.

To je tedy argumentace.Ten radar by sloužil obraně USA a nikoliv ČR.Tak nic! Žádný radar,ale až dojde k dalšímu Europskému klání,ke kterému nutně musí dojít,tak to ničemní Amíci honem honem musí přispěchat přes Atlantik,aby nadšeně krváceli pro takovou svoloč.Amíci jsou přece spojenci a tak mají povinost nás bránit,za nás bojovat.No džejo! Ale my nemusíme nic.My musíme pečovat jen o to,aby ten náš "narót" nezahynul.My nesmíme nikomu nic dát ! My máme přímo povinost jen brát !Fuj!

Řekněte vy slušní,zaslouží si taková svoloč,aby za ni bojovali,krváceli a umírali jiní?Bylo obrovskou chybou,brát ČR do NATO ! Ani radar do ČR,ale ani žádnou jinou pomoc,žádnou obranu takového mrzkého pronároda. Stalinovi a SSSR jste lezli anusem až do slepého střeva,jen aby vás branil před Německem v obavě za to vyhnání  nenáviděných Sudeťáku.Sověti nepotřebovali toaletní papír.Měli dosti ochotných českých jazyku.Nyní místo aby ste se postavili mezi hrdé národy,zase jen ve své české vychcanosti chytračíte.Prostě Švejkové v každou dobu. Už za Války třicetileté tehdejší generace projevovala takovou dávku věrolomnosti,že to přimělo tuším Arnima, k prohlášení,že kvůli Čechum nedá osedlat už ani  psa.Pozdější generace českých vlstenecu kvílela, jak za živa opékané svině,jak že voni bez nás a vonás.A tak to bude i v budoucnu.Hlupáci,nedělejte si naději na věčný mír.Ani na to,že zase nehnete prstem pro svou obranu, ale až bude po všem,tak že se zase postavíte mezi vítěze a budete si udělovat barevné cetky na svou statečnou hruď za činy,kterých jste nebyli a nejste schopni..

www racek 24.7.2007 12:09

Re: Je mě nad vámi špatně.

no, když přeskočím ten blábol o švejcích, tak ti řeknu jedno, ten uvažovaný systém protiraketové obrany není schopen evropu bránit, čistě technicky. to už každej /)skoro) ví.

moimochodem, češi bojovali za dob švejka za rakousko. a neřekl bych, že špatně. naopak.

Mard 24.7.2007 13:09

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Čistě technicky je schopen bránit severní část Evropy (Norsko, Švédsko, Dánsko, Anglie, Irsko, Benelux, sev. Francie, sev. Německo, Polsko, Litva, Estonsko a Lotyšsko). Pokud si myslíš že něco víš, tak víš velké kulové a jsi jen namyšlený blb.

www racek 24.7.2007 13:48

Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

blbe, není.

Marat 24.7.2007 15:12

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Dobře hnusný ptáku.Jenže ten radar má třebas chránít Českého spojence,zrovna tak,jak USA má chránit toho Českého spojence,který sice chce aby byl jimi chráněn,ale sám pro toho spojence nechce hnout ani špendlíčkem.Rackové jsou opravdu hnusní ptáci.Pokalejí všechno.I květinové záhony.Kdyby rackové byly vpuštění i do Národního divadala,tak tam také pokálejí všechno,herce i kulisy.Rackové všech odtrůd by měli být hubeni,zrovna tak jako potkani.Ten radar tvrdíte,nemá chránit ČR,ale jen jiné spojence USA.A to je podle vás fůůů j! Zřejmě má být podle vás chráněná jen ČR a na jiné my plijeme.Že ano? Nu zaslouží si Češi aby za ně někdo bojoval,aby je chránil a bránil? Nu co hnusný ptáku?

www racek 24.7.2007 16:00

Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

marate,  hezky jsem tě vytočil:-D:-D. přečti si to po sobě a snad pochopíš, jakej jseš vuol !:-D

čtenář 24.7.2007 17:23

Re: Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

No jo, napsal ti to dobře. Přesně jak to je.

Yurri 24.7.2007 12:12

Re: Je mě nad vámi špatně.

Máte Marate bohužel naprostou pravdu..Ale skočte si na Novinky.cz,jestli se hodláte nad větší částí čs.národa pozvracet,přečtěte si tam pár příspěvků na dané téma..

Marat 24.7.2007 14:50

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Díky Yurri,podivám se.Ale narodil jsem se a žil  před čtyřiceti lety v Čechách.Poznal jsem charakter lidi v Čechách a potom mezi Americkými krajany .

ergo 24.7.2007 12:25

Re: Je mě nad vámi špatně.

