15.6.2024 | Svátek má Vít


Diskuse k článku

PROPAGANDA: Dezinformátoři, radujte se!

Z předvolební prezidentské debaty utkvěl mi v paměti apel Petra Pavla na to, že válka se vede nejen na ukrajinské frontě, ale i na netu – a také tady je třeba se bránit. Je-li zakázáno páchat trestné činy v rovině praktické, nemělo by se tolerovat ani jejich propagování ve virtuálním prostoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 19.4.2023 7:39

To jsou zase žvásty. Ach, matko přírodo, do čeho jsi to UI dala? 8-o

M. Pivoda 19.4.2023 8:17

Chudáku Langře. Historie tě pochcala.

M. Pivoda 19.4.2023 9:40

Rozdíl mezi námi je podstatný.

Například mně osobně proběhlá historie dala plně zapravdu, zatímco Langera totálně pochcala.

Až v tomto státě zavládne plná demokracie, nikoliv jen předstíraná demokracie, čili demokratura, napíšu více. Můj příběh by ale potřeboval asi tak 2 hodiny vyprávění (pro ty, kteří v českém prostředí žili) a asi 2 dny vysvětlování pro ty, kteří zde nikdy nežili (například Američané)

Určitě si osobně nestěžuji, jak se zde snaží klamavě vysvětlit například docent Karel Šebesta (zde klamavě, tedy česky demokraticky, Prokop Diviš).

R. Langer 19.4.2023 10:29

Ano, rozdíl mezi námi je rozhodně velmi podstatný, ty naše malá hloupoučká UI, ale ne v tom, v čem si představuješ. Zbytek je zhola bezpředmětné komentovat, ty jedno neschopné nemehlo. Zasloužila sis evidentně všechno, co tě postihlo. A pochcaná jsi z toho leda tak ty sama, a smrdí to z tebe až sem. Celou dobu, co jsi tady. ;-D

M. Pivoda 19.4.2023 12:45

Langer stále nemůže pochopit, že já si životně vůbec nestěžuji. Tzv. negativní životní události se, s odstupem času ukázaly, že totiž fakticky fungovaly v můj prospěch.

R. Langer 19.4.2023 18:16

Aha, ty si nestěžuješ, ty naše malá hloupoučká UI. Tak to je dnes tvůj nejlepší vtip!

Ale to, že tě odevšad zavčas vyhodili, abys nikde nemohl napáchat větší škody, by v podstatě opravdu mohlo fungovat ve tvůj prospěch, to je fakt. Tví nadřízení měli evidentně mnohem víc rozumu než ty. ;-D

P. Hák 19.4.2023 7:07

Ještě před pěti lety by bylo nemyslitelné, aby se v tisku otevřeně objevovaly nadávky. Dnes už novináři začínají ty své "dezoláty", "rusáky" a "chcimíry" dávat do článků, a nejde jen o pokleslou žurnalistiku typu Forum24, ale např. v Reflexu se objevují. Řekl bych, že v tomto současný režimní tisk už klesl pod úroveň komunistických novin z 80. let, které pamatuju.

Jak to bylo počátkem 40. let a v letech padesátých, by asi věděli pamětníci.

Teď je otázka, jak bude pokračovat vývoj. Zda žurnalisté začnou otáčet nebo zda přitvrdí a my se můžeme těšit na "filcky" apod. v oficiálních médiích. Nakročeno už ústy ministra vnitra mají.

Jaká je to ubohost, jim pochopitelně nedochází. Oni jsou přee ušlechtilí světlonoši a proti ne-lidem je dovoleno vše.

V. Novak 19.4.2023 9:29

Reflex ještě může někam klesat?

M. Boháček 19.4.2023 7:06

Za všetkými tými "protihájkovskými" kecami o vojne nielen na Uk, ale i na nete, jasne počuť túžbu cenzurovať tak ako Rusi, ale tie "nesprávne" názory.

Orwelovská idiocia v reále.

A Slováci idú ešte ďalej v boji za slobodu, demokraciu a ľudské práva. Česi, berete si z nášho chápania liberalizmu a progresivizmu príklad! :-/

https://www.inenoviny.sk/ciganikovej-gender-ideologia/ - V NRSR je predložená novela trestného zákona kde sa medzi pritažujuce okolnosti dopĺňa rodová identita a do trestného činu hanobenia národa a rasy pribúda hanobenie rodovej identity ;-€

J. Krásenský 19.4.2023 7:01

Autor sám šíří dezinformace. Dezinformovat o dezinformacich. Prosím, jestli je Hájek placený Ruskem, prosím, zveřejněné důkazy. A jestli je nemáte, pak argumentuje ad hominem, což je logicky klam či argumentační faul. Uvědomte si, že i přes vaše pomluvy, máte zaručenou svobodu projevu.

(PS. A nesnažte se dokazovat své pomluvy podobnosti některých názorů pana Hájka s ruským postojem. Zažil jsem podobné "polemiky" za vlády bolševiků - kdo kritizoval poměry v "rozvinuté socialistické společnosti" byl pro soudruhy revanšista, agent imperializmu, dlouhá klerofašismu. A pokud to nepamatujete, pak připomínám že nacisti a hitler zvlášť byli velikými milovníky a ochránci přírody, což se projevilo i v nacistických zákonech o ochraně přírody, a přesto by bylo hanebné prohlašovat o enviromentalistech, že jsou příznivci nacizmu. )

J. Anděl 19.4.2023 6:59

Autor to napsal trefně a vtipně. Ačkoliv s ním nesouhlasím.

Jsem pořád do značné míry rád, že si na webu mohu jednoduše najít, co si myslí Hájek, podobně jako si můžu najít, co si myslí přátelé severokorejského kolektivistického učení čučche - a třeba je porovnat a zjistit, že to je obdobná líheň nebezpečných a líbivých ideologií.

