30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 8.11.2005 9:54

Racku,

pravé fantasy je socialismus, ten vede k úplnému vyčerpání zdrojů. Podívejte se na ghetta ve Francii, kam je až dovedla nesmyslná sociální politika, na pokraj občanské války. A co na to levicoví intelektuálové jako pan Keller? Žádají více bezpracných a nezasloužených výhod pro ty, které sami zahnali do sociální pasti.
Larry 8.11.2005 9:52

Re: čím déle čtu ta velkodušná a stěžejní díla z dílen

Ten nejpropracovanější program nám ale ODS musí nejprve prozradit. A když už nám z těch stěžejních témat prozradí takový zázrak jako je rovná daň (mimochodem V Rusku je rovná daň největší ekonomický objev od Leninova: kolchozy + elektrifikace = komunismus ) musí s tím tematem vydržet alespoň do voleb.
hans.hase 8.11.2005 9:52

Ad Vileta a hloupy slusnak

takze Spidla Vam nevadil.....?
 
Hm.
Dzejpi 8.11.2005 9:52

Jestliže PEHE něco na politice ODS kritizuje,

pak to zmůže znamenat jedině to, že je to krok správným směrem. Zamysli se nad sebou, jestiže tě protivníci chválí.
Ivan Nový 8.11.2005 9:48

Braňte se!

:-)
www racek 8.11.2005 9:47

hmm, docela přesný postřeh ...

s touhle bandou to ods prostě vyhrát nemůže. když čtu nominace do voleb, jde mi mráz po zádech...
i když ods mění taktiku ... ale nevím, jestli to stihne. protože potřísnění stupidní modrou šancí klubu scifistú (no, spíše fantasy)z nich nikdo nesmeje.
na druhou stranu, dobře je na ni rychle zapomenout. prostě se čím dál víc ukazuje její neudržitelnost.
palácový převrat z krajů by ods sakra prospěl. a pak by socani konečně mohli přemýšlet v opozici s komouši a kout pikle. a čekat, jestli někdo na ně nevytáhne jejich hříchy z 8 letíého vládnutí. tentokrát ty opravdové ...
František I. 8.11.2005 9:42

Vždyť je to dobře

Já si myslím, že je jen dobře, že výzkumy probíhají tak, jak probíhají a novináři píší, jak píší. Před čtyřmi roky všechno ukazovalo na vítěztví ODS a všichni si odjeli užívat zahrádek a chaloupek. Snad i těm nejslabomyslnějsím osvčkám dnes dojde, že rudé nebezpečí je nablízku. Škoda, že nemusí dávat účtenky na každou cigaretu nebo pivo, aby si to lépe pamatovali. Proto je tu pan Pehe a jeho názory, aby burcovaly spící a usínající. Sláva mu. Dovedete si představit, že by chválil ODS a slovy laskal Klause? Hrůza pomyslet. Přístí rok to bude boj opravdu tvrdý a slovo mobilizace namodralých a modrých by se mělo opět objevit a tentokrát nikoliv s pejorativním nádechem. Pokud výzkumy VM a přiblblé články Peheho, Plesla, Macháčka spod. váhající, hádající se a politicky líné modré bratrstvo alespoň trochu zocelí a pospojuje, mají svůj účel a jsem za ně rád.
hans.hase 8.11.2005 9:42

Mno, dnes by se s Pehem dalo docela souhlasit

v tom, ze pro prumerneho stredoveho volice jsou panove Riman ci Tlusty problematicky prijatelni, az neprijatelni, i v tom, ze prohraje-li ODS volby, nastane v ni zemetreseni.
Fakta zjevna, neodiskutovatelna, predikce logicka. No a?
 
ODS jen opet dokazala, ze se jeji stranicke principy neridi "dobrymi radami" tech, kteri "tak nejak vedi, co by bylo nejlepsi", ale proste a jasne tajnym hlasovanim nejsirsi clenske zakladny.
 
Coz je IMHO z dlouhodobeho hlediska nejlepsi mozny postup.
AAA 8.11.2005 9:41

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Hehe... kolega Sokrates.. no tomu rikam karierni postup. Co bude za mesic, kolega Buh? :)
Jan Hájek 8.11.2005 9:39

Re: Re: Souhlas

ale to, jestli mne někdo sere, sotva ten hlas uslyším nebo, nedej búh, ten ksicht uvidím, či to, že mne ten hlas alespoň pobaví a ksicht ve mě nevyvolánutkání přepnout či zcela vypnout, o tom jsou volby v současné společnosti s volebním právem pro všechny.
Ivan Nový 8.11.2005 9:31

