1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mimozemstan 11.5.2006 20:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slavo,

Myslim si, ze by jste se mel informovat o lidech o neco lepe. Neco Vam prozradim, americky system zdravotnictvi znam pomerne dobre a platby take.

Ale myslim si, ze si prejete neco, co moc dobre neznate, nemecky system je diametralne rozdilny.

Jinak bych se chtel zeptat na jednu vec. Pisete "zlocinec", za co "sedite"?

Slava 11.5.2006 16:46

Re: Slavo,

Až bude, bude už pozdě.

Tomas 11.5.2006 15:07

Re: Re: Pane Pehe začněte mě nenávidět

Proboha, nejde přeci vůbec o to, zda jsou neziskovky dobré nebo ne. Jde o to, že ten zákon koliduje s ústavou a spoustou platné legislativy, na což upozorňuje i Klaus. Pokud to vstoupí v platnost, začnou roky a roky soudních tahanic, bude spousta novel a novel těchto novel, aby se nakonec dospělo v podstatě k současnému stavu. Zavádět něco takového do právního řádu je minimálně krajně nezodpovědné.

P.S. - myslíte si, že když přijmou zákon, že všichni chlapi musí nosit trenky, že budou všichni chlapi nosit trenky?

Lájoš B. 11.5.2006 15:06

vy plácale, ani nedržíte linii ODS

neziskovky jim nevadí, jen chtějí možnost souběhu s akciovkama.

gerontusinza 11.5.2006 15:11

Samo, aby ty akciovky mohly zaplatit z našich peněz Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

Ale neziskovky jim samozřejmě vadí, to je jen póza, protože 85% lidí půjde do neziskovek, Jen pan Nový do akciovky. Komu nevadí konkurence?

Ivan Nový 11.5.2006 20:02

geronte,

ano a budu mít větší šanci na přežití, za tu rád zaplatím.

Tomas 11.5.2006 15:19

Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

Linie ODS mě je ukradená - nejsem členem. Ale o jedno bych se vsadil - neziskovky, tak jak jsou definovány v tom zákoně nikdy nespatří světlo světa. Za pět let si už nikdo na tuhle blbost ani nevzpomene, dvě třetiny nemocnic budou a.s., nikdo kvůli tomu neumře ani nezchudne, socialisté budou pořád proklínat ODS, bude dražší benzín a cigarety...

Tak bych to viděl 

Lájoš B. 11.5.2006 15:34

Re: Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

podobnou pozitivní představu měl Klaus, když mluvil o privatizaci. Dost se toho ale poté rozkradlo na to, abych s vaším tvrzením mohl bez mrknutí oka souhlasit.

Petr Kunetka, zlocinec 11.5.2006 15:35

Re: Re: Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

A rozkradl to Klaus, predpokladam....

Slava 11.5.2006 16:27

Re: Re: Re: Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

Systémově vzato přesně tak.

Petr Kunetka, zlocinec 11.5.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

Ty jo, ten musi byt bohaty... A nebude lepsi, kdyz si prectete tu spravu o privatizaci, kterou vypracovalo MF a shodnocovalo privatizaci? Ja jen, aby jste Vy nebyl v rozporu s linii CSSD ;)

Lájoš B. 11.5.2006 17:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy plácale, ani nedržíte linii ODS

Pardon, fakt myslíte, že se toho rozkradlo málo, že třeba termín tunelování je nesmysl a že jeho vznik se neváže k tomuto období ? Dokážete přiznat, že Klausova privatizace poněkud nevyšla na 100% ? Já se ani nedivím, Klaus ani nikdo další s tím prostě neměl žádnou zkušenost. To ale neznamená, že zároveň nemůžu říci:  v mnoha ohledech byla Klausova privatizace chybně provedená, Klaus najivně spoléhal na korektnost privatizujícich a proto jsme přišli o obrovské peníze.

Cesilko 11.5.2006 14:09

CR ma po svetee asi 140 zst uradu

Kdyz to vydelim, vyjde mi, ze v podstate ti co sedi na zast. uradech a budou "volit" jsou jen urednici techto uradu. Tim se tedy vliv Cechu v zahranici na "volby" uspesne vyeliminoval.ne???>-

Cesilko 11.5.2006 14:05

Ja bych jen chtel spitnout, ze

sice nevim, co to je? kdyz 500.000 volicu v zahranici nemuze volit (postou) a zatarasy navalene na ubojhe volice dokaze prekonat 2975! osob z pul milijonu!--

ale PARLAMENTNI DEMOKRACIUI! se to rozhoidne nazvat neda!>->-

clay 11.5.2006 15:15

Re: Ja bych jen chtel spitnout, ze

není důvod proč by měli volit poštou. To já taky nemůžu, když jsem na dovče. Naopak se á najít dost dobrých důvodů, proč by to nemělo být. Dokážu si představit ty machinace.