Ano, i mně připadají škodliví, ale jak bych se o nich jinak dozvěděl?

Jinak bych se o nich dozvěděl jen z nějakých prázdných oficiálních textů, které mi řeknou, že tyto myšlenky jsou "špatné". Ale to není totéž, jako přečíst si o nich od těch, kteří jim věří, myslí si, že jsou dobré, dají celé srdce do sebeprezentace - a člověk sám vidí, s kým a čím má tu čest.

J. Anděl 19.4.2023 7:19

Podstatné doplnění prosté a podle mě evidentní skutečnosti: když má člověk k dispozici pouze ty oficiální texty a nemůže se dostat k originálu, nemá si jak ověřit, jestli ty oficiální texty ve svém hodnocení nelžou.

A to můžou veřejnoprávní média jakkoliv diskutovat, hodnotit, vyvažovat jakkoliv. Když to člověk nemůže srovnat s originálem, není to ono.

R. Gramblička 19.4.2023 7:57

Souhlas. Že mohou být oficiální texty lživé s tím ostatně máme 40-letou zkušenost

R. Langer 19.4.2023 7:22

Ne, nenapsal to ani trefně, ani vtipně, napsal to úplně jako typické bolševické hovado. Hlavně že se při tom ještě ohání Rusákama. Dost nechápu, že to nevidíte. 8-o

J. Anděl 19.4.2023 7:50

Ale vy přece musíte vědět, co si myslím o zdrojích typu Hájek.

Musí vám stačit, že jsem proti jejich cenzuře, byť se vám asi nelíbí mě zdůvodnění.

R. Langer 19.4.2023 7:59

No, alespoň něco... ;-)

J. Anděl 19.4.2023 8:04

Že jste to vy, vysvětlím ještě více. Já nečtu NP kvůli faktickým informacím. Čtu ho, abych viděl, co si o světě myslí jiní lidé. A často, mám-li štěstí, abych se pobavil jejich stylem psaní a myšlení. Což se u článků poštěstí. V diskuzi je víc toho, co se mi jeví jako odpad, ale taky tu jsou perly.

Třeba včera mě tu potěšil článek O Ukrajině cynicky, a ten udělal radost i třeba panu Čermákovi, který si o Ukrajině, Rusku či USA mysli zřejmě pravý opak toho, co já. Ovšem ten článek byl výborný (mne se líbil i víc, než tenhle dnešní).

I u oponentů oceňuji nadhled a/nebo vtip.

V dnešním článku nadhled nenacházím, vtipný mi v charakteristice Protiproudu připadá. Protiproud je pro mě dávno (dávno před Ukrajinou i covidem) naprosto nejvíc děsivé a zároveň směšné médium, které znám na české scéně. Je až obdivuhodné, jak dokonale se trefuje proti mému vkusu.

R. Langer 19.4.2023 18:45

Evidentně máme o vtipnosti zcela jiné představy. Mě z toho článku spíš naskakuje husí kůže. :-(

J. Anděl 19.4.2023 18:46

To proto, že stejně jako jeho autor nemáte nadhled.

P. Hák 19.4.2023 6:53

Budou petice pracujících proti narušitelům pořádku a klidu na práci? Samozřejmě se musí kontrolovat, kdo to podepsal, a zanést to do kádrových materiálů. Elektronických, pochopitelně, na to máme ministerstvo. Teda dvě.

A vystoupí s prohlášením taky umělci v ND?

P. Dvořák 19.4.2023 6:51

Tak když už se snaží někoho jiného zesměšnit větou: "... jak jásal Petr Hájek, co nepochází z opice ...",

měl by tu větu napsat celou: "... jak jásal Petr Hájek, co na rozdíl ode mě nepochází z opice ..."

K. Křivan 19.4.2023 7:48

;-D ;-D ;-D R^ !!

V. Mokrý 19.4.2023 6:50

Dřevojánku,

hoď na sebe síť !

I. Husák 19.4.2023 6:32

Pane Dřevojánku, tímto článkem jste mě upřímně zklamal. Volíte styl a slova opravdu jako v Rudém právu kdysi. V Maďarsku zvítězili dezoláti? Pokud takhle opravdu přemýšlíte, je mi to upřímně líto.

V. Mokrý 19.4.2023 6:47

:-)

R. Langer 19.4.2023 7:19

Já jsem si při čtení tohohle bolševického škváru skutečně na tu Občanskou nauku vzpomněl. Úplně se mi to vybavilo. A že už je to hodně dávno! No, učili nás ten socialismus budovat opravdu moc dobře, furt to ještě mám v živé paměti. Někdo s tím ale evidentně do dneška ještě nepřestal. ;-D

P. Hák 19.4.2023 13:48

Mne autor nezklamal. Abych byl zklamán, musel bych čekat něco lepšího.

T. Kubín 19.4.2023 6:28

Tentokrát autor podlezl i svou jinak obvyklou hodně nízkou laťku. To se ani den dočíst do konce. "Jáchcimír 1." hovoří za vše. Dezinformac jsou všechno, co se nelíbí Dřevojánkovi, je třeba s nimi zatočit, Dřevojánkovu pravdu třeba naopak do kamene tesat. Zavírat do kriminálu za jiný názor .. no zatím to nejde, ale až to půjde, tak ta holota uvidí.

V každé době existují tvorové, kteří si se podobají jako vejce vejci. Dřevojánek by zapadl do protektorátní kolaborantské verbeži i do té bolševické z padesátých let.

V. Mokrý 19.4.2023 6:48

R^

R. Gramblička 19.4.2023 8:04

bohužel, z článku mám stejný dojem