3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pozorovatel 24.7.2007 11:46

Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

k tomu byli donuceni, pokud ovšem pod tímto pojmem nemíníte spíše "policejní akce" typu Grenada či Panama.

Neumím si představit, že by Američané šli do války s Ruskem, aniž by byli napadeni a Rusové je nenapadnou, pokud si nebudou myslet, že by mohli vyhrát (to platilo dokonce i za Stalina). Takže radar posílí naději na mír mezi Ruskem a USA.

darny 24.7.2007 11:59

Re: Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

Ano, Irák je přinutil, Írán také a teď Pákistán. A to donucení se vždy jmenuje ropa a jin nerost. suroviny.

www racek 24.7.2007 12:06

Re: Re: Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

tak s tím nesouhlasím. ropa je tam vždy jen náhodou.

ale pakistán moc ropy nemá, kamaráde. ale má něco zajímavějšího. jaderné pumy a nosiče, tedy rakety nic moc, ale flotilu f 16. ty nad izrael doletí ... i když nevím, jak zpět.

ergo 24.7.2007 13:08

Re: Re: Re: Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

S Pákistánem bych tomu moc nevěřil, vždyť je to dlouhodobý strategický spojenec USA v oblasti. Navíc jaký by měl Pákistán důvod útočit na Izrael, kromě vlastní sebevraždy?

Cato 24.7.2007 11:09

Je to zase jenom demagogie

V podstatě se opakuje mlžící kampaň, kterou už jsme jednou zažili okolo RFE-RL a jeho přesazením z Německa o 200 km na východ do Prahy (což určitě vzhledem k zemím, kam vysílá a které jsou tisíce km daleko mělo dalekosáhlý význam). Od té doby nás všichni chválí za šíření demokracie, ale RFE trvale trčí u nás se všemi důsledky pro Prahu, protože ho prostě nikdo na svém území nechce (ani např.Bulharsko).Takže ani o radar ve skutečnosti není taková tahanice, jak se snaží pan Wagner tvrdit.

Merkelová nemá problémy s umístěním radaru v Německu, pokud se jedná o jeho umístění v ČR. V momentě, kdy by se začalo jednat už konkrétně o lokalitě v Německu, zaprvé Němci vyrazí do ulic jako Italové protestovat, zadruhé uvidíte, jak rychle otočí.

Tak to totiž je.>- 

F. Čech 24.7.2007 11:28

Soudruhu Catonovi

O úmyslech Merkelové toho víte nějak proklatě moc vážený soudruhu. žeba nějaké jasnovidectví, nebo jste byl u kartářky? Vaše bolševické prognózy ovšem velkou cenu nemají. Jen si vzpomeňte, že jste tady chtěli vládnout se Sovětským svazem na věčné časy. Teď sedíte odstrčeni na smetišti dějin a žádný Sovětský svaz už neexistuje.  Zbývá vám jenom opruzování na internetu a to už nějak vydržíme! 

Cato 24.7.2007 18:43

Re: Soudruhu Catonovi

Podobné  jsem už kdysi jednou slyšel, od tajemníka uličního výboru KSČ když mi přišel vynadat, že nešlapu v řadě. Možná ho znáte z LM.

cempírek 24.7.2007 11:06

wágner má vymalováno

větě "kdekoliv to bude možné" rozumím jako, kde budou ti ochotní - což jsou ty postkomunistický země na východě. A že by Merkelová chtěla radar do Sleska kvůli nezaměstnanosti - tak to má fakt Wágner vymalováno.

nup 24.7.2007 10:34

Soudruhu cenzore Wagnere,

že jste poblázněný amrofil, to je všobecně známo. Že jste prolhaný hulvát, to také, tudíž informační hodnota článku rovná se něčemu velmi blízkému nule.

KAREL 24.7.2007 10:38

Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

Milý hnupe ten tvůj příspěvek je něco tak hloupého,že je škoda času to číst.

nup 24.7.2007 10:42

Re: Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

Milý varle, na nic jsem se tě neptal ;-P

KAREL 24.7.2007 11:02

Re: Re: Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

hňupe kyž ses neptal tak neodpovídej rudý blbe

Rolen 24.7.2007 10:33

Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

radar v ČR je třeba postavit kvůli posílení geostrategické pozice (USA prostě ještě žádnou základnu v ČR a střední Evropě nemá!!).  Nejde o nějaký Irán. Když zde bude mít USA radar může později jednat třeba o posílení ostrahy radaru!! Už nebude takový problém umístit zde i další síly!!

baron de Terre-Sainte 24.7.2007 10:36

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Jenom velký naiva si může myslet, že smlouva o radaru nebude mít tajné dodatky. Nechtěl bych být špatným prorokem, ale obávám se že bychom se jednou dozvěděli, že u nás jsou též jaderné rakety. A situace se sovětskou okupací se bude opakovat v obráceném gardu.

jakovy 24.7.2007 10:58

tu okupaci Re: Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

v obráceném gardu, to máte z novin? A seriozních novin?

Nebo jste na to přišel sám? Pak jste novinář.

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 10:50

Re: Kouzlo nechtěného

Myslím, že největší radost udělal Bushovi sám Paroubek. Poud se nemýlím, chtěl Bush původně ve střední Evropě jen jednu základnu, buď v Polsku, nebo v ČR. Teprve Paroubek přišel s nápadem postavit radar zvlášť a poskytl tak Bushovi důvod žádat hned dvě základny najednou (i když je to z provozního hlediska asi dost nešikovné a finančně nákladné).

