28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fojt23 4.5.2006 16:14

Re: O Zelených

Tak to jste asi viděl jiné pořady než já, pan Bursík je schopný demagog a docela dobře umí lhát bez mrknutí oka. Pokud jste mu věřil, tak Vás lituji.

Lerak 4.5.2006 10:46

Zelení

Ti co by je chtěli volit  by si to měli ještě rozmyslet. ZELENÍ  jsou sekta.

hodne neRath 4.5.2006 10:30

docela by mne zajimalo.....

jak je mozne, ze v zemi s pomerne vysokou vzdelanosti nikomu nevadi program SZ popirajici fyzikalni zakony......

za napad "snizovat emise CO2 nahradou jaderne energie plynem" bych navrhoval exemplarni odebrani titulu RNDr. panu Bursikovi.

Jirka 4.5.2006 10:44

Re: docela by mne zajimalo.....

no a to ještě si vemte , když se tak oháníte vzdělaností, že tady  volej i komunisty . SZ nepopírá jen fyzikální zákony , ale i jednoduché ekonomické poučky

Evropan (original) 4.5.2006 10:08

Jeste drobnost,

Pokud nebudou mit technokrati a ekonomove na krku Zeleny nuz jsou schopni tuhle Zemi uplne znicit a jina tady proste neni.

Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky.

Čumi 4.5.2006 10:27

Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky

To vás ale neomlouvá! ;-P

Evropan (original) 4.5.2006 10:43

Re: Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky

jako za co bych se mel omlouvat ? Za to co si myslim, ze je  spravne ? Ani nahodou ;-€

Petr Vaňura 4.5.2006 10:45

Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

k problematice životního prostředí PRO LIDI nestavěly zády. Rozhodnutí vyčistit Londýn od smogu přijali Britové někdy po roce 1954. Odpopílkovače pro uhelné elektrárny se u nás začaly používat už v 50 letech a v Německu ještě dříve. Dokonce už v druhé polovině 19 století zastavily německé úřady papírnu, která vypouštěla do vzduchu nadměrná kvanta sirovodíku. Čističky odpadních vod se rovněž staví už dost dlouho, ač bohužel nejsou všude, kde by měly být.

Evropan (original) 4.5.2006 10:50

Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

p.Vanuro, moc bych si pral abyste mel pravdu, ale ja proste pouze ekonomickym pohledum neverim, chybi mi tam lidske hledisko. Ale mozna, ze jsem jen pesimista.

Flasi 4.5.2006 12:00

Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

Neverte ekonomice a jejim propoctum. Neverte radeji ani technice a jejim propoctum. Verte lidskemu hledisku a svemu srdci a spadnete hodne osklive na usta.

Evropan (original) 4.5.2006 12:57

Re: Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

fakt jo ?

Flasi 4.5.2006 13:03

Re: Re: Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

Neverte technice, dejte si na barak FV clanek, postavte si na zahrade vrtuli, odpojte se na site a cekejte. Zacne to rozvodem.

qwert 4.5.2006 12:47

Matematika nefunguje

to je samá konstatnta vycucaná z prstu a vyloučené nekonečno ze všech výpočtů.

Saša 4.5.2006 10:05

Lež o novosti je hodná bývalé agentury Novosti.

Ať koukám jak koukám, žádné nové tváře u ekoteroristů nevidím. Že by snad Uhl, Bursík, Pajerovic rodina, Kuchtová...

Oni prostě mluví pravdu jenom když se spletou a to i tehdy lžou!

Evropan (original) 4.5.2006 10:04

Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

co se tyce jadra, jsem se znacnym skripenim zubu pro, nepovazuji za nebezpecnou technologii jako takovou, ale nebezpecny je ten lidsky faktor. Myslim, ze nebyt Zelenych jako principu, zdaleka nebude bezpecnost tak vysoka. Hlavne aby to bylo ekonomicke, tak dlouho to budeme pocitat az tu budeme mit celosvetovou valku o zdroje, to pak bude velmi ekonomicke.

Petr Vaňura 4.5.2006 10:52

Re: Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

Evropane, např. kontaiment, který v Černobylu nebyl měla už americká jaderná elektrárna Dresden r. 1963. Před pár dny říkal pan Petránek v rozhlase, že ještě Gorbačovovi stačil jakýsi ruský potentát sdělit, že se u budování kontainmentů, na západě dávno povinných, jedná jen o prospěch stavební lobby.

