27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwert 4.5.2006 12:55

Budu volit Zelené, kiš kiš

Budu volit Zelené, kiš kiš. Aby z toho trefil šlak, kiš kiš.

hulibrk 4.5.2006 13:04

Re: Budu volit Zelené, kiš kiš

blahoslavení chudí duchem

vita 4.5.2006 14:05

Re: Re: Budu volit Zelené, kiš kiš

... neb oni volové slouti budou...

Jejich voloviny potáhneme (bohužel) i my.

jirmisan 4.5.2006 8:43

článek

dlouho jsem od Ivana nic nečetl, už mi to začínalo chybět, Ivane tebe ty ti Zelení ale musej krkat;-D Vote for green!

ok 4.5.2006 8:27

hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Pane Brezino, uz v Bibli se pise, ze cloveka nejlepe pozname podle vysledku jeho cinnosti, ne jen podle krasnych slov.  Teprve tehdy, az Zeleni budou v parlamentu, budete mit moznost hodnotit jejich cinnost.

Do te doby je vas clanek pouhe "public relations" CEZu. Nebo je soucasti Neffovy kampane "alespon hodinu antizelene nenavisti denne". Nebo mozna oboji, intenzita vaseho nasazeni je totiz velmi podezrela :o)

Novák 4.5.2006 8:57

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Na výsledky činnosti trockictického pomatence ing. Uhla bych raději nečekal - mohlo by jít o známé "pozdě bycha honit". Konec konců co lze očekávat od sestavy:

 trockictický pomatenec ing. Uhl, protitemelínská bojovnice placená z rakouských grantů pančelka Kuchtová, značně anarchistický rebel pan Penc, "vyčůraný" severočeský podnikatel a politický turista starosta Pávek

a další, naprosto nekonzistentní kandidáti, jejichž společné programové  zaměření - a tudíž hlasování o zákonech -nedovedu odhadnout.

ok 4.5.2006 9:11

Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Víte, když mi bude díky panu Březinovi CEZ zcela předvídatelně soustavně zdražovat elektřinu, nevidím v tom žádný podstatný rozdíl. Trockista nebo public relations monopolního dodavatele - z mého pohledu to vyjde nastejno, oboje je stejná lotrovina. Budu radši když v parlamentu budou oba a půjdou VEŘEJNĚ po sobě. Trockista bude bořit monopol a jeho protivníci budou používat zdravý inženýrský rozum ve prospěch obyvatelstva, ne jen ve prospěch monopolu CEZ.

vita 4.5.2006 9:19

Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Elektřinu vám nezdražuje ČEZ a ČEZ není monopolní. Bylo vám to vysvětleno tolikrát, že další opakování mnohokrát vyvrácenho lze vysvětli pouze a) vaší mimořádnou tupostí nebo b) vaší zainteresovaností.

Flasi 4.5.2006 9:26

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Ano to je presne ono. Zeleni pokud budou v koalici a reknou, ze chteji natrit vsechna auta na zeleno, jinak jdou z vlady, tak je kazdy premier vyhodi z vlady.

Ale jestli reknou, ze chteji utlumit jadernou energii, nebo jdou z vlady, tak si kazdy premier rekne, ze tohle je vec, ktera se projevi az za par desitek let a beztak se da v pristim obdobi jeste zvratit a nebude kvuli tomu riskovat rozpad vlady a predcasne volby. A vlada rozhodne o utlumeni jaderne energetiky.

Flasi 4.5.2006 9:29

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

EEeee. To patrilo jinam. Nechapu to. Pardon.

ok 4.5.2006 11:06

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Moje zainteresovanost spociva v tom, ze zdrazovani elektriny CEZ se silne dotyka moji penezenky. Rad budu nakupovat elektrinu jinde, v Polsku nebo na Ukrajine je nepochybne levnejsi.

vita 4.5.2006 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Inu, tak nakupujte. Obchodníků elektřinou je u nás cca 20, tak si je najděte na internetu a vyjednejte si s nimi dodávky odkud chcete.

