1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PŘEDČASNÉ VOLBY: Demonstrovat, či nedemonstrovat?

Vrátili jsme se zpět do socialismu, a tak by bylo třeba provést opět kompletní transformaci veřejných financí, stejně jako v 90. letech. Problém je, že tenkrát jsme byli samostatný suverénní stát, jenže vstupem do EU jsme značnou část této suverenity a samostatnosti ztratili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 21.9.2023 18:30

"důchodce.kteří celý život pracovali a platili si důchodové pojištění," no pokud vím tak důchody jsou u nás financovány ze státního rozpočtu, čili toho co se vydělalo letos... nikoli že by si důchodce ukládal své důchodové pojištění na svůj důchodový účet a pak si z něho vybíral svůj důchod. J.L. end

D. Laurencikova 21.9.2023 9:25

V Nemecku plati Andrej Babis za "pravicoveho populistu". Nedavno jsem videla diskuzi "Hart aber fair", v niz sedely clenky EU-parlamentu, Monika Hohlmeier, CSU (dcera Franze-Josefa-Strauße) a Katharina Barley (SPD), ktere se primo trasly odporem nad Babisem a jeho pravicackosti.... V Cesku je ANO vnimano jako levice, jestli tomu spravne rozumim. Muze mi nekdo zjevit, ktere to jsou, ty pravicove strany, ktere by mohly byt alternativou k dnesni levicove, oficielne "pravici" jako je ODS (!), a vubec k cim dal levicovejsimu "stredu"?

J. Anděl 21.9.2023 10:26

V Německu sice uspěla AfD, ale na směřování Německa to vůbec nic nezměnilo.

D. Laurencikova 21.9.2023 10:37

Jak to myslite, ze "uspela"? AfD se nejenze nepodili na vladni koalici, ale doposud prisahaji vsechy ostatni strany svate prisahy, ze s ni nechteji nic mit. Ono se neco zmeni, az AfD ziska jeste vic volicu. A to nejen proto, ze je tak dobra, ale hlavne proto, ze ty ostatni etablovane strany jsou tak spatne! Jejich politika, to uz neni jenom obycejna hloupost. To je ocividna snaha o zniceni zeme!

J. Anděl 21.9.2023 10:48

Relativní úspěch vám tedy nestačí, potřebujete absolutní úspěch.

Ano. Na to je potřeba pamatovat. A s tím vědomím se rozhlédnout po orientaci a zájmech dalších spoluobčanů.

D. Laurencikova 21.9.2023 10:57

Relativni uspech je pekna vec, ale pokud nejaka strana nema sanci, aby jeji navrhy byly aspon diskutovany, ne tak prijaty, pak se toho asi moc zmenit nemuze. To byste musel vedet, ze mezi nemeckymi etablovanymi stranami panuje konsens, ze "zasadne a v nicem a na zadne urovni" nebudou spolupracovat s AfD! Pripada vam to jako ve skolce? Je to jeste horsi, deti maji vic rozumu. Takze AfD musi ziskat absolutni vetsinu! Nebo se musi najit strana, ktera s nim bude koalovat, a to je zatim v nedohlednu. Cemu nerozumite?

J. Anděl 21.9.2023 11:01

Kdyby voliči ostatních stran tu spolupráci výslovně a hlasitě chtěli, tak k ní dojde.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:09

Volici ostatnich stran voli politiku "weiter so"! Protoze je uplne jedno, jestli zvolite, socialisty, Zelene, CDU nebo FDP, nebo Linke... na politice se nic nemeni! Tyto strany jsou schopne koalovat kazda s kazdnou a vzdycky se domluvi. To jsou strany Narodni fronty! "Volici ostatnich stran, kteri by jejich spolupraci s AfD vyslovne a hlasite chteli", t. zn. volici, kteri by si prali JINOU politiku, by je predevsim nevolili! Vy se snazite navodit suverenni dojem, ze vsemu rozumite. Ale opak je pravdou.

