12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 11.5.2006 12:06

Re: Soudruh Profesorisimus má vždycky pravdu

Neříkal jste Čechu, ještě nedávno sumu 1 bilion? Kolik to bude příště?Nevažte se, odvažte se, když se budete snažit, do konce roku se na 10 bio dostanete:-) 

Lájoš B. 11.5.2006 14:55

předpokládám, že když rozporujete pouze

objem prošustrovaných peněz, pak zbytek hodnocení VK sedí. Hurá ;-D

Mirek F. 11.5.2006 20:26

Re: předpokládám, že když rozporujete pouze

Lájoši, nedělej si naděje, VÁŽNĚ polemizovat s Čechovými  nálepkami už na Psu nebude nikdo. Maximálně tak glosy pro pobavení. Čech napíše příspěvek, tím se částečně a dočasně vyzuří, zbytek komentátorů už to bere jako folklór a nakonec jsou spokojeni všichni:-)

jkotek 11.5.2006 12:24

Re: Soudruh Profesorisimus má vždycky pravdu

Podle prohlaseni z ust ministra financi Spidlovy vlady (Sobotka, material FinMini 10/46716/2003) pokryly vynosy privatizace zcela naklady na Klausovu transformaci ekonomiky - a to vcetne sanaci bank nebo fundu na odstranovani ekologicke zateze. Toto vse tvrdi ministri CSSD, KDU-CSL a Unie Svobody protoze toto schvalili jako usneseni vlady c.624/2003. Tot hola fakta se kterymi ani socan nic nezmuze.

Ale samozrejme lze rici ene bene hrhrly chrchly znicit Klause!

Malý Aston 11.5.2006 12:31

Ještě jednou upozorňuji,socani končíme.

Já mám jinou myšlenku.Možná je dobrá jen pro mne ale proč ji nenapsat.Komunisté,pod tlakem světového vývoje jako předposlední v Lágru socialismu,dobrovolně předali moc Občanskému foru. Nechali zmlátit mladé studenty a ono nic. Aź pustil Uhl do světa,že byl jeden student zabit,tak se to pohlo.Oni to měli dobře vymyšlené,kapitalismus pod vedením KSČ, kapitalismus s lidskou tváří.Nic neprivatizovat,všechno nechat tak jak je,jenom vyměníme staré soudruhy za jiné.A přišel Klaus,založil ODS a prosadil privatizaci,jedině tato změna vlastnických vztahů je garantem,že stát již přímo nic neřídí,nezáleží na tom,zda je u moci levice nebo pravice. Oni mohou jedni více a druzí méně jen přerozdělovat daně.Tato nutná změna,která garantuje osobní vlastnictví byla rychlá a pro některé občany i bolestivá.Občané,před Klausem jste měli dojem,že všechny fabriky patří Vám,ty fabriky patřily vládnoucí třídě komunistů.Vám nic nepatřilo,kromě osobních věcí,chatičky,nebo domečku.Takže jste o nic nepřišli. Je zajímavé,že sociálisté dnes křičí,že pod jejich vedením roste HDP,jsme tygři. Oni nic nevlastní,oni nic nemají,čím peřím se chlubí? Chlubí se výsledkem soukromých firem,živnostníků a občanů,kteří navzdory jim,prosperují a jejich péči nepotřebují.  Tam kde jsme dnes ,by jsme bez privatizace nikdy nebyli a pokud si někdo něco ukradl? Proti zlodějům v současné ČSSD to byli břídilové.Současní kradou z daní aniž by měli zájem aby něco fungovalo.

gerontusinza 11.5.2006 15:00

Malý Astone, to co píšete je debilita a vyto víte. Re: Ještě jednou upozorňuji,socani končíme.

Kdyby to bylo tak jak tvrdíte, tak by mě bylo jedno kdo tu vládne, která partaj. A nevedly bychom zde rozmluvu s různými žvanily. Podívejte se na Kladno, podívejte se na moře, kolik našich lodí tam pluje, podívejte se na podniky z kterých se staly díky vám montovny. Prosperuje země, ano,ale nikoli díky vám., ale díky zahraničním firmám, které za pusinku dostaly obrovské podniky a areály pro budoucnost i jako investici vč tržního prostoru (tansporta=Kone...) a u nás jsou jen montovny. Vývoj a výzkum je tam kde je. Pane nebudu se s vámi dohadovat kdo je větší zloděj. Na ty břídily jak sám říkáte zbyl jen drobek, vše jde za vámi, včetně zbrojního průmyslu. Jinak jsem pro vybít ve všech stranách zloděje na základě daňového přiznání. Kolik vás asi zbyde????.

milan007 11.5.2006 12:54

Re: Soudruh Profesorisimus má vždycky pravdu

Zdá se, že Vás štvou všichni chytřejší než jste Vy. Což budou skoro všichni, domácí zvířata nevyjímaje.