Pravděpodobně vás to přijde dráž, než kupovat elektřinu od ČEZu, ale to vás přece nemůže odradit. Nandejte to tomu molochu!

vita 4.5.2006 9:21

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Výsledky činnosti Zelených ve vládě můžeme vidět u sousedů v Německu. Nevidím důvod, proč bychom museli opakovat německé prohledávání slepých uliček.

Nota bene Němci mohli přesnout své problémy s nestabilními zdroji na nás a Poláky. Kam je ale přesuneme my? A kolik za to zaplatíme?

liberal shark 4.5.2006 9:47

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Lepší technokrat, než maoista. Víte kdo vám nejvíce zdražil elektřinu a zajistil nenáviděnému ČEZu velké zisky ? Zelený projekt povolenek na CO2 a podpora tzv. obnovitelných zdrojů :-D. Bible má pravdu, podle činů poznáte je. A všechny dosavadní činy zelených se obrátily PROTI životnímu prostředí a PROTI obyčejným chudým lidem. Viz Německý růst emisí CO2, chaos u vratných obalů, mezinárodní ekoterorismus s komunálním odpadem, rozvrat elektrizační soustavy díky větrníkům atd. atd. Komu to slouží ? Zelené lobby, spojené s výrobci větrníků, ruským plynařům a naftařům, zneužívání veřejných peněz různými Pávky.

ok 4.5.2006 11:02

Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Zavidim vam tu jistotu ze Brezina je lepsi. Pro me je Brezina lotr, prokazal to uz mnohokrat.

Budu rad, kdyz Zeleni budou mit poslance v parlamentu a budou vyvazovat ty, kteri nevahaji menit zakony ve prospech kamionove dopravy bez ohledu na obyvatelstvo. A pokud v parlamentu prosadi zakaz "svobody" umistovat megabilboardy podel dalnic zastinujici horu RIp, budu velmi rad. Zkratka jde i o obycejne veci, nejen o vase 3 kolovratkova temata. Budu rad, kdyz treba zrovna Zeleni nastoli v primitivni ceske spolecnosti dalsi, nova temata k demokraticke diskusi. Ceska spolecnost je "zaseknuta" a potrebuje nove podnety.

ok 4.5.2006 11:10

Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Mimochodem, Zelenych se nebojim prave proto, ze ziskaji maximalne tech 10%, a to jeste kdovi jestli, kazdemu je jasne, ze za jejich vzestupem je manipulativni kampan.

Ale parlament s malou ale hlasitou "hlidkou" Zelenych nikomu neuskodi, prave naopak.

Flasi 4.5.2006 11:46

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Nevim, jestli jste si toho vsiml, ale nejvetsi politicky problem poslednich 10 let je ten, ze jakekoliv koalicni vlady jsou prilis slabe, protoze rozlozeni politickych sil je hodne patove. Zeleni v parlamentu, ale ne ve vlade by to jenom zhorsili a zelene i ve vlade si radeji nechci predstavovat.

Tim nerikam, ze je potreba zabetonovat soucasnou situaci rozlozeni politickych sil v parlamente, jenom poukazuji na konkretni negativum "zelene hlidky" v parlamentu.

vita 4.5.2006 11:51

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

V Německu jsme výsledky viděli. A vy je pociťujete na své peněžence, jak kousek výš lkáte. Akorát nějak nevidíte, že je to důsledek zelených aktivit jedné malé strany, která "jen" vyrovnávala. možná ani těch 10% neměla. Byla "jenom" jazýčkem na vahách.

Jakým právem zdražujete svou hloupostí elektřinu i MNĚ?

ok 4.5.2006 12:48

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

A ja jsem si naivne myslel ze energie zdrazuje vysoka poptavka Ciny, valka v Iraku, guerilly v Kongu nebo kde, regionalni  monopoly typu CEZ... A oni za to vsechno muzou nemecti zeleni... Meli bychom zazadat o volebni pravo v Nemecku.

