16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Klause

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Niky. 26.8.2008 11:03

Re: Re: Re: Václav Klaus se vidí v americkém konzervativním politikovi Patricku J. Buchananovi

Otázka pro všechny Klausobijce,je bývalý poradce Ronalda Reagena,Patrick J.Buchanan rusofil?

Pišta 26.8.2008 11:01

Re: Pane Bárto

Takže co napíše TASS je pravda pravdoucí i kdyby to byla lež jak věž.Je zajímavé, že stoupenci spiklenecké teorie o amerických "dvojčatech" věří Putinovi každé slovo. odkud máte ty informace?

Buvol 26.8.2008 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Čtu to mezi Vašimi řádky ....

Katr 26.8.2008 10:59

Zdá se, že

vojenskou porážku armády vyzbrojené podle standardů NATO někteří nesou s jistou těžkostí.Obzvláště, pokud jim přestanou plynout zisky z prodeje zboží, ze kterého  špinavý a nevzdělaný ruský Voloďa udělal hromadu šrotu.Je načase si zvyknout na realitu, že jsou také lidé, kteří se humanitárně rozbombardovat nenechají.

Mirek F. 26.8.2008 10:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle Klause si občané zřizují demokratický stát, aby hájel jejich zájmy, podle klause máme u Kosova i Jižní Osetie postupovat shodně.

Naopak, optiku WW2 jsem vynechal, proto taky píšu jen o Norimberských zákonech, nikoliv o Osvětimi. Ty společné znaky (třeba koncentráky???) by bylo zajímavé vyjmenovat, i ve střední Eveopě - východní jsem nezmiňoval - byly NZ docela soda. Rusko podpořilo Abcházy i Osetince v průběhu bojů, jinak by je Gruzíni smetli, to je jasné. Ale rozhodnutí o odtržení pocházelo od Achcházů i od Osetinců, ne že byjim to někdo vsugeroval proti jejich vůli.

milkom 26.8.2008 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Ano je to ona, těch 70.000 vojclů je možná kapacita. Je otázka kolik jich tam ve skutečnosti bude. Základna je opracdu obrovská - na světě jich asi moc podobných nebude.

Niky. 26.8.2008 10:50

Re: P.J.Buchanan

Sovětský svaz chtěl obnovit ortodoxní komunista CHodorkovskij,proto usiloval o získání politické moci a ani se tím netajil.

Mirek F. 26.8.2008 10:49

Re: Re: Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Já se nehádám o to, že by se bez podpory Rusů neudrželi (stejně jako kosovští Albánci by se neudrželi bez NATO) , pouze říkám, že separace bylo jejich vlastní rozhodnutí, ve kterém je následně podpořilo Rusko.

Brabcak 26.8.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je zvláštní,

A nemáme, co říct. TKO? Nebo rovnou KO?

Mirek F. 26.8.2008 10:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle Klause si občané zřizují demokratický stát, aby hájel jejich zájmy, podle klause máme u Kosova i Jižní Osetie postupovat shodně.

Co se nám líbí, je touha po nezávislosti, co se nám nelíbí, tak destrukční síly....  Ano, Rusko je podpořilo, ale v prvopočátku to bylo vlastní rozhodnutí se separovat.

Ale 26.8.2008 10:44

Re: Re: Bush vyzval Rusko, aby neuznalo separatisty v Gruzii

To je fakt, hoši, nic tak nepohladí osobní mindráky, jako kritika nedovyvinutých ganglií amerického presidenta. Jaký pán, takový krám!

Brabcak 26.8.2008 10:44

Re: Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Myslím, že vzkaz jim bude časem doručen jinou cestou.;-)

Brabcak 26.8.2008 10:43

Re: Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Ano, bez podpory Rusů by těžko na začástku 90. let vybojovali autonomii a v současnosti by se neudrželi ani týden. Jedna otázka je, zda-li si Osetinci samostatnost zaslouží (a proč jenom ti jižní?), druhá je role Ruska v celém konfliktu, která se, sorry, těžko dá od samého počátku nazvat neangažovanou.

