2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: Covidistický nápad na placení léčby

Někteří vnucovači covidového očkování přišli s nápadem k nucení na „dobrovolné“ covidové očkování tím, že by si neočkovaní léčbu hradili. S nápadem nesouhlasím, ale rozeberme jej.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Musil 24.11.2021 9:20

Jak mi vysvětlíte tento graf? Lůžka na JIP se plní neočkovanými - Novinky.cz

O. Musil 24.11.2021 9:21

Hmm, odkaz evidentně vkládat tak jednoduše nelze... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/luzka-na-jip-se-plni-neockovanymi-40378575

R. Langer 24.11.2021 18:09

Kde? Obsazení JIP očkovaní/neočkovaní - 347/217. Žádný velký rozdíl.

M. Těhanová 24.11.2021 14:21

Tak jediné z toho, co nechápu je, proč se dovolilo očkovaným volně virus roznášet. Tím, že i když byli v kontaktu s nakaženým, byli považováni za bezinfekční.

Např rodina Kostkova, ale to je zase asi nad meze vašeho chápání.

J. Vintr 24.11.2021 8:54

Skutečný stav údajné nemoci covid se nikdy nedovíme, protože je "diagnostikována" pouze zcela nedpolehlivými testy. Mají to chytře vymyšlené. Neviditelný virus a podvodné testy stačí na vytváření falešné pandemie.

O. Musil 24.11.2021 9:35

A lidem na JIPkách a v márnicích vůbec nic není, možná tam vůbec nejsou a jsou to jen vymyšlená čísla pharma lobby. Aneb jak říká Adam Savage - Neuznávám vaší realitu a nahrazuji jí svou vlastní.

M. Těhanová 24.11.2021 14:17

Taky se mi to tak jeví.

J. Vorlický 24.11.2021 8:12

Zcela logický a správný popis situace. Souhlasím s panem Koudelkou. srdečněR^

J. Kejkrt 24.11.2021 8:49

Ale kdepak, je to blábol hnad od začátku. Již předpoklad: "Čl. 31 Listiny základních práv a svobod stanoví, že občané mají na základě veřejného zdravotního pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči. Placená léčba by musela být zavedena nejen obyčejným zákonem, ale i ústavním zákonem, což znamená souhlas tří pětin členů obou komor Parlamentu" je mylný.

Každoročně se objeví případy občanů, kteří trpí (zpravidla ojedinělým)onemocněním, jehož léčba je drahá a dostupná pouze někde v cizině - a tak není obsažena v úhradové vyhlášce. Proto se pak pořádají různé sbírky a celám výše jmenovaným ustanovení LZPS si zdravotní pojišťovny v klidu utřou zadek.

Druhým argumentem je, že vyhláška stanoví ZPŮSOB placené léčby té které diagnosy. A pokud chcete něco jiného, tak si NE doplatíte, ale zaplatíte.

A tak by to mohlo být i u Kovidu. Placený z veřejného ZP bude uznán způsob očkováním a popř. následné komplikace nebo nefukčnost. Jiné způsoby léčby si každý uhradí sám.

Osobně je mi to fuk, ať se každý ne/očkuje podle svého svědomí, ale jestli jsem frajer a odmítám očkování proti té rýmičce, měl bych být frajer až do konce a když na to přijde, chcípnout doma nebo někde v lese a nezabírat místo na JIP.

F. Svoboda 24.11.2021 8:53

R^R^R^

O. Uživatel 24.11.2021 9:11

Uživatel požádal o vymazání
J. Vintr 24.11.2021 9:19

Proč se vlastně vy očkovaní tak bojíte, že vám bude někdo zabírat místo na JIP?

J. Vorlický 24.11.2021 9:36

Oni se bojí, protože se furt něčeho bojí, mají to v povaze. Kdyby se nebáli o svá místa na JIP, báli by se něčeho jiného. Vidí nemoci a smrt jako něco nepřirozeného, čímž netvrdím, že není správné se obojímu bránit. Mně jejich strach ani tak nevadí, jako mi vadí, býti nucen mít také strach. Oni jsou ze svého strachu tak vystrašeni, že nám, kdo nejsme, to závidí a mají na nás zlost. Jinak si to nedokáži vysvětlit.

J. Kejkrt 24.11.2021 16:06

Já píšu i nahoře, že je mi to v zásadě fuk.

pokud mi něco vadí, pak jedině to, že kvůli frajerům, jejichž frajerství pod nedostatkem kyslíku v krvi rychle vyprchá, nemohou být léčeny ostatní nemoci a prováděny operace.