Jenda 4.5.2006 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Kdyz nejsou nemci kvuli odklonu od atomove energie a nestabilnim fofrnikum schopni zajistit elektrinu sami pro sebe tak ji holt nakoupi. Napriklad, jak uz se tu kdosi rozciloval, u nas. A tim samozrejme zvysuji cenu i pro mistni odberatele. Kdyby meli elektriky prebytek tak budem v prebytku taky a CEZ bude muset s cenama niz aby tu vyrobenou elektrinu prodal. It's that simple.

vita 4.5.2006 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

No, jak by mohla cenu české elektřiny zdražovat Čína nebo válka v Iráku, to mi není dost jasné. Možná jste přišel na to, jak ji do té Číny dopravit. Ale obávám se, že Rusko by chtělo velké tranzitní poplatky... No, ale Německo máme za rohem. Německo, které trpí nedostatkem spolehlivých dodávek stabilní elektřiny a nutně potřebuje vykrývat výpadky (resp. normální provozní stav) svých větrných "elektráren", do kterých nasypalo 8 výkonů Temelína. Při využitelnosti tak do 20%. Takže Němci si rádi připlatí za českou elektřinu. Klidně i Čechy přeplatí. Na burze.

Kdokoli pronese v souvislosti s ČEZem slovo "monopol", předvádí svou neinformovanost. Vidíte, jak se snažím být slušný?

MilanS 4.5.2006 23:02

Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

"Brezina je lotr" - skvělý věcný argument, ale vypovídající spíše o Vašem charakteru, pane ok.

Pavla B. 4.5.2006 8:26

Kdo by nechtěl lačna zírat na neokoukaná těla?

Ale Bursík, ač jinak stoprocentní elegán, by si měl nechat opravit chrup - má ho v nepořádku. Asi už se s někým politicky střetnul.

SP 4.5.2006 8:18

Pane Brezino, vy jste novinar

Tak informujte objektivne. Jedinou cestou, jak se zbavit zavislosti na fosilnich palivech (a RUSKU) a dalších státech, je odklon od fosilních paliv. Švédská cesta je ta správná. Ať si bojují Američané, Rusové a Čína o zbytky fosilních paliv, pokud budeme nezávislí, možná nás to mine. I když ta válka o zdroje, co zacala Irákem, ta asi bude trvat až do úplného vyčerpání zdrojů.

proatom 4.5.2006 8:47

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

Však souhlas. Jenže SZ chce zvýšit dovoz plynu a tím prohloubit tuto závislost... To je ten problém...

Flasi 4.5.2006 9:01

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

To je ten problem. Zeleni se chteji zbavovat zavislosti na fosilnich palivech tim, ze utlumi jadernou energetiku, cehoz naprosto nutnym dusledkem bude zvyseni zavislosti na uhli a plynu.

Protoze zadne jine technologie (vitr, slunce, uspory, ani ta nejslibnejsi biomasa) nedokazi vyrobit tolik energie, aby pokryla mnoho desitek procent spotreby moderni spolecnosti.

vita 4.5.2006 11:55

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

Myslíte tím to Švédsko, které odstavilo Barsebaeck a od té doby nakupuje finskou atomovou elektřinu jak vzteklý?

To Švédsko, které si před destiletími odhlasovalo levné, výkonné a spolehlivé alternativní zdroje a za ta desetiletí skutek utek?

To Švédsko, které získává cca 30% své spotřeby elektřiny z vodních elektráren, těch vodních elektráren, pro které už v Česku zbylo pár míst a na těch vám Zelení nedovolí postavit ani kozí chlívek?

V jednom máte pravdu - nezbytný je odklon od fosilních paliv. V Česku z toho vyplývá příklon k jádru.

Em 4.5.2006 8:09

Nechte toho už s těma volebníma programama!

Nakonec vždy půjde někdo s někým do koalice a pak je tisíce důvodů říci že to nešlo kvůli koaličnímu partnerovi- jak nedávno řekl jeden politolog na Čro6. A má pravdu.

bez brýlí 4.5.2006 8:02

Zelení jsou nadějí na změnu

Jestli se profláknou podobně jako ti co tam jsou roky, bude záležet jen na nich.

honzak 4.5.2006 8:13

Re: Zelení jsou nadějí na změnu

a co by ta rartička mohla změnit k lepšímu? Kde na to vezme lidi? Kuchtová je sice chytřejší než rádio a televize dohromady, ale všechno to nemůže stihnout...