Z celého srdce přeji panu Pehe,

aby se jednou jeho analýza vyplnila, za tu legraci to stojí. Reformy jsou v EU stejně neproveditelné a co nás čeká si uvědomuje stále více lidí.
huhu 8.11.2005 9:23

Havel i jeho šašek Pehe stále více vyjasňují své pravé já

ve své nenávisti ke Klausovi, ODS, parlamentní demokracii a v touze po moci umožní i růst moci ksčm. To prokázali za posledních 15 let několikrát, ale nikdy to nebylo tak otevřeně jako v posledních týdnech. Havel v čr podporuje nástup moci ksčm. Přitom žvaní o tom, jak se s komunisty nemluví, a odsuzuje ty kubánské. Je opravdu jen ctižádostivý blb nebo je to úmysl ?
Tomas 8.11.2005 9:23

Skutečně mi přijde trochu únavné neustále komentovat schopnosti ODS

Osobně jim (ODS) dám svůj hlas, i kdyľ mi řada lidí v té straně skutečně s... Mám totiľ, stejně jako kaľdý člověk s volebním právem v téhle zemi pouze těchto 6 moľností:
(v abecedním pořadí)
1. volit ČSSD
2. volit KDU
3. volit KSČ
4. volit ODS
5. volit některou z mimoparlamentních stran (s rizikem ľe se nedostane do PS)
6. nejít k volbám
Kaľdý z nás si nakonec vybere z výąe uvedeného tu, podle jeho soudu nejlepąí (nebo nejméně ąpatnou). Chtít volit jinou stranu (novou, čestnou), nebo jinou ODS (s poctivými a neokoukanými kandidáty) prostě nejde - nejsou totiľ na seznamu.
eTony 8.11.2005 9:21

čím déle čtu ta velkodušná a stěžejní díla z dílen

kavárenských žvanilů v roli salonních socialistů šmrncnutých havlovstvím, ležících ve spacáku pod zeleným stromem demokratické svobody, tím více docházím k těmto závěrům:
 
- téměř každá politická strana, včetně vládnoucích ( snad s výjimkou KDU ), postavila svůj "program" na vymezení se vůči programu ODS, nemajíc svá stěžejní témata, která musí vést k nutným změnám. Jediná ODS, a její věční kritici se třeba zblázněte, má svůj program nejucelenější, nejpropracovanější a  je v něm mnoho nového.
- věční kritici ODS a její nevoliči, místo kritiky této strany vypíchněte hlavní body svých favoritů, včetně nositelů nebo tvůrců programu, týká se to i Pehe - ať uvede konkrétní body jeho favoritů a ne jen plácání o tom jak jsou ODS a Klaus špatní.  
Bude to těžké, což ?
Mák 8.11.2005 9:17

"ti šikovní lidé z krajů " se nahoru dostanou jen když to ODS znovu projede

v opačném případě je tam stávající vedení z důvodu svého!!! volebního úspěchu nepustí.
Stačí mi vzpomínka co dělali když měl být předsedou Tošenovský.
 
 
Mák 8.11.2005 9:10

Re: Tak na to si vzpomeňte po volbách

Regionálně měla ODS tuším kolem 40%.
Parlamentně díky těm arogantním profláknutým figurám na čelních místech kanditátek - uvidíme oba.
Vnímám dobře nálady i mimo svou kuchyň a je mi z toho smutno.
Tak alespoň doufám že to bude naposledy.
 
šimon klein 8.11.2005 8:58

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Na téhle debatě je příznačné, že se řeší jenom Tlustý a nikdo z ČSSD - soudím proto na všeobecný názor, že tam jsou jen hloupí slušňáci (špidlo?) a hloupý gauneři - papá roubek.
franta 8.11.2005 8:52

Re: Pehe

A co takhle ? Stoprocentně využíváte metodu komunistů co nejčastěji lidi upozornovat, ČSSD je banda zločinců a neschopných individuí.Ono to u těch prostších voličů přece určitě zabere podle hesla 100x opakovaná lež. Nedělají to náhodou obě strany ?
Tomáš Kubín 8.11.2005 8:51

nezklame

Pehe nezklame. Denodenně dává průchod své chorobné obsesi a buší do klávesnice své bludy na téma ODS a Klaus jen se z něj kouří. Možná by mu pomohlo pravidelné braní medikamentů.
Renata D. 8.11.2005 8:46

Re: Pehe opět nezklamal a doufám, že

Neproste, něco dělejte a přesvědčujte o tom, že jste nejlepší. Zatím to nikde moc nevidím a dokonce mám ten pocit, že představitelé ODS na radnicích ani tak moc ty parlamentní volby vyhrát nechtějí. Vládní odpovědnost a řešení problémů  by totiž mohlo ohrozit jejich poklidné živobytí.
Čumil 8.11.2005 8:45

No, už jsem se bál, že se něco stalo, protože Pehe najednou už není vůl...

