13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Umiracek za CSSD 4.5.2006 15:05

Vděčí zelení za svou stoupající popularitu tomu, že jim na začátku někdo trochu "postrčil" preference? Konkrétně agentury STEM a SC&C, které překonání pětiprocentní hranice zelenými ohlásily jako první?:

http://hn.ihned.cz/3-18376650-Milo%9A+%C8erm%E1k-500000_d-96

Jimmi 4.5.2006 14:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Pehe má oponentů dost. Míval jsem o něm dříve vyšší mínění, ale nikdo nejsme dokonalý....

Jimmi 4.5.2006 14:25

Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Hory jsou zrádné a Vavroušek se zřejmě přecenil. To se může stát každému z nás a v jakémkoli oboru, i když jsme v něm sebelepší. Nic víc, nic míň.

Loki_F 4.5.2006 14:23

Skvěle, pane Brezino, zelení lumíci krémovější a s ještě většími KOUSKY!

Vidím, že jste se poučil u německých kolegů, kde po zjištění, že argumentovat a brát vážně výpady zelených, pokoušet se diskutovat o technických podmínkách a možnostech, je nemožné, je prostě "usmažili" na jejich vlastních ideologických dogmatech a především vtipem. Dnes jsou tam zelení lumíci reprezentovaní Claudií Roth (dosti hloupou fanatičkou) jen pro smích a občané Německa jich mají plné zuby.

Není nutné ani žádoucí opakovat chyby, kterých se dopustil soused.

Takže děkuji za vtipný článek.

Burizon a jeho nohsledi určitě začnou ihned kreativně pracovat na ještě krémovitějším obsahu svých Lovelockovsky recyklovaných katastrofických vizí.

vita 4.5.2006 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

No, jak by mohla cenu české elektřiny zdražovat Čína nebo válka v Iráku, to mi není dost jasné. Možná jste přišel na to, jak ji do té Číny dopravit. Ale obávám se, že Rusko by chtělo velké tranzitní poplatky... No, ale Německo máme za rohem. Německo, které trpí nedostatkem spolehlivých dodávek stabilní elektřiny a nutně potřebuje vykrývat výpadky (resp. normální provozní stav) svých větrných "elektráren", do kterých nasypalo 8 výkonů Temelína. Při využitelnosti tak do 20%. Takže Němci si rádi připlatí za českou elektřinu. Klidně i Čechy přeplatí. Na burze.

Kdokoli pronese v souvislosti s ČEZem slovo "monopol", předvádí svou neinformovanost. Vidíte, jak se snažím být slušný?

Jirka 4.5.2006 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

mě se třeba Březina v Esquiru líbí a někdy i tady , ale co třeba takový PEHE. s ním jsem dnes zkončil;-D

Jirka 4.5.2006 14:07

Re: Re: Re: Dost dobré , pane Březino

no jasně , ale mi to musíme dělat kvůli speciální technologii zpracování jinak bysme přišli o ekologickou licenci.

vita 4.5.2006 14:05

Re: Re: Budu volit Zelené, kiš kiš

... neb oni volové slouti budou...

Jejich voloviny potáhneme (bohužel) i my.

vita 4.5.2006 14:03

Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Vavroušek... To byl ten pán, který se rozhodl jít v době akutního lavinového nebezpečí na lavinové pole? A vzal si s sebou dceru?

Desítky záchranářů pak riskovaly život, protože pán neměl pokoru před přírodou...

Možná, že jeho Společnost bude postavena na poněkud jiných základech. Trvale udržitelné pochodování lavinoviskem bych já - technokrat nerad riskoval.

Jimmi 4.5.2006 13:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Řekněme že Brezina a Haló noviny jsou daní za svobodu slova (a díky za ní) ;-);-);-)

vita 4.5.2006 13:53

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

Pro Gotta, o tohle přece jde! I když dostávají "biomasu" jako odpad, není to nic moc, jiné formy energie by vyšly levněji. I když tu biomasu nepěstují za účelem spálení, tedy veškeré náklady na pěstování jdou mimo. Dokonce i ty větve musí ořezat z jiných než biomasných důvodů.

