15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája 45 17.9.2008 14:39

Re: PERKELE

Promiň, "perkele", že tě doplňuji, ale aby bylo i nepražákům jasno. Myslíš starostu Prahy 5 z ODS?

JE 17.9.2008 14:36

Re: Re: Re: Ne podle slov, ale podle činů poznáte je.

TAK DO TOHO! (Všiml jste si také, jak vážnost mých slov vzrostla tím, že jsou napsána kapitálkami?)

Pája 45 17.9.2008 14:36

Re: M. ZIMA

Raději bych si vzal prášek, "zima".

JE 17.9.2008 14:33

Re: výborně vystiženo,

P E N D R E K ! Viz výše.

Pája 45 17.9.2008 14:33

Re: PORTWYN

Hezký příspěvek, "portwyne" a to se musím přiznat, že jsem levičák a nemyslím to ironicky. Pan Klaus má pravdu, když mluví o vyprázdnění politiky, i váš příspěvkem to dokazuje. I pro objektivního levičáka, je lepší váš příspěvek, než "modrá naklvaňovaná demagogie", která zde zaznívá místo věcné diskuse, přeji hezký den.

Pája 45 17.9.2008 14:27

Re: CHALUPA

Díky, p. "chalupa", po dlouhé době kvalitní a věcný příspěvek.  Jsem zvědav, jak vás ti tzv. "diskutéři" znectí. To vám opravdu nepřeji, ale je to zde na NP zcela běžné, přeji pěkný den.

JE 17.9.2008 14:23

P E N D R E K !

U socanů chápu, že nechtějí ODS, nechápu to u lidí, kteří ODS dosud volili. Dělají nutné reformy, za které sklízejí nenávist levičáků. Že ty reformy nejsou echt takové, jaké měly být dle volebního programu, je logické a bylo by naivní se domnívat, že mohou v koalici s lidovci a zelenými prosadit více. Proberte se, pravičáci!

Pája 45 17.9.2008 14:21

Re: " R "

Politolog promluvil, nick "R" zírá (dokonce dvakrát). Místo zírání by bylo lepší, kdybys "R" naznačil co s tím - tedy s tou krizí ODS - když jseš ten zastánce (volič, člen). I Yeti Bém hovoří o krizi ODS, jen ty jen kalíš vodu (modře).

portwyn 17.9.2008 14:06

Re: Která strana je extrémní?

No, v tomto konkrétním případě bych taky asi celoplošný odposlech nevolil. Těžko se to dá uhlídat, aby nedošlo k zneužití. Ale v zásadě jsou jak ODS, tak ČSSD strany neextrémní. Lidem vadí jejich neschopnost se povznést nad osobní rvačky o momentální vliv, vrtání se v hovadinách a jánabráchismus. Celoplošný odposlech není hlavní starostí běžného člověka, toho zajímá spíš proč jsou v jeho ulici už potřetí ukradené všechny dekly od kanálů a policie na pachatele nemůže.

V parlamentě mají extrémní potenciál IMHO komunisté a zelení.

Pája 45 17.9.2008 14:06

Re: MARD

Napsat to nic neříkající nic, "marde" je možná ještě horší. Místo věcného názoru - jak krizi v ODS a v politice obecně řešit - to ne. Proč se namáhat, že nebo neexistuje vlastní názor na stav v ODS a politice. My "levičáci", "marde" vám přece nebudeme pomáhat z  vaší krize.

Klička 17.9.2008 14:03

ODS

Také jsem byl voličem ODS. Ovšem potom, co předvedla a předvádí už nemohu a to z různých důvodů. Předně to není strana občanská, protože občané ve své většině jsou její politikou poškozeni a tudíž znechuceni. Není to strana demokratická, protože úporně brání přijetí zákona o všeobecném referendu,jediném to institutu, jak zjistit vůli občanů (lidu), kteří mají v demokracii vládnout. Asi nemá mezi svými členy schopné a zároveň slušné lidi, když nominuje do funkce premiéra pana Topolánka,jehož hulvátské vystupování je všeobecně známé. Jsem pravicového zaměření a tak se budu muset přiřadit mezi jedinou většinu, která skutečně získala ve volbách nejvíce procent a to mezi ty, kteří nevolili, protože neměli a nemají koho. Jak jsem již napsal jinde, vina a zakopaný pes je v současném špatném volebním systému, který přímo podporuje přespřílišnou moc politických stran a jejich diktaturu vůči občanům.Vezmeme-li si na pomoc matematiku, jednoduše zjistíme, že jakákoliv strana vzešlá t.zv. vítězně z voleb je vládou menšinovou, poněvadž vždy představovala a představuje vůli menšiny občanů (s bídou 20% všech voličů). Ani v koalicích s jinými stranami netvoří většinu všech voličů.