Mirek F. 26.8.2008 10:42

Re: Hrana najivita

V Rusku je to nejvíce Stalin? Já osobně slyšel jen o jisté anketě, kde je ovšem možno hlasovat, kolikrát člověk chce, takže to o ničem nevypovídá.

Ale 26.8.2008 10:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle Klause si občané zřizují demokratický stát, aby hájel jejich zájmy, podle klause máme u Kosova i Jižní Osetie postupovat shodně.

Rusko aktivně podpořilo všechny destrukční síly v Zakavkazsku bez výjimky - Adžárii, Abcházii, Jižní Osetii i Karabach. Jakkoli mám tendenci "fandit" Arménům, už kvůli genocidě, kterou před sto lety prošli, arménsko-azerbajdžánský konflikt, který umožnil Arménii fakticky anektovat Karabach a mezilehlé azerbajdžánská území (ale také vyhnal cca 1/2 milionu Azerů z domovů), takto dopadl z vůle Ruska a učinil z Arménie pevného spojence na Rusko odkázaného.

Etnické čistky provázely také ruskou intervenci, na jejímž základě byli etničtí Gruzíni vyhnáni z Abcházie, Adžadie i Jižní Osetie - tak vznikly tyto útvary a ruští mírotvorci blokovali 15 let právo vyhnaných Gruzínců na návrat do svých domovů.

Problémem Abcházie a Jižní Osetie ještě více je, že ani jedni netvoří nějaké území s přirozenou hranicí. Výjimkou je hřbet velkého Kavkazu, který tato malé území odděluje od Ruska a kudy probíhá mezinárodně uznaná hranice Gruzie.

Brabcak 26.8.2008 10:37

Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Opakuji, nevyčítám mu selhání v roce 38 a 48. Vybruslit z toho by byl nadlidský úkol. Selhal, ale v jeho situaci by asi neuspěl ani Mannerheim s celou finskou vládou. Ale nikdy mu neodpustím, že přestal věřit v demokracii. V tomhle bodě bych ho klidně srovnal s Moravcem. Osobní deziluze vedla k chybnému přehodnocení hodnotovému žebříčku...

GLOWi 26.8.2008 10:36

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Jeste jednou. Vite prd, jakym zpusobem vedla Gruzie utok a co se tam vlastne stalo. Nebyl jste tam ani Vy ani nezavisli pozorovatele. A tvrzeni, ze cely svet vi, jak o v Gruzii bylo, z Vas delaji bud lhare nebo hlupaka.

Ad Srbsko. Je skutecne s podivem, co pote, co bylo civilni srbske obyvatelstvo zdecimovano bombradovanim se jeho zbytky rozhodly nasmerovat svoje smerovani k Zapadu, ktery je zdecimoval.

toogood 26.8.2008 10:36

Hrana najivita

"Vada" o neexistenci Iranskych raket je "jen" fakticka. Daleko Horsi je vada ideologicka, ktera je pateri celeho clanku. Hovorim o oblibene relativizaci typu CCCP = USA, tj. obe to byly (ci jsou) velmoci, obe maji dobre i spatne stranky. Tato klasifikace je ale nejen velmi cynicka, ale prokazatelne nekorektni. Mohu jen parafrazovat skvely argument z clanku. Tedy, zatimco vetsina americanu cti nejvice A. Lincolna ci G. Washingtona v Rusku je to Stalin. O hodnotach to myslim vypovida vse. Krome toho srovnavat Varsavskou smlouvu s NATO, sferu vlivu USA se Sovetskym blokem je rovnez zcela nemistne. Na jedne strane strane staty ve vztazich dobrovolneho partnerstvi a na druhe v pozicich vazalu vuci nejmocnejsimu. Dalo by se samozrejme pokracovat jit do detailu atd.  Ale ja vim, ze vy si tyto veci dobre uvedomujete a vas zpusob vykladu tedy neni demagogii bezdecnou, ale zamernou.

Predstirate najivitu, v pozadi je ale zla vule.

