13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 4.5.2006 9:26

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Ano to je presne ono. Zeleni pokud budou v koalici a reknou, ze chteji natrit vsechna auta na zeleno, jinak jdou z vlady, tak je kazdy premier vyhodi z vlady.

Ale jestli reknou, ze chteji utlumit jadernou energii, nebo jdou z vlady, tak si kazdy premier rekne, ze tohle je vec, ktera se projevi az za par desitek let a beztak se da v pristim obdobi jeste zvratit a nebude kvuli tomu riskovat rozpad vlady a predcasne volby. A vlada rozhodne o utlumeni jaderne energetiky.

vita 4.5.2006 9:23

Re: Miluju včeličky

Proč "přesto"?

Právě proto, že přírodě rozumíte, musí vám tahle partička pseudoochránců přírody, z nichž většina zná přírodu hlavně z televize (a příruček Zeleného agitátora) ležet v žaludku.

Flasi 4.5.2006 9:23

Re: Re: Re: pane Brezino,

Energie z fosilnich zdroju konci a proto rychle utlumime jadro, abysme nemeli vubec nic, protoze nic jineho je nenahradi.

Zajimejte se trochu o veci o kterych diskutujete, at nepisete takove naproste nesmysly (nebo jsou to umyslne lzi?) jako s tou fotovoltaikou.

vita 4.5.2006 9:21

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Výsledky činnosti Zelených ve vládě můžeme vidět u sousedů v Německu. Nevidím důvod, proč bychom museli opakovat německé prohledávání slepých uliček.

Nota bene Němci mohli přesnout své problémy s nestabilními zdroji na nás a Poláky. Kam je ale přesuneme my? A kolik za to zaplatíme?

včelař 4.5.2006 9:20

Miluju včeličky

a jsem lesák. Tedy bych měl mít nějakou povědomost o přírodě. Přesto stranu Zelených považuji za jednu z nejhorších politických variant. Pan Brezina varuje přesně. V dnešní době nejvíce chybí Zeleným tolerance a snaha hledat řešení a přebývá jim jednostrannost a fanatismus. A co nejvíce mi vadí je, že dovolují, aby pod ušlechtilými nánosy jejich řečí se schovávali ekoteroristé, tak jak je dnes chápeme. Pokud nejsou schopni připustit, že na zemi mají žít i lidé a nejenom žáby, pak je mi líto a nemohu s nimi souhlasit.

vita 4.5.2006 9:19

Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Elektřinu vám nezdražuje ČEZ a ČEZ není monopolní. Bylo vám to vysvětleno tolikrát, že další opakování mnohokrát vyvrácenho lze vysvětli pouze a) vaší mimořádnou tupostí nebo b) vaší zainteresovaností.

vita 4.5.2006 9:17

Re: Re: Re: Zelení jsou nadějí na změnu

V Německu se silnějšímu partnerovi zabrzdění zelených úletů jaksi nepovedlo.

Trpíme tím i my.

vita 4.5.2006 9:15

Re: pane Brezino,

Zajímavé. Není tomu tak dávno, co jsem byl podobnými (možná i zcela stejnými) slovy poctěn já...

To, Evropane neumíte dodat argument, to musíte osočovat?

Asi neumíte, když musíte, že...

ok 4.5.2006 9:13

Re: pane Brezino,

Vy si fakt myslite, ze Brezina to dela dobrovolne a zdarma?

ok 4.5.2006 9:11

Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Víte, když mi bude díky panu Březinovi CEZ zcela předvídatelně soustavně zdražovat elektřinu, nevidím v tom žádný podstatný rozdíl. Trockista nebo public relations monopolního dodavatele - z mého pohledu to vyjde nastejno, oboje je stejná lotrovina. Budu radši když v parlamentu budou oba a půjdou VEŘEJNĚ po sobě. Trockista bude bořit monopol a jeho protivníci budou používat zdravý inženýrský rozum ve prospěch obyvatelstva, ne jen ve prospěch monopolu CEZ.

Vlali 4.5.2006 9:08

už to chápu

Útoky pravice na Zelené mi nebyli jasné. Poté co jsem si přečetl kolik dřívějších voličů OdS a nerozhodnutých přešlo k zeleným je mi jasno. Útoky mají ochránit vysněné vítězství. Žel pro modrou bandu lidi nejsou tak snadno manipulovatelní. Volte monarchisty ti mají kontinuální politiku a neberou mezi sebe komunisty.

Flasi 4.5.2006 9:01

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

To je ten problem. Zeleni se chteji zbavovat zavislosti na fosilnich palivech tim, ze utlumi jadernou energetiku, cehoz naprosto nutnym dusledkem bude zvyseni zavislosti na uhli a plynu.

Protoze zadne jine technologie (vitr, slunce, uspory, ani ta nejslibnejsi biomasa) nedokazi vyrobit tolik energie, aby pokryla mnoho desitek procent spotreby moderni spolecnosti.

Martin Silenus 4.5.2006 8:59

Re: Zelení jsou nadějí na změnu

souhlas, pro to je budu volit... pokud by meli mit pres deset procent, uz bych to resil...