Pokud by zelení měli opravdu něčemu dobrému přispět, museli by přijmout i v ochraně životního prostředí cost-benefit analysis, což je jim bytostně cizí. Tedy alokovat zdroje tak, aby přinely největší efekt i co do čistoty životního prostředí. Oni se zaměří na jeden faktor a další, třeba s 1000x horším dopadem je nechává klidnými, protože se řídí ideologií.

jkotek 4.5.2006 11:26

Re: Re: Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

..a v takovem pripade by zadny zeleny nemohl propagovat usporne zarivky. Spotreba elektriny je v domacnosti v radu jednotek procent, takze misto usporne zaricky je mnohem ekologictejsi usporit penize na plastova okna, zatepleni budovy neho lepsi (=uspornejsi) sporak. To vse usetri mnohem vice energie a je tedy vice ekologicke nez vymena zarovek. Prosta matematika.

Jirka 4.5.2006 9:42

Dost dobré , pane Březino

Docela jste mě pobavil ( opravdu ) nedovedu si představit nic horšího než zelené v parlamentu v sestavě Uhl , Kuchtová........a spol. A právě proto , že kromě dalšího vlastním největší ekologické sady v Evropě a měl bych tudíž mít k nim blízko, ale nikoliv. Je to pěkný spolek pomatenců , z jejich programu se me nejvíce "líbí" využití biomasy. Sice je to logické, ale při zpočítání všech nákladů a při zaměstnání1 člověka na zpracování se mi to stejně ekonomicky nevyplatí. Vím co říkám , zpracováváme dřevo ze sadů již 6 let na štěpky a i z 130 ha sadů. Pokud se zpočítají všechny náklady  tak to vyjde o trochu více nž kdyby jsme nakupovali jiný zdroj energie ( plyn, elektřina). Ale v rámci provozu a certifikace musíme využívat štěpky. Což sice není složité , ale neekonomické. A to máme všechno do 4 km ,  to znamená doprava je skoro zadarmo. A nevím proč Vás pořád spojují z Čezem v Esquiru o něm nepíšete, pokud Vím tak se žádné spojení nedokázalo

vita 4.5.2006 11:21

Re: Dost dobré , pane Březino

A to máte tu biomasu jako odpad! Tedy počítáte jenom náklady na zpracování, ne na pěstování.

Že předhazují Brezinovi spojení s ČEZem? Prosté - na věcné argumenty se nevzmůžou, tak pomlouvají. Kdo umí argumentovat (a má čím) pomlouvat jak žižkovská hokyně nemusí.

Jirka 4.5.2006 11:43

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

No  to je ten nejmenší problém že to je odpad Nejhorší je že lidi jsou líní a kdyby jim za " zadkem" nestál někdo kdo je kontroluje tak by nic za den neudělali. Takže ještě k tomu bídná produktivita práce a hned jsme úplně na jiné ceně. A to jsme malá firmy , máme 15 zaměstnaců, a přestože máme moderní technologii, nejradši pracují z "krumpáčem" . Takže zrovna biomas je zrovna ta největší blbost. Kromě toho účinky na skleníkový efekt jsou velice diskutabilní . sice bilance co2 je šul nul, ale jsou i další měřítka jako třeba ( řeknu to úplně laicky)  strom je dříve najezený, uzavře průduchy na spodní straně listu a nepřijímá více vody (i nevylučuje) a nezadržuje tolik vody jako dřív, tudíž vznikají větší a silnější povodně i za menších přeháněk,  ( to je dokázaný) a dále a co třeba metan uvolněný z přebytků dřevní hmoty ponechané na místě při zpracování............ prostě jsou to pěkné hlouposti   

honzak 4.5.2006 11:45

Re: Dost dobré , pane Březino

Pane, vaše informace by si melouni měli opakovat 3x denně před jídlem! Jejich ideologií  vymyté mozky si neumí představit objem zásob, který musí mít tepelná elektrárna, aby mohla rozumně fungovat. Pořád předhazují teplárnu kdesi na Vysočině, kde je na každém rohu pila a tím pádem pilin neurekom. Ale kdyby se musely energetické plodiny pěstovat, sklízet a svážet, tak to nikdo nezaplatí!

qwert 4.5.2006 12:53

Re: Dost dobré , pane Březino

80 procent práce by jste museli dělat stejně i v případě, že by jste to drevo jen sváželi na hromady. Počítal jsem tuhle výrobu briket z pilin a slámy a vyšlo mi, že se náklady včetně provozních na lis a jednoho pracovníka zaplatí za 2 roky při ceně produktu o 30 procent niží než je nyní běžně na trhu.

