1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PŘEDČASNÉ VOLBY: Demonstrovat, či nedemonstrovat?

Vrátili jsme se zpět do socialismu, a tak by bylo třeba provést opět kompletní transformaci veřejných financí, stejně jako v 90. letech. Problém je, že tenkrát jsme byli samostatný suverénní stát, jenže vstupem do EU jsme značnou část této suverenity a samostatnosti ztratili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 21.9.2023 20:54

"Víru v EU", Bože chraň, jen to ne. Jak jsem Vám psala, jsem zkrátka jiná, než někteří lidé a má víra a můj postoj je naprosto odlišný.

D. Laurencikova 21.9.2023 21:04

To byl hloupy Schulzuv vyrok. "Uprchlici" neprichazeji kvuli vire v EU, ale kvuli socialnim davkam a plnemu zabezpeceni. 70% "uprchliku" z roku 215 je dodnes nezamestnanych.

H. Lukešová 21.9.2023 21:19

No vidíte, tomu se nedivím, že se migranti jdou nechat vydržovat, kdo by to nebral, avšak co si pamatuji tak i Vás pan T.Nový obvinil z toho, že rovněž Vy žijete v Německu jen ze sociálních dávek, tím byste se od těch "Novonemců" nelišila.

D. Laurencikova 22.9.2023 8:48

Pan Nový si na mně zjevně odreagováva jakýsi osobní problém. Dokonce mě nazývá "rudou, nenavistnou stařenou"... Já jsem nejen nikdy nežila ze sociálních dávek, nemám v sobě vůbec žádnou nenávist, ani ruda jsem nikdy nebyla. Ale zato chudák pan Nový se přímo zalyka nenávisti vůči jakési Laurencikove a neví, jak by ji nasadil psi hlavu. Je to normální? Wohl kaum, asi těžko!

H. Lukešová 22.9.2023 9:10

Já vím, z toho, co zde píšete na internetu vím, že všechny urážky vůči Vám jsou jen vylhané denunciace. Psala jste o sobě a o Vašem manželovi, co jste zakusili od soudruhů, tak proč byste byla soudružka a komunistka, že?

Jak píši, nevím, kolik Vám je let, nezajímá mě to a nic mi po tom ani není, ovšem ani pan Nový nebude až takový mladíček, jako většina zdejších diskutérů, i já jsem ve volbách počítána již v druhé věkové kategorii, tj. je mi více než 18-29 let. Také stárnu, ale každý, kdo se narodí, musí někdy zestárnout a zemřít. Bohužel. takový je život. Nikdo nemládne.

Jenže je zde jiný problém. Vy nejste antirusistka, necítíte divokou nenávist k Rusům, která se u nás vyžaduje, Rusko je líčeno tu nacistické- "rašistické" tu komunistické. A když se z pohledu lidí zastáváte Ruska, i třeba tím, že neprojevujete svou zášť vůči Rusům, tak jste přece nacistka či komunistka, nebo oboje dohromady. Avšak kdybyste byla nacistka, musela byste nenávidět i mě... , naprosto nelogické uvažování.

D. Laurencikova 22.9.2023 9:19

To jsou nemocni lidi, pani Lukesova. Neni treba je brat tak vazne.

D. Laurencikova 22.9.2023 9:54

Prave ti byvali soudruzi a komunisti kopou podle mych zkusenosti dnes obzvlast intenzivne proti vsem, kteri nejsou zeleni nenavisti vuci Rusku, pardon "RuSSacku" a nechteji kvuli Ukrajine do treti svetove valky. Odreagovavaji si tim svoje komplexy z minulosti kdyz hazou spinu na druhe. To je prece uplne jasne. Tento typ cloveka se pozna na prvni pohled.

Titulovat starsi zeny "stareno", neni v nasi civilizaci bezne zvykem, tady ma pan Novak opet civilizacni deficit. Let mam rekla bych uz dost. Uz dost na to, aby me takovi sasci nemohli vyhodit z rovnovahy. ;-) T. Novak bude samozrejme take "starcem", nebo "dedkem", tomu se nikdo nevyhne, pokud nezemre mlad.

Mate pravdu. Pro subjekty, jako je T. Novy, staci k tomu, aby cloveka nazvali "Putinovou onuci", nebo "RuSSofilckou" - to je obzvlast sarmantni - uz to, ze neprojevuje "divokou nenavist k Rusum". To jste hezky zformulovala. Logiku u techto lidi nehledejte, tolik casu v zivote nemate, pres vase mladi.