Naštěstí to není pravda, jen zdravé jádro ještě spí - ale už pomalu vstává... :-))
Xury 8.11.2005 8:44

Re: Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Měl bych snad jen jedinou poznámečku k Římanovi. Četl jsem od něj nedávno článek, ve kterém rozcupoval nápad Šimonovského na rozšíření D1 na šest pruhů ( a hlavně jeho cenové představy ), i když mi Říman není moc sympatický a jako ministr dopravy toho moc nepředvedl, alespoň pokud se pamatuji, tak musím říct, že ten článek měl hlavu a patu.
Alfons 8.11.2005 8:44

VOLTE KOMUNISTY !!

Ti tady po sametovce ještě nic moc nepokazili na rozdíl od ostatních stran.
Kamil 8.11.2005 8:34

Máčku...

Bojkotovat je bude nutné tak nanejvýš u Máků v kuchyni.
Kamil 8.11.2005 8:31

Re: Pehe opět nezklamal a doufám, že

Naprostý souhlas s hodnocením Paroubka. Také jsem včera tu jeho ubohost poslouchal. Nakonec ten zbabělec utekl před ohlasy diváků!!!
Mimo jiné, ten náš rozšafa  neumí začít odpověď jinak, než  "Tak..., podívejte...."   Nanejvýš je ten šikula schopen (když má světlou chvilku) začít: "No, podívejte... "  I to je u něho úspěch.
Směšný kašpar!
Václav 8.11.2005 8:29

Re: Re: Souhlas

Stručně a jednoduše - všechno. Lidé tohoto typu by se vůbec neměli nacházet na čelních postech ve straně, která chce pomýšlět na vítězství ve volbách. Dalo by se to i otočit. Řekněte Vy co dělají dobře. Když si vezmu třeba pana Langra, tak ať ty jeho výroky rozebírám zleva nebo zprava, zepředu nebo zezadu, tak je to vždycky hloupost. Proboha copak nemá ODS na promlouvání do médií trochu inteligentnější osobnosti.
Mák 8.11.2005 8:22

Souhlasím s autorem

Dokud nebudou ve vedení ODS úspěšní politici z regionů typu Tošenovský,
bude bohužel nutné ODS parlamentně bojkovat.
Věřím že právě rozdíl podpory v regionech a parlamentně donutí členy ODS k nutné změně.
Rudý Baron 8.11.2005 8:15

Pehe opět nezklamal a doufám, že

jeho proslulé "polibky smrti" stále fungují. To jest, když řekne, že "....Paroubek má vyhráno...", tak by Parouback mohl mít "po piči", jak se říká v Ostravě...
 
Jinak k Paroubkovi ještě komentář. Včera byl v radiofóru na Radiožurnálu. Telefonická část pořadu odpadla, údajně kvůli tomu, že pan premiér MOC spěchal. Ve skutečnosti ovšem rozhlasáci nechtěli riskovat, že se dovolá někdo, kdo mu něco řekne od plic, to by včera došlo skutečně i malýmu dítěti.
 
Protože jeho slova byly sliz, hnus a znova sliz. Nic víc. V tuhle chvíli si nevybavím jedinou konkrétní myšlenku, kterou včera prohlašoval. Tak zoufale slizké a Broukopytlíkovské to bylo žvanění.
 
Prostě zpět rok 1980 , hrůza.
 
Lidé, prosím ,volte ODS i když budou mít v čele třeba cvičené opice. Však ti šikovní lidé z krajů se dříve či později nahoru dostanou, vždyť někteří už tam skoro jsou ( třeba Bendl )... Dalších x let vlády socanů nás spolehlivě dovede do DNEŠNÍ Francie a zítřejšího Německa, kde ten sešup každou chvíli začne....
 
čert aby vzal EU...  mohli jsme od celé EU vybírat mýtné a mít se skoro jako Kuvajťani, protože dopravní cesty jsou stejné zlato jako ropa, to už věděl i Julek Caesar, konec konců po jeho "Viích" se leckde ještě šlape....  
Sisi 8.11.2005 8:12

Re: Už je to jisté: Pehe je psychopat

Řekl bych, že pan Pehe přesně vystihl situaci v dnešní ODS.
DK 8.11.2005 8:08

Pehe

Stoprocentně využíváte metodu komunistů co nejčastěji lidi upozornovat, ODS je banda zločinců a neschopných individuí.Ono to u těch prostších voličů přece určitě zabere podle hesla 100x opakovaná lež.