Brabcak 26.8.2008 10:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle Klause si občané zřizují demokratický stát, aby hájel jejich zájmy, podle klause máme u Kosova i Jižní Osetie postupovat shodně.

Evidentně posuzujete Německu optikou druhé světové války. Vy víte, co se stalo. Tehdejší lidé nevěděli ani h..., co bude. Např. současné Rusko má celou řadu společných rysů s prvopočátky Třetí říše, ale navzdory tomu se tady za něho do krve bije spousta lidí. Co se týče srovnání s tehdejší dobou. Horthy, Dollfuss, Pilsudky, Beck, Hitler, Stalin... Střední a východní Evropa byla opravdu rozkvetlá zahrádka demokracie se samými hodnými lidmi a hlubokým respektem k lidským právům. A pokud tvrdíte, že Rusové do separatistických snah Osetie a Abcházie zasáhlo až posléze... Abcházci jsou bomba bojovníci. Téměř neživotaschopná menšina na pokraji sebereprodukční schopnosti porazí celou Gruzii. Sama samotinká, úplně bez pomoci. Žádný ruský voják jim nepomohl... Ani jeden...

GLOWi 26.8.2008 10:31

Re: Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Mily Buvole. Z Vasich reakci se mi zda, ze jste bud velmi hloupy nebo neumite cist.

KDE tvrdim, kdo je nebo neni agresor jako spousta samozvanych znalcu?

tsstss 26.8.2008 10:25

Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Tohle chce napsat do Kremlu. Ať viděj, pacholci.  ;-D

Mirek F. 26.8.2008 10:24

Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Copak, oni jižní Osetinci, nesmírně toužící žít v jednom státě se svými gruzínskými bratry, byli nestoudně zmanipulováni Ruskem k revoltě?  

tsstss 26.8.2008 10:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je zvláštní,

Tebe nic nebolí, tobě jenom duní.

Katr 26.8.2008 10:21

Re: Re: Katrové nešiřte panslavistické bludy

O co se pokoušíte, mně nikdo kšefty nezkazil.Obchodujete s Gruzínci, vy odborníku na panslavismus?

Štváč 26.8.2008 10:21

zdá se,

že i Klausuv člověk Bárta přichází k rozumu a dochází mi "profesorova" propaganda Putina a spol. A to už je co říci, když si přečteme jeho výlevy ke Klausovi v nedávné době.

tsstss 26.8.2008 10:20

Re: Re: Re: Re: Je zvláštní,

Oni měli sestřelovat už ta gruzínská letadla.

franta 26.8.2008 10:20

Pane Bárto

pan prezident na rozdíl od Vás ví, že použít armádu proti vlastním občanům je prasárna, to dělal m.j. Saddám Husajn.

Mirek F. 26.8.2008 10:19

Re: Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

Tohle by byla zajímavá a dlouhá debata. slyšel jsme už názor, že pro hodnocení Masaryka je příznivé, že "odešel včas" před plnou agresí nácků a komančů. Benešova pozice byal nezáviděníhodná, podtrhli ho jeho zahraniční i domácí spojenci, on sám také nebyl prost špatných vlastností...

Brabcak 26.8.2008 10:18

Re: Re: Re: To tedy ne, pane Bárto

"Z dikce článku lze pak usoudit, že pan Bárta pravděpodobně pobírá plat

od nějaké pangermánské organizace, které mají největší zájem na  tom,

aby Slované ztratili pocit vzájemnosti. Vysmívat se idejím Palackého,

Masaryka a Beneše může pouze šlovět typu Emanuela Moravce. Ještě trochu

antisemitismu a jste to vy, pane Emanuele Bárto." Opravdu se z toho nedá nic usuzovat?

Mirek F. 26.8.2008 10:16

Re: Autor

Ty vaše příspěvky, to vaše vyznání víry, to je na těchto diskusích osvěžující. Takhle asi za komančů odříkávali pravověrní nebo donucení svojí absolutní věrnost principům socialismu a spojenectví se SSSR:-)