13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 4.5.2006 12:54

Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

jestli myslíte krušné hory, tak to je asi jediné vhodné místo. Ale vůbec by se mi nelíbilo mít výhled na větrníky. Jen se jeďte podívat do Vídně jak je to krásné jet okolo těch vrtulí. A také tam je sice vhodné místo, ale přesto tam nejsou dobré podmínky ( ekonomické) jsou jen vhodné.

qwert 4.5.2006 12:53

Re: Dost dobré , pane Březino

80 procent práce by jste museli dělat stejně i v případě, že by jste to drevo jen sváželi na hromady. Počítal jsem tuhle výrobu briket z pilin a slámy a vyšlo mi, že se náklady včetně provozních na lis a jednoho pracovníka zaplatí za 2 roky při ceně produktu o 30 procent niží než je nyní běžně na trhu.

Pokud té štěpky máte hodně, tak si poříďte kogenerační jednotku, která vám vyrobí nejen teplo ale i elektřinu a tu můžete prodávat.

Flasi 4.5.2006 12:48

Re: Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

A kolik takovych mist je na nasi strane hranice co? Zeleni (a dalsi zelene organizace) prezentuji vetrniky trochu jinym stylem, nez ze by jich melo byte 10 v Krusnych horach.

ok 4.5.2006 12:48

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

A ja jsem si naivne myslel ze energie zdrazuje vysoka poptavka Ciny, valka v Iraku, guerilly v Kongu nebo kde, regionalni  monopoly typu CEZ... A oni za to vsechno muzou nemecti zeleni... Meli bychom zazadat o volebni pravo v Nemecku.

Flasi 4.5.2006 12:47

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Nehodlam do nikoho kopat. Psal jsem "kopat". Nevim, proc by se nemelo poukazovat na zjevne nebepeci nekterych stran uchazejicich se o hlasy pro nasi zemi, nebo na nesmyslne vyroky jejich predstavitelu?

qwert 4.5.2006 12:47

Matematika nefunguje

to je samá konstatnta vycucaná z prstu a vyloučené nekonečno ze všech výpočtů.

qwert 4.5.2006 12:44

Proč "sdružení Ječících Meger" dostane můj hlas

Normálně bych volil ODS, ale speciálně VÁM a vám podobným to udělám schválně. Zelení dostanou můj hlas. Můžete si zato sám.

ok 4.5.2006 12:40

Re: Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Jirko, prave na navetrne hrane pohranicnich hor je to jedine misto v Cechach, kde to fungovat muze. Neco o pocasi v te oblasti vim.

Brezina neni vtipny, Brezina je prodejny demagog. Prokazal to uz mnohokrat, a jeho styl argumentace ho usvedcuje 24 hodin denne.

mlok 4.5.2006 12:39

Re: O Zelených

Jo snažej se chovat slušně, ale když s jistotou řeknou, že 1+1=3, nemusí to být pravda.:-)

ok 4.5.2006 12:38

Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Flasi, navrhuji, abyste nekopal do nikoho. U voleb si zvolte koho chcete - a bude vyreseno. Nenavistne kampane do demokracie nepatri. Pekne si to tady ve foru vyargumentujte - a zadne kopani, prosim.

Jirka 4.5.2006 12:37

Re: Zvláštní, že zde není ani zmínka....

Proč Vám to tak připadá? mě to připadá naopak vtipné a s lehkou nadsázkou souhlasím, to umožní totiž mnohým pochopit o co jde a proč teď  zelení mají hodně prostoru.

 Pokud něco o "větrnících"  víte , což předpokládám, tak je Vám doufám jasné , že bez dotací to u nás nebude fungovat ( málo větru ) Využití je skvělé třeba v holandsku či v jiných přímořských zemích. Tam je to vcelku pochopitelné. U nás je to stejné , jako kdyby nás mohla spasit geotermální energie......i když to tu ještě nebylo. 

