6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 30.9.2009 14:28

přinejmenším v tomto ohledu tedy balancuje na hraně skutkové podstaty zmíněného trestného činu velezrady...Skutečně ?

Skutečně ? Pan journalista nemá po ruce trestní zákon? Kdyby měl, věděl by, že tam není takový ani podobný trestný čin, jehož skutková podstata by Klausovým jednáním mohla být naplněna. Jenže ví, že píše pro prosté  poddané, kteří ve své neinformovanosti skočí na všechno. Tak takhle se formuje veřejné mínění. Nebo deformuje ? Jednou disident, pořád disident. Nebo deformátor ?

jiří 30.9.2009 16:14

Re: přinejmenším v tomto ohledu tedy balancuje na hraně skutkové podstaty zmíněného trestného činu velezrady...Skutečně ?

  Pan journalista zjevně nemá na mysli trestní zákon, ale článek 65 odstavec 2 Ústavy České republiky, který možnost stíhání prezidenta pro velezradu před Ústavním soudem na základě žaloby podané senátem připouští. Problém je ovšem, jak správně uvádíte, v tom, že ani v Ústavě ani nikde jinde není skutková podstata velezrady vyjádřena, lidově řečeno nikde není napsáno, co že to vlastně ta velezrada je. Takže podle mého skromného názoru a hlavně podle klasické právní zásady "nullum crimen sine lege"  velezrada  jako trestný čin ani jako jakýkoliv jiný postižitelný skutek neexistuje. (PS: pozor, nezaměňovat s vlastizradou, tu trestní zákon zná.)

Ahasweb 30.9.2009 14:23

Pan Urban, autor tohoto článku, si od svého ředitele

New York University pana Pehe jistě zaslouží zvláštní odměnu podle hesla Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

toogood 30.9.2009 14:48

Re: Pan Urban, autor tohoto článku, si od svého ředitele

Není to ona New York University na prestižní adrese Praha Legerova hned u sjezdu z Nuseláku?

honzak 30.9.2009 17:02

Re: Pan Urban, autor tohoto článku, si od svého ředitele

není. Sídlí na Malém náměstí a živí se JEDNOSEMESTRÁLNÍMI kursy pro studenty na SKUTEČNÉ Univerzitě v New Yorku. Tedy něco jako přípravka...

pra 30.9.2009 14:21

Bývalý disident Urban

Bývalý disident Urban nemůže hovořit a psát jinak.

Disidenti (až na pár vyjímek, kteří si naběhli - WONKA) byly buď komunisté, kteří s jinými komunisty prohráli boj o moc a nebo agenti Stb, kteří byli řízeni komunisty co boj o moc vyhráli.

Niky 30.9.2009 14:45

Re: Bývalý disident Urban

Disident=estébák!

jarda 30.9.2009 14:20

čím dál více jsem utvrzen v tom,

že sorta disidentů z okruhu Havel - Urban bojovala za svobodu slova (a demokracii) tohoto typu: Pokud vaše názory a činy jsou ve shodě s mými, můžete tak činit beztrestně. Pokud ovšem se liší, nemáte nejmenší nárok. Takový ten bonmot: S vaším názorem nesouhlasím, ale budu bojovat, aby jste jej mohl svobodně hlásat se na ně ani v nejmenším nevztahuje. Krásně to autor a spol demostrovali, když v demokratických volbách, proti vůli aparátu, který je připravoval se Klaus asi v šestém kole stal předsedou OF. To se mohli podělat jako jeden muž a hned druhý den prohlásili, že ho nebudou respektovat a byli to oni kdo OF rozbil. A lže i se spůsobem jmenování ústavních soudců. Klaus jich jmenoval mnohem víc, ale senát mu je neschvaloval resp. si vybíral z navržených ty svoje.

Vegan 30.9.2009 14:04

100% souhlas!

R^

Pan Vajíčko 30.9.2009 14:08

Re: 100% souhlas!

No jo - veganství je, jakznámo, silně levicová úchylka!!! ;-D

Human 30.9.2009 14:14

Re: 100% souhlas!

