28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jimmi 4.5.2006 13:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Řekněme že Brezina a Haló noviny jsou daní za svobodu slova (a díky za ní) ;-);-);-)

Jirka 4.5.2006 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

mě se třeba Březina v Esquiru líbí a někdy i tady , ale co třeba takový PEHE. s ním jsem dnes zkončil;-D

Jimmi 4.5.2006 14:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Pehe má oponentů dost. Míval jsem o něm dříve vyšší mínění, ale nikdo nejsme dokonalý....

Linda 4.5.2006 21:47

Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Presne tak, myslím, že pan Brezina je velmi zarputily a ve finale veci skodi.

Jirka 4.5.2006 22:00

Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Ale on je tak legrační , že to snad ani nejde ho nemít rád ( ty jeho články pochopitelně ):-D

vita 4.5.2006 14:03

Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Vavroušek... To byl ten pán, který se rozhodl jít v době akutního lavinového nebezpečí na lavinové pole? A vzal si s sebou dceru?

Desítky záchranářů pak riskovaly život, protože pán neměl pokoru před přírodou...

Možná, že jeho Společnost bude postavena na poněkud jiných základech. Trvale udržitelné pochodování lavinoviskem bych já - technokrat nerad riskoval.

Jimmi 4.5.2006 14:25

Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Hory jsou zrádné a Vavroušek se zřejmě přecenil. To se může stát každému z nás a v jakémkoli oboru, i když jsme v něm sebelepší. Nic víc, nic míň.

vita 4.5.2006 16:17

Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Ne - to znamenalo neúctu k přírodě a chování podle hesla "Mně se to stát nemůže." Neschopnost zareagovat podle situace. Podle přírodní situace.

Ostatně o jakém přecenění to mluvíte? To jako že si myslel, že lavině uteče? Nebo že pod tunami sněhu přežije? Že se případně sám vyhrabe, aby neohrožoval jiné?

Je to typický přístup, který "ochránci přírody" připisují technikům a ve skutečnosti se jím řídí sami. My víme, že nám příroda nic nedaruje a přírodní zákony se oblbnout nedají. Že přírodu neukecáme. Když to má spadnout, tak to spadne a nebude se ohlížet, jestli v cestě stojí Atomový dědek nebo Vavroušek, Přítel Přírody.

Je to ukázka toho ochranářského poroučení větru dešti, nebo aspoň ukecávání týchž. Jako představa, že VěE nebo fotovoltaika dodají (asi na základě zaklínadla, jinak to nepůjde) dost energie.

Je to ukázka toho, kdo víc přírodě rozumí - jestli technici nebo ti, kdo o Přírodě (Vznešené, Matce...) žvaní.

vita 4.5.2006 16:28

Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Mimochodem - hory nejsou zrádné. Kdo chodí po horách vybaven, kdo ví, že se počasí může změnit během deseti minut z opalovacích orgií na sněžnou bouři, ve které neuvidí na 20 cm (zažil jsem) - a ta vydržet, pro toho hory zrádné nejsou.

Pro toho, kdo má úctu k přírodě, ne jen o té úctě žvaní. Kdo ví, že vylézt na M.Everest (nebo přeoplavat La Manche) je sportovní výkon, ale rozhodně ne přemožení hory nebo moře. Že ten Everest ani Channel si nějakého človíčka, který je zrovna "pokořil" ani nevšimnou. A že když na mě jede lavina, můžu se zkusit pomodlit - ale moc času na to mít nebudu.

Jimmi 4.5.2006 17:13

Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Ponechám bez komentáře. S tou drobnou poznámkou, že ani jeden z nás dvou (natož někdo jiný, kdo o tom píše) tam s ním tehdá nebyl........

I.L. 4.5.2006 16:15

Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Vavrousek tehda podcenil, ze ty spousty noveho snehu na lavinovych svazich Parichvostu nejsou

trvale udrzitelne...

honzak 4.5.2006 12:05

pro informaci -

"důležité" a "vlivné"  sdružení Ječících Meger nemění minimálně měsíc obsah svých stránek, dokonce se ani nezmiňuje o "zmlácení" hysterické Katušky. Že by pančelka a Witingrová (víc JM už asi není) v rámci předvolební kampaně nestíhaly?

qwert 4.5.2006 12:44

Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

Normálně bych volil ODS, ale speciálně VÁM a vám podobným to udělám schválně. Zelení dostanou můj hlas. Můžete si zato sám.

hodne neRath 4.5.2006 13:44

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

vy rad dane? neni to masochismus?

Stredocech 4.5.2006 13:44

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

Já nejspíš před venkovskou komunou stihnu utéci, ale Vy byste si to mohl vyzkoušet na vlastní kůži.

vita 4.5.2006 17:06

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

A just a just a just!

honzak 4.5.2006 18:59

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

Tak to jsem to schytal! Asi několik dní neusnu.

Jirka 4.5.2006 12:05

já Vám poradit jak volit !!!!!!!!!!!!!!

;-D;-Dhttp://www.mujweb.cz/www/nasrath/ podívejte se o pokud Vám není líto pár korun tak to udělejte mohla by to být opravdu legrace;-D;-D teda jestli to pochopí zprávně

Sch.glosátor 4.5.2006 12:00

Vzal jsem, zvážil jsem a učinil závěr, že ona zelenost je jen krycí barvou hlouposti.

pametnik-pesimista 4.5.2006 11:04

no třeba by Vás zajímalo

se podívat na video, které něco vypovídá o charakteru jedné na post poslance se tlačící "paní" a na rozpor mezi její výpovědí a to co uvidíte.....  závěr si uděláte určitě každý sám!! 