Samozřejmě, takový odpírač očkování může prohlásit, že není důvod, aby neměl přednost před oslem, který si zničil kyčle nadváhou, nebo slepicí, která si vyopalovala rakovinu kůže.

No ale to je právě to, v čem se asi neshodneme.

J. Vorlický 24.11.2021 9:22

Nejsem právník a navíc právo přirozené právo mám nad jeho formální stránku a tak nemám silnou potřebu zdůvodňovat nebo omlouvat lidskou činnost jen pomocí zákonů.

Dovolím si tedy předpokládat, že obecně Vaše doporučení kde a jak umřít doporučujete všem, kdo se vystavují zdravotním rizikům třeba obžerstvím, plaváním v hluboké vodě, silniční cyklistice, nadměrným pitím alkoholu, jízdou autem na sněhu a ledu s letními popřípadě vůbec ojetými pneumatikami, kouřením, atd. ? Ano?

J. Kejkrt 24.11.2021 16:00

Ne.

J. Hrbek 24.11.2021 8:11

Není to fér, ale za daleko víc nefér považuji povinné očkování (jde mi jen o tenhle mRNA experiment) ... takže výměnou za klid od nátlaků mě vakcinovat to podepíšu a přidám i souhlas, že v případě přeplněnosti JIP, dávám přednost svým uvědomělým očkovaným spoluobčanům a chci umřít ve své posteli.

M. Grundmann 24.11.2021 8:14

To by samozřejmě mohlo být řešením, ale většina neočkovaných lidí se nároku na léčení v nemocnici vzdát nehodlá.

J. Hrbek 24.11.2021 8:23

Chápu je... sám se snažím žít zdravě - sport, saunování, otužování... kdybych dostal vyúčtování co jsem na daních do našeho zdravotnictví dal a vzal, zřejmě bych si mohl dovolit nejeden pobyt na JIP za své ;-) ... nicméně neviděl bych problém v tom, aby alespoň neočkovaní, kteří jsou ochotni se tohoto všeho vzdát jako já tu možnost měli... Přijde mi, že je to myšlence "liberální" demokracie daleko blíž než nějaké nátlaky zákonem a restrikcemi.

M. Grundmann 24.11.2021 9:01

Jenom takovou drobnou poznámku. Přínos každého člověka se nedá měřit jeho platbami na daních. Člověk je bohatý nejen díky své vlastní píli nebo štěstí, ale také díky tomu, že mu ostatní chrání a uznávají jeho majetková práva a možnost vydělávat peníze. Bohatí lidé jsou bohatí také díky tomu, že ostatní dodržují často pro ně nevýhodná pravidla, která bohatým umožňují bohatnout a vydělávat.

J. Janotová 24.11.2021 9:27

"Bohatí lidé jsou bohatí také díky tomu, že ostatní dodržují často pro ně nevýhodná pravidla, která bohatým umožňují bohatnout a vydělávat"

proč se nepřiznáte, že za vašich mladých let jste tomu říkali "vykořisťování dělnické třídy":-P

M. Grundmann 24.11.2021 9:41

Vykořisťování dělníků podnikatelem není zrovna dobrý příklad parazitického chování, protože podnikatel se velmi často užitečně podílí na chodu firmy a bez jeho osobního úsilí často firma přestane fungovat.

Za mých mladých let se například učilo o tzv. pozemkové rentě, o bezpracném zisku majitelů pozemků a nemovitostí. Existují i jiné formy parazitického chování, jako jsou různé cechy, kartely apod. Jeden konkrétní případ : v České republice existují dva druhy lékařů, lékaři, kteří mají smlouvu s pojišťovnou a lékaři, kteří ji nemají. A lékaři bez smlouvy s pojišťovnou musí často pracovat na lékaře, který tuto smlouvu má a díky tomu parazituje na práci ostatních lékařů.

J. Janotová 24.11.2021 10:27

Já tomu rozumím tak, že lékař ,který má smlouvu je podnikatel, zaměstnávající lékaře bez smlouvy, normální vztah podnikatel - zaměstnanec. Tomu lékaři- zaměstnanci přece nic a nikdo nebrání stát se lékařem- podnikatelem v nějakém zapadákově, kde lékař chybí a kde s ním bude smlouva jistě ochotně uzavřena a navíc z něj bude ctěný a vážený "náš pan dochtor".

