15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Klause

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vidlák 26.8.2008 14:20

Re: Přiznám se, že nemám Klause rád

Vy máte opravdu zajímavý úsudek. Kolik tak asi mohlo být panu Klausovi, když popravovali Miladu Horákovou? Deset? Možná méně...

A Vy pane patříte ke které generaci? Husákově normalizační, nebo jste éru socializmu nezažil vůbec? Pak Vám nenáleží kohokoliv odsuzovat.

Niky. 26.8.2008 14:20

Re: Klaus nezapomíná

KDU ČSL se postavila na stranu Ruska,cenzurováno!

HUHU 26.8.2008 14:18

Jenže Václav Klaus má ohledně Gruzie v podstatě PRAVDU

Katr 26.8.2008 14:17

Pronásledovali vrahy, to se EU asi nelíbí

A Američan je v Iráku, Afghánistánu, Kosovu a kdekoli jinde na světě doma?Rus se zachoval tak jak má, kdyby to udělal dřív, tak by nebylo došlo k trapné situaci s Kosovem.A k té technice, je předělaná tak, aby vyhovovala požadavkům NATO, tak jako ta naše.Navíc v Gruzíi byli i US instruktoři, kteří Stalinovy pohrobky učili, jak nenávidět a zabíjet Rusa.

652 26.8.2008 14:15

Přiznám se, že nemám Klause rád

pro vlastnosti, kterými ho vybavil především genofond, účelová výchova vlastní maminky, i lstivého režimu. Pochází z generace, která v krojích pionýra hajlovala za popravu Milady Horákové a učila se lehat patami k epicentru, aby prožila poněkud veselejší pubertu s Miki Volkem a socialistickým rokenrolem. Na vysoké stihl pár majáles pod hlavičkou "obrozeného" SSM a nějakou tu stáž na západě.

Trýzeň chorobné ctižádosti ve které nad jiné vyniká dovedně maskuje, leč marně, neb je to ona, co přivádí ho ke zradě.

Tož tolik o člověku, který si ke všemu libuje ve falešných představách o chodu Zeměkoule a domácí publikum mu to baští.

 

vasekpav 26.8.2008 13:55

Re: To tedy ne, pane Bárto

8-o8-oTo  je  síla  rovnagorac!!!!! Myslím  že  nám  není  pomoci!!!!Rv8-o

pbla4024 26.8.2008 13:49

Re: Re: Re: Zdá se, že

Teď ovšem mužici nasedli do tanků a vyrazili do Gruzie, což už není doma.

Ps.: Vaše tvrzení o západní výzbroji Gruzie je velmi nepřesné, většina gruzínské techniky pocházela ze zemí Varšavské smlouvy, vyjimku tvoří snad jen šest amerických vrtulníků UH-1.

Jara London 26.8.2008 13:31

Neschopnost vyjádření vlastních postojů

pana Bárty vyúsťuje do mnohdy až absurdních kotrmelců "antiklausisistického" vidění světa. Jde o pouhopouhou zbabělost zastávat vlastní názor, prezentovat ho a hájit, nebo se jedná o totální neschopnost autora vlastní názor vůbec zformulovat? Autor se nesnaží o analýzu, případně věcnou kritiku Klausových kroků či výroků na bázi rozumné argumentace, ale staví na "módním" překrucování, zesměšňování a populistickém "odmítání" názorů Václava Klause jko člověka, a to i v případech, kdy má zcela jednoznačně a prokazatlně pravdu. Z této kritiky není navíc ani zřejmé, jaký že to vlasně názor či myšlenkový směr pan Bárta zastává, případně ke kterému politickému křídlu se hlásí. Pro něho jako osobu je zřejmě rozhodující jediné - stát na straně antiklausistů a doufat, že po nástupu ČSSD k moci mu bude veškeré příkoří ze strany jeho kritiků vynahrazeno. Za těchto podmínek by asi bylo nejlepší, kdyby pan Bárta přestal psát své "pseudopolitické" komentáře a vrhl se třeba na zahradničení.

vasekpav 26.8.2008 13:18

Re: Re: Re: Václav Klaus se vidí v americkém konzervativním politikovi Patricku J. Buchananovi