Ivan Nový 11.5.2006 13:52

Přijímat jakýkoliv zákon,

těsně před koncem volebního období je neslušné. Je to jako, kdybyste se na návštěvě známých těsně před tím než odejdete vrhl na šušenky a všechny je sežral. Je jen dobře, že je někdo po té jejich nenažrané pracce sekne :-)))

Hana 11.5.2006 13:41

Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

proč to Pehe nepsal, když Havel nesruzumitelně bručel, že není třeba až tak ty zákony přesně vykládat, že je důležitější nějaký duch.Nejlépe ten, kterému rozumí jen on. Klaus vetuje špatné zákony, které jdou proti jeho přesvědčení,a to by mělo být spíše hodnoceno kladně a měli bychom si takového prezidenta vážit. Už jen to, že se zajímá o dopady těch paskvilů, které rudá koalice schvaluje, je lepší, než aby se předváděl na nesmyslných celosvětových či proevropských forech.

A co se týče Peheho poznámky, že Klaus je schopen obejít cokoli, jen aby získal více moci, to je úplný blábol. Jediný Klaus bez výhrady respektuje Ustavu, neintrikuje, nevytváří nevládní koalice, nepomlouvá, chová se s nadhledem a noblesou, nikdy se nesníží k tomu, aby napadl Havla a vynášel na veřejnost nějaké nedoložené a neobjektivní soudy. Asi právě proto je určitou skupinou lidí, kteří nedokáží tolerovat jiný názor, tak nenáviděn.

A poslední věc, že Pehe Paroubkovi skoro rozumí, tak to já zase rozumím Pehemu. Každý i ten největší nýmand, grázl je mu dobrý k tomu, aby se mohli společně navážet do Klause. Pokud rudí zvítězí, navrhuji zákon o zrušení Klause. Pehe ale nebude mít o čem psát.

Slava 11.5.2006 14:17

Re: Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

To, že "Klaus bez výhrady respektuje Ustavu, neintrikuje, nevytváří nevládní koalice, nepomlouvá, chová se s nadhledem a noblesou" je jistě míněno ironicky. Neboť je to přesně pravý opak toho, co dělá!

Hana 11.5.2006 14:33

Re: Re: Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

To není ironie, to je pravda a Vás to štve

gerontusinza 11.5.2006 14:46

Víte Hani, my to vidíme jinak. Re: Re: Re: Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

Asi nemáme kamarády hejtmany, abychom dostali taky akciovku grátis, aniž bychom ji museli zaplatit, jen za pár nic neříkajících stránek v privatizačním projektu. Bylo by skutečně lépe když o nemocnicích rozhodne doktor a ne hasič. hezký den.

Hana 11.5.2006 15:06

Re: Víte Hani, my to vidíme jinak. Re: Re: Re: Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

No to je to pravé, o nemocnicích ať rozhoduje doktor, o školách učitel, o financích účetní, o zahraniční politice cestovatel, o zemědělství sedlák nebo spíš rolník a o fabrikách dělník. To už jsme tu měli, pro někoho to byla jistě dobrá doba. Ale nechápu, jak to souvisí s myslitelem Pehem.... Na to jsem reagovala.

gerontusinza 11.5.2006 15:18

Ale ne Hani, ten hasič je mínšn obrazně sám velký hejtan Stř.čes. kraje., víte?Re: Re: Víte Hani, my to vidíme jinak. Re: Re: Re: Naprostým záladem fugování demokracie je vláda zákona,

Lájoš B. 11.5.2006 14:59

trochu krátká paměť ve vztahu ODS - KLAUS -HAVEL.

Zalistujte v názorech ODS (VK) v době prezidentování pana Havla. Nejsem hlupák, abych vám sežral, že to, co tenkrát ODS(VK) na panu prezidentovi Havlovi vadilo je nyní pod jeho rozlišovací schopností.

Antiblbínovec 11.5.2006 13:33

Havlodebílie

Pehe rovná se Havlodebílie. živená sebestředností .Zmizte laskavě oba dva,jste trapní ubožáci.

ACHJO 11.5.2006 12:59

DOUFÁM,

že ti Paroubek dobře platí,nebo Havel?;-D

Emil 11.5.2006 12:52

Pehe zase válí

Pane Pehe, jste fakt borec. To, co dokážete, je fakt zázrak.  Z takového myšlenkového mála zplodit tolik nenávistných článků proti Klausovi, to jen tak někdo neumí. Jen malý dotaz, proč by měl Klaus podepisovat všechny i přiblblé návrhy na zákony ? Má pak smysl, aby se tím zabýval prezident, to by stačila jedna z dalších funkcí ve Strakovce, třeba s názvem "vládní kýval a přitakávač". Podle Vás každý, kdo má odlišný názor proti současné oranžovo rudé hradbě, je lotr a je ho potřeba peskovat ?

EQUUS 11.5.2006 12:11

Demokracie? Demokracie.

Pro občana jsou konflikty mezi presidententem republiky, vládou (tj. uvnitř výkonné moci), komorami Parlamentu ČR (tj. uvnitř zákonodárné moci) a soudní mocí jevem vzbuzujícím nevoli tím víc, že je přesvědčen, že tyto instituce jsou ústavou předurčeny ke službě vlasti. Většina z nás by