Kem Azbrna 24.7.2007 10:57

Re: Re: Kouzlo nechtěného

Pro Bushe je paroubkování asi tak důležité jako stav vody na českých tocích dnes v sedm hodin ráno. 

ergo 24.7.2007 10:57

Re: Re: Kouzlo nechtěného

Jinými slovy největším exponentem US neokonzervativních kruhů v celé EU je Paroubek? Nepřeceňujete trochu jeho reálný vliv?

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 11:10

Re: Re: Re: Kouzlo nechtěného

Mluvil jsem o kouzlu nechtěného a Bushově pohotovosti ihned využít chybu soupeře. Myslím že Bush poté, co to jde v Iráku od deseti k pěti, se snaží napravit si reputaci a uspět jinde např. co nejvíc rozšířit vojenskou přítomnost  USA. A to pokud možno do zemí, odkud odešli Rusové.

ergo 24.7.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: Kouzlo nechtěného

S tou vojenskou přítomností máte patrně pravdu, jen bych v daném kontextu zase tolik nepřeceňoval Bushe - ten mi fakt nepřipadá, že by o čemkoliv rozhodoval. Sice, pravda, říkal cosi o svých božích vnuknutích, ale to jsem nebral moc vážně.

čtenář 24.7.2007 14:16

Re: Re: Re: Kouzlo nechtěného

"Ergo" to není jeho vliv, ale ....................... ;-D

Bavme se dál !!!!! ;-D

F. Čech 24.7.2007 11:32

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Doufejme že máte pravdu a nějaké větší americké základny se v Česku konečně dočkáme. Pak vám bolševikům už nepomůžou žádné zvací dopisy, kterými jste si na nás pozvali Rusáky v roce 1968!!! Zdá že soudruh Putin by na takové zvací dopisy zase rád slyšel!

občánek 24.7.2007 13:10

Re: Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

no nevim v co přesně doufáš a k čemu by tu měla nějaká větší základna sloužit k tvojí potěše asi těžko

Xury 24.7.2007 11:51

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Malinko jste zapomněl na americkou základnu v Maďarsku. Nebo Maďarsko nepočítáte do střední Evropy?;-D

Yurri 24.7.2007 15:38

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Aby jsi se náhodou strachy nepokakal,ty hrdino rolene.. Jinak US základny stojí desítky let v Německu,Itálii,Holandsku,Belgii,Velké Británii,Dánsku..atd atd.. Po dobu studené války to byla jediná záruka,že se rusáci nevydají na "turné" k Atlantiku.. Tak brzdi,ty fu.c.k-ing commie..! ;-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 10:29

Ještě jednou k té Chytilové:

Co je divného na tom, že Chytilová varuje před tím zajišťovat si obranu separátně, MIMO struktury EU, MIMO struktury NATO, když jsme právě z bezpečnostních důvodů do nich vstoupili? Töpfer mluví o KOLEKTIVNÍ bezpečnosti, o našich závazcích k našim spojencům, a přitom tyhle naše spojence máme suverénně obejít a jednat jen s jedním z nich - s USA.  

Rovněž se Chytilová právem ptá, s kým jsme ve válce, když už tím Töpfer argumentuje. Podle Oberinga má radar sloužit proti případnému útoku z Íránu a s tím ve válce nejsme. Ve válce jsme, spolu s USA, především s individuálními a anonymními teroristy. Ale proti  těm jít s radarem a raketami je směšné. (Mimochodem - raketa z Íránu na New York poletí přes ČR, nebo dokonce přes Polsko? To by si musela docela dost odskočit.)

Chytilová především nechce jen slepě důvěřovat a chce být řádně informována, a to ne až někdy na podzim. Na tom nevidím nic moc špatného. Asi také nemá valnou důvěru v Bushovu dobrodružnou politiku. Mimochodem, přečtěte si v knize M.Albrightové Mocní a všemocní kapitoly 11, 12, 13. Také varuje před Bushovým válečnictvím, i když diplomaticky decentně.

Cato 24.7.2007 11:10

Re: Ještě jednou k té Chytilové:

Hezky napsáno R^R^R^

jirka.s. 24.7.2007 10:26

Jen tak dál, pane Wagnere!

Žluč teče proudem, adrenalin stoupá, TK též, to by v tom byl čert, aby septika a spol. neklepla pepka!;-D;-D;-D

-ferry- 24.7.2007 10:25

Amíci odmítnou Německo ...

... což je pochopitelné...! Jim jde o území. a na našem území ještě nebyli.Podobně v Polsku.Z pana Smoljaka už dávno není laskavý pan otec ze samoty u lesa.Je to dnes přitroublý všeználek,který podobně jako V.Klaus rozumí všemu,tedy i smyslu existence radaru u nás.Hlavně,že může píchnout do komunistů.To je dnes pro hodně přestárlých lidí věc hlavní.Za nich se pohodlně živil,dnes se pohodlně živí nadávkami na ně.No jo,no ...8-o

KAREL 24.7.2007 10:44

Re: Amíci odmítnou Německo ...

Hlavně,že ty všemu rozumíš nejlíp.Chztilová se v té debatě chovala hloupě bez jakýchkoliv argumentů.Ukázala se jako skutečný neználek.