A vy jste, Marate, kdo, že se na "nás Čechy" obracíte ve 2 os.množ.čísla? Podle nicku patrně Francouz, navíc hodně revoluční. Na to ale podezřele dobře ovládáte tcheque. Navíc užíváte bolševickou hantýrku, viz "bojovali, krváceli, umírali" - ještě jste do toho zapomněl zaplést "ženy, starce, děti", to vy též rádi.

Jan Daniel 24.7.2007 13:21

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Jak se řekne: "bojovali, krváceli, umírali" v nebolševické hantýrce? Poučte mne, prosím.

ergo 24.7.2007 13:33

Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Ono jde o to, že bolševická hantýrka se vždy vyznačovala vysokou mírou expresivnosti, v daném případě stačí bohatě uvést bojovali, neb to v sobě obsahuje i to krvácení a umírání (každý voják tak nějak musí při boji, ke kterému se mnohdy dobrovolně zavázal,  počítat i  s krvácením a umíráním, což ovšem nesnižuje míru jeho oběti). Další příklad - "krev vojáků (za bolševismu rudoarmějců) potřísnila tuto zem" - v normálních poměrech stačí napsat "zde padli". Kapišto?

Marat 24.7.2007 15:02

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Ergo nejsem Francouz.Mám dojem že podle vašeho nicku také nejste skalní Čech.Potěši-li vás to,tak vám můžu prozradit,že jsem Američan běloruského původu.Po propuštění z vězení jsem na OVS v ČSSR prohlásil,že nikdy za takoví stát nebudu bojovat.Mí dva synové jsou profesionálními  vojáky. Jeden je USArmy a druhý u USAF.Vlastně  češtinu moc neovládám po tplika dlouhých letech v USA.Znova se ji jaksi učím až nyní čtením a psaním na Internetu.Sloužil jsem i v ČSLD armádě.Nedobrovolně.Takže jsme neustále slýchali o boji,krvácení a umíráni.Válka milí ergo,je válka a věčný mír je blábolem pitomcu.Prozradím vám i to,že jv době kdy jsem nuceně vojákoval,byl jsem politrukem prohlášen za šiřitele nezdravích názoru a prý jsem musel bý pod dozorem kontrabráchy. Vzhledem k původu,nechápu tu českou předposra-ost.

baron de Terre-Sainte 24.7.2007 12:29

Re: Je mě nad vámi špatně.

No nevím Marate, vy už se připravujete na evropské klání. Možná vám uniklo, že právě projekt EU vznikl, aby tomu zabránil. Je zbytečné dělat z radaru něco víc než to je, totiž součást americké vojenské strategie. Pouze americké. A jestli si myslíte, že se tím Američanům zavděčíte, tak si řačte uvědomit , 90% z nich nemá o naší existenci ani ponětí.

ergo 24.7.2007 12:35

Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

"90% z nich nemá o naší existenci ani ponětí." - nejen o naší existenci, ale i o existenci radaru (až na moji sestru z Floridy ;-D;-D;-D)

Marat 24.7.2007 14:45

Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

Zajisté ergo,zrovna tak jako češi nemají poněti ani  o všech národech a státech v Europě.Přesto jsou vždy nějakým způspobem na těch státech a národeh nějak zavislí.

24.7.2007 16:29

Re: Re: Re: Re: Je mě nad vámi špatně.

baronovi k věci

I. 26.7.2007 10:24

Re: Je mě nad vámi špatně.

Naprostý souhlas. Tvrdé, neveselé, ale pravdivé.

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 11:55

Töpferova informovanost:

Podle pana Töpfera stačí kliknout na internet a mame k dispozici všechna potřebná fakta. Abych zjistil něco o diskutovaném vyzařování radaru, kliknul přímo na oficiální stránky velvyslanectví USA,

http://prague.usembassy.gov/md2_multilateral.html. Tam se na otázku na vyzařovaný IMPULSNÍ výkon antény odpovídá PRŮMĚRNÝM výkonem, čili se odpovídá na úplně něco jiného a dál se nediskutuje. Proč asi? Opravdu seriózní přístup! Ale panu Töpferovi to naprosto stačí.

Q:  What is the effective impulse output emitted by the antenna -

in kW?  A:  The transmitted power is less than 200 kW. Some X-band radars used as aircraft approach radars at airports around the world generate between 450 kilowatts and 1 megawatt of power.