29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Klause

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MaR 26.8.2008 15:11

Re: to jste nějak špatně pochopil

Oh takže když Klaus vyřkne názor je to jakési hrdinství(ať už řekne cokoliv), zatímco když ho řeknu třeba já, tak jsem nějaký patolízal. Hm, cool mám pocit, že tu máme co do činění s kultem osobnosti :o)

A 26.8.2008 15:28

Re: Re: to jste nějak špatně pochopil

Uniká vám rozdíl mezi plaváním k překonání řeky a  plaváním mocnými tempy po proudu.

MaR 26.8.2008 15:34

Re: Re: Re: to jste nějak špatně pochopil

Ale nepovídejte, co když je to ale ten pan Klaus, který tak mohutně zabírá po proudu :o) To vás nenapadlo? :o)

A 26.8.2008 15:51

Re: Re: Re: Re: to jste nějak špatně pochopil

Ať se dívám sebepozorněji, vidím jen jediný proud: teče směrem mezi mocné kejty velikého zaoceánského strejce.  Jen ti plavci zatím netuší, že si amerikánci na cizopasníky v pozadí moc nepotrpí.

MaR 26.8.2008 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: to jste nějak špatně pochopil

No teď jste světové dění zjednodušil trošku přespříliš, nemyslíte? Chápu, že pro mnohé je takové zjednodušené vidění světa pohodlné, na místní diskuzi bych ovšem raději viděl vyváženější názory. Z vámi naznačeného směru uvažování totiž vyplývá, že většina diskutujícich prošla výplachem mozku nebo jsou na výplatná pásce CIA a druhá část jsou heoričtí bojovníci za pravdu placení KGB (jo dělám si srandu, ale některé příspěvky k tomu prostě vedou).

HUHU 26.8.2008 14:18

Jenže Václav Klaus má ohledně Gruzie v podstatě PRAVDU

MaR 26.8.2008 14:32

Re: Jenže Václav Klaus má ohledně Gruzie v podstatě PRAVDU

Je to řečeno už v prvním odstavci. Těžko prohlásit, že má někdo jakousi svatou pravdu, když máme tak kusé a rozporuplné informace. Klaus jasným příklonem k ruskému výkladu šlápl vedle.

Ladislav N :-))) 26.8.2008 16:01

Re: Jenže Václav Klaus má ohledně Gruzie v podstatě PRAVDU

HUHU, měl jste napsat, že "Klaus má vždycky pravdu"... viděno vašima očima, samozřejmě. ;-P

652 26.8.2008 14:15

Přiznám se, že nemám Klause rád

pro vlastnosti, kterými ho vybavil především genofond, účelová výchova vlastní maminky, i lstivého režimu. Pochází z generace, která v krojích pionýra hajlovala za popravu Milady Horákové a učila se lehat patami k epicentru, aby prožila poněkud veselejší pubertu s Miki Volkem a socialistickým rokenrolem. Na vysoké stihl pár majáles pod hlavičkou "obrozeného" SSM a nějakou tu stáž na západě.

Trýzeň chorobné ctižádosti ve které nad jiné vyniká dovedně maskuje, leč marně, neb je to ona, co přivádí ho ke zradě.

Tož tolik o člověku, který si ke všemu libuje ve falešných představách o chodu Zeměkoule a domácí publikum mu to baští.

 

Vidlák 26.8.2008 14:20

Re: Přiznám se, že nemám Klause rád

Vy máte opravdu zajímavý úsudek. Kolik tak asi mohlo být panu Klausovi, když popravovali Miladu Horákovou? Deset? Možná méně...

A Vy pane patříte ke které generaci? Husákově normalizační, nebo jste éru socializmu nezažil vůbec? Pak Vám nenáleží kohokoliv odsuzovat.

a 26.8.2008 14:38

Re: Přiznám se, že nemám Klause rád

Teda měl-li ten Klaus, co hajloval při popravě Horákové pubertu ještě v roce 68, tak to je fakt hlína ...

Jara London 26.8.2008 13:31

Neschopnost vyjádření vlastních postojů

pana Bárty vyúsťuje do mnohdy až absurdních kotrmelců "antiklausisistického" vidění světa. Jde o pouhopouhou zbabělost zastávat vlastní názor, prezentovat ho a hájit, nebo se jedná o totální neschopnost autora vlastní názor vůbec zformulovat? Autor se nesnaží o analýzu, případně věcnou kritiku Klausových kroků či výroků na bázi rozumné argumentace, ale staví na "módním" překrucování, zesměšňování a populistickém "odmítání" názorů Václava Klause jko člověka, a to i v případech, kdy má zcela jednoznačně a prokazatlně pravdu. Z této kritiky není navíc ani zřejmé, jaký že to vlasně názor či myšlenkový směr pan Bárta zastává, případně ke kterému politickému křídlu se hlásí. Pro něho jako osobu je zřejmě rozhodující jediné - stát na straně antiklausistů a doufat, že po nástupu ČSSD k moci mu bude veškeré příkoří ze strany jeho kritiků vynahrazeno. Za těchto podmínek by asi bylo nejlepší, kdyby pan Bárta přestal psát své "pseudopolitické" komentáře a vrhl se třeba na zahradničení.

