30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mike 8.11.2005 2:59

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Havelock a gauner? Nikoli, chytry pragmatik. Ucel sveti prostredky by mohlo byt jeho heslem, kdyby se nejake obtezoval mit. Zrovna by se nejaky hodil. Co takhle jmenovat Prachetta ceskym kralem? Kdyz si ho dokazal vymyslet, mohl by to zvladnout i v praxi ;-)
mike 8.11.2005 2:54

Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Nemyslim, doufam. Proc by nemohl? Pro chytreho gaunera muze byt nejvyhodnejsi vseobecna prosperita, protoze pak se dostane vic (provizi, uplatku) i na nej. Nebo nizsi dane. Co se tyce dobraka, nemusi skodit vedome, podstatny je vysledek. Je jedno, jestli mu to nakukali gauneri nebo jestli na to prisel sam, protoze je hlupak. Dobry umysl je maximalne polehcujici okolost. Jako priklad hlupaku, touzicich pachat dobro, bych pouzil treba zelene a jejich boj proti jadernym elektrarnam.
Jan 8.11.2005 2:51

Držet se rad Pehe je jistá cesta na politický hřbitov. Strany pravdy a lásky by mohli vyprávět

kocour 8.11.2005 2:31

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Kde by byla Francie bez pánů Bodina, Nogareta, Richelieua a Mazarina? Kde by byla Anglie bez Alžběty I. a jejích ministrů? Kde by byl Ankh-Morpork bez Havelocka? Moje stupnice zní chytrý slušňák, chytrý gauner (ale někdy je to dobré prohodit), blbý slušňák. Blbý gauner - nevím, jestli to existuje a není to contradictio in adiecto.
kocour 8.11.2005 2:26

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

No, já teď neřeším otázku přesvědčování - tím bych zkreslil výsledek. Jinak chytří slušňáci momentálně buď nejsou, nebo je mezi sebe symbiotická komunita chytrých gaunerů předlistopadových a polistopadových nepustí, anebo jsou prostě tak chytří, že do toho odmítají jít.
Pumpescu 8.11.2005 2:25

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Nojo Mike, a vy sám o sobě si nejspíš myslíte že grázl nejste žejo? Tak jak může prospěch pana Gaunera třeba jen teoreticky "korelovat" s prospěchem Vašim? To je dost nemožná věc. No a zase z definice, dobrák nemůže škodit vědomě protože takovej dobrák už není dobrák. Na koho přesně narážíte s tím "pácháním" dobra? Jestli myslíte tovaryšče Lenina třeba, tak to máte smůlu, pač pan Uljanov byl terorista, žádnej dobrák.
Kuba 8.11.2005 2:23

Narudlý x modrý

Mám "vyšeptaný" monitor. Na titulní stránce Neviditelného psa jsou za sebou řazeny články pana Pehe a pana Štěpánka. Zatímco podobenka u článku pana Štěpáka vypadá, že je v přirozených barvách, pan Pehe je na mém monitoru vyveden v odstínu rudé. Je to náhoda nebo záměr? Nedejbože si takovou fotku dodal autor (pan Pehe) sám?
fakír 8.11.2005 2:19

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

chytrý gauner také si ho brežněv vybral
Petr Holubec 8.11.2005 2:16

Souhlas

 Pan Pehe ma naprostou pravdu. Pokud budou v cele ODS (Topolanek tam proste neni ) tak odpudive kreatury jako komunista Tlusty nebo vseznalek Langer, nema ODS bohuzel nejmensi sanci volby vyhrat. Kolikrat jeste musi prohrat, nez to ODS pochopi? Musi do vedeni pustit schopne lidi z regionu, cemuz jaksi z pudu sebezachovy brani vyse zminene kreatury a ostatni u stranickeho koryta ODS. Spravne tusi, ze by to byl jejich konec. No a to je ten cely problem ODS.
aquagenic 8.11.2005 2:15

Re: Re: (wer) ...názorově blízké osoby, chcete-li klony...

Tak to jste ale, milý Ladislave, právě přesně a jediněčně charakterizoval Paroubkovy socany.
Smůla, což...
Ladislav N. 8.11.2005 2:00

Re: (wer) ...názorově blízké osoby, chcete-li klony...