Ivan Nový 17.9.2008 13:39

Proč budu volit ODS?

Protože věci jdou svým hlemýždím tempem, lecos se mění k lepšímu, a změna by byla příliš riskantní. Buď by se nedělo nic, nebo by se pokračovalo špatným směrem. A tak lidé zjišťují, že na politice nejsou tak závislí, jak si mysleli a to je jen dobře.

Milan 17.9.2008 13:32

Která strana je extrémní?

Podle mne je extrémní taková strana, která zavádí extrémy. Jako třeba celoplošný odposlech telefonních hovorů formou jejich archivaci pro pozdější vhodné využití...

Milan 17.9.2008 13:30

Byrokracie ubyla jen v odposleších telefonních hovorů.

Teď se už všechny nahrávají a ukládají, takže nějaký byrokratický předběžný souhlas soudu se stal nepotřebnou fraškou.

R. 17.9.2008 13:29

Re: Universitne posvedcene moudrosti

Jo, to jsou perly. Ukazky samostaneho kritickeho mysleni ;-D

R. 17.9.2008 13:22

Politolog promluvil

Autor se divi (!) ustupkum (jak on pise "zrade") z volebniho programu. Z jedne reportaze usuzuje na stav cele ODS a v tlustem Virivkovi vidi zasadoveho rebela. Ja ziram. Pry vzdelani v politologii - ja ziram dvakrat.

V poslaneckem klubu ODS je 81 (?) lidi, nekteri charakterni, jini mene. Ja bych se strasne divil, kdyby se Tlusty  s takovou sprostou provokaci nechytil ani u jednoho. Pokud chcete, berte Kroupovu reportaz jako informaci o stavu ODS, ja to beru jako informaci o metodach pana Virivky.

Sunny 17.9.2008 13:16

Re: Re: Češi jsou divní lidé.

Je vidět, že jste tu profláknutou smlouvu ani nečetl. Jinak byste věděl, že ODS dle svých velmi omezených možností tu smlouvu postupně plní. Ale to chce trochu objektivity a porozumět psanému textu:-)

Chalupa 17.9.2008 13:15

Politická elita

Úkolem politické elity  má spočívat ve  vytváření podmínek  pro intelektuální a materiální růst většiny společnosti.  Politická  elita ODS v parlamentu a v senátu, to jsou   z e j m é n a : a)  podnikatelé ktetří neuspěli b) Několik lékařů, kteří si tak přivydělají c) několik právníků kteří si tak přivydělají d)Několik herců e) další si přivydělávající směsice, od Tluchoře po Moravu.

Tato elita je u moci díky Tlustého koncepci, s jejíž realizací ce nepočítalo, poněvadž u nás není většinový volební systém. Kdyby takový volební systém byl, ODS by s tou koncepcí přijít nemohla, poněvadž by rychle zlkvidovala státní finance. Proto také Topolánek Tlustého vyhodil, když se tu fantasmagorii pokoušel realizovat. Cíle vlády jsou jiné, zejména : 1) Velmi diskutabilní reforma zdravotnictví, v tom zejména privatizace pojišťoven. 2) Velmi diskutabilní důchodová reforma, s rostoucím podílem soukromého pojištění, a to v době kdy zápasí s problémy i největší pojišťovna na světě. 3) Zadluženost SR, která sice klesá, avšak zejména na úkor investic. 4) Koaliční partneři se mají nabažit: zejména a) Církevními restitucemi b) Omezením dopravy c) Velmi diskutabilní energetickou politikou, a to zejména v situaci naší závislosti na Rusku. 5) Starým členům NATO bez výjimky docela vadí, že radar u nás a rakety v Polsku jsou předmětem dvoustranných smluv. 