Antonín Hrbek 11.5.2006 11:15

Bylo by zajímavé

kdyby předseda vlády někdy využil své ústavní pravomoci a svým nepodpisem znemožnil uplatnění rozhodnutí prezidenta republiky vydaná podle odstavců 1 a 2 čl. 63 Ústavy. Například nesouhlasil s nějakou amnestií, s nějakým příjmutím vedoucího zastupitelské mise atd. Dokonce předseda vlády nemusí, dle Ústavy, souhlasit s vyhlášením voleb do Poslanecké sněmovny a do Senátu a tím se držet u koryta.

Honza ze Žižkova 11.5.2006 12:27

Re: Bylo by zajímavé

Předseda vlády nemusí souhlasit s vyhlášením voleb? V tom případě zanikne PS, její funkci přebírá Senát...

kocour 11.5.2006 13:52

Re: Bylo by zajímavé

Zajímavé by to jistě bylo, ale v praxi většinu jmenování dělá prezident na doporučení vlády, popř. parlamentu.

Ještě zajímavější by bylo, kdyby prezident začal trvat na důsledné aplikaci čl. 63 odst. 1, písm. a) ... to je zastupování státu navenek, tedy množina ještě širší, než sjednávání a ratifikace mezinárodních smluv. Kdyby třeba prezident trval na tom, že každý, kdo chce promluvit v nějakém EU-orgánu, musí k tomu mít od prezidenta explicitní plnou moc (a ne že se jen tak implicitně předpokládá, jako nyní).

kocour 11.5.2006 13:54

Re: Re: Bylo by zajímavé

... plnou moc spolupodepsanou premiérem, samozřejmě ...

AeroKarel 11.5.2006 11:09

Klausokracie se bojím méně

než KSČSSD. A nedavno jsem slyšel předsedu soudcovské unie, že zákonů je dost aby podle nich šlo soudit. Tak proč to sakra nedělají? Nebo proč jasně neřeknou co chybí?

Pehe nemá cenu komentovat, to je posedlost ......

F.Čech 11.5.2006 11:39

Klausokracie se bojím nejvíce

Sebelepší strana neunese totalitní moc. A tu ODS teď může získat. Poté co obsadila, až na jednu výjimku, vedení všech krajů, poté co získala nadpoloviční většinu v Senátu a funkci presidenta obsadila člověkem posedlým touhou po moci a neschopným diskuze ani sebereflexe jí už zbývá obsadit poslaneckou sněmovnu. Oportunistický tisk jí zobe z ruky už dnes a zítra může být zcela v jejich rukou, jako za komunistů. Jejich trvalé osočování a dehonestace socanů, které se zjevně snaží zničit ,navíc posiluje KSČM na ktrerou zdaleka tak neútočí.  KSČM pak může být v budoucnu ještě více posílena asociálními zákony chystanými  ODS, které postihnou nejchudší obyvatele Česka a posílí nejbohatší. To může narušit existující sociální smír a z toho může výrazně profitovat jedině KSČM, která může výrazně posílit..  ODS nás pak bude před bolševickou hrozbou, kterou sama vytvořila obětavě zachraňovat a držet se tak u moci trvale. Pak zbývá jen doufat, že ODS nedosáhne vystoupení z EU dříve, než se stačíme z Česka vystěhovat!

VladaPing 11.5.2006 11:44

Re: Klausokracie se bojím nejvíce

Emigrace některých "klausofobů" by této republice zajisté nebyla na škodu....

šimon klein 11.5.2006 12:18

Re: Klausokracie se bojím nejvíce

franto - bubnuj !!

a k tomu vystěhování: lidi toho naslibujou......

Tomík 11.5.2006 12:28

Re: Klausokracie se bojím nejvíce

Kamže se to chystáte stěhovat? Bělorusko by ušlo?

AeroKarel 11.5.2006 12:30

Ach quatsch, říkala jedna známá Němkyně.

vládík 12.5.2006 10:59

Re: Klausokracie se bojím nejvíce

Stejné strašení použil Berlusconi při poslední volbě prezidenta (Itálie, samozřejmě).

Esna 11.5.2006 11:01

Klaus nikdy ústavu ČR nečetl.

Ústava je platná od roku 1993. Klaus ji nikdy nečetl. Kdyby ji četl a znal její obsah, choval by se v letech 93-98 úplně jinak. Dokonce si myslím, že pro Klause by byl trest, kdyby ho někdo nutil číst , pro něj tak zbytečný dokument, jako je Ústava.

Aby ten duševně chorý člověk pochopil obsah a souvislosti, to už je samozřejmě nemožné.

milan007 11.5.2006 11:04

Re: Klaus nikdy ústavu ČR nečetl.