A teď si postavte vedle, že biomasa je cílem, ne odpadem, ne vedlejším produktem. Že musíte započítat veškeré náklady na obdělávání půdy, setí, hnojení, ošetřování pesticidy (ledaže by Zelení přesvědčili broučky a housenky, že tam neé), sklizeň a svoz. Plus další zpracování. A stačí vzít náklady energetické, kolik energie musím vydat - a kolik dostanu. V Česku to bývá smutné počítání...

Jirka 4.5.2006 13:51

Re: Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Každý píše co se mu líbí, a jakými prošel životními zkušenosti. Já si také nečtu Halo noviny , protože by mě bylo dlouho špatně , ale přesto někdo ano, bohužel je to tak Takže i pan Březina a ostatní jsou v pořádku a když sem tam něco napíší , taky je to dobře. Jenom něco prostě nemusím číst. A nemám patent na to abych rozhodoval o tom jak  a kdo a co bude psát na to jsem moc líný:-D 

Stredocech 4.5.2006 13:47

Re: ad. "A prosazují snad ostatní strany nekvalitní život?"

Ale mýlíte se. O tom co je "kvalitní život" přece rozhoduje pouze a výhradně vedení příslušných stran a od nějakého póvlu, jako jsou obyčení lidé si do toho mluvit nenechá. Třeba Vás "ve vašem vlastním zájmu" mohou zastřelit, Stalin k podobné formulaci myslím dospěl.

.

Stredocech 4.5.2006 13:44

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

Já nejspíš před venkovskou komunou stihnu utéci, ale Vy byste si to mohl vyzkoušet na vlastní kůži.

hodne neRath 4.5.2006 13:44

Re: Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

vy rad dane? neni to masochismus?

Jimmi 4.5.2006 13:41

Re: Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Někdy když čtu některé reakce v diskusi tak.... ano, podceňuji. I když zároveň vždy doufám, že se jedná o úzký a nereprezentativní vzorek. Nicméně když nebudeme proti demagogii bojovat (a je jedno, jestli se jedná o Brezinu, Filipa, Železného, Kuchtovou, Paroubka, Langera.... atd, dosaďte si vlastní favority ;-)), ona se nám nenápadně roztáhne a zabydlí......

Jirka 4.5.2006 13:30

Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Rozumím Vám , jenom jestli ale nepodceňujete čtenáře si utvořit vlastní názor. Já k tomu ,při vší úctě k panu Březinovi, Březinu nepotřebuju

ailurus 4.5.2006 13:28

ad. "A prosazují snad ostatní strany nekvalitní život?"

V zájmu objektivity nutno říci:

ANO, některé strany, například komunisté a socani, (OBĚ) pod jednotným vedením Jiřího Paroubka, politika s IQ buldozeru, PROSAZUJÍ NEKVALITNÍ ŽIVOT pro celou společnost (samozřejmě s výjimkou svých osob).

Jinak se jejich činnost nazvat nedá.

Jenda 4.5.2006 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Kdyz nejsou nemci kvuli odklonu od atomove energie a nestabilnim fofrnikum schopni zajistit elektrinu sami pro sebe tak ji holt nakoupi. Napriklad, jak uz se tu kdosi rozciloval, u nas. A tim samozrejme zvysuji cenu i pro mistni odberatele. Kdyby meli elektriky prebytek tak budem v prebytku taky a CEZ bude muset s cenama niz aby tu vyrobenou elektrinu prodal. It's that simple.

Jimmi 4.5.2006 13:19

Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Jirko, dovolil bych si upozornit, že Brezina není na Psu angažován jako vtipálek.... ale (bohužel) jako "seriózní" a "zasvěcený" komentátor. Proto mi tak vadí jeho výběrový styl informování. On vlastně nikdy doopravdy nelže.... ale o to je to nebezpečnější.