Co  by  jsme  dělali ? N o  opět   bychom   začali  vyrábět  ty  licenční  slovenské  ponorky  ,?Co   mají  mateřskou   základnu  na  Štrbském  plese !!!!>-  

vasekpav 26.8.2008 13:05

Bárta

Nemá  to  marné ,!To je velmi  dobrý  článek  , a  analíza prezidenta  Klauze  na zakladě  které  by  mohl  odstoupit !!

vasekpav 26.8.2008 12:57

Re: '38

Prohra  s  Al Gorem  , tvrdošíjně  jinný  názor  na integraci  do Eu,  odmítnutí   knihovny  , špatný  názor  na kosovo  , ! on by  ty  statisíce  uprchlíků  z  balkánu  do EU , dlouhodobě, neživil,,!A  jako  třešničku  na  dortu  nám  Čechům  předloží  ,neuvěřitelný  blábol  o hodné , UŽ Ruské   generalitě !!  To  je bud´´ naprostá  stráta  soudnosti  , NEBO  je ten  člověk  docela  vážně  nemocný ?!

kocour 26.8.2008 12:56

Re: Re: Aha, takže shrnuto do jedné věty,

To ne já. To autor článku. Já to jenom shrnul.

snowfox 26.8.2008 12:53

Re: Rusko a SSSR

R^

snowfox 26.8.2008 12:50

Re: Re: '38

Já Kosovo ani v nejmenším nehájím, podle mě je tohle 'řešení' průser. Přesto jsem si nevšiml, že by Srbskem projížděly tanky NATO. Další věc je, že i uvnitř EU/USA/NATO panují na toto různé názory a je jim dán průchod. Prostě, jde o dvě naprosto nesrovnatelné věci.

BTW, když se kdysi Kavan zeptal, zda se dá z NATO vystoupit, dost jsme se tomu tehdy nasmáli. Dnes mě mrazí, protože na Klause a podobné bych už v tomto směru nevsadil ani pětník.

Mirek F. 26.8.2008 12:42

Re: Re: Re: Re: Václav Klaus se vidí v americkém konzervativním politikovi Patricku J. Buchananovi

Bohužel, ani v zahraniční politice neplatí, já si mhohu dovolit více než ty, (základny, podpora, pakty), protože jsem ten hodnější a mám na to morální právo.

Huaskaran 26.8.2008 12:42

Re: Re: Autor

No, a z Vašeho příspěvku zase vyplývá, že o tom, co tady odříkávali pravověrní za komančů, nevíte vůbec nic. Srovnáváte nesrovnatelné.

Brabcak 26.8.2008 12:41

Re: Re: Re: Klaus nezapomíná

Budete se divit, ale spousta věcí je v životě velmi jednoduchých. Vždycky mě překvapí lidé, co do diskuse vtrhnou s nůší obecných frází a urážek a možná si ještě myslí, že pochopili podstatu světa. Ale možná jsou to jen znudění provokatéři. No nic.

Katr 26.8.2008 12:38

Re: Re: Zdá se, že

Rus se nebojí nikoho, v tom je ten fór.Jemu je jedno, jestli proti němu stojí  Gruzín, Američan nebo Eskymák.Teoretizujete hezky, ale naprosto zcestně, váky vyhrává voják ochotný i umřít, ne nějaká technika, kterou v ruce drží placený žoldák.Mužici nepotřebují nasedat do tanku, protože mají svoje Rusko doma a ne někde v Iráku nebo Afghánistánu.

Skaut 26.8.2008 12:38

Rusko a SSSR

Za baťušky cara byl v rusku silný nacionalismus. Po vzniku SSSR byl nacionalismus trochu potlačen, protože rusové už nebyli ve státě sami. Do popředí se dostala totalita stranických vůdců. Po rozpadu SSSR zbyl po komunismu smrad, nostalgie u části obyvatel a především touha po silném vůdci, který by skocoval s divokými poměry v "zemi nikoho". Nástupem Putina se tradiční nacionalismus vzepjal. Kdyby se místo Putina ujal moci nějaký Hitler, tak by byl schopen připravený národ dokonale zfanatizovat. Pan Klaus tvrdí, že špatná byla komunistická rozpínavost, nikoliv ruský národ. Já si myslím, že vypjatý nacionalismus ve velkém nedemokratickém národě může být stejně zhoubný, jako rozpínavý komunismus. Proti rusům, jako jednotlivcům nemám nic, mám tam řadu dobrých přátel. Když jsem se ale díval na ruskou Horní a Dolní komoru jakým způsobem doporučila vládě uznat samostatnost Jižní Osetie a Abcházie, tak mi nebylo zrovna dobře. Každý ví, že to je prvý krok. Druhým krokem je referendum k připojení k Rusku. Jsou to většinou rusové a chtějí "do říše". Budiž, ale v moderním a kulturním světě se tyto problémy řeší jinak. Stávající postup vede do pekel.