Novák 4.5.2006 8:57

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Na výsledky činnosti trockictického pomatence ing. Uhla bych raději nečekal - mohlo by jít o známé "pozdě bycha honit". Konec konců co lze očekávat od sestavy:

 trockictický pomatenec ing. Uhl, protitemelínská bojovnice placená z rakouských grantů pančelka Kuchtová, značně anarchistický rebel pan Penc, "vyčůraný" severočeský podnikatel a politický turista starosta Pávek

a další, naprosto nekonzistentní kandidáti, jejichž společné programové  zaměření - a tudíž hlasování o zákonech -nedovedu odhadnout.

proatom 4.5.2006 8:47

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

Však souhlas. Jenže SZ chce zvýšit dovoz plynu a tím prohloubit tuto závislost... To je ten problém...

jirmisan 4.5.2006 8:43

článek

dlouho jsem od Ivana nic nečetl, už mi to začínalo chybět, Ivane tebe ty ti Zelení ale musej krkat;-D Vote for green!

ptakopysk 4.5.2006 8:43

Re: Re: jestli se melouni

a co vrátnej? Možná by brněnský sázkové kanceláře mohly vypsat sázky, kolikrát si vohřeje kafe ponorným vařičem napojeným na solární články....

LOJR 4.5.2006 8:42

Re: Re: Re: pane Brezino,

Nepochopitelnou obhajobu? Brezina ve svých článcích o GMO argumentuje. Zkuste to taky někdy - je to osvobozující a třeba si uvědomíte své mentální limity. A zkuste si zjistit, jaké má brezina vzdělání, nebudete tady potom psát nesmysly o tom, čemu Brezina rozumí a nerozumí.

tony 4.5.2006 8:35

Re: Re: pane Brezino,

Hádáme se o jádru a zatím ČEZ v klidu se tiskem vyváží cca 30% el. vyrobené u nás = výkon Temelína. To nám (a jasnozřivým V.K. s Březinou) nevadí?

tony 4.5.2006 8:31

Re: Re: pane Brezino,

Ono je opradvu těžké přečíst program ODS a volit Tlustého a spol., nebo ČSSD a hodit hlas Paroubkovi, Zgarbovi a spol. 

ok 4.5.2006 8:31

Re: jestli se melouni

Takze proflaknute "beranidlo" jinych, mnohem vlivnejsich sefiku (Brezina) vam vadi mene nez beranidlo starosty zdevastovane severoceske vesnice Pávka?

Pavla B. 4.5.2006 8:29

Re: jestli se melouni

Na střechu pedagogické fakultě v Brně (což je normální starší asi pětipatrový barák) byly instalovány fotovoltaické články, které údajně zajistí veškerou spotřebu elektrické energie během letních měsíců. Nevím, co si o tom mám myslet. Během letních měsíců totiž není ve škole ani noha:-)

ok 4.5.2006 8:27

hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Pane Brezino, uz v Bibli se pise, ze cloveka nejlepe pozname podle vysledku jeho cinnosti, ne jen podle krasnych slov.  Teprve tehdy, az Zeleni budou v parlamentu, budete mit moznost hodnotit jejich cinnost.

Do te doby je vas clanek pouhe "public relations" CEZu. Nebo je soucasti Neffovy kampane "alespon hodinu antizelene nenavisti denne". Nebo mozna oboji, intenzita vaseho nasazeni je totiz velmi podezrela :o)

bez brýlí 4.5.2006 8:27

Re: Re: Zelení jsou nadějí na změnu

Nečekám víc než že budou rozumně brzdit svého silnějšího koaličního partnera. A ten zase nepustí některé zelené úlety. ;-)

Pavla B. 4.5.2006 8:26

Kdo by nechtěl lačna zírat na neokoukaná těla?

Ale Bursík, ač jinak stoprocentní elegán, by si měl nechat opravit chrup - má ho v nepořádku. Asi už se s někým politicky střetnul.

Novák 4.5.2006 8:22

Re: Re: Re: pane Brezino,

Má to jenom jednu malou vadu, fotočlánek za dobu své životnosti nikdy nevyrobí ani tolik energie, kolik bylo spotřebováno při jeho výrobě.

SP 4.5.2006 8:18

Pane Brezino, vy jste novinar

Tak informujte objektivne. Jedinou cestou, jak se zbavit zavislosti na fosilnich palivech (a RUSKU) a dalších státech, je odklon od fosilních paliv. Švédská cesta je ta správná. Ať si bojují Američané, Rusové a Čína o zbytky fosilních paliv, pokud budeme nezávislí, možná nás to mine. I když ta válka o zdroje, co zacala Irákem, ta asi bude trvat až do úplného vyčerpání zdrojů.

SP 4.5.2006 8:15

Re: Re: pane Brezino,

Proc bychom nezajistili nasi spotrebu bez jadra a fosilnich zdroju, v CR je tolik střech, ze kdyby jen na 1/3 byla instalovana fotovoltaika, nemusime mit v provozu jedinou uhelnou ani jadernou elektrárnu. Copak to nevidite, ze era energie z fosilnich zdroju konci! Za 20 let si to povime, dneska prohlasil kdosi z MPO, ze energie pravdepodobne poroste o 10-20 rocne.

honzak 4.5.2006 8:13

Re: Zelení jsou nadějí na změnu

a co by ta rartička mohla změnit k lepšímu? Kde na to vezme lidi? Kuchtová je sice chytřejší než rádio a televize dohromady, ale všechno to nemůže stihnout...

76house 4.5.2006 8:10

Re: Re: pane Brezino,

Neni od veci najit si starsi clanky od Mr Breziny, napr. na Britskych listech. Z naproste vetsiny nich cisi "anti-zelenost", naprosty odpor ke vsemu, co muze pomoci zivotnimu prostredi i lidem. Jako zarny priklad lze uvest nepochopitelnou obhajobu firmy Monsanto a jejich GMO vytvoru.

Nicmene kdyz se Mr Brezina necpe do veci, kterym nerozumi, a pise treba do Koktejlu zazitky z cest po Asii, tak se to cte celkem prijemne:)