27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Politický proces s Klausem

Tato má poznámka, která není ničím jiným než povzdechem nad současnou politickou a společenskou atmosférou, nad polarizovanou společností, v níž začíná převládat nenávist nad demokratickou debatou, vyvolala docela rozsáhlou diskuzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 12.3.2013 20:30

Re: Bože, bože těch nesmyslů

Výrazná většino, jsem zvědav, čím nás obšťastníte, až se ani ten EU-huhersky zbabělý ÚS neodváží ztrapnit odsouhlasením tohoto právního hyenismu. Poženete to výš, že.

J. Václavíková 11.3.2013 19:49

Re: Bože, bože těch nesmyslů

Klaus, zbaběle se ukrývající za svou ústavou zaručenou beztrestnost, vyhlásil abolici, jíž zprostil trestního stíhání ty největší lumpy, spjaté s jím řízenou divokou privatizací a s dobou bezuzdného rozkrádání republiky díky jím šikovně ohnutým či chybějícím zákonům. Vyřazením demokratického souboje politických stran další lumpárnou, totiž oposmlouvou, pomohl paralyzovat justici i policii na dlouhá léta, kdy byly tyto složky zcela pod vlivem partajních šíbrů. Hrozilo, že po uvolnění jejich svázaných rukou to začne ještě víc vyplouvat na povrch, proto zasáhl zmiňovanou abolicí. To už ovšem ani lecčemu uvyklí poslušní kývalové neskousli a veřejné mínění jej vykázalo tam, kam patří, totiž na smetiště. Výrazná většina národa si přeje, aby mu Ústavní soud nadělil, co si vrchovatou měrou vysloužil. Ani vlastní národ nelze zneužívat donekonečna.

B. Rybák 11.3.2013 10:44

Re: Bože, bože těch nesmyslů

Senátoři, zbaběle se skrývající za svou ústavou zaručenou beztrestnost obvinili V. Klause z velezrady očividně jenom proto, že je to jediná věc, z níž lze prezidenta (a ne tedy soukromou osobu V. K.!!!) obvinit. Udělali to přesto, že tím zaseli do společnosti nenávist, strašlivě urazili stoupence V.K. kteří vždy představovali a pochopitelně zase budou představovat výraznou většinu národa, vlastizrádně ho obvinili za obhajobu naší suverenity, které u V.K. obdivuje drtivá většina národa, zostudili a znevěrohodnili nás všechny přesto, že toto jejich "zviditelňování" nemůže v žádném případě přinést nic pozitivního.

To že se něco může udělat, ještě neznamená, že to není hovadina nebo dokonce hyenismus. Zákon Vám např. nebrání rafinovaně psychicky týrat vlastní matku a třeba ji vystěhovat na "ulici".

Poznámka: Frivolnost není v naší ústavě ani v našich zákonech definována a nemůže být tedy ani stíhána.

H. von Kopenick 11.3.2013 0:06

Re: Pokud naše soudy neuměly odsoudit

Naprostý souhlas , bolševická sebranka se opět aktivizuje

M. Prokop 10.3.2013 21:16

Re: Bože, bože těch nesmyslů

Kdo, kromě vás, tvrdí, že senátoři nesmí?

Oni smí, já je za to mohu zase kritizovat, že jsou pitomci.

Toť vše.

J. Barto 10.3.2013 20:46

Re: Bože, bože těch nesmyslů

A Vy se přidáváte. Klaus byl podle mne špatný prezident. Amnestii však měl právo vyhlásit, její rozsah zaleží pouze na prezidentovi, který ji vyhlašuje. Mohl vyhlásit třeba i všeobecnou !!

Druhá věc je pak, že v našem právním řádu,neřádu, neexistuje prostý paragraf, kterým se může prezident stíhat za neplnění slibu.

Pak z toho v českém zaprděném dolíčku vznikne obludnost zvaná VELEZRADA!!

M. Vlasák 10.3.2013 19:34

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Nevim jak Pravda, ale Láska žaluje z nenávisti a za prachy na koho se podívá. Pravda&Láska to je právnická kancelář  české pobočky TI?

D. Polanský 10.3.2013 19:32

Bože, bože těch nesmyslů

Klaus může frivolně vyhlásit amnestii, ale senátoři jej žalovat nesmí! Prý politikum, bože, a o čem politika je? Přece o politice.  

M. Prokop 10.3.2013 16:45

Re: JE to snaha o politický proces,

Vás?