Kdepak, názorově blízké osoby nemusí být ještě "klony"... / ..... Klony jsou ti, kteří jako rozumu zbavení opakují spolu dokola stejné partajní pitomosti po velkém šéfovi systémem "padajícího h*vna". A to je dnes většina mediálně známých lidí z "pražského" centra ODS.
mike 8.11.2005 1:58

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

No vidite, na me stupnici si nejhur stoji blbec, ktery se rozhodne pachat dobro a dostane k tomu prilezitost. Naproti tomu opravdu chytry gauner nemusi spachat skodu zadnou, naopak, muze byt velmi prospesny, pokud jeho prospech koreluje s prospechem ostatnich. Jak jsem psal nize, odpoved neni jednoznacna a vzdycky zalezi na situaci. A ta se muze casem zmenit. Ovsem, chytrych slusnaku se nejak v politice nedostava.
Ladislav N. 8.11.2005 1:55

Fuj! To jsem si odechl!

Já měl strach, že Říman kandiduje v JM kraji... No, na severu dopadne ještě hůř... / ............. Jeho nesouhlas se vstupem do EU mi nevadí tolik, jako jeho aktivní podpora monopolních praktik Českého Telecomu svého času v parlamentu. Člověk, který lobbuje za zájmy monopolu proti občanům, kteří jej zvolili za poslance, nemá v poslanecké sněmovně co dělat. Za čí zájmy bude lobbovat příště? .........../............ Římana NEBRAT!
mike 8.11.2005 1:52

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Na to neni jednoznacna odpoved. Muze velice zalezet na okolnostech. Kam byste zaradil treba Husaka?
wer 8.11.2005 1:50

To Autor

Za to Váš klon - těžko pohledat. :-) Ale vážně, posláním politické strany je sdružovat názorově blízké osoby, chcete-li klony. Proto je absurdní, když právě toto ODS vyčítáte.
Pumpescu 8.11.2005 1:48

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Zamyslel sem se a tady je moje stupnice tuposti v poměru k užitečnosti pro stát - 1. chtyrý slušňák, 2. blbý slušňák, 3. blbý gauner, 4. chytrý gauner. Je to jednoduchý, čím chytřejší gauner, tím větší škody napáchá, a tím menší je šance že ho chytěj. Blbej slušňák může něco poplést, ale nikdy neškodí úmyslně. Vona, upřímně řečeno, ta státní správa asi nebude žádná velká věda. Takže, abych to uzavřel, podpora chytrejch grázlů je společensky škodlivější, než podpora blbejch slušňáků.
zalozak 8.11.2005 1:42

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Ja nevim kocoure. Tenhle stat v teto fazi spise potrebuje Chytreho slusnaka. ... Politicky leader neni totez co podnikatel... kdyby jste se ptal na me preference reditele - souhlasil bych s vami. Ale pokud otevrene pripustime ze je normalni byt "chytrym gaunerem" jak chcete pak presvedcit zbytek spolecnosti ze normalni je byt slusnym clovekem
 
Pri nastupujicim Socialismu je opravdu zoufale videt ze jedina skutecne realna opozice ma ve svem cele lidi kteri proste by tam byt nemeli.   
Pumpescu 8.11.2005 1:37

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Otázka to skutečně zásadní je. Já bych k tomu jen dodal, že např. kolega Sokrates tvrdí, že skutečně chytrý člověk nemůže být zároveň gauner. Dokáže si spočítat že se to nevyplatí. Nemyslel finančně samozřejmě.
zalozak 8.11.2005 1:36

No trochy agitka ale bohuzel pravdiva...

Sice nechapu pro Pehe kope za barvy CSSD ale v tomto pripade ma pravdu. Bohuzel... je to smutne ale pravdu ma.
Petr Vileta, balík z Plzně :-) 8.11.2005 1:22

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Můžete si každý sám pro sebe položit otázku, co je pro řízení státu v konečném důsledku lepší: Chytrý gauner, nebo hloupý slušňák?
No tak jsem si tu otazku polozil, zamysel jsem se a odpovidam si: nez chytry gauner, to radeji hloupy slusnak.
Petr Vileta, balík z Plzně :-) 8.11.2005 1:20

Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Velevete, nikdo z tech, kteri by byli ochotni ODS volit, prece nechce, abyste nekoho vylucovali. I kdyz je pravda, ze i KSC (neblahe pameti) mela ve stanovach, ze pravomocne odsouzeny clen je automaticky vyloucen ze strany. Jenze obcas se clovek doslechne, ze toho ci onoho clena ODS (ale i jinych stran) odsoudil soud za zproneveru, podvod nebo poskozovani veritele a ten clovek je dale clenem (te ktere) strany. Ale zpet k vasemu prispevku.
Nuz na krk jinych stran davam take, pokud jsou pro mne tyto strany volitelne. Takze nuz na krk neprikladam KSCM, CSSD nebo LIdovcum, protoze ty stejne volit nikdy nebudu. Ovsem stejny metr mam na Sdruzeni nezavislych, US, EDy nebo ODS. Jenze me hrozne vadi lide, kteri nemaji vlastni nazor a jen papouskuji nazory jinych. Napriklad clenka ODS Benesova. Neznam ji osobne, ale vypadala na chytrou pani, pokud se ji neptali na politiku. Jak zacala mluvit o politice, slysel jsem Vaclava Klause. Pouzivala i vetsinu jeho frazi. Stejne tak Zahradil. To je obycejny tlučhuba bez nazoru, papousek VK a nejvyssiho vedeni ODS. A nepodarilo se mi najit nic, co by udelal. Nejaky schvaleny poslanecky navrh, pripraveny (i kdyz zamitnuty) zakon, proste nic. A hledal jsem usilovne. Mozna namitnete, ze je tezke neco prosazovat z opozice. Ano je, ale kdysi treba Mlynar, Langer a Gross spolecne pripravili a prosadili tusim ze Zakon o elektronickem podpisu. Ale Zahradil? NIC! A ze Riman neni medialni typ? To tim nebude. Napsal par clanku sem do NP. Na to mel prece cas, mohl si to v klidu po sobe precist kolikrat chtel, nikdo ho neatakoval stouravymi otazkami, i tema si zvolil sam. A podivejte se do archivu na komentare k jeho clankum. Modre ptactvo liknave obhajuje, ostatni vetsinou nesouhlasi. Mozna by Riman byl dobry v jinem oboru, ale politika mu evidentne nejde, pokud posuzujeme podle spokojenosti obcanu (poctu volicu) a ne podle mnozstvi penez, prinesenych do rodinneho rozpoctu.
Nika 8.11.2005 1:19

Re: Už PEHE vlezlo do ČSSD???

On spíš bude za to placený, tipuji nějakou NGO... :-)) Frekvence je poměrně pravidelná, to asi bude mít ve smlouvě...
Tanor 8.11.2005 1:17

Paradoxně má Pehe pravdu. Sice ODS nenávidí, ale správně pochopil její tupé vedení. Prázdné, falešné, idotské.Jako Pehe sám.

aquagenic 8.11.2005 1:11

Už PEHE vlezlo do ČSSD???

Jinak se ty jeho pořád stejné bláboly vysvětlit nedají...
Ale sleduju, kolik je na Psu nových diskutérů a všichni pějí stejnou častušku o nenávisti k ODS. To vás platí Lidový dům?
I tady je obtížné hledat jiné vysvětlení...
Nika 8.11.2005 1:03

Napadá mě,

že nejhorší varianta - hloupí gauneři - jsou asi nejlépe ovladatelní...
kocour 8.11.2005 0:52

To se dalo shrnout do jedné věty

"Chci, aby se ODS změnila v jinou stranu". Co se týče Římana a euroreferenda - chtěli jste snad 99.99% jako za komančů? Myslím, že 55% je mnohem lepší pozice pro prosazování českých zájmů v EU. A co se týče Tlustého: On prostě je chytrý. Proto ho Klaus podporuje. Můžete si každý sám pro sebe položit otázku, co je pro řízení státu v konečném důsledku lepší: Chytrý gauner, nebo hloupý slušňák?
HOU 8.11.2005 0:50

Podprůměrný článek, autor viditelně vaří z vody.

Nika 8.11.2005 0:36

Jojo

to bývá vždycky ta nejlepší rada, když vám zapřisáhlý nepřítel radí, to by měla ods určitě poslechnout...
Antti 8.11.2005 0:23

Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Jo, v podstatě zlatá slova. I když bych také radši viděl Tlustého na druhém třetím místě a před ním někoho, koho v regionu lidi znají. Třeba jako Šnebergera nebo Jirsu...
Tlustý byl ostatně lídr i v roce 2002 a prohrál.
trinity 8.11.2005 0:14

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r