13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 4.5.2006 11:10

Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Mimochodem, Zelenych se nebojim prave proto, ze ziskaji maximalne tech 10%, a to jeste kdovi jestli, kazdemu je jasne, ze za jejich vzestupem je manipulativni kampan.

Ale parlament s malou ale hlasitou "hlidkou" Zelenych nikomu neuskodi, prave naopak.

ok 4.5.2006 11:06

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Moje zainteresovanost spociva v tom, ze zdrazovani elektriny CEZ se silne dotyka moji penezenky. Rad budu nakupovat elektrinu jinde, v Polsku nebo na Ukrajine je nepochybne levnejsi.

pametnik-pesimista 4.5.2006 11:04

no třeba by Vás zajímalo

se podívat na video, které něco vypovídá o charakteru jedné na post poslance se tlačící "paní" a na rozpor mezi její výpovědí a to co uvidíte.....  závěr si uděláte určitě každý sám!! 

ok 4.5.2006 11:02

Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Zavidim vam tu jistotu ze Brezina je lepsi. Pro me je Brezina lotr, prokazal to uz mnohokrat.

Budu rad, kdyz Zeleni budou mit poslance v parlamentu a budou vyvazovat ty, kteri nevahaji menit zakony ve prospech kamionove dopravy bez ohledu na obyvatelstvo. A pokud v parlamentu prosadi zakaz "svobody" umistovat megabilboardy podel dalnic zastinujici horu RIp, budu velmi rad. Zkratka jde i o obycejne veci, nejen o vase 3 kolovratkova temata. Budu rad, kdyz treba zrovna Zeleni nastoli v primitivni ceske spolecnosti dalsi, nova temata k demokraticke diskusi. Ceska spolecnost je "zaseknuta" a potrebuje nove podnety.

ZB 4.5.2006 10:58

O Zelených

Prozatím jsem měl možnost sledovat jen dvě delší diskuse politiků za účasti zástupců Zelených. Několikrát pana Bursíka (v TV), jednou pana Štěpánka (přímo). Velmi mne oslovila jejich schopnost vést věcnou diskusi, uvádět konkrétní argumenty, nenapadat a neurážet názorové oponenty. Diskutující z ostatních politických stran bohužel předváděli pravý opak: ideologické fráze, bezobsažnou slovní vatu, urážky oponentů, skákání do řeči. Jako důvod pro volbu Zelených je to možná málo, ale mezi slepými jednooký králem. Třeba bude líp !

Petr Vaňura 4.5.2006 10:52

Re: Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

Evropane, např. kontaiment, který v Černobylu nebyl měla už americká jaderná elektrárna Dresden r. 1963. Před pár dny říkal pan Petránek v rozhlase, že ještě Gorbačovovi stačil jakýsi ruský potentát sdělit, že se u budování kontainmentů, na západě dávno povinných, jedná jen o prospěch stavební lobby.

Pokud by zelení měli opravdu něčemu dobrému přispět, museli by přijmout i v ochraně životního prostředí cost-benefit analysis, což je jim bytostně cizí. Tedy alokovat zdroje tak, aby přinely největší efekt i co do čistoty životního prostředí. Oni se zaměří na jeden faktor a další, třeba s 1000x horším dopadem je nechává klidnými, protože se řídí ideologií.

Evropan (original) 4.5.2006 10:50

Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

p.Vanuro, moc bych si pral abyste mel pravdu, ale ja proste pouze ekonomickym pohledum neverim, chybi mi tam lidske hledisko. Ale mozna, ze jsem jen pesimista.

Lerak 4.5.2006 10:49

Re: už to chápu

Hlupáčku, nauč se česky. Platí to i pro vymydlené Zelené.

Lerak 4.5.2006 10:46

Zelení

Ti co by je chtěli volit  by si to měli ještě rozmyslet. ZELENÍ  jsou sekta.