Pokud té štěpky máte hodně, tak si poříďte kogenerační jednotku, která vám vyrobí nejen teplo ale i elektřinu a tu můžete prodávat.

Flasi 4.5.2006 13:04

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

Myslite, ze se to vyplati? Tak vzhuru do toho (bez ironie).

Jirka 4.5.2006 13:15

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

No máme dost, není problém v technologiích ty máme, problém je jako vždy v lidech. Prostě nemají tu produktivitu práce jaká by měla být a nechce se nám platit další aby jen dohlížel. Něco jiného je totiž prostá ekonomika a výpočty , a na druhé straně praxe. Třeba je myšlenka je dobrá , ale praxe je bohužel jiná. Zkusil jste si to ? pokud ne přijeďte se podívat a uvidíte. A to patříme k nejmodernějším sadům v Evropě, nebo se koukněte na naše stránky www.zameckesadychramce.com a ikdyž tam moc o štěpcích nenajdete tak třeba se něco dozvíte jak to chodí v praxi, že to není tak jednoduché , jako na papíře

vita 4.5.2006 13:53

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

Pro Gotta, o tohle přece jde! I když dostávají "biomasu" jako odpad, není to nic moc, jiné formy energie by vyšly levněji. I když tu biomasu nepěstují za účelem spálení, tedy veškeré náklady na pěstování jdou mimo. Dokonce i ty větve musí ořezat z jiných než biomasných důvodů.

A teď si postavte vedle, že biomasa je cílem, ne odpadem, ne vedlejším produktem. Že musíte započítat veškeré náklady na obdělávání půdy, setí, hnojení, ošetřování pesticidy (ledaže by Zelení přesvědčili broučky a housenky, že tam neé), sklizeň a svoz. Plus další zpracování. A stačí vzít náklady energetické, kolik energie musím vydat - a kolik dostanu. V Česku to bývá smutné počítání...

Jirka 4.5.2006 14:07

Re: Re: Re: Dost dobré , pane Březino

no jasně , ale mi to musíme dělat kvůli speciální technologii zpracování jinak bysme přišli o ekologickou licenci.

včelař 4.5.2006 9:20

Miluju včeličky

a jsem lesák. Tedy bych měl mít nějakou povědomost o přírodě. Přesto stranu Zelených považuji za jednu z nejhorších politických variant. Pan Brezina varuje přesně. V dnešní době nejvíce chybí Zeleným tolerance a snaha hledat řešení a přebývá jim jednostrannost a fanatismus. A co nejvíce mi vadí je, že dovolují, aby pod ušlechtilými nánosy jejich řečí se schovávali ekoteroristé, tak jak je dnes chápeme. Pokud nejsou schopni připustit, že na zemi mají žít i lidé a nejenom žáby, pak je mi líto a nemohu s nimi souhlasit.

vita 4.5.2006 9:23

Re: Miluju včeličky

Proč "přesto"?

Právě proto, že přírodě rozumíte, musí vám tahle partička pseudoochránců přírody, z nichž většina zná přírodu hlavně z televize (a příruček Zeleného agitátora) ležet v žaludku.

Vlali 4.5.2006 9:08

už to chápu

Útoky pravice na Zelené mi nebyli jasné. Poté co jsem si přečetl kolik dřívějších voličů OdS a nerozhodnutých přešlo k zeleným je mi jasno. Útoky mají ochránit vysněné vítězství. Žel pro modrou bandu lidi nejsou tak snadno manipulovatelní. Volte monarchisty ti mají kontinuální politiku a neberou mezi sebe komunisty.

Lerak 4.5.2006 10:49

Re: už to chápu

Hlupáčku, nauč se česky. Platí to i pro vymydlené Zelené.