3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Covidistický nápad na placení léčby

Někteří vnucovači covidového očkování přišli s nápadem k nucení na „dobrovolné“ covidové očkování tím, že by si neočkovaní léčbu hradili. S nápadem nesouhlasím, ale rozeberme jej.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 24.11.2021 1:42

Vaše hloupá úvaha předpokládá, že to očkování zabrání nějakému onemocnění nebo tomu, aby člověk nakazil někoho jiného. Dnes už je jisté, že to takhle vůbec nefunguje. Neexistuje žádný rozumný důvod aby člověk do sebe nechal píchat nějaký potenciálně velmi nebezpečný sajrajt. Snaha politiků nutit lidi k tomu, aby to udělali, je zločinná.

P. Rada 24.11.2021 5:41

"Potenciálně velmi nebezpečný sajrajt" představuje přebujelé lidské ego. To vedle sebe nic jiného "hloupě" nestrpí - natož vakcínu která by prostřednictvím nosného organimu nejvznešenějšímu egu připoměla, že není na světě tak docela samo.

J. Strakoš 24.11.2021 6:00

Co rizika? Zkuste si vygooglit třeba Salakovu vakcínu nebo očkování proti chřipce v roce 1976 - obojí přineslo oběti.

Pokud očkováním máte šanci nemoc vyhubit, můžete řešit filozofickou otázku, zda je správné násilím nutit nějakou skupinu k vakcinaci (třeba neštovice). Tady bych se pravděpodobně přidal k povinnému očkování. V případě Covidu tuto šanci očividně nemáte, přestože se o tom snaží politici přesvědčit, a vakcinace musí být opakovaná a výsledky jsou nejisté, naočkovaní netvoří "ochranný val". Takže nutit všechny, aby se očkovali nedává smysl.

M. Grundmann 24.11.2021 7:51

Cílem očkování proti Covidu není vymýcení této nemoci, ale zabránění rozkladu našeho zdravotnictví a naší ekonomiky. Očkování zcela prokazatelně chrání proti těžkému průběhu nemoci a před nutností jít do nemocnice, výrazně snižuje počty hospitalizovaných lidí.

Velké množství zbytečně nemocných lidí domáhajících se léčení v nemocnici jsou hlavní hrozbou jak pro naše nemocnice, tak pro tento stát jako celek. Nejde tedy o nějaký ochranný val proti viru jako takovému, ale o ochranu našeho zdravotního systému.

J. Vintr 24.11.2021 8:06

Jak jste přišel na tu pitomost, že TÍMHLE očkováním lze nemoc vyhubit? Vždyť očkovaní onemocní minimálně stejně částo jako neočkovaní.

D. Zítko 24.11.2021 6:56

Pouze asociálně papouškujete oficiální mantru, která byla již tolikrát vyvrácena !