Nedovedu si predstavit, kvuli cemu bych mohla nenavidet tak milou a slusnou bytost, jako jste Vy. Ja si Vas naopak velmi cenim, pani Lukesova.

D. Laurencikova 22.9.2023 9:56

Opravuji: Vsude myslim samozrejme T. Noveho, nikoliv Novaka. Ale vsak Vy vite, o kom je rec. ;-)

H. Lukešová 22.9.2023 10:20

Moc Vám děkuji, paní Laurenčíková, já si Vás také vážím. Když jste nakousla Rusy a Ukrajinu, tak zmíním, že Poláci se ohradili vůči ukrajinským urážkám. Poláci se nenechají na rozdíl od Němců od Ukrajinců ponižovat. A to Ukrajinci hodně krát Němce ponížili, uráželi je a to jim Němci, dá se říci posluhují. To nemají Němci žádnou hrdost a dobrovolně slouží Ukrajincům?

https://cnn.iprima.cz/drulak-ukrajina-se-musi-ptat-zda-s-valkou-pokracovat-zastavit-ji-ma-rusko-opacil-zantovsky-412817

D. Laurencikova 22.9.2023 11:09

Nemaji! Nemci nemaji zadnou hrdost! Nechaji se urazet a jeste se i uklaneji! A prisahaji vernost Ukrajine, bez ohledu na to, co reknou nemecti volici (A. Barbock). To si ani v televizi nevymysli, rekla by Helena Ruzickova, dej ji panbu nebe. :-/

D. Laurencikova 22.9.2023 8:48

Pan Nový si na mně zjevně odreagováva jakýsi osobní problém. Dokonce mě nazývá "rudou, nenavistnou stařenou"... Já jsem nejen nikdy nežila ze sociálních dávek, nemám v sobě vůbec žádnou nenávist, ani ruda jsem nikdy nebyla. Ale zato chudák pan Nový se přímo zalyka nenávisti vůči jakési Laurencikove a neví, jak by ji nasadil psi hlavu. Je to normální? Wohl kaum, asi těžko!

J. Anděl 21.9.2023 10:30

A dále:

1. za pravicový populismus se nesprávně označuje nacionalistický protekcionismus, to už je dneska normální, byť nesprávné. Ano, ANO je nacionalisticky protekcionistické. Tím se vymezuje proti EU protekcionismu a v totálně vygumovaných hlavách tím vzbuzují iluzi pravicovosti.

Nacionalisticky protekcionistické je však jen do určité míry, aby to nepoškodilo hospodářství Agrofertu a spol. Více nacionalisticky protekcionistická je třeba Trikolóra nebo SPD.

2. Nikdo vám nemůže zjevit, které to jsou ty pravicové strany.

D. Laurencikova 21.9.2023 10:41

No tak pokud nazvete patriotismus "nacionalistickym protekcionismem", tak jste plne na bruselske linii. A samozrejme je ve vasem svete kazdy, kdo to vidi zdraveji "vygumovana hlava". To k teto EU levicove aroganci take patri.

J. Anděl 21.9.2023 10:45

Ano, například zákonnou povinnost pro obchody prodávat určité (vysoké) procento domácích produktů, s čímž v ČR přišla SPD a Trikolóra, považuji za nacionalistický levicový protekcionismus.

S patriotismem to nijak nesouvisí.

J. Anděl 21.9.2023 10:45

Ano, například zákonnou povinnost pro obchody prodávat určité (vysoké) procento domácích produktů, s čímž v ČR přišla SPD a Trikolóra, považuji za nacionalistický levicový protekcionismus.

S patriotismem to nijak nesouvisí.

D. Laurencikova 21.9.2023 10:50

No, ja bych Babisovu smyslu pro bussiness verila daleko vic, nez tomu vasemu - pri vsem despektu. ;-)

J. Anděl 21.9.2023 10:54

Babišův smysl pro byznys nezpochybňuji (a ani mě nezajímá, protože pro mě nemá žádný význam), zpochybňuji pravicovost jeho politiky, což je úplně jinej sport, jiný hřiště a absolutně jiná skupina zájmů.

Oprava: pravicovost jeho politiky "nezpochybňuji". Já nemám pochybnosti, že není pravicová.

Věřte, čemu chcete, do toho mi nic není.

D. Laurencikova 21.9.2023 10:59

Co je vubec "pravicove"? Jste vy pravicovy? Shrnte do par vet, jak se vase pravicovost projevuje.