Pavla B. 4.5.2006 12:30

Re: Re: Re: jestli se melouni

Mně by zajímalo, jestli to může fungovat aspoň v tom lokálním nasazení. Jestli se fotočlánky v dlouhodobém výhledu vyplatí třeba pro rodinný domek (vím o lidech, kteří si je koupili, ale nevím, jestli jim domácnost utáhnou). I tyhle drobnější úspory by pak smysl měly.

Ale fakt se pokusím zjistit, co na tom pajdáku mají přes léto zapojené. Pár ledniček v kuchyňce, které nechávají nešetrně běžet i o prázdninách?

Jinak samozřejmě ale jistě víte líp resp. přesněji než já, že s účinností konverze energie štěpné reakce na výslednou elektrickou energii vyprodukovanou turbínou to taky není nijak slavné, asi 1 %, jestli se nemýlím. Podle mě jde o to, zda se výroba energie z určitého zdroje ekonomicky vyplatí, zda je toho zdroje v dlouhodobém výhledu dost a aby nás zdroj nezadusil zplodinami.

Někdo tady někde zmiňoval náklady na spalování biomasy. S biomasou je taky sranda. Náš domov byl připojen na kotelnu spalující dřevní odpad (velmi slavnostně, Ambrozek osobně) a přitom platíme za teplo stejně jako ti, kteří jedou na plyn. Zisk nebo úsporu nákladů (existuje-li vůbec) si ponechává dodavatel tepla. V kotlech je občas zřejmě nízká spalovací teplota - komín ohavně čoudí, smrdí to. Zkrátka čistě v oblasti energetiky jsou ti naši zelení jaksi neekologičtí. 

Jimmi 4.5.2006 12:23

Zvláštní, že zde není ani zmínka....

...o Společnosti pro trvale udržitelný život, založené kdysi Vavrouškem (dnes udržované jeho manželkou), která v poslední době nabývá (naštěstí) ve straně zelených na vlivu. Jasně, pořád tam vyčnívají podivní lidé typu Kuchtová, Uhl, Penc.... I ten Bursík je spíše profesionální politik a občas mluví z cesty. Ovšem výběrový způsob informování tak typický pro Brezinu a jeho dílka je dle mého neomluvitelný a drzý.

Jinak ta pasáž o krémech na vrásky jasně svědčí o hlavním směru působení Ivana Breziny.... do jakých plátků a s jakou úrovní asi nejčastěji píše ;-)

P.S. Jsem opatrným zastáncem jaderné energetiky, mírným skeptikem ohledně větrníků, odpůrcem těžby hnědého uhlí, odpůrcem řešení platební bilance exportem elektřiny. Brezinu pokládám za poněkud hloupějšího, ale o to úpornějšího bezpáteřného prospěcháře a obratného manipulátora. Stranu zelených jsem nikdy nevolil a v tomto volebním období asi ani volit nebudu. To jenom aby mě tu někdo nemusel škatulkovat, jak bývá na Psu zvykem.....

:-)

vita 4.5.2006 12:12

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Je někde ke stažení (to video). Pokud vím, ani policajti nemají nic PŘED začátkem toho mediálně vděčného potýkání.

Flasi 4.5.2006 12:11

Re: Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

Vite ja nejsem takovy psycholog jako vy. Ja jsem videl video s zenskou, ktera je silne rozrusena, nebo v nejake lehci hysterii. Taky jsem videl fotky ze zatykani, ktere tomu videu predchazi a ta jeji hysteri mi pripada snadno vysvetlitelna.

Jestli z toho dokazete poznat, ze se snazila policistu provokovat, tak ja tedy ne.

honzak 4.5.2006 12:05

pro informaci -

"důležité" a "vlivné"  sdružení Ječících Meger nemění minimálně měsíc obsah svých stránek, dokonce se ani nezmiňuje o "zmlácení" hysterické Katušky. Že by pančelka a Witingrová (víc JM už asi není) v rámci předvolební kampaně nestíhaly?

