6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čulibrk 30.9.2009 9:02

Přesná analýza-díky.

>-

ucitelas 30.9.2009 9:01

Stačí

první věta..................

pra 30.9.2009 8:58

Naplněním ústavy by bylo referendum

Správně uvádíte čl.59 ústavy, kde prezident odpovídá všemu lidu.

Všechen lid však není 281 poslanců, kteří ve svém předvolebním programu neměli uvedeno zda schválí či neschválí tzv."Lisabonskou smlouvu". 

Domnívám se, že zde je velký prostor pro vypsání referenda k otázce  např.: Souhlasím s Lisabonskou smlouvou, která částečně omezuje suverenitu České republiky = ANO - NE.

Ústava institut referenda zná, ptám se proto: Proč poslanci vypsání tohoto referenda sami neinicují. Nenaplňuje to též náznak velezrady, když "všechen lid" obcházejí.

oh 30.9.2009 9:32

Re: Naplněním ústavy by bylo referendum

Oficiálně poslanci a senátoři opatrně nazanačují, že lid je příliš hloupý, než aby mu mohli svěřit tak důležité rozhodnutí. Na tom asi něco bude, vždyť jsme si tu sebranku zvolili. Ve skutečnosti se ovšem obávají, že by si "lid" mohl uvědomit, že 281 neomylných vlastně k ničemu nepotřebuje a když si bude vládnout sám, nebude to o nic horší. 

DS 30.9.2009 8:57

Urban lže!

Zrovna minlý týden byl V.Klaus na recepci pořádané Obamou a hovořil tam s ním.O tom  u nás ale noviny a televize mlčí.To se těm co V.Klause nenávidí nehodí do agitky.Celá ta sebranka pravdoláskovců mu nikdy neodpustí založení ODS a tím konec OF kterému tito vesměs bývalí komnisté vládli.Doufali,že budou mít opět moc na věčné časy a V Klaus jim to překazil.To se neodpouští

REALISTA 30.9.2009 8:56

Učitel Urban

Co asi tak tento člověk může učit studenty na univerzitě ? (I když jde o tuto obskurní instituci).

REX 30.9.2009 8:52

Napsáno dost drsně,

ale je to pravda. Klaus je exot, který sám sebe povýšil nad zákon.

František I. 30.9.2009 9:40

Re: Napsáno dost drsně,

Opravdu? Jste si, páníčku, dočista jistý? Kde a kdy? Jak? ;-D

Dušan Streit 30.9.2009 8:50

Fuj, to je výblitek

Myslel jsem, že podobné nesmysly kvokají jen slepice jako Gajdůšková:

http://streit.blog.idnes.cz/clanok-90467.html

>-

Krchov 30.9.2009 8:50

Zdravím

Jen málo příspěvků vyjádřilo v minulosti na tomto portálu dokonale moje mínění , tak jako ten Váš. Je pro mne hrozné pomyšlení, jaké chásce napříč politickým spektrem, jsme vydáni všanc a jak hrozný úpadek morálních hodnot toto provází. Potvrzuje to i slovník, nevzdělanost  a názorová výbava použitá v některých příspěvcích, které tento stav hájí. Měl jsem v minulosti možnost se setkat s názory ze zahraničí  o faktu, že Češi , jako národ, si prostě neumí sami vládnout   a potřebují karabáč. Nyní, v době kdy sledujeme pavlačové hašteření, neetické zištné jednání  a lhaní  ze strany politiků, musím svůj , původně nesouhlasný názor postupně měnit. Tam, kde odpovědnost k národu je zasunuta hluboce pod osobními a stranickými zájmy  se stávají politici samozvanými darmožrouty škodícími státu i národu. Ještě hůře , pokud  je jejich chování motivovano službou zahraničním zájmům osvědčených interventů viz. intimní kontakty českých politiků s ruskými státníky a lobisty polostátních strategických společností

Bánší 30.9.2009 9:21

Kde ve vrcholné české politice vidíte nějaké Čechy?

Vždyť je to tam samý cizák, převážně Židé, Slováci, Maďaři, Poláci a já nevím co ještě. Po Češích aby člověk pátral tak někde v lokální politice.

VaclavD 30.9.2009 9:45

Re: Kde ve vrcholné české politice vidíte nějaké Čechy?