Ale... Je to vec etiky a ne politiky.

Orde Wingate 30.9.2009 13:44

Rozhodnutí o příslušnosti k federaci

Občané sedmadvaceti rozdílných zemí se mají stát občany evropské

federace, aniž by k tomu dali svolení. Děje se to za jejich zády přes

šéfy vlád členských zemí. Je známo, že Lisabonská smlouva je z 96 %

totéž co euroústava. Ale lidem bylo zakázáno vyjádřit se v referendech.

A mnozí politici to i přiznali: o Lisabonu referenda bý nemohou, lidé by to odmítli.

Gardnes 30.9.2009 13:11

Vášnivý fanatismus neprospívá nikomu

Není sporu, že V.Klaus je kontroverzní postava, který v řadě případů českému národu prospěl, jindy tomu bylo naopak. Také část veřejnosti jej bezmezně obdivuje, zatím co někteří další mu nemohou přijít na jméno. Mezi tyto opakovaně a dlouhodobě patří Jan Urban, proto jeho články jsou bezcenné, protože jsou diktovány záští proti pravicovému vidění světa, kam Urban trvale patří. Nepřesně mu mj.vyčítá nenaplňování ÚS, zapomíná dodat, že to bylo zýpůsobeno  Rumlem ovládaným senátem, který tehdy s oblibou dělal obstrukce. Zato Klaus konzistentní je jen v některých směrech. K dobru si může započíst úspěšnou transformaci, rozdělení státu, ideové a stranické chápání politiky. V poslední době však zásadní mobilizaci proti levici opustil a nahradil ji bojem proti LS i za cenu, že pravicovou vládu Topolánka spolu s Paroubkem poslal do kytek. Velezrada to sice nebude, ale tímto aktem poškodil pověst státu více, než kdokoliv jiný.

www.jiri 30.9.2009 14:08

Re: Vášnivý fanatismus neprospívá nikomu

Ještě jste zapomněl na úspěšnou ekonomickou transformaci-tunelování v první polovině 90let.

BM 30.9.2009 14:25

Re: Vášnivý fanatismus neprospívá nikomu

Nezapomněl na ni, je v příspěvku uvedena.

BMr@tiscali.cz 30.9.2009 13:04

Pravdoláskový Urban a kopanec do ....

Pane Urbane, vy jste figura jako z těch vtipů o Urbanovi. Nechte si svoje blábolení na nějaké setkání svých pravdoláskových soudruhů a nezamořujte s ním Psa. Klaus samozřejmě souzen za velezradu nebude, i když by si to jeho nepřátelé velice přáli a to z důvodu, že se žádné velezrady nedopustil.  Žádný zákon ani ústava mu totiž nenařizuje podepsat mezinárodní smlouyvu, jež je v rozporu s ústavou, či omezuje státní svrchovanost a o tom, zda ji LS omezuje, či ne, ještě ÚS nerozhodl. Takže jak říkám, Kluse nikdo za velezradu soudit nebude, ale Vás by do té zadnice někdo již kopnout měl.

www.jiri 30.9.2009 14:03

Re: Pravdoláskový Urban a kopanec do ....

Ústavní soud již jednou rozhodl a jestli bude nebo nebude Klaus souzený to se teprve uvidí.

BM 30.9.2009 14:22

Re: Pravdoláskový Urban a kopanec do ....

Ústavní soud rozhodl o dvou paragrafech, chytráku.

Pietro 30.9.2009 13:04

Ať žije svoboda projevu...

Tento článek je zářným příkladem svobody projevu.Příkladem, že i ptákoviny, plné nenávisti a zášti se můžou svobodně šířit. Jen tak dál !! Pane Urban, máte to zapotřebí?

Veničan 30.9.2009 13:37

Re: Ať žije svoboda projevu...

Má to zapotřebí. Kdyby neměl, tak by to nedělal. Ach jo.

www.jiri 30.9.2009 13:04

Souhlasím s článkem.