Jirka 4.5.2006 12:05

já Vám poradit jak volit !!!!!!!!!!!!!!

;-D;-Dhttp://www.mujweb.cz/www/nasrath/ podívejte se o pokud Vám není líto pár korun tak to udělejte mohla by to být opravdu legrace;-D;-D teda jestli to pochopí zprávně

honzak 4.5.2006 12:01

Re: Re: no třeba by Vás zajímalo

já to video viděl už v úterý. Ta ženština je hysterka a zjevně se snažila policajta vyprovokovat. Pevně doufám, že to ten policajt vyhraje a Katuška odejde s ostudou a pokutou. Velmi mě mrzí, že taková kreatura je placena z mých peněz!

Flasi 4.5.2006 12:00

Re: Re: Evropane, nemáte pravdu, ani před zelenými se vlády

Neverte ekonomice a jejim propoctum. Neverte radeji ani technice a jejim propoctum. Verte lidskemu hledisku a svemu srdci a spadnete hodne osklive na usta.

Sch.glosátor 4.5.2006 12:00

Vzal jsem, zvážil jsem a učinil závěr, že ona zelenost je jen krycí barvou hlouposti.

honzak 4.5.2006 11:58

Re: Re: jestli se melouni

fotovoltaiku nainstalovaly i některé průmyslovky a mají to na intrnetu (odkazy mám v práci). Člověk,který umí matematiku a fyziku na úrovni základní školy si hravě spočítá, že:

celková účinnost konverze Slunce -> 3x400V/50 Hz je menší než 10%

bez akumulátoru energie (v jakémkoliv provedení) nemůže být fotovoltaika zapojena do rozvodné soustavy. Viz již zmíněné rozkolísání energetické soustavy větrníky.

Shrnuto - to, že něco může fungovat v laboratoři nebo lokálním nasazení neznamená, že to může být využitelné průmyslově. Kecy melounů jsou na úrovni proměny vody ve víno (leckdo tomu věří, ale nikdo to neumí).

Flasi 4.5.2006 11:58

Re: no třeba by Vás zajímalo

No v dnesni MFD je sice napsano, ze KJ tvrdi, ze mu odznak nestrhla, ale dokazuje to vetou, za ho na zacatku potycky stale mel. Takze predpokladam, ze se jedna o odpoved na tvrzeni policistova pravnika, ze strzeny odznak byl duvodem zatceni. Ze tim nerika, ze mu ho nestrhla pozdeji behem odporu pri zatykani.Predpokladam, ze nemate na mysli ten fakt, ze o policistovi bez odznaku mluvil ihned po incidentu jeji spoludemonstrant (nikoliv ona, jak se nekteri lide domnivali), ktery si skutecne situace nejspis (a pomerne pochopitelne) nevsiml?

"Kopejme" do zelenych pres jejich program, "kopejme" do zelenych pres lzive a nesmyslne vyroky jejich clenu, ale v tomto pripade nic takoveho nevidim.

vita 4.5.2006 11:55

Re: Pane Brezino, vy jste novinar

Myslíte tím to Švédsko, které odstavilo Barsebaeck a od té doby nakupuje finskou atomovou elektřinu jak vzteklý?

To Švédsko, které si před destiletími odhlasovalo levné, výkonné a spolehlivé alternativní zdroje a za ta desetiletí skutek utek?

To Švédsko, které získává cca 30% své spotřeby elektřiny z vodních elektráren, těch vodních elektráren, pro které už v Česku zbylo pár míst a na těch vám Zelení nedovolí postavit ani kozí chlívek?

V jednom máte pravdu - nezbytný je odklon od fosilních paliv. V Česku z toho vyplývá příklon k jádru.

vita 4.5.2006 11:51

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

V Německu jsme výsledky viděli. A vy je pociťujete na své peněžence, jak kousek výš lkáte. Akorát nějak nevidíte, že je to důsledek zelených aktivit jedné malé strany, která "jen" vyrovnávala. možná ani těch 10% neměla. Byla "jenom" jazýčkem na vahách.