Politická elita, v takomém složení, jak bylo shora naznačeno, je pouze souborem zvedačů rukou, za účelem  údržby  moci a vlastních prebend, a to s pomocí metod jejichž zlomek jsme shlédli v TV.

.

portwyn 17.9.2008 13:14

Ale vždyť má z 90% pravdu

Pana Topolánka řada z nás volila se zaťatými zuby, aby se nedostal k moci Jiří Paroubek.

Otrávenost lidí z politiky je u nás už tak daleko, že nástup extrémních stran je naprosto reálná hrozba. K tomu přistupuje neschopnost státního aparátu vyřešit "kriminalitu parazitů" - flákačů žijících z daní střední třídy, kteří kradou jak straky a nikdo na ně nemůže. Počiny různých úřadů evidentně nevýhodné pro stát, tedy daňové poplatníky, za které není nikdo zodpovědný. Rostoucí agresivita ve společnosti. Lidé mají stále silnější pocit, že slušně se chová jen kretén...a mají toho plné zuby.

Pokud někdo přijde se sliby zvýšení bezpečnosti a podpory pro střední třídu, tak ty hlasy získá. I Hitler získal řadu hlasů ze střední třídy. Tady to nebude tak zlé, Češi jsou ve svém skepticismu nevhodný materiál pro megafanatiky, ale i extrémisté menšího formátu dokáží nadělat dost problémů. Je podružné, zda extrémisté zprava nebo zleva.

Volbu Konzervativní strany nebo někoho podobného vůbec nevidím jako nesmysl. Naštvaných voličů ODS je dost na to, aby konzervativce v pohodě dostali do parlamentu. Samozřejmě to není v zájmu ODS - ta udělá vše pro to, abychom uvěřili tvrzení "kdo nevolí ODS, volí Paroubka". Já říkám: ne. Hlas pro konzervativce je hlasem proti Paroubkovi.

Sunny 17.9.2008 13:07

Re: Re: Češi jsou levičáci

Řekla bych, že největším problémem Čechů je to, že jsou skeptici. Kdybychom pochopili (každý jednotlivec), že veškeré možnosti jsou nám otevřeny, že jediná omezení si stavíme ve svých myslích a že množství energie vynaložené k tvoření je vždy stejné jako množství energie potřebné k destrukci a že je jen otázkou našeho rozhodnutí, jestli budeme bohatí či chudí, pozitivní či negativní, potom bychom byli nejspíš všichni pravičáci:-) Ale lidi chtějí být klamáni a nechtějí nést zodpovědnost za své životy. Vždycky je snadné ukázat na někoho prstem a říct "ty můžeš za to, že můj život stojí za houby..." Ale tak to není. Vždycky si za to můžeme my sami. My jsme strůjci svých osudů, ne politické strany. Nakonec, oni dělají jen to co jim my dovolíme. A dovolíme jim dost...

M. Zima 17.9.2008 13:07

Pane Skřípský,

při Vašich doporučeních ohledně (ne)volby ODS jste motivován typicky českou ilusorní snahou o ozdravění ODS.  Jelikož ODS zdegenerovala na mafiózní organisaci s kriminelními manýry, není naděje, že by se zřekla kLause a vydala ho k soudnímu stíhání, měla by být, už např. vzhledem k chování při presidentské volbě, rozpuštěna zákonem. Jí nevolit není potřeba zdůvodňovat nějakým nerealistickým ozdravením. Tak to dopadlo s DC v Itálii, v ČR s českým myšlením je to nemožné, proto bude dál ta celá banda včetně kLause žrát z koryt a vyprazdňovat se do Augiašova chléva, a Češi na tom vždy najdou něco positivního, co ještě není tak špatné, aby je nevolili.

duii 17.9.2008 12:59

Re: Mluvíte mi z duše!

Přesně to jsem měla na mysli ve svém příspěvku NECHCI VOLIT STRANY!!!! Ale jak to prosadit do parlamentu?