Skaut 26.8.2008 12:38

Rusko a SSSR

Za baťušky cara byl v rusku silný nacionalismus. Po vzniku SSSR byl nacionalismus trochu potlačen, protože rusové už nebyli ve státě sami. Do popředí se dostala totalita stranických vůdců. Po rozpadu SSSR zbyl po komunismu smrad, nostalgie u části obyvatel a především touha po silném vůdci, který by skocoval s divokými poměry v "zemi nikoho". Nástupem Putina se tradiční nacionalismus vzepjal. Kdyby se místo Putina ujal moci nějaký Hitler, tak by byl schopen připravený národ dokonale zfanatizovat. Pan Klaus tvrdí, že špatná byla komunistická rozpínavost, nikoliv ruský národ. Já si myslím, že vypjatý nacionalismus ve velkém nedemokratickém národě může být stejně zhoubný, jako rozpínavý komunismus. Proti rusům, jako jednotlivcům nemám nic, mám tam řadu dobrých přátel. Když jsem se ale díval na ruskou Horní a Dolní komoru jakým způsobem doporučila vládě uznat samostatnost Jižní Osetie a Abcházie, tak mi nebylo zrovna dobře. Každý ví, že to je prvý krok. Druhým krokem je referendum k připojení k Rusku. Jsou to většinou rusové a chtějí "do říše". Budiž, ale v moderním a kulturním světě se tyto problémy řeší jinak. Stávající postup vede do pekel.

snowfox 26.8.2008 12:53

Re: Rusko a SSSR

R^

MaR 26.8.2008 14:46

Re: Rusko a SSSR

Souhlasím, jen bych ale dodal že ten *moderní kulturní svět* je jen velmi malá skupinka zápaďáckých států a to možná jen proto, že v nich pořád přežívá stín světových válek.

A 26.8.2008 15:11

Re: Rusko a SSSR

Rusové mohou udělat naprosto cokoliv a bude to naprosto vždy špatně. Tak co by se snažili zalíbit západu, který by je stejně viděl nejraději zahnané v rezervaci. Rusko si prostě bude i nadále dělat politiku, která bude prospěšná Rusům. Naprosto stejně, jako to kdysi dělala Velká Britanie (dříve než se stala malou) a jako to dnes dělá, zcela bez skrupulí, USA. Evropa právě prošvihla šanci stát se ekonomicky rovnocenným partnerem USA. Svou stupiditou nahnala Rusko ke spolupráci s Čínou, Indií a v budoucnu zřejmě i s Brazilií a donutila Rusko k přípravě na přesměrování ropy a plynu do Číny. Prezident Klaus si toho je vědom a z toho také plynou jeho postoje. Jenže už je pět minut po dvanácté a samotný Klaus toho uprostřed stáda stoupů moc nenadělá.

MaR 26.8.2008 15:21

Re: Re: Rusko a SSSR

Co tvrdíte o Rusku, ale platí i naopak. Snaha zalíbit se Rusku taky nikam nevede :o) Ropovody do Číny vybudují tak jako tak, protože je to prostě výhodné až už jim Evropa zobe z ruky či ne.

A 26.8.2008 15:25

Re: Re: Re: Rusko a SSSR

Putin je znám svým germanofilstvím a proevropským přístupem. Čínu pokládalo Rusko vždy za potenciální hrozbu a proto nechtěla rozvoj jeho ekonomiky podporovat dodávkami energií a surovin. Ale americká politika vrážení klínů mezi Rusko a EU (mimochodem jediný smysl brdského radaru) prostě přinesla své ovoce. Doplatí na to v první řadě evropské země.

MaR 26.8.2008 15:46

Re: Re: Re: Re: Rusko a SSSR

No tak spoléhat na jakési Putinovo evropofilství je prostě produkt čiré navity až nezodpovědnosti. To snad nemyslíte vážně.

Karel 26.8.2008 12:35

Klaus je realista a má pravdu

!!Prezident Klaus, jehož fandou nejsem, analyzoval situaci, co bylo dříve, co situaci zapřičinilo a jaké závěry si z toho vyvozuje. Zaútočila Gruzie, resp.Saakašvili jako diktátor, který v poledních volbách se musel uchýlit k falšování výsledků. Pak, nepochybně připravené Rusko odpovědělo na vyhlášený válečný stav. Od té doby co pojídač kravat a věrný žák USA Saakašvili vyvinul iniciativu dle sebe chytře, hubil civilní obyvatelstvo Osetie, dochází k utrpení lidí na obou stranách. Teď se dovolává chyb všech ostatních, jako malý harant, kterému berou hračku, kterou někomu vzal.USA se snad nemusí slepě poslouchar, jako jsme museli dříve poslouchat Brežněva. Amerika jako vůdce světa od nástupu režimu Bushe utrpěla mnoho ran svou samolibostí a dále zostřuje světové napětí.Vedení ODS je teď proti Klausovi, řídí se heslem z minulosti v mírně modifikovaném znění: S USA na věčné časy. Proto taky jsou preference ODS takové, jaké jsou.