Jakým právem zdražujete svou hloupostí elektřinu i MNĚ?

Flasi 4.5.2006 11:46

Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Nevim, jestli jste si toho vsiml, ale nejvetsi politicky problem poslednich 10 let je ten, ze jakekoliv koalicni vlady jsou prilis slabe, protoze rozlozeni politickych sil je hodne patove. Zeleni v parlamentu, ale ne ve vlade by to jenom zhorsili a zelene i ve vlade si radeji nechci predstavovat.

Tim nerikam, ze je potreba zabetonovat soucasnou situaci rozlozeni politickych sil v parlamente, jenom poukazuji na konkretni negativum "zelene hlidky" v parlamentu.

honzak 4.5.2006 11:45

Re: Dost dobré , pane Březino

Pane, vaše informace by si melouni měli opakovat 3x denně před jídlem! Jejich ideologií  vymyté mozky si neumí představit objem zásob, který musí mít tepelná elektrárna, aby mohla rozumně fungovat. Pořád předhazují teplárnu kdesi na Vysočině, kde je na každém rohu pila a tím pádem pilin neurekom. Ale kdyby se musely energetické plodiny pěstovat, sklízet a svážet, tak to nikdo nezaplatí!

vita 4.5.2006 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti - tentokrat Brezina

Inu, tak nakupujte. Obchodníků elektřinou je u nás cca 20, tak si je najděte na internetu a vyjednejte si s nimi dodávky odkud chcete.

Pravděpodobně vás to přijde dráž, než kupovat elektřinu od ČEZu, ale to vás přece nemůže odradit. Nandejte to tomu molochu!

Jirka 4.5.2006 11:43

Re: Re: Dost dobré , pane Březino

No  to je ten nejmenší problém že to je odpad Nejhorší je že lidi jsou líní a kdyby jim za " zadkem" nestál někdo kdo je kontroluje tak by nic za den neudělali. Takže ještě k tomu bídná produktivita práce a hned jsme úplně na jiné ceně. A to jsme malá firmy , máme 15 zaměstnaců, a přestože máme moderní technologii, nejradši pracují z "krumpáčem" . Takže zrovna biomas je zrovna ta největší blbost. Kromě toho účinky na skleníkový efekt jsou velice diskutabilní . sice bilance co2 je šul nul, ale jsou i další měřítka jako třeba ( řeknu to úplně laicky)  strom je dříve najezený, uzavře průduchy na spodní straně listu a nepřijímá více vody (i nevylučuje) a nezadržuje tolik vody jako dřív, tudíž vznikají větší a silnější povodně i za menších přeháněk,  ( to je dokázaný) a dále a co třeba metan uvolněný z přebytků dřevní hmoty ponechané na místě při zpracování............ prostě jsou to pěkné hlouposti   

jkotek 4.5.2006 11:26

Re: Re: Koukam, ze nez jsem vstal pekne jste me omastili...

..a v takovem pripade by zadny zeleny nemohl propagovat usporne zarivky. Spotreba elektriny je v domacnosti v radu jednotek procent, takze misto usporne zaricky je mnohem ekologictejsi usporit penize na plastova okna, zatepleni budovy neho lepsi (=uspornejsi) sporak. To vse usetri mnohem vice energie a je tedy vice ekologicke nez vymena zarovek. Prosta matematika.

vita 4.5.2006 11:21

Re: Dost dobré , pane Březino

A to máte tu biomasu jako odpad! Tedy počítáte jenom náklady na zpracování, ne na pěstování.

Že předhazují Brezinovi spojení s ČEZem? Prosté - na věcné argumenty se nevzmůžou, tak pomlouvají. Kdo umí argumentovat (a má čím) pomlouvat jak žižkovská hokyně nemusí.