M. Prokop 10.3.2013 16:43

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Hysteri propukla naposledy po amnestii (to ale nehysterčil ani Klaus, ani jeho příznivci), před tím po úmrtí a při funusu Havla (taktéž nehysterčili Klaus a příznivci).

Tak raději pečujte o to, koho si P&L vybere k chvilkám nenávisti, než co budou dělat jiní.

M. Prokop 10.3.2013 16:41

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Senátoři si dovolili žalovat, lidé si to dovolili komentovat.

Co vám na tom vadí?

M. Kosejk 10.3.2013 15:33

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Představte si, že se spolu pohádáme, třeba kvůli štěkajícímu psovi - a já v reakci na toto půjdu - a podám na Vás trestní oznámení za nějaký smyšlený prohřešek (třeba za Vaši údajnou  zpronevěru v práci). A když mi budou lidi říkat, že jsem morální bastard, tak odvětím, že když jste nevinný, tak Vám o nic nejde, a že já mám občanské právo činit trestní podání.

To je přesně směr Vašich úvah.  Je smutné, že drtivá většina lidí má tak chabé povědomí o právu, jaké projevujete Vy.

J. Boleslav 10.3.2013 15:26

Re: Žil jste tu za totality vůbec?

Připojuji se.

J. Boleslav 10.3.2013 15:16

Re: Jsem nadšen,

Já se v hajzlu býti necítím. Mluvte prosím za sebe. Kromě toho, proti EU v současné nesmyslné podobě Klaus vždy bojoval, tak nevím, o co Vám vlastně jde.

J. Boleslav 10.3.2013 15:13

Re: Ad: Znamená to snad, že prezident, který není podle ústavy z žádného trestného činu, přestupku či správního deliktu žalovatelný, by mohl být, pokud přejde ulici na červenou, žalován z velezrady?

Klidně se držte svého bludařského dogmatu dál, poctivý parazite. :-)

J. Boleslav 10.3.2013 15:10

Re: "Tak to je problém celé té pravdoláskové skupiny. Oni neumějí prohrávat a neumějí přijmout porážku. "

Je to tak.

J. Boleslav 10.3.2013 15:09

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Žaloba není pouze nesmysl, je to nejhorší poliitická prasárna po 89. roce. Větší než odvolání vlády v době jejího předsednictví EU.

J. Boleslav 10.3.2013 15:07

Re: JE to snaha o politický proces,

Na Kubě či v S. Koreji jste byl? Nebo aspoň v Maďarsku, to mělo po 89. stejnou startovní čáru.

J. Václavíková 10.3.2013 14:30

Re: Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Nějak mi připadá, že ta nesporná hysterie je zřejmě vyvolána zoufalstvím z toho, že už jim nebude mít kdo ukazovat cíl, na který je třeba útočit. Zůstali tu jako sirotci, v klíně jen nemožnou amnestii, kterou musí bránit do roztrhání těla, i kdyby to bylo sebeblbější. Na Hradě jim nainstaloval Zemana, kterého zbožňovat nemůžou, nikde záchytný bod :-)

V. Braun 10.3.2013 14:16

Re: Přání otcem myšlenky

Jen drobná osobní zkušenost z tohoto pátku. Byl jsem na jednání v Bruselu, podotýkám, že ne v institucích EU, a strávil tři dny v týmu lidí z osmi Evropských zemí, většinou lidí z vyšších manažerských pozic velkých firem. Někteří z nich se mě ptali jestli jsem z československa a zdáli se překvapeni že již neexistuje, natož aby věděli kdo je v ČR teď prezidentem. Tolik tedy k naší světovosti a světovosti p.Klause.

V. Braun 10.3.2013 14:07

Překvapuje mne nedostatek seběvědomí Klausových obhájců

Jsem opravdu překvapen nedostatkem seběvědomí obhájců pana Klause. Většina příspěvků v diskusi, ostatně i v článku samotném, se nese v duchu "co si to ti senátoři dovolili, vždyť je to politcky motivovaná žaloba".

Senátoři si dovolili to, co jim systém dovoluje a je obecně dovoleno, tedy v rámci systému podat na pana Klause žalobu. Že je politicky motivovaná? Ale jistě, o tom není sporu, vždyť senátoři i pan Klaus jsou politici, tak to ani nemůže být jinak. Ostatně je to pan Klaus, kdo propaguje to, že politiku mají dělat politici. Proč tedy tolik povyku? Nestalo se nic nestandardního co by porušovalo principy demokracie a politiky. Pokud je žaloba nesmysl jistě se to před soudem rychle ukáže a pan Klaus a jeho příznivci budou triumfovat. Osobně bych se tedy být jimi sebevědomě na rozhodnutí soudu těšil, vždyť senátoři ČSSD prokázali p.Klausovi dobrou službu.