Milan 4.5.2006 10:45

Re: Ivane

Přesně.R^

Petr Vaňura 4.5.2006 10:45

Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

k problematice životního prostředí PRO LIDI nestavěly zády. Rozhodnutí vyčistit Londýn od smogu přijali Britové někdy po roce 1954. Odpopílkovače pro uhelné elektrárny se u nás začaly používat už v 50 letech a v Německu ještě dříve. Dokonce už v druhé polovině 19 století zastavily německé úřady papírnu, která vypouštěla do vzduchu nadměrná kvanta sirovodíku. Čističky odpadních vod se rovněž staví už dost dlouho, ač bohužel nejsou všude, kde by měly být.

Jirka 4.5.2006 10:44

Re: docela by mne zajimalo.....

no a to ještě si vemte , když se tak oháníte vzdělaností, že tady  volej i komunisty . SZ nepopírá jen fyzikální zákony , ale i jednoduché ekonomické poučky

Evropan (original) 4.5.2006 10:43

Re: Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky

jako za co bych se mel omlouvat ? Za to co si myslim, ze je  spravne ? Ani nahodou ;-€

Petr Vańura 4.5.2006 10:37

Re: Re: Re: pane Brezino,

1) Pokud bych něco utlumil, je to především spalování uhlí.

2) Důvodem provozu uhelných elektráren v dosavadním rozsahu a snahy o výstavbu dalších uhelných elektráren NENÍ primárně potřeba elektřiny ale zájem uhelné lobby a snaha o udržení zaměstnanosti v oblasti, kde je nezaměstnanost vysoká.

3) Pokud se pamatuji, tak M. Bursík byl jeden z těch, kdo prosazovali v 90 letech orientaci na elektrárny, spalující zemní plyn.

4) Z hlediska životního prostředí je nejkritičtější spalování uhlí (ale i dřeva, ani to není úplně neškodné, ač se to často tvrdí) v lokálních topeništích. Ač si toto zelení dali do programu, nezbytnou podmínkou politické průchodnosti tohoto návrhu je ekonomická dostupnost topení plynem a elektřinou. Ekologické daně na elektřinu a plyn jakož i povinný odkup předražené elektřiny z OZE tento cíl učiní nerealizovatelným.

hodne neRath 4.5.2006 10:30

docela by mne zajimalo.....

jak je mozne, ze v zemi s pomerne vysokou vzdelanosti nikomu nevadi program SZ popirajici fyzikalni zakony......

za napad "snizovat emise CO2 nahradou jaderne energie plynem" bych navrhoval exemplarni odebrani titulu RNDr. panu Bursikovi.

Čumi 4.5.2006 10:27

Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky

To vás ale neomlouvá! ;-P

Joska 4.5.2006 10:10

Re: no jo

R^!!!!

Evropan (original) 4.5.2006 10:08

Jeste drobnost,

Pokud nebudou mit technokrati a ekonomove na krku Zeleny nuz jsou schopni tuhle Zemi uplne znicit a jina tady proste neni.

Jsem volic ODS s technickym vzdelanim, mam maturu z matematiky.

Saša 4.5.2006 10:05

Lež o novosti je hodná bývalé agentury Novosti.

Ať koukám jak koukám, žádné nové tváře u ekoteroristů nevidím. Že by snad Uhl, Bursík, Pajerovic rodina, Kuchtová...

Oni prostě mluví pravdu jenom když se spletou a to i tehdy lžou!

Evropan (original) 4.5.2006 10:04

Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

co se tyce jadra, jsem se znacnym skripenim zubu pro, nepovazuji za nebezpecnou technologii jako takovou, ale nebezpecny je ten lidsky faktor. Myslim, ze nebyt Zelenych jako principu, zdaleka nebude bezpecnost tak vysoka. Hlavne aby to bylo ekonomicke, tak dlouho to budeme pocitat az tu budeme mit celosvetovou valku o zdroje, to pak bude velmi ekonomicke.