Flasi 4.5.2006 11:58

Re: no třeba by Vás zajímalo

No v dnesni MFD je sice napsano, ze KJ tvrdi, ze mu odznak nestrhla, ale dokazuje to vetou, za ho na zacatku potycky stale mel. Takze predpokladam, ze se jedna o odpoved na tvrzeni policistova pravnika, ze strzeny odznak byl duvodem zatceni. Ze tim nerika, ze mu ho nestrhla pozdeji behem odporu pri zatykani.Predpokladam, ze nemate na mysli ten fakt, ze o policistovi bez odznaku mluvil ihned po incidentu jeji spoludemonstrant (nikoliv ona, jak se nekteri lide domnivali), ktery si skutecne situace nejspis (a pomerne pochopitelne) nevsiml?

"Kopejme" do zelenych pres jejich program, "kopejme" do zelenych pres lzive a nesmyslne vyroky jejich clenu, ale v tomto pripade nic takoveho nevidim.

honzak 4.5.2006 12:01

Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

já to video viděl už v úterý. Ta ženština je hysterka a zjevně se snažila policajta vyprovokovat. Pevně doufám, že to ten policajt vyhraje a Katuška odejde s ostudou a pokutou. Velmi mě mrzí, že taková kreatura je placena z mých peněz!

Flasi 4.5.2006 12:11

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Vite ja nejsem takovy psycholog jako vy. Ja jsem videl video s zenskou, ktera je silne rozrusena, nebo v nejake lehci hysterii. Taky jsem videl fotky ze zatykani, ktere tomu videu predchazi a ta jeji hysteri mi pripada snadno vysvetlitelna.

Jestli z toho dokazete poznat, ze se snazila policistu provokovat, tak ja tedy ne.

vita 4.5.2006 12:12

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Je někde ke stažení (to video). Pokud vím, ani policajti nemají nic PŘED začátkem toho mediálně vděčného potýkání.

hulibrk 4.5.2006 12:58

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Normální člověk nejde s dětmi pozorovat fašouny, ale (obzvlášť, je-li zelený) do přírody. Normální člověk na výzvu policajta, potažmo na upozornění, aby šel jinam, odejde jinam. Neuposlechne-li, musí počítat s následky. Normální člověk, po odseknutí, že mu policajt nemá co nařizovat, dostane po hubě a je ticho po pěšině. Ne tak zelená paní ředitelka, takto sestra Cesty změny, kušní a odmítá se podrobit výzvám policisty. Co čekala?  Že padne na sedinku, když  mu zvysoka řekne, že je ředitelka a urve mu odznak? A hned tam jako na zavolanou přikvačí další úctyhodné dámy, rozeberou si děti, a ona, chudinka zbitá, pak v noci pláče synkovi pod peřinkou. Hlouposti a arogance, vaše jméno je Kateřina, ředitelka sekce (jaký vlastně?) a zelená.

Flasi 4.5.2006 13:13

Re: Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Je to tady offtopic, ale fakt mi to neda.

To, ze normalni lide nechodi protestovat proti extremismu je sice pravda, ale neni to nic cim bych se ohanel. Detem je 11 a 12 let a nebyly vystaveny nijak vetsimu riziku, nez je vystavuje vetsina rodicu, ktera bere deti na fotbal a na sjezdovku a kdovi kam.

Normalni clovek vyzvy policisty uposlechne (pokud ji nepovazuje za protizakonou, ale to ted nema cenu resit). To, ze v opacnem pripade dostane nakladacku nepovazuji za spravne. Takovy clovek ma byt profesionalne predveden a nema se stat to, co jsme videli na fotkach.

Mimochoem KJ a jeden (neprilis nezavisly) svedek tvrdi, ze ji policista napadl bez nalezitosti potrebnych k zadrzeni nejake osoby. Takze pockejme na vysledky vysetrovani.

O tom, ze by se ohanela svou funkci jsem nic neslysel a odznak mu strhla az pri zatykaci bitce, nikoliv pred jejim zacatkem.

ok 4.5.2006 12:38

Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Flasi, navrhuji, abyste nekopal do nikoho. U voleb si zvolte koho chcete - a bude vyreseno. Nenavistne kampane do demokracie nepatri. Pekne si to tady ve foru vyargumentujte - a zadne kopani, prosim.

Flasi 4.5.2006 12:47

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Nehodlam do nikoho kopat. Psal jsem "kopat". Nevim, proc by se nemelo poukazovat na zjevne nebepeci nekterych stran uchazejicich se o hlasy pro nasi zemi, nebo na nesmyslne vyroky jejich predstavitelu?

ZB 4.5.2006 10:58

O Zelených

Prozatím jsem měl možnost sledovat jen dvě delší diskuse politiků za účasti zástupců Zelených. Několikrát pana Bursíka (v TV), jednou pana Štěpánka (přímo). Velmi mne oslovila jejich schopnost vést věcnou diskusi, uvádět konkrétní argumenty, nenapadat a neurážet názorové oponenty. Diskutující z ostatních politických stran bohužel předváděli pravý opak: ideologické fráze, bezobsažnou slovní vatu, urážky oponentů, skákání do řeči. Jako důvod pro volbu Zelených je to možná málo, ale mezi slepými jednooký králem. Třeba bude líp !

mlok 4.5.2006 12:39

Re: O Zelených

Jo snažej se chovat slušně, ale když s jistotou řeknou, že 1+1=3, nemusí to být pravda.:-)