MaR 26.8.2008 14:54

Re: Klaus je realista a má pravdu

*Co bylo dříve* nezačíná útokem Gruzie :o)

snowfox 26.8.2008 11:51

'38

Malý stát se (někdy hloupě) potýká se separatisty na vlastním území. Větší soused, v jehož zájmu je odtržení oblastí odporu (nejspíš s vyhlídkou na budoucí "osvobození" - kolikáté už?), separatisty podporuje, uděluje jim občanství, ho ve vhodném okamžiku zdecimuje s poukazem na ochranu těchto "občanů".

Zvolí přitom stejnou taktiku, jako nacistické Německo, tedy pátou kolonu v podobě národnostní menšiny, zde navíc uměle, účelově a úředně vytvořené.

A my ostatní dle lidí jako Buchanan a Klaus musíme mlčet, poněvadž je to tak SPRÁVNÉ, dále sami máme máslo na hlavě z vlastních přehmatů (Buchanan uvádí Izrael - tam bych oba rád poslal, aby tihle salonní žvanilové zažili útoky Palestinců na vlastní kůži), a hlavně: co je nám po tom. Takže šmytec a Rusové ať v Evropě řádí jak umí. Se sympatimemi Václava Eduardoviče Klause, který není mým prezidentem.

bukowsky 26.8.2008 11:55

Re: '38

někdo dokáže být volem, až to bolí!

Poradce tří prezidentů, kovaný ultrakonzervatívec komunistou. To už je moc! Volejte sanitku!

bukowsky 26.8.2008 12:09

Re: Re: '38

dojemné, když propagandista mluví s despektem o jiných propagandistech. Jenže ono vrtěti psem se někdy zadrhne. Když vocasu utrhneme psa.

snowfox 26.8.2008 12:25

Re: Re: '38

Díky za vysvětlení. Celý problém je v tom, že jsem vůl, takže všichni můžeme klidně spát.

Sice nevím, na co jste vůbec reagoval, o komunistech nepadlo ani slovo, a je mi to fuk. Takže si tu sanitku asi raději zavolejte.

Mirek F. 26.8.2008 12:35

Re: '38

Jestliže v jiném případě separatisty podporujeme diplomaticky i vojensky, tak nemáme právo to vyčítat dalším zemím.

snowfox 26.8.2008 12:50

Re: Re: '38

Já Kosovo ani v nejmenším nehájím, podle mě je tohle 'řešení' průser. Přesto jsem si nevšiml, že by Srbskem projížděly tanky NATO. Další věc je, že i uvnitř EU/USA/NATO panují na toto různé názory a je jim dán průchod. Prostě, jde o dvě naprosto nesrovnatelné věci.

BTW, když se kdysi Kavan zeptal, zda se dá z NATO vystoupit, dost jsme se tomu tehdy nasmáli. Dnes mě mrazí, protože na Klause a podobné bych už v tomto směru nevsadil ani pětník.

MaR 26.8.2008 15:05

Re: Re: '38

Tohle je přesně ona Klausovská logika. Svým způsobem pravdivá a bez logických vad. Troufám si ale tvrdit, že na mezinárodním poli nic takového neplatí a ani NECHCEME aby platilo. Problém je v komplexnosti vztahů, tudíž ustanovit jakési jednoduché precedenty pro podobné případy je takřka nemožné. Zatímco Srbsko bez Kosova není pro budoucí vývoj nijak nebezpečné a pravděpodobně dlouhodobě stabilní (za cenu etnického *vyčištění* :/) u vzbouřeneckých provincií Gruzie vidíme jako nejzávažnější jiný problém - mocenské ambice Ruska, které mohou být VELMI nebezpečné.

vasekpav 26.8.2008 12:57

Re: '38

Prohra  s  Al Gorem  , tvrdošíjně  jinný  názor  na integraci  do Eu,  odmítnutí   knihovny  , špatný  názor  na kosovo  , ! on by  ty  statisíce  uprchlíků  z  balkánu  do EU , dlouhodobě, neživil,,!A  jako  třešničku  na  dortu  nám  Čechům  předloží  ,neuvěřitelný  blábol  o hodné , UŽ Ruské   generalitě !!  To  je bud´´ naprostá  stráta  soudnosti  , NEBO  je ten  člověk  docela  vážně  nemocný ?!

belice skvostná 26.8.2008 11:41

klause neobhajuji, to v nejmenším

ale každý  přece   má   určitý  vztah  ke  svému  rodu, ke  kořenům,  cítí  jaksi  odpovědnost  vůči   práci   předků,   chce  vyplnit  určité  poslání  -  a  to  jde  dost  těžko,  když  tady v šichni  budou  mluvit   cizími jazyky, nikomu nebud e patřit  půda a   všichni  budou  někde  migrovat  za  prací, banky  budou   vlastnit  jejich  bydlení.