Mirek F. 26.8.2008 12:35

Re: '38

Jestliže v jiném případě separatisty podporujeme diplomaticky i vojensky, tak nemáme právo to vyčítat dalším zemím.

Karel 26.8.2008 12:35

Klaus je realista a má pravdu

!!Prezident Klaus, jehož fandou nejsem, analyzoval situaci, co bylo dříve, co situaci zapřičinilo a jaké závěry si z toho vyvozuje. Zaútočila Gruzie, resp.Saakašvili jako diktátor, který v poledních volbách se musel uchýlit k falšování výsledků. Pak, nepochybně připravené Rusko odpovědělo na vyhlášený válečný stav. Od té doby co pojídač kravat a věrný žák USA Saakašvili vyvinul iniciativu dle sebe chytře, hubil civilní obyvatelstvo Osetie, dochází k utrpení lidí na obou stranách. Teď se dovolává chyb všech ostatních, jako malý harant, kterému berou hračku, kterou někomu vzal.USA se snad nemusí slepě poslouchar, jako jsme museli dříve poslouchat Brežněva. Amerika jako vůdce světa od nástupu režimu Bushe utrpěla mnoho ran svou samolibostí a dále zostřuje světové napětí.Vedení ODS je teď proti Klausovi, řídí se heslem z minulosti v mírně modifikovaném znění: S USA na věčné časy. Proto taky jsou preference ODS takové, jaké jsou.

Huaskaran 26.8.2008 12:34

Re: Re: Re: Re: Václav Klaus se vidí v americkém konzervativním politikovi Patricku J. Buchananovi

Necítím se být klausobijcem, i když toho kágébáckou náturu nemusím, leč na Vaši otázku odpovím: Buchanan nejspíš nebude rusofil (co vím, nikde se tam neprezentoval), leč je to americký izolacionista. Pokud trochu znáte dějiny USA, asi víte, co to znamená. Kromě toho viděno mým úhlem pohledu v souvislosti s jeho posledními vyjádřeními směrem ke Gruzii je to velký hlupák. Howgg.

Mirek F. 26.8.2008 12:34

Re: Re: Re: Autor

Carské Rusko se od roku 1861 také postupně demokratizovalo, koneckonců nevolnictví tam bylo zrušeno o maličko dříve než v USA otroctví. V politice zahraniční se Rusko chovalo podobně jako ostatní velmoci.

Mirek F. 26.8.2008 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pan prezident problém gruzie nechápe třídně.

Zas je otázkou, jak definovat "okamžitě":-)

Mirek F. 26.8.2008 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Bárto

V "nekosovské" Jugošce bylo do roku 1995 spousta vzájemných masakrů, to je pravda.

snowfox 26.8.2008 12:25

Re: Re: '38

Díky za vysvětlení. Celý problém je v tom, že jsem vůl, takže všichni můžeme klidně spát.

Sice nevím, na co jste vůbec reagoval, o komunistech nepadlo ani slovo, a je mi to fuk. Takže si tu sanitku asi raději zavolejte.

Pišta 26.8.2008 12:15

Re: To tedy ne, pane Bárto

Srovnávat Masaryka a Beneše, pokud jde o vztah k Rusku, může jen někdo , kdo o nich neví vůbec nic. Že je Gruzie v pozici agresora je asi stejně pravdivé jako řádění kontrarevoluce v osmašedesátém u nás. Mluví o tom titiž lidé,  Lidé z té samé školy, pro které je lhaní důkazem inteligence.

bukowsky 26.8.2008 12:09

Re: Re: '38

dojemné, když propagandista mluví s despektem o jiných propagandistech. Jenže ono vrtěti psem se někdy zadrhne. Když vocasu utrhneme psa.

Pišta 26.8.2008 12:00

Re: Re: Re: Re: Pane Bárto

Srebrenica neleží v Kosovu. Dubrovník také ne.

bukowsky 26.8.2008 12:00

Re: Re: Klaus nezapomíná

to jsi byl vždycky tak jednoduchý?