F. Čech 17.9.2008 12:53

Podobnou slátaninu jsem už dlouho nečetl

Autorův recept na jakousi proměnu ODS tím, že ji její současní voliči sami porazí ve volbách, aby ji očietili pokládám za opravdovou originální zajímavost. Jestli tak uvažuje dostatek příznivců ODS má ČSSD vystaráno.

Marat 17.9.2008 12:51

Re: Re: Češi jsou divní lidé.

Blbost brbrale.Partaje nekolaborovali,protože partaje nekolaborují jako strany až na stranu KSČ.Pokud to nevíte,tak až do zahájení války proti SSSR,kolaborovali s nacisty jako celá pol. strana komunisté na příkaz Kominterny. Teprve potom se stala kompartaj zase na příkaz  z Kominterny protinacistická.Do útoku na SSSR Německá armáda to byla jen armáda dělníku  v uniformách a válečným štváčem byla V.Britanie.

Brbrale,kompartaj měla za té I.republiky desetiprocentní zastoupení v parlamentu.Silnou a to velice silnou stranou byla i Strana Sociálně Demokratická.Myslíte že to nebyly strany levičácké? Ostatně Komunistická strana na celem světě je dítkem Strany Sociálně Demokratické.A to dítko nezdárné,ale milované opičí láskou i když se tá opičí láska s taktických důvodu nedává najevo.A dnes? Situace se opakuje.

Sunny 17.9.2008 12:47

Re: Chtělo by to něco nového - jiné tváře a program

Už jsem o ní uvažovala. Část jejího programu beru všemi deseti. Ovšem hodně mi vadí, že jsou proti našemu členství v NATO a proti radaru.Já tyto dvě věci považuji za dost zásadní. Ńaopak se mi líbí, že nepodceňují nebezpečí islamizace. Některé evropské země už mají své tristní zkušenosti a my bychom se z nich měli poučit. Má to malý háček: v minulých volbách je volilo něco přes 9000 lidí. A to je málo na to, aby se dostali do sněmovny.

Sunny 17.9.2008 12:40

Re: Re: Re: Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Myslím, že autorovi článku křivdíte. On je možná ze současné situace zoufalý, ale není to blbec ani levičák. Faktem je, že dokud se nezmění volební systém, tohle kolečko se může točit donekonečna. K reformám nedojde, protože jednotliví hráči si budou házet klacky pod nohy. Politické zodpovědnosti se nedočkáme, neboť stále bude platit "to ne my, to oni..." Občas spatří světlo světa nějaká populistická zhovadilost typu pastelkovného, kriminalita se zřejmě nesníží, na zelené karty se nám sem nastěhují další cizinci, kterým se my budeme muset přizpůsobovat. Jo, a v Brně konečně dostaví tu novou mešitu s minaretem. Což o to, o sebe strach nemám, střelecký výcvik mám obstojný a stále na něm pracuji a moje děti řekly, že v tomhle bordelu žít nebudou. Ale co lidé, kteří tyto možnosti nemají?

Realista 17.9.2008 12:38

Mluvíte mi z duše!

Svobodu u voleb občanům, aby nemuseli volit strany, ale mohli si vybrat také volit osobnosti z více stran. To je demokracie a svoboda. Abych svým hlasem nemusel preferovat stranu, ale mohl preferovat lidi kterým věřím. Politika je v ČR v současné době ,,  provařená"  ,  tedy řečeno jazykem přeloženým do čestiny,  zkorumpovanmá. Chceme-li to napravit, musíme jako voliči mít absolutní svobodu u voleb. Pak stranickým sekretariátům nebudou k ničemu preference pořadí. Otázkou zůstává, zda právě takovou svobodu demokracie jsou ochotni naši politici podstoupit návrhem takového zákona. R^

Z 17.9.2008 12:35

Naprosto souhlasím

hlavně s postřehem, že je u huby vždycky vzata střední třída. Je jim co vzít a nemají téměř možnost se bránit.

stará sova 17.9.2008 12:29

Chtělo by to něco nového - jiné tváře a program

co takhle Národní strana ???  Jaký z ní máte pocit spolučtenáři....

Perkele 17.9.2008 12:17

Mně na stejný závěr stačí jedno slovo

Jančík