Jirka 4.5.2006 13:15

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

No máme dost, není problém v technologiích ty máme, problém je jako vždy v lidech. Prostě nemají tu produktivitu práce jaká by měla být a nechce se nám platit další aby jen dohlížel. Něco jiného je totiž prostá ekonomika a výpočty , a na druhé straně praxe. Třeba je myšlenka je dobrá , ale praxe je bohužel jiná. Zkusil jste si to ? pokud ne přijeďte se podívat a uvidíte. A to patříme k nejmodernějším sadům v Evropě, nebo se koukněte na naše stránky www.zameckesadychramce.com a ikdyž tam moc o štěpcích nenajdete tak třeba se něco dozvíte jak to chodí v praxi, že to není tak jednoduché , jako na papíře

qwert 4.5.2006 13:14

Re: Re: Re: Re: pane Brezino,

V noci budeme spát a když ne tak tak sexovat :o) Nechápu proč jste pořád v zajetí těch industriálních představ, že se musí pracovat na 3 směny? Na to se vám většina lidí vykašle.

A když je zataženo, obvykle je dost větru. Když je jasno a bezvětří, obyvkle je dost tepla a světla ze slunce. Zadarmo, bez práce, Bez budování dolů, těžby, přepravy paliva, drahého personálu atd atd.

Flasi 4.5.2006 13:13

Re: Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Je to tady offtopic, ale fakt mi to neda.

To, ze normalni lide nechodi protestovat proti extremismu je sice pravda, ale neni to nic cim bych se ohanel. Detem je 11 a 12 let a nebyly vystaveny nijak vetsimu riziku, nez je vystavuje vetsina rodicu, ktera bere deti na fotbal a na sjezdovku a kdovi kam.

Normalni clovek vyzvy policisty uposlechne (pokud ji nepovazuje za protizakonou, ale to ted nema cenu resit). To, ze v opacnem pripade dostane nakladacku nepovazuji za spravne. Takovy clovek ma byt profesionalne predveden a nema se stat to, co jsme videli na fotkach.

Mimochoem KJ a jeden (neprilis nezavisly) svedek tvrdi, ze ji policista napadl bez nalezitosti potrebnych k zadrzeni nejake osoby. Takze pockejme na vysledky vysetrovani.

O tom, ze by se ohanela svou funkci jsem nic neslysel a odznak mu strhla az pri zatykaci bitce, nikoliv pred jejim zacatkem.

Flasi 4.5.2006 13:04

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

Myslite, ze se to vyplati? Tak vzhuru do toho (bez ironie).

hulibrk 4.5.2006 13:04

Re: Budu volit Zelené, kiš kiš

blahoslavení chudí duchem

Flasi 4.5.2006 13:03

Re: Re: Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

Neverte technice, dejte si na barak FV clanek, postavte si na zahrade vrtuli, odpojte se na site a cekejte. Zacne to rozvodem.

qwert 4.5.2006 13:01

Tady nejde o konkrétní technologii, jde o něco jiného

Tady nejde o konkrétní technologii, jde o něco jiného. Podívejte na co se zaměřují USA. Účinnost zdrojů nění priorita. Skutečnou prioritou pro budoucí vítěze je naprostá bezobslužnost. Meta, které se nejlepší laboratoře snaží dosáhnout je 30 let. Pochopitelně klasické elektrárny s tím nemohou soutěžit.

hulibrk 4.5.2006 12:58

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Normální člověk nejde s dětmi pozorovat fašouny, ale (obzvlášť, je-li zelený) do přírody. Normální člověk na výzvu policajta, potažmo na upozornění, aby šel jinam, odejde jinam. Neuposlechne-li, musí počítat s následky. Normální člověk, po odseknutí, že mu policajt nemá co nařizovat, dostane po hubě a je ticho po pěšině. Ne tak zelená paní ředitelka, takto sestra Cesty změny, kušní a odmítá se podrobit výzvám policisty. Co čekala?  Že padne na sedinku, když  mu zvysoka řekne, že je ředitelka a urve mu odznak? A hned tam jako na zavolanou přikvačí další úctyhodné dámy, rozeberou si děti, a ona, chudinka zbitá, pak v noci pláče synkovi pod peřinkou. Hlouposti a arogance, vaše jméno je Kateřina, ředitelka sekce (jaký vlastně?) a zelená.

Evropan (original) 4.5.2006 12:57

Re: Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

fakt jo ?

qwert 4.5.2006 12:55

Budu volit Zelené, kiš kiš

Budu volit Zelené, kiš kiš. Aby z toho trefil šlak, kiš kiš.