M. Pivoda 10.3.2013 13:19

Proklínání teď i potom

Teď ho můžou proklínat za vytunelování nejen majetku, ale i ideálů ve změnu k lepšímu. Ale na to se nevztahuje velezrada. Velezradu lze aplikovat na manipulaci českých občanů vůči EU. A na proklínání dojde až později, pokud se Česko ocitne osamocené v nějakém budoucím válečném stavu.

A kdy bude ta budoucí válka? Těžko říci. Jen podotknu, že před první světovou válkou si téměř nikdo budoucí válečný stav nemohl představit - poslechněte si postřehy tehdejších pamětníků z dokumentárních filmů historie.

Když Václav Klaus zahajoval tunelování, čeští občané mu tleskali. Občanům to podstatné dochází vždy až s velkým zpožděním.

M. Prokop 10.3.2013 11:40

Re: JE to snaha o politický proces,

Tak to asi žijete jinde než já. V nějakém jiném Česku.

M. Prokop 10.3.2013 11:39

"Tak to je problém celé té pravdoláskové skupiny. Oni neumějí prohrávat a neumějí přijmout porážku. "

.        http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Profesor-Krejci-Urciti-lide-se-snazi-znicit-Klause-A-jde-o-mnohem-vic-264973

 

Ano.

J. Ryba 10.3.2013 11:02

předúnorová atmosféra? Kde vás všechny léčí, pane Haasi?

M. Kosejk 10.3.2013 9:37

kořeny klausobijectví

Kořeny klausobijectví lze najít už v momentě, kdy se Klaus rozhodl, že proti elitářskému pojetí politiky OF postaví standardní demokratickou stranu. Havlovské křídlo OF si totiž představovalo, že právě oni budou stát v čele další socialistické perestrojky. A Klaus jim vytřel oči svým konceptem strany, která hájila svobodný trh - což byl konec socíku - k velké hrůze všech těch reformních komunistů, kteří si do svého čela dali právě Havla. A jelikož Klaus ty volby vyhrál, Havel a spol. těžko mohli zpochybňovat vůli voličů - ale už remcali - a čekali na první příležitost, jak si do Klause kopnout. Ta nastala v okamžiku prvního průšvihu ODS (sponzoři - z dnešního pohledu se ovšem jednalo o naprosto směšné částky proti tomu, co se děje dnes). A od té doby se táhne ta manipulativní mediální kampaň proti Klausovi.

A senátoři ČSSD jen využili těchto pravdoláskařských animozit, aby si s Klause vyrovnali svoje účty - a návdavkem k tomu si upevní pozici před nadcházejícím sjezdem ČSSD.

V. Vlach 10.3.2013 9:17

Re: Ad: Znamená to snad, že prezident, který není podle ústavy z žádného trestného činu, přestupku či správního deliktu žalovatelný, by mohl být, pokud přejde ulici na červenou, žalován z velezrady?

Zase vedle. Bude to do budoucna hlavně problém těch, kteří se tohoto bludařského dogmatu drží jako každý poctivý parazit na těle hostitele!

V. Vlach 10.3.2013 9:15

Re: JE to snaha o politický proces,

Obsáhlá odpověď mě byla smazána. Neprovedl jsem nezbytné korektury a zkopírování, vědom si demokratických pravidel NP. Nuže? Rozhlížím se a....takovou vyprázdněnou zemi jsem dlouho neviděl! A že jsem procestoval hodně zemí všech kontinentů...

V. Kováčová 10.3.2013 9:14

Re: NENÍ TO POLITICKÝ PROCES.

Dobrý den paní SŠ.

Když jde tedy jen o výklad Ústavy ČR a není to tedy politický spor, proč je  bývalý president  žalován z velezrady?

V. Vlach 10.3.2013 8:58

Re: Poslední slovo bude mít historie

Jestli ho někdo bude proklínat tak rozhodně ne za jeho postoj k EU!!!!! Víme?

Proklínat ho můžou teď maximálně za jeho maličkost: Umožnění vytunelování celé země! To jde vysledovat, pojmenovat, obvinit a celou tu vypečenou bandu s konty a majetky vyvedenými za hranice.....upálit na hranici! Řečeno expresivně. Jak žádá atmosféra.