Jrka Fleischhans 4.5.2006 10:02

Re: Re: Re: pane Brezino,

Jen bych se zdvořile zeptal, co budeme děla v noci a i př zataženém počasí.

liberal shark 4.5.2006 9:56

Re: Re: Re: pane Brezino,

Co je špatné na exportu elektřiny ? Jak se liší od exportu automobilů nebo jablek ? Mimochodem, česká elektřina se vyváží do zeleného Německa a Rakouska, které by bez ní dávno lehly. Pak se páně Neffova TMA stane ze Sci-fi realitou. 

liberal shark 4.5.2006 9:52

Re: Re: Re: pane Brezino,

Co mají proboha Zelení společného s ochranou životního prostředí ? Asi tolik, jako měli komunisté s bojem za práva pracujících.

liberal shark 4.5.2006 9:50

Re: Re: jestli se melouni

Technokratko ;-D vo tom to přeci vůbec néni ;-D hlavní je demonstrovat, za co všechno lze utratit veřejné peníze.

liberal shark 4.5.2006 9:47

Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Lepší technokrat, než maoista. Víte kdo vám nejvíce zdražil elektřinu a zajistil nenáviděnému ČEZu velké zisky ? Zelený projekt povolenek na CO2 a podpora tzv. obnovitelných zdrojů :-D. Bible má pravdu, podle činů poznáte je. A všechny dosavadní činy zelených se obrátily PROTI životnímu prostředí a PROTI obyčejným chudým lidem. Viz Německý růst emisí CO2, chaos u vratných obalů, mezinárodní ekoterorismus s komunálním odpadem, rozvrat elektrizační soustavy díky větrníkům atd. atd. Komu to slouží ? Zelené lobby, spojené s výrobci větrníků, ruským plynařům a naftařům, zneužívání veřejných peněz různými Pávky.

Honza 4.5.2006 9:44

Re: Re: pane Brezino,

Nevim, je mi to jedno a podstaty veci se to netyka.

Honza 4.5.2006 9:42

Re: Re: Re: pane Brezino,

Brezinu nemusim, ale jeho clanky o GMO jsou bez vyjimky skvele, vyargumentovane a odborne jim neni co vytknout. Ostatne je vzdelanim prirodovedec (na rozdil od vetsiny svych kritiku). Naopak, kdyz se cpe do politiky, byva to horsi...

Jirka 4.5.2006 9:42

Dost dobré , pane Březino

Docela jste mě pobavil ( opravdu ) nedovedu si představit nic horšího než zelené v parlamentu v sestavě Uhl , Kuchtová........a spol. A právě proto , že kromě dalšího vlastním největší ekologické sady v Evropě a měl bych tudíž mít k nim blízko, ale nikoliv. Je to pěkný spolek pomatenců , z jejich programu se me nejvíce "líbí" využití biomasy. Sice je to logické, ale při zpočítání všech nákladů a při zaměstnání1 člověka na zpracování se mi to stejně ekonomicky nevyplatí. Vím co říkám , zpracováváme dřevo ze sadů již 6 let na štěpky a i z 130 ha sadů. Pokud se zpočítají všechny náklady  tak to vyjde o trochu více nž kdyby jsme nakupovali jiný zdroj energie ( plyn, elektřina). Ale v rámci provozu a certifikace musíme využívat štěpky. Což sice není složité , ale neekonomické. A to máme všechno do 4 km ,  to znamená doprava je skoro zadarmo. A nevím proč Vás pořád spojují z Čezem v Esquiru o něm nepíšete, pokud Vím tak se žádné spojení nedokázalo

Flasi 4.5.2006 9:30

Re: Re: Re: Re: Zelení jsou nadějí na změnu

Ano to je presne ono. Zeleni pokud budou v koalici a reknou, ze chteji natrit vsechna auta na zeleno, jinak jdou z vlady, tak je kazdy premier vyhodi z vlady.

Ale jestli reknou, ze chteji utlumit jadernou energii, nebo jdou z vlady, tak si kazdy premier rekne, ze tohle je vec, ktera se projevi az za par desitek let a beztak se da v pristim obdobi jeste zvratit a nebude kvuli tomu riskovat rozpad vlady a predcasne volby. A vlada rozhodne o utlumeni jaderne energetiky.

Flasi 4.5.2006 9:29

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

EEeee. To patrilo jinam. Nechapu to. Pardon.