J. Anděl 21.9.2023 11:12

Ale děte brebto. Samozřejmě že všemu nerozumím, zhruba jako vy.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:25

Ja tam, kde necemu nerozumim, reknu: "nerozumim". Vy se naopak snazite vyvolat dojem, ze v nicem nejste vic doma. Ale ono to nefunguje ;-)

J. Jurax 21.9.2023 11:59

Nedojde.

Voliči poté co odvolili už nemají do toho co kecat. Musí si to vyžrat, ledaže by se zvolení vítězové rozkmotřili a dopustili pád vlády. Pak si zavolí dřív a stejně jako při řádných volbách se nic moc se nezmění, nanejvýš dojde k rekorytarizaci.

D. Laurencikova 21.9.2023 17:39

Tak nejak... AfD je jedina strana, ktera usiluje o primou demokracii podle svycarskeho vzoru, prave proto, aby k temto stavum nemohlo dojit. Takovi jsou ti "nackove", oni chteji o dulezitych otazkach prosadit plebiscity...

H. Lukešová 21.9.2023 18:09

To spíš dnešní liberálové lidem opovrhují, nazývají ho "lůzou", "svoločí", hlavně venkovany. Pan Šafr v mnohých článcích na Fóru 24 psal v době prezidentské volby hysterické články proti vesničanům, že jsou primitivové, co volí Babiše, stavěl je do kontrastu s moudrými měšťany, hlavně Pražany, ovšem, když se ukázalo, že pan generál Pavel vyhrál hodně i na venkově, tak se na několika stránkách svého webu Fórum 24 venkovanům omluvil. Volili správně. Takže OK.

D. Laurencikova 21.9.2023 20:10

S tim se neda nic delat, pani Lukesova. Lidi neudelate chytrejsimi, nez jsou.

J. Hajský 21.9.2023 11:08

I Hitler měl v první vládě koaliční partnery. A záhy už je nepotřeboval. Dokonce ani jako takovou zástěrku, jako měla KSČ ve stranách NF.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:29

Gratuluji! Jste prvni, kdo dnes vytahl ze supliku Hitlera a srovnal ho s AfD. Vubec se nedejte rusit tim, ze program AfD a politika NSDAP nemaji nic spolecneho. Ale jak to mate vedet, ze?

J. Jurax 21.9.2023 12:06

Inu, pravíte, že AfD je pravice. Srovnání se zakládajícím členem NSDAP Hitlerem je tedy nemístné, tam šlo o stranu socialistickou, měla to i v názvu. Socialistickou stranu jest připodobnit řekněme socialistické SPD, a když jak se zdá, dnes se socialisticky chovají i CDU a CSU a nakonec i věrchuška EU.

H. Lukešová 21.9.2023 12:11

Ano, co vím, tak AfD je pravicová, vlastenecká, pro-německá, pro-evropská a pro-izraelská strana, v rámci německých stran naprosto jediná. Bohužel. Škoda, že takových stran není více.

J. Jurax 21.9.2023 12:25

Pro-evropská nebo pro-EUropská? To je diametrální rozdíl.

H. Lukešová 21.9.2023 12:28

Pro-evropská, strana je naopak velmi kritická k stávající bolševické EUniji. Dobře víte, že EU nemám ráda, v životě bych nehájila pro-unijní stranu.

D. Laurencikova 21.9.2023 17:41

Pro-evropska, pane Jurax. Kdo je pro Evropu, ten musi byt proti teto EU. EU neni Evropa.

J. Jurax 21.9.2023 18:00

Souhlas. R^

D. Laurencikova 21.9.2023 17:34

Hitler chtel dobyt svet ve jmenu nadrazene germanske rasy. Za tim ucelem vyhlasoval valky a prepadal okolni zeme... Jestli vam ke srovnani Hitlera s SPD staci sluvko "socialisticka", tak moc velke naroky nemate. Ostatne, Okamurova strana plati na Zapade za "pravicove populistickou" az "extremne pravicovou".

H. Lukešová 21.9.2023 18:17

No jo no, co naděláte. Pomluvy a denunciace proti AfD se šíří i v našem tisku. Dnes konkrétně na Seznamu vyšel další článek o AfD "Chtějí ustoupit Putinovi, citují nacisty. Radikály chce volit už pětina Němců".

