29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Klause

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 26.8.2008 9:52

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Nejspíš největší americká základna v Evropě na území právě toho Kosova ..... myslím, že pro pár sebevražedných atentátníku by to zas tak velký problém nebyl ....

milkom 26.8.2008 10:08

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

spíš by pro 70.000 obyvatel městečka nebyl problém vypořádat se s pár sebevražednými atentátníky... :-D

Buvol 26.8.2008 10:11

Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Rád bych tomu věřil! Ale řekněte mi, je to opravdu ta základna?

milkom 26.8.2008 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Ano je to ona, těch 70.000 vojclů je možná kapacita. Je otázka kolik jich tam ve skutečnosti bude. Základna je opracdu obrovská - na světě jich asi moc podobných nebude.

vasekpav 26.8.2008 14:50

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Nevidím  žádnou  vzletovou  a přistávací  dráhu ?Základní  předpoklad  pro  každou  vojenskou  základnnu !!

xxx Kubeš 26.8.2008 9:43

Re: To tedy ne, pane Ravnagorac

dle vašeho příspěvku lze soudit, že vy zřejmě pobíráte odměny od nějaké proruské organizace. Pokud jde o Rusko, lze ho považovat za nebezpečného agresora nejen kvůli událostem kolem Gruzie a jeho počínání by se mělo odrážet i v politickém konání našeho státu. Lze předpokládat, že Rusko není smířeno ze ztráty vlivu v naší zemi i okolních státech a z toho by měly plynout naše obavy.

Ravnagorac 26.8.2008 9:57

Re: Re: To tedy ne, pane Ravnagorac

Pane Kubeš, odměny od proruské organizace nepobírám. Co se týká pozice Ruska, úměrně s jeho oslabováním v posledních letech rostla moc USA a počet jeho satelitů. Studujele-li moderní historii, asi víte, že rovnováha sil ve světě vedla k dosud nejdelšímu období míru( odmyslíme li těch 300 lokálních válek, kde si velmoci zkoušely zbraně a politický vliv. Tato rovnováha byla po rozpadu SSSR porušena (toho rozpadu ani v nejmenším nelituji) a USA v rozporu s dohodami Reagan-Gorbačov obsadily do té doby sovětskou sféru vlivu. Rusko se chová ze svého pohledu racionálně, nechce-li jako stát zaniknout. Svět by to měl přiměřeně respektovat, prostě jako realitu. To, že Rusko není smířeno se ztrátou vlivu v ČR je možné, ale situaci nevyřešíme tím, že polezeme do řiti v barvách "hvězd a pruhů". Spíš bychom měli posilovat vlastní bezpečnost, řádně vyzbrojit vlastní armádu, aby nebyla operetním sborem jako nyní a zejména přestat být americkým štěkajícím trpaslíkem. To je totiž akorát k smíchu.

Buvol 26.8.2008 10:02

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Ravnagorac

Mně by se docela líbila neutralita jakou má Rakousko nebo Švýcarsko .....

milkom 26.8.2008 11:08

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Ravnagorac

měli bychom je přepadnout - obsadit - nastěhovat se tam - a užívat si pak tu jejich neutralitu taky ;-D

tony 26.8.2008 10:11

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Ravnagorac

Rusko by mohlo zaniknout? On mu někdo odebírá území, nebo ropu pod ním?

A s tou naší armádou je to stejné jako v jiných zemích Evropy. Každý by ji chtěl akceschopnou, ale nikdo ji nechce zaplatit. A na USA, které si  ji platí nadávají.

Brabcak 26.8.2008 9:45

Re: To tedy ne, pane Bárto

Z velikánů Vám vypadl K. H. Borovský... Proč asi? Nehodí se? Když jsme u toho, Masaryk nijak nemiloval Němce, ale kde jste našel, že by byl vymaštěný slavjanofil? Co Vás z jeho názorů o kulturní primitivnosti Rusů vede k názorům, že byl nekritickým obdivovatelem Slovanské vzájemnosti? Nespletl jste si ho s Kramářem, který navíc požadoval svazek s DEMOKRATICKÝM Ruskem a nikoli s oligarchickou zlatou hordou?  A stavět Masaryka vedle pomstychtivého Beneše, který po druhé světové pošlapal  jeho odkaz okleštěním československé demokracie ve jménu nenávisti vůči agrárníkům, mě osobně hluboce uráží. Mimochodem, toho Moravce stvořil právě Beneš, který mu zničil celý jeho život a zbořil veškeré hodnoty, za které do té doby statečně bojoval.

Mirek F. 26.8.2008 9:59

Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Kristaboha, takže za Moravce může Beneš8-o? A co ty tisíce jiných důstojníků, co se zapojili do odboje, jakpak, že těm zlotřilý Beneš život nezničil?

Brabcak 26.8.2008 10:09

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Ale zničil. Naivní představy, že je pokračovatel Masarykových idejí, jim naúčtoval ve druhé polovině čtyřicátých let.  Ale jinak.  Je jasné, že s tím Moravcem je to přehnané a mluví ze mě vztek, že Beneš je dáván na roveň Masarykovi. A to nemluvím ani tak o jeho osmičkových selháních, ale právě o zradě demokratických ideálů. Toť vše.

Mirek F. 26.8.2008 10:19

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Tohle by byla zajímavá a dlouhá debata. slyšel jsme už názor, že pro hodnocení Masaryka je příznivé, že "odešel včas" před plnou agresí nácků a komančů. Benešova pozice byal nezáviděníhodná, podtrhli ho jeho zahraniční i domácí spojenci, on sám také nebyl prost špatných vlastností...