Antisemitista = blb, hned první větou se vyzařujete z diskuze

Klička 30.9.2009 9:40

Re: Zdravím

Celou situaci je nutno posuzovat komplexně a neposlouchat jen názory ze zahraničí od lidí, kteří v Československu a v ČR nikdy nebyli a nebo jsou zatíženi syndromem emigranta. Zcestoval jsem dost zemí a s mnohými emigranty mluvil. Přesto, že jsou to vesměs hodní lidé, ve své většině nemají o skutečném dění v ČR ani ponětí. Jsou odkázáni na zprávy místních novin, informace z internetu a rádoby objektivní hodnocení různých mezinárodních organizací, které z naprosté neznalosti naší problematiky nadělají více škody než užitku. Tedy jejich informace ve smyslu, že si Češi neumějí vládnout je poněkud zkreslená. Opět novináři. Objektivně řečeno, Češi, jako občané státu si nikdy sami nevládli a nevládnou ani nyní. V tomto případě tedy není co hodnotit. Od dob pohanů, lépe řečeno nástupu křesťanství zde vládla tu církev, nebo církev prostřednictvím krále, cizí mocnosti, opět podporované církvemi, posléze politické strany. Žádnou z těchto vládnoucích entit nelze při sebelepší vůli nazvat pojmem "občané státu" ani "většina občanů státu". Ani v současné době, kdy vládnoucí politické strany, ani jejich koalice nikdy nepředstavují vůli většiny občanů. Jediný demokratický způsob zjištění vůle většiny občanů - referendum není obecně zavedeno a za vůli občanů je tedy vydávaná vůle politických stran. To ovšem není demokracie - vláda občanů, ale diktatura, sice poněkud skrytá ale přesto evidentní. Nebylo by tomu tak, pokud by některá politická strana získala ve volbách nadpoloviční zisk hlasů všech voličů, tedy všech občanů, majících volební právo. Občanům je ústavou znemožněno k tomuto stavu dospět a to zase jen v zájmu politických stran. Bylo tomu tak za t.zv. První republiky, po válce, za vlády komunistů a je tomu tak i dnes. Opakuji, na podobné hodnocení dnes není vhodná doba.

Krchov 30.9.2009 11:36

Re: Zdravím

Omlouvám se za nepřesnost  v mém příspěvku, lépe řečeno za jeho neúplnnost. Neměl jsem v úmyslu hodnotit vlastnosti či snad schopnosti národa. Jenom mi vytanula na mysli slova jedné písničky z Osvobozeného divadla :  .... my už nejsme lidi, my jsme jenom partaje. Žádný z nás nevidí v čem ta chyba je ?   a v další  : ... Každý jen svým způsob své štěstí vidí, za co jeden bojuje, druhý se stydí.  Názor na schopnost   Čechů si vládnout, je pravda trochu skeptický, byl  však  formulován již za Rakousko Uherska, poté při vzniku 1. republiky i později a to nejen  nepřáteli  samostatnosti  národa ,  mne stále samozřejmě provokuje a vší silou se snažím s ním nesouhlasit. Když ale vidím serii kauz, svědčící o Vámi zmíněné skryté  diktatuře a autoimunitní destrukci významu slova demokracie,  jímá mne melancholie. Tam kde by se pod vlivem odhalení politik Němec zastřelil, Angličan otrávil a Japonec si rozpáral břicho, tam  náš volený představitel  pokrčí rameny , zase je spustí  dolů, označí vše za demonizaci, konstrukci temných sil  v pozadí  a nechá uvalit na záležitost informační embargo až do .....a jede se dál kol bílých skal....   Jinak systémové vady v rozhodování  jsou i mým názorem..  jinak zdravím 

Klička 30.9.2009 12:39

Re: Zdravím

Až teď koukám, že máme na věc velice podobný názor až na to, že mne nejímá melancholie, ale hrůza. Je však pravdou, že českému člověku vždy trvá poměrně dlouho než prozře, ale potom to stojí za to. Viz defenestrace, český to fenomén. Bohužel (a to nejsem katolík) dnešní český člověk dosud neprozřel a nechává se ohlupovat představiteli různých politických stran, ba dokonce se k nim i hlásí, místo toho, aby je vymetl z našeho území jako škodlivé svinstvo. Ve své lenosti přemýšlet a následně konat nechá se uchlácholit a uplatit cukrem politických stran a neuvědomuje si tak, že si sám na sebe plete bič opět v podobě moci politických stran, které zde nejsou pro občany, ale vládnou nad nimi.

Saul 30.9.2009 8:49

Charakteristické

Zcela účelový blábol hodný pracovníka té věhlasné univerzity. Rv

Raul 30.9.2009 8:42

Klaus není budoucnost

ani minulost. Představuje postkomunismus, který se po "zhroucení zlého božstva budoucnosti", kterou  představoval komunismus soustředil a soustředí pouze na přítomnost. Jeho vize jsou někdy ( pokud jsou ) byzardně utopistické, ale těm, kteří žili v kleci, která padla, ale na kterou si zvykli to celkem vyhovuje. Je pro ně kotvou na místě, kde stála klec.

hh 30.9.2009 8:29

Blablabla

nazdar urbane :-D

fox 30.9.2009 8:42

Re: Blablabla

Urbane,to je na léčení.Už ta fialová fotka.......