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-varovani-z-nemecka-umetli-cestu-radikalum-nyni-jejich-nastupu-neumi-celit-237151

No a já dodávám pořád málo. AfD by měla volit nadpoloviční většina Němců. Psala jste mi, že jsou Němci slušní a kultivovaní, ale stále je většina zblblá mainstreamem.

D. Laurencikova 21.9.2023 20:02

Psala jsem, ze nemecka spolecnost je z meho hlediska kultivovanejsi, nez ta ceska. Mne se nikdy v Nemecku nestalo, ze by se na me nejaky doktor arogantne obekl, nebo se mnou vubec jednal zpatra, nebo ze by na me nekde nejaka recepcni zarvala: "Jak jste sem vlezla", nebo aby mi nejaka prodavacka dala najevo, ze ji to nesmirne nudi, muset me obslouzit... apod. To vsechno je v Cesku uplne bezny jev.

Ja to nerikam nijak rada. Ale nemecka spolecnost je v jistem smyslu civilizovanejsi, vyzralejsi, zatimco v Cesku neni jeste zcela prekonana puberta. Tak se take stava, ze mi v bance nebo sporitelne v Cesku nabizeji: "penzijko" nebo "cestovko", nebo i "stavebko", jinde me cestovni kancelar laka na "dovcu", v obchode nabidnou nejlepsi "zmrzku" na svete, v restauraci pak "smazak" a "opekacky"... atd. To posledni jsem si musela nechat prelozit. Tento slovnik na me pusobi velmi nevhodne a pubertalne a nevim, na jake publikum vsichni vlastne cili.

Ted k tomu clanku, ktery je samozrejme snuska nesmyslu. Prave jsem poslouchala zpravy na ZDF. Tam se take strasne divili, ze se pocet "extremistu" povazlive zvysil a lamou si hlavy proc. Ja se divim, cemu se divi. Na to je velmi jednoducha odpoved: To je dusledek letite katastrofalni politiky! To je dusledek momentalniho velmi spatneho stavu. A ti "extremisti" to jsou ti, kteri zacinaji chapat, ze jim s temito politiky psenka nepokvete. Ja se divim jenom tomu, ze jim to tak dlouho trvalo.

H. Lukešová 21.9.2023 20:25

Možná, ale na druhé straně hodně Němců, hlavně levičáků propadlo "vítací kultuře", kdy Němci chodili na hranice, aby zvali muslimské migranty do Německa, jakási Němka Rackete provozovala vodní taxík, tj. lode, kterými vozila africké migranty do Německa. Až tolik Čechů tomuto šílenství nepropadlo.

D. Laurencikova 21.9.2023 20:40

Ano, to je nemecky "Helfersyndrom". Vite, ze Carolla Rackete kandiduje za Linke, tedy za komunisty do EU? To Vas asi neprekvapi.

Ten Helfersyndrom je samozrejme zhoubny, o tom jsme casto diskutovaly. Ja ted ale mluvim o necem jinem. Vy mi asi neporozumite, zijete odjakziva v Cesku mezi Cechy, tak nektere veci tak jak ja asi nevnimate. Mate je za neco samozrejmeho, jako Slunce nad hlavou... To je pochopitelne.

H. Lukešová 21.9.2023 20:49

Ano, s Carollou Rackete, komunistkou mě to naprosto nepřekvapuje, levičanda, a v druhém odstavci máte pravdu, českou situaci už vnímám za naprosto normální, také už se na mě jeden pan doktor utrhoval, to už berete za normu, když nic jiného neznáte.

D. Laurencikova 21.9.2023 21:06

No vidite. A ja v takovem pripade odchazim a jeste si neodpustim par poznamek k jeho "profesionalite".

D. Laurencikova 21.9.2023 20:49

Mne osobne prekvapilo prave to, kolik Cechu uz vselijakemu silenstvi propadlo. A do Ceska se ty "darky" (Katrin Goering-Eckardt), ktere maji v ruksaku neco cennejsiho nez zlato, totiz viru v EU" (Martin Schulz), vubec tak nehrnou, nezapomente.