28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
liberal shark 4.5.2006 9:52

Re: Re: Re: pane Brezino,

Co mají proboha Zelení společného s ochranou životního prostředí ? Asi tolik, jako měli komunisté s bojem za práva pracujících.

SP 4.5.2006 8:15

Re: Re: pane Brezino,

Proc bychom nezajistili nasi spotrebu bez jadra a fosilnich zdroju, v CR je tolik střech, ze kdyby jen na 1/3 byla instalovana fotovoltaika, nemusime mit v provozu jedinou uhelnou ani jadernou elektrárnu. Copak to nevidite, ze era energie z fosilnich zdroju konci! Za 20 let si to povime, dneska prohlasil kdosi z MPO, ze energie pravdepodobne poroste o 10-20 rocne.

Novák 4.5.2006 8:22

Re: Re: Re: pane Brezino,

Má to jenom jednu malou vadu, fotočlánek za dobu své životnosti nikdy nevyrobí ani tolik energie, kolik bylo spotřebováno při jeho výrobě.

Jouda ze Lhoty 4.5.2006 16:09

Fotovoltaika a jadro

IMHO kdyby na vyvoj fotovoltaiky a jaderne fuze sly stejne penize, jako na jadernou e., mozna bychom uz meli klid (Brezina a zeleni taky)...

Flasi 4.5.2006 9:23

Re: Re: Re: pane Brezino,

Energie z fosilnich zdroju konci a proto rychle utlumime jadro, abysme nemeli vubec nic, protoze nic jineho je nenahradi.

Zajimejte se trochu o veci o kterych diskutujete, at nepisete takove naproste nesmysly (nebo jsou to umyslne lzi?) jako s tou fotovoltaikou.

Jrka Fleischhans 4.5.2006 10:02

Re: Re: Re: pane Brezino,

Jen bych se zdvořile zeptal, co budeme děla v noci a i př zataženém počasí.

qwert 4.5.2006 13:14

Re: Re: Re: Re: pane Brezino,

V noci budeme spát a když ne tak tak sexovat :o) Nechápu proč jste pořád v zajetí těch industriálních představ, že se musí pracovat na 3 směny? Na to se vám většina lidí vykašle.

A když je zataženo, obvykle je dost větru. Když je jasno a bezvětří, obyvkle je dost tepla a světla ze slunce. Zadarmo, bez práce, Bez budování dolů, těžby, přepravy paliva, drahého personálu atd atd.

Flasi 4.5.2006 19:53

Re: Re: Re: Re: Re: pane Brezino,

Mozna to vubec nesouvisi, ale vsiml jsem si, ze zeme, kde nefunguje tuhy pracovni rezim, jsou docela chude. Napadlo me taktez, ze dodavatelky system InsAllah (dodame az panbu da) je neslucitelny s vysokou produktivitou prace, ktere vdecime za vysokou zivotni uroven.

tony 4.5.2006 8:35

Re: Re: pane Brezino,

Hádáme se o jádru a zatím ČEZ v klidu se tiskem vyváží cca 30% el. vyrobené u nás = výkon Temelína. To nám (a jasnozřivým V.K. s Březinou) nevadí?

liberal shark 4.5.2006 9:56

Re: Re: Re: pane Brezino,

Co je špatné na exportu elektřiny ? Jak se liší od exportu automobilů nebo jablek ? Mimochodem, česká elektřina se vyváží do zeleného Německa a Rakouska, které by bez ní dávno lehly. Pak se páně Neffova TMA stane ze Sci-fi realitou. 

Petr Vańura 4.5.2006 10:37

Re: Re: Re: pane Brezino,

1) Pokud bych něco utlumil, je to především spalování uhlí.

2) Důvodem provozu uhelných elektráren v dosavadním rozsahu a snahy o výstavbu dalších uhelných elektráren NENÍ primárně potřeba elektřiny ale zájem uhelné lobby a snaha o udržení zaměstnanosti v oblasti, kde je nezaměstnanost vysoká.

3) Pokud se pamatuji, tak M. Bursík byl jeden z těch, kdo prosazovali v 90 letech orientaci na elektrárny, spalující zemní plyn.

4) Z hlediska životního prostředí je nejkritičtější spalování uhlí (ale i dřeva, ani to není úplně neškodné, ač se to často tvrdí) v lokálních topeništích. Ač si toto zelení dali do programu, nezbytnou podmínkou politické průchodnosti tohoto návrhu je ekonomická dostupnost topení plynem a elektřinou. Ekologické daně na elektřinu a plyn jakož i povinný odkup předražené elektřiny z OZE tento cíl učiní nerealizovatelným.

Petr Vaňura 4.5.2006 8:02

Evropane dá, je to boj s lidskou blbostí a nevědomostí,

na kterou zelení sází. Vy sám zase hledáte jakési "nekomerčno" a nechcete si uvědomit, že svět je takový, jaký je a ideologové ho mohou jen zhoršit, zlepšit nikoliv.

ok 4.5.2006 9:13

Re: pane Brezino,

Vy si fakt myslite, ze Brezina to dela dobrovolne a zdarma?

Honza 4.5.2006 9:44

Re: Re: pane Brezino,

Nevim, je mi to jedno a podstaty veci se to netyka.

vita 4.5.2006 9:15

Re: pane Brezino,

Zajímavé. Není tomu tak dávno, co jsem byl podobnými (možná i zcela stejnými) slovy poctěn já...

To, Evropane neumíte dodat argument, to musíte osočovat?

Asi neumíte, když musíte, že...