Brabcak 26.8.2008 10:37

Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Opakuji, nevyčítám mu selhání v roce 38 a 48. Vybruslit z toho by byl nadlidský úkol. Selhal, ale v jeho situaci by asi neuspěl ani Mannerheim s celou finskou vládou. Ale nikdy mu neodpustím, že přestal věřit v demokracii. V tomhle bodě bych ho klidně srovnal s Moravcem. Osobní deziluze vedla k chybnému přehodnocení hodnotovému žebříčku...

Ale 26.8.2008 10:05

Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Proč vypadl K.H.B. netuším, nejspíš neměl žádný vztah ke Klausovi ani Gruzii. O slavjanofilství TGM jsem v článku nenašel zmínku, jediný odkaz tam je ve vazbě na dosažení cílů národního obrození vytvořením 1. republiky

Brabcak 26.8.2008 10:18

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

"Z dikce článku lze pak usoudit, že pan Bárta pravděpodobně pobírá plat

od nějaké pangermánské organizace, které mají největší zájem na  tom,

aby Slované ztratili pocit vzájemnosti. Vysmívat se idejím Palackého,

Masaryka a Beneše může pouze šlovět typu Emanuela Moravce. Ještě trochu

antisemitismu a jste to vy, pane Emanuele Bárto." Opravdu se z toho nedá nic usuzovat?

Pamětník 26.8.2008 15:37

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Pan Dušan M. Pupák  (Šimka a Grossmana v roce 1969)  říkal" Koho vy by chtěly praštit koštěty?"... A všichni (tehdy) věděli, o koho se jedná... Dneska nějak pamět slábne.

Niky. 26.8.2008 11:09

Re: To tedy ne, pane Bárto

R^>-

Pišta 26.8.2008 12:15

Re: To tedy ne, pane Bárto

Srovnávat Masaryka a Beneše, pokud jde o vztah k Rusku, může jen někdo , kdo o nich neví vůbec nic. Že je Gruzie v pozici agresora je asi stejně pravdivé jako řádění kontrarevoluce v osmašedesátém u nás. Mluví o tom titiž lidé,  Lidé z té samé školy, pro které je lhaní důkazem inteligence.

vasekpav 26.8.2008 13:55

Re: To tedy ne, pane Bárto

8-o8-oTo  je  síla  rovnagorac!!!!! Myslím  že  nám  není  pomoci!!!!Rv8-o

milkom 26.8.2008 9:21

Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

George Bush dnes řekl, že gruzínské hranice musí zůstat respektovány.  "Gruzínská územní celistvost a hranice mají stejnou vážnost jako hranice každého jiného státu, včetně těch ruských"

George prostě vždycky dokáže člověka dobře pobavit .... Škoda, že mu končí období - ti dva suchoprti co kandidují ho nikdy nemohou nahradit.... :-)

Ravnagorac 26.8.2008 9:31

Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

Ano, legrace pravděpodobně končí, tak přemýšlivého a přitom společenského presidenta v USA zase dlouho mít nebudou. Ani takovou opálenou a sečtělouí osůbku, jako je Condi v čele jejich ZAMINI! Škoda.

milkom 26.8.2008 9:40

Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

Bush mladší je neopakovatelným originálem v historii USA - i jistým předělem, po jeho vládě přijmou občané USA jako prezidenta už naprosto kohokoliv. A Condi? Ta se teď bude čtyři roky připravovat na kandidaturu na viceprezidenta - o té ještě uslyšíme.

Buvol 26.8.2008 9:43

Re: Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

To máte jako Topolánka u nás! To je taky takovej "inteligent" ....

milkom 26.8.2008 9:56

Re: Re: Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

strejda Topol je (alespoň pro mně), pořád snesitelnější varianta než Bém nebo Tlustý. Stejně jako byl kdysi G.W. Bush daleko lepší varianta než ten křivák Al Gore. U Kerryho si už tak jistý nejsem - v něm se těřko vyznat - ten by možná byl lepší.

Buvol 26.8.2008 10:07

Re: Re: Re: Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

S tím Al Gorem máte nejspíš pravdu .....

Ale 26.8.2008 10:44

Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

To je fakt, hoši, nic tak nepohladí osobní mindráky, jako kritika nedovyvinutých ganglií amerického presidenta. Jaký pán, takový krám!

Miloš Zfrantišku 26.8.2008 9:19

Klaus a brilatní logika - to nehraje.

Klaus především hraje na své triko a musím uznat, že brilantně. Shromažďuje kolem sebe bezmezné obdivovatele a to  všech politických  orientací včetně nejrůznějších zmatkařů a čtenářů bulváru, komunisty nevyjímaje. Jeho obdiv k lumpům typu Miloševiče hovoří za vše. Předvolební schůzka Weigl/Šlouf se jevila jako setkání třetího druhu. Dnes to již do sebe zapadá. A také jeho mnohdy výstižná kritika EU však tímto ruským úletem - nezapomeňme, že Putin není nic jiného než aget KGB - naprosto ztratila na váze.

vasekpav 26.8.2008 15:04

Re: Klaus a brilatní logika - to nehraje.

Máte  recht  . jen  když  naskládáte  ty  Klausovy  ulete ty   za poslední  rok  až  dva   , tak  mi tam  vychází  něco  ne  nepodobno  nemoci!!!>-8-o