Jste idiot, pokud argumentujete  tímto způsobem :-)

gerontusinza 11.5.2006 11:36

A vy?Re: Re: Klaus nikdy ústavu ČR nečetl.

milan007 11.5.2006 11:40

Re: A vy?Re: Re: Klaus nikdy ústavu ČR nečetl.

já jsem ústavu četl

challenger 11.5.2006 10:48

Děkuji

vše v příspěvku je pravda slovo od slova a nenapsal bych ho líp. Je zajímavé, jak soudruh Klaus vlastně odůvodňuje svá veta zákonů - většinou tak, že zákon se mu "nelíbí", je "nepřehledný" nebo není "v souladu s moderními trendy vedení státu". Ani stopa po nějakém racionálnějším zdůvodnění, jako například konflikt s ústavou, přesná citace zákonů úplně chybí, rovněž tak přesné zdůvodnění, které pasáže nevyhovují. Útok na rozhodnutí soudu z pozice prezidenta je už vrcholem všeho. Je snad před soudní mocí vůle občana Klause něco víc, než vůle kteréhokoli jiného občana? Jak si soudruh profesor představuje demokracii? Kdyby se soudruh prezident třeba zabýval tím, že v drtivé většině případů jsou soudy pomalé, nevýkoné a rozsudky jednotlivých instancí se vzájemně popírají. Kdyby apeloval na soudce, aby pracovali. Ale soudruh apeluje na soudce ne proto, že pracují, ale proto, že nepracují. K humanrightismu a NGOismu přibývá další -ismus - totiž justicismus. Vše, co se nelíbí velkému guru budiž zničeno.

Stačí jen dodat úvahu, proč si to vlastně může soudruh profesor dovolit. Je to kvůli těm mnohým modrým bezmozkům, co ho bezvýhradně a přes všechny jeho tunelářské aktivity podporují. Modří bezmozci potřebují vůdce, stejně jako ti rudí kdysi potřebovali Josifa Visarionoviče Stalina. Dokud jsou tu modří bezmozci, je dobře, že jsou tu i rudí. Až se oba tábory bezmozků začnou věšet na kandelábry, slušný člověk jedině vydělá.

milan007 11.5.2006 11:02

Re: Děkuji

Jste si jist, že Peha a Vy má absolutně pravdu a Vaši odpůrci jsou idioti a bezmozci ?? Opravdu si to myslíte ?

Wartex 11.5.2006 11:13

Re: Re: Děkuji

Challenger, pokud je to ten, co ho mam cest virtualne znat, je rozumny clovek. Prvni odstavec je skvely, ten podepisu.

Druhy se nepovedl; sice chapu, co chtel Ch. vyjadrit, ale zpusob, jakym to udelal, je spatny. "Bezmozek" je spatne slovo, korektni a vystiznejsi je "verici fanousek". Na nazor ma pravo kazdy, ale na objektivni fakta by nikdo nemel zapominat!

AeroKarel 11.5.2006 11:11

challenger bezmozek?

Nebo soudruh bezmozek? To spíš .....

juracv 11.5.2006 11:22

Re: Děkuji

Pokud se jedná o stejného Challengera jako v diskuzích u D-fense tak je mi to co jste napsal jasne: Váš postoj pramení z patologické nenávisti Vašeho Guru (Ratha) ke Klausovi. Jako bezmozek se chováte vy. Zkuste si přečíst příspěvky Kocoura a přemýšlet nad nimi.

orso 11.5.2006 10:37

Pane Pehe, dneska je to za 5-

Prezident Klaus se řídí ústavou, zájmy ČR a vlastním rozumem. Když tyto 3 věci dá do souladu stane se, že může mít na věci jiný názor než vláda, exprezident Havel anebo Vy. Když už je nějaký zákon napsán tak, že umožňuje dvojí výklad, není to náhodou chyba toho zákona?Jestli pak NSS vyloží nějaký zákon jinak, než jej interpretoval Klaus, je to určitě také v pořádku. Od toho tu ten NSS ostatně je, ne? Klaus není Bůh, ale prezident.

muf 11.5.2006 10:15

A Vy pane Pehe si zase pletete politologii s politickou agitkou !!!

Prostě je omámen Klausem - Klaus je celý Peheho život  - je to úsměvné, ale je to asi tak - jak si má jeden vysvětlit to jeho zaujetí Václavem Kalusem ? Kdyby Pehe neměl Kaluse, musel by si ho snad vymyslet - o čem by psal ??? Pehe je trapáček Rv

Štváč 11.5.2006 10:14

k věci, prosím

Někteří poloidioti se zabývají Pehem, Havlem (ti zakomplexovaní mu říkají "vtipně" Veškrna), ale nepouští se do vyvracení jeho kritiky prezidenta Klause. Co prosím není pravda na slovech p. Pehe ?