Je mi smutno, že něco takového se děje 20let od sametové revoluce. Je mi sn¨mutno ještě víc, že se tady vyskytuje tolik Klausohujerů. Je mi jasné proč si o nás Rakušáci myslí, že jsme národ lokajů a hulvátů. Stačí si přečíst tuto diskusi. 

BM 30.9.2009 14:32

Re: Souhlasím s článkem.

No, aby ses nám tady nerozbrečel z toho smutku, chudáku ;-(

Raul 30.9.2009 12:56

Přijdou "Klausovy dekrety"?

Svědomí nad Ústavu - to se v Čechách respektuje již od roku 1848. Jednalo se podle vlastenců (  k jejiž proudu se hlásí i V. Klaus ) o ústavy oktroiované ( vnucené ). Proč ale tuto výsadu trpí parlament a senát i v případě hlavy státu českého zůstává záhadou. Zdržování ( obstrukce ) vedly mj. k rozpadu Podunajské monarchie. Nyní vedou k rozvratu Českého státu zevnitř. Čekají vyznavači tohoto procesu na novou prezidentskou ( tedy fašistickou ) diktaturu ?   Vzhledem k tomu, že v Česku není přímá volba prezidenta a přitom prezident "může" takto zdržovat, nelze v budoucnu scenář fašistického Česka vyloučit. To tu totiž ještě nebylo. 

yorik 30.9.2009 13:02

Re: Přijdou "Klausovy dekrety"?

Fašismus je, když senátoři využívají svého ústavního práva? Nemáte to nějaké pomotané?

Raul 30.9.2009 13:16

Re: To je ta obstrukce

Jakýkoliv přijatý zákon lze takto zdržovat a přezkoumávat do nekonečna, pokud o to bude  kterákoliv menšina v parlamentu usilovat. Pokud ústava umožˇnuje stát rozvrátit, vždy se najde úzká skupina lidí, která o to bude usilovat - pochopitelně musí mít spojence i v jednom ze dvou zbylých pilířů demokracie. A pomstychtivost ta v rozvracení států dokáže divy.

erth 30.9.2009 15:15

Re: To je ta obstrukce

   odstěhujte se do Maďarska, tam to schválili, aniž smlouvu měli přeloženou, to je určitě stát s politickou reprezentací podle vašeho gusta, tedy žádní fašisti.

Raul 30.9.2009 15:40

Re: To je

No a v Česku smlouvu přeložily ( do češtiny ) a parlament ji oběma komorami naprostou většinou přijal.

Jiří Heincl 30.9.2009 16:29

Re: To je

A hlavně si ji poslanci před hlasováním řádně prostudovali, jak zářně ukázal zpravodajský pořad ČT 1 - 168 hodin vysílaný 21. 12. 2008.  Poslancům bylo položeno pět otázek týkajících se nejdůležitějších částí LS. Zde jsou: 1. Jaký bude podle LS počet  eurokomisařů?., 2. Jaká má být minimální většina kvalifikovaná pro usneseníschopnost Rady ministrů?, 3. Je podle LS možné vystoupit z EU?, 4. Co je to pasarela?, 5. Co je ioanninský mechanismus?

Odpovědi ukázali na otřesnou neznalost našich poslanců! A takoví ničemové rohodují o našich osudech. Zlaté Maďarsko, tam si hloupí poslanci LS v maďarštině přečíst nemohli. Ti naši jsou nejen hloupí, ale i líní si ji přečíst v češtině.

Vřele doporučuji se podívat na: http://www.ct24.cz/ceske-predsednictvi/lisabonska-smlouva/39752-kolik-toho-poslanci-vedi-o-lisabonske-smlouve-skoro-nic/

BM 30.9.2009 14:29

Re: Přijdou "Klausovy dekrety"?

Co to je "Podunajská federace" ? A  obrátí-li se senátoři na ÚS je pokud o fašistickou diktaturu? A který president zavedl presidentskou fašistickou diktaturu a kde? Nemáš to v hlavě nějaké pomotané? Asi ano, že?!

Raul 30.9.2009 15:34

Re: Přijdou "Klausovy dekrety"?

Pokud se jich obrátí většina, měl by prezident s podpisem počkat.