Jindra 30.9.2009 8:14

Nemel tenhle Urban

nejake potize s lustraci a nemusel kvuli tomu politiku opustit?

Pak by o velezrade mel safra drzet hubu.

I-Worm 30.9.2009 8:24

Re: Nemel tenhle Urban

vidím, že je vám pojem "účinná lítost" naprosto neznámý...

kpt 30.9.2009 10:58

Co přesně máte na mysli

účinná lítost je termín, ošetřující stav, kdy někdo chce něco spáchat a pak včas, než čin vykoná, ustoupí od svého zavrženíhodného úmyslu. Jinak by mohlo jít jen o lítost ex post, i když i to je něco lepšího, než trvat na svém bludu či zločinu za každou cenu, že ano.. K samotnému článku, proč asi byl psán, lze říct následující: Klaus byl dávněji obratnější než je dnes, i když je to pořád ten sám chytrolín, ale stáří způsobuje kornatění a ztuhlost i u něho, takže se není co divit, že mu čím dál častěji něco z úst uklouzne či vypadne, co by si měl nechat radši jen pro sebe no a to mnoho lidí oprávněně štve, mít takového týpka přisátého vší silou a za každou cenu, viz způsob, jakým se nechal zvolit a komu všemu přitom mazal med kolem úst, na první sesli v republice...

Mlok 30.9.2009 11:33

Re: Nemel tenhle Urban

Potíže s lustrací by měl VK, kdyby mu v říjnu 1989 neodvazla KGB svazek Vodička (1961!) do Moskvy. Tam ho však koupila CIA a v únoru z něj citovali v NYT.

miláno 30.9.2009 7:59

klasický Urban

  Jen nechápu proč Vy ten slavný disident upíráte jinému právo na jeho osobní názor. Nám občanům i panu presidentu se výrok ústavního soudu může i nemusí líbit , můžeme k výroku soudu zaujmout své stanovisko, ale v podstatě z jeho rozhodnutím nic nenaděláme.Vy milovníci lisabonské smlouvy mi připomínáte klasické sektáře - kdo s náma nesouhlasí je vlastizrádce je to podlý člověk a je potřeba jej zlikvidovat a zašlapat. Je moc dobře , že v naší zemi nemáte na to sílu.  Já na rozdíl od Vás jsem přesvědčen , že vláda úředníků ať u nás či v Bruselu je možná pouze na minimální dobu. Dlouhodobě úřednická vláda nemá nic společného z demokracií, ale je to diktatura skupiny vyvolených ( takovou skupinu vyvolených jsme tu v nedávné době měli a říkali si soudruhu). Proto značné  množství našich občanů , včetně mě nesouhlasí s lisabonskou smlouvou i přes tu ohromnou masáž medií ,vás lisabonhujerů v čele s p. Topolánkem.

yt 30.9.2009 8:10

Re: klasický Urban

Urban neupírá (osobní) názor VK, ale názor presidenta, který je vázán  nějakými pravidly. 

idol 30.9.2009 8:25

Re: klasický Urban

.......... patrně jsi zcela nepochopil Urbanem napsané, avšak ctí tě, že jsi hodný a poslušný KlausohujerRv;-D!!

kamzík 30.9.2009 8:46

Re: klasický Urban

R^R^>->->->-Mnichov 2009

m.l. 30.9.2009 7:59

Nojo ale...

"...svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Osobně si myslím, že dělá přesně tohle. Lid občas jedná ukvapeně a není na škodu mu poskytnout chvíli času aby pochopil :-). Lid nadšeně vítal Hitlera i Gottwalda, lid oplakával Stalina a zatracoval Horákovou a potom toho všeho lid litoval, ale nemohl s tím nic nadělat.

Co je na té Lisabonské smlouvě tak úžasného, že musí být za každou cenu podepsána? Čet jste to vůbec? Já ano a přišlo mi to asi tak stejně moudré jako výroční zpráva nějakého subalterního referenta z nějakého ministerstva.

yt 30.9.2009 8:11

Re: Nojo ale...

Takže neomylný VK má rozhodovat, koho bychom měli oplakávat atd?

I-Worm 30.9.2009 8:20

Re: Nojo ale...

lid také nadšeně volil Klause - a potom toho litoval. Holt lid... Já pořád čtu, jak je Klaus u lidí oblíben, ale přitom ODS dokázala vyhrát volby až když ho vystřídal Topolánek! A přitom podle výsledků senátních voleb se ukazovalo, že odpor toho lidu nebyl namířen proti ODS jako straně.