5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

PŘEDČASNÉ VOLBY: Demonstrovat, či nedemonstrovat?

Vrátili jsme se zpět do socialismu, a tak by bylo třeba provést opět kompletní transformaci veřejných financí, stejně jako v 90. letech. Problém je, že tenkrát jsme byli samostatný suverénní stát, jenže vstupem do EU jsme značnou část této suverenity a samostatnosti ztratili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 21.9.2023 6:58

Tak ani velké a pořád poměrně silné Británii se to moc nepovedlo. I paní Šichtařová si to uvědomuje. K tomu by byla nutná maximální změna našeho uvažování a vytvoření nějakého evropského Hong Kongu. A ještě je otázka, jak by se to vyřešilo s Ruskem, které by dostalo zálusk.

Z. Lapil 21.9.2023 7:34

Ruska bych se nebál v tom smyslu, že řeč je o vystoupení z EU, nikoliv z NATO.

Z. Lapil 21.9.2023 7:48

Úspěch czexitu nezáleží na ničem menším než na voličích. Dokud se budou cítit žebráky neschopnými se o sebe postarat, budou volit strany na způsob ANO a pětikoalice, a to můžeme zrovna tak dobře zůstat v EU.

Z větší výšky nahlédnuto: tvrdím, že velepodstatny kus problémů neni v tom, že nikdo s nikým nesouhlasí, ale v tom, že každý každého má za lumpa. Možná dokonce: že se každý každého boji, a proto po vládě požaduje zákaz jakehokoliv svobodného konání. A bez svobody není svobodného trhu a bez svobodného trhu není (dlouhodobé) prosperity.

K. Machala 21.9.2023 1:31

Naprosto přesné, lidi volí mezi levicovými 5k a ANO a tak mají tuhle krizi.

Jen bych dodal, že jde o levici střihnutou korporátním socialismem, ne chudými dělníky rolníky. Korporát k tomu přidává rozměr perverzního přerozdělování zdola nahoru ještě vedle toho klasicky levicového shora dolů. To zvětšuje už tak tlustý stát ještě víc a neefektivitu a krizi prohlubuje i vůči klasické staré levici. To je novum. A toto jde taky přes Brusel.

F. De Winter 21.9.2023 7:51

R^R^R^

R. Langer 21.9.2023 7:52

R^ [>-]

O. Mašek 21.9.2023 0:57

Cítím, že článek vychazí z představy, že ryze pravicová politika je spásou ČR ve stávající situaci. Aktuální vláda je důkazem, že antibabiš nestačí stejně tak jako nacvičené, uhlazené až prozíravě korektní a prázdné řeči ve veřejných vystoupeních ministrů s premiérem v čele. Jsem docela přesvědčen, že aktuálně nejsilnější opoziční strana je jediným vládním řešením zoufalé ekonomické situace v rezortu financí ČR ať se to líbí nebo nelíbí.

J. Anděl 21.9.2023 7:56

Jako jeden z mála dobře zpochybňujete, zda by pravicová politika pomohla.

Tím nechci říct, že by nepomohla, tím chci říct, že nemáme jak si to ověřit, protože žádná pravicová politika nebude, protože není žádná pravicová nabídka, a ta není proto, že není žádná pravicová poptávka.

Ve zbytku hovoříte o své víře a přesvědčení. Důkazů však pro svojí víru máte méně, nežli já pro Ježíšovo neposkvrněné početí, zkušenost s ekonomickými opatřeními ANO během covidu moc nadějí nenabízejí (Ježíš nabízí víc :-P).

Nicméně na rozdíl od té pravice to řešení zoufalé ekonomické situace uvidíme, ano. A jistě, je určitá šance, teoretická, že se Babiš poučil a udělá to tentokrát lépe.

Stejně tak je určitá šance, že se fíkovník vrhne do moře, když mu to poručím.

J. Brunner 21.9.2023 0:47

R^