J. Anděl 21.9.2023 11:07

Dobrá otázka.

Jestli nevíte, co je pravicovost, jak víte, že Babišova politika je pravicová?

D. Laurencikova 21.9.2023 11:16

Ja jsem netvrdila, ze Babisova politika je pravicova, ale to, ze ji v Bruselu za takovou povazuji. Jaka je politika Brusele vite? Proto tam take letaly korky, kdyz byl zvolen prezidentem general, a ne Babis!

Vy "vite", ze Babis neni pravicovy. Jak byste to Monice Hohlmeier a Katharine Barley vysvetlil? Mne klidne vynechte.

J. Anděl 21.9.2023 11:25

Předpokládám, že nevysvětlil.

Tihle lidé, zdá se mi, každý nesouhlas označují za pravicový populismus.

Já ale vím, že my různí kritici nejsme ani zdaleka na stejné lodi, ani rámcově, ani nemíříme stejným směrem. Naše vzájemné výměny jsou toho skvělým příkladem.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:48

No, neco spolecneho snad ti kritici mit musi. Opravdu si netroufnete rict, co to je?

J. Anděl 21.9.2023 12:27

Tohle, jestli jste ochotná mi věřit, není otázka toho, zda si troufnu. Troufnu si hádat, ale nevím, co myslíte vy.

Píšu, že jde o kritiky konkrétních jevů. Tak společnou máme právě tu kritiku těch konkrétních jevů, ne?

Ale nemáme společný názor na to, kudy z toho ven.

Nejen jako lidi - jednotlivci, ale i jako občani různých států, které mají každý trochu jiné zájmy.

Tady to nechám na vás, jestli se vám chce napsat, co si myslíte, že máme společného. Jestli nechce, nemusíte.

D. Laurencikova 21.9.2023 12:56

Ale vzdyt mne jde o ty konkretni jevy. O to, co maji kritici spolecne. Co kritizuji, na politice teto EU. Jak z toho ven, je jina otazka. Smer bude i pri mensich odchylkach zrejme stimovat.

J. Jurax 21.9.2023 12:13

Inu, koho chce dnešní věrchuška a EU pohanit, přilípne mu nálepku pravičáka. Je to prostě nadávka s politickou pravicí nemající nic společného.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:31

Ja jsem vedela, ze mi neopovite.

J. Anděl 21.9.2023 11:37

Samozřejmě, protože jste věděla, čeho se snažíte tou otázkou dosáhnout - odbočit. A mně se nechce odbočovat.

Naopak váš příspěvek, že vy Babiše neoznačujete za pravicového, že to dělají představitelé EU, byl k věci a dobrý.

D. Laurencikova 21.9.2023 11:52

Ja bych to rekla jinak: Koho nemaji v Bruselu radi a maji ho za "pravici", ten musel udelat neco dobre. A protoze se v ceske politice ci v jejich predstavitelich tak nevyznam, jak v politice nemecke, tak neodbocuji, ale ptam se, cim je ten Babis "nepravicovy"? Kde mu damy krivdi? To prece nemuze byt tak tezke...

J. Anděl 21.9.2023 12:21

Myslím, že pravicový politik by například nekompenzoval široce nepracování z dávek během covidu. A možná (možná, nejsem si jistý) by ani nezavedl tak striktní lockdown.

Moc Babiše nesleduju, ale vybavuju si, že když Fialova vláda přišla s (nepravicovým) návrhem jednorázové podpory rodinám ve výši 5000, kritizoval to Babiš s tím, že to je málo.

A tak dál.

Dovedete si představit, jaký úspěch by měla taková politická strana, taková politika?

Takže zpět k myšlence článku, pod kterou debatujeme - vždyť tady nikdo pravicovou politiku nechce.

D. Laurencikova 21.9.2023 13:06

Tady s vami souhlasim! Pravicova politika nezbavuje lidi jejich nejzakladnejsich prav, jak tomu bylo v cele EU, i v Cesku.

Vasi otazce, "jaký úspěch by měla taková politická strana, taková politika" prilis nerozumim. Myslite stranu, ktera by byla striktne proti lockdownum a reseni jejich dusledku? Takova strana je AfD, ktera je to v Cesku, nevim. Ale nevsimla jsem si, ze by v politice nastaly v dusledku nejakych enormnich uspechu techto stran nejake zmeny.

Posledni veta - Opet souhlas. Ne kazdy si toho ale je vedom. ;-)