Co je parazitického na principu pronájmu nemovitosti? Někdo musel investovat peníze do postavení té nemovitosti a něco stojí její údržba

Uznávám, že některé zisky jsou veelmi podivné, ale ty spíš souvisí s různými dotacemi a pod. , tedy s umělým pokřivením trhu

M. Grundmann 24.11.2021 11:06

Mohu Vám popsat situaci ve Francii. V této zemi má každý soukromě pracující zdravotník splňující odborné znalosti ze zákona nárok na uzavření smlouvy se státní zdravotní pojišťovnou, žádný lékař či podobná profese není zvýhodněn na úkor jiného lékaře. Na druhou stranu tam existuje řada podobných nešvarů v jiných oborech. Taxikáři se tam dělí na dvě kategorie : na taxikáře mající právo vykonávat svou profesi na vlastní účet ( vlastnící licenci ) a na ty, kteří toto právo vykonávat nemají. Licence nemá nic společného s nějakou kvalifikací, je jich omezený počet a obchoduje se s nimi. Reálně situace vypadá tak, že taxikář s licencí s autem vůbec nejezdí, pracuje na něj řidič bez licence vydělávající 1500 € měsíčně pro sebe a platící 5 000 € nejezdícímu taxikáři za používání jeho práva jezdit s taxíkem.

Pokud jde o vlastnictví pozemků, tak těch se někdo kdysi v minulosti nějak zmocnil a pak už se s nimi jen obchoduje. Majitel pozemků hraje z ekonomického hlediska čistě parazitickou roli. U nemovitostí je dnes rozhodující cena pozemku, na které nemovitosti stojí, a ne cena stavby či údržba. Cena pozemku dnes činí více než polovinu ceny celé nemovitosti. Celý trh s nemovitostmi má tedy stále větší charakter parazitování.

J. Janotová 24.11.2021 12:09

Ti francouzští taxikáři jsou typickým příkladem regulace (tedy zase pokřivení volného trhu).A daleko horšího než naše smlouvy lékařů s pojišťovnou....

S těmi pozemky máte pravdu, někdo je kdysi získal (možná od šlechtice, který je kdysi získal od krále za nějakou službu...). Jenže co s tím? Pozemky mají být volně k dispozici a jakýkoli pozemek si vyberu, na tom si postavím cokoli? Nebo mají všechny pozemky patřit státu? Pak jsme zase zpátky, buď nám je stát bude přidělovat podle "jakýchsi pravidel", nebo je bude prodávat. Bude-li je prodávat za regulovanou cenu a nemovitosti na nich postavené se budou prodávat za cenu tržní, pak je to opět nespravedlnost. Bude-li je prodávat za cenu tržní, jsme tam kde jsme byli

J. Nevrkla 24.11.2021 7:59

R^R^

To by si museli platit léčbu i očkování. Začíná se ukazovat, že léčba nemoci způsobených vakcinací taky nebude zrovna levná a to jsme teprve na začátku chronické injektáže.

P. Vychodil 24.11.2021 7:57

Všichni kovidoví panikáři, všichni, kterým zůstalo po vymytí mozků alespoň nějaký zbyteček zdravého rozumu:

Zkuste si představit život bez internetu, TV, bez bulvárního tisku, uměle vytvořených medicinských celebrit...a zkuste se v takovém světě rozhlédnout kolem sebe. A povězte mi, kde vidíte tu pandemii ? Umírají nějak brzy a podivně sousedi v paneláku ? Vidíte autobusy plné chrchlajících, dusících se občanů ? Vidíte hodinové fronty před dveřmi praktického lékaře ? Vidíte flégrovy a hamáčkovy rakve na ulicích ? kolik znáte lidí, pro které kovid chřipka byla horší, než jakákoliv jiná tak, aby vás to vyděsilo ? Jsou školy poloprázné ?

Já osobně vidím jen jedinou změnu. Vidím, že si lidé někde, z nějakého zvráceného důvodu, nasazují na xichty jakési hadry, sáčky kterými jsem kdysi cedil kafe, někteří dokonce průmyslové respirátory do lakovny...no a když se potřebují s někým domluvit, tak si je sundají by jim bylo rozumět, pri kýchnutí samozřejmě, by náhodou, vystřelen, neofackoval bližního...

J. Vintr 24.11.2021 8:34

Někdo covidismus nazval trefně masovou hypnózou. Ti, kteří uvěřili, že na ně číhá zákeřný virus, nejsou už schopní vnímat realitu. Mimochodem, ty náhubky k tomu silně přispívají, protože ten pocit neustále utvrzují.

J. Kejkrt 24.11.2021 8:52

Fronty u doktora nevidím, ale zároveň se tam nemůžu probojovat, jsou zamčený a opevněný jak Apači v Bronxu.

Takže tenhle argument je blábol.

J. Hejna 24.11.2021 9:52

Blábol je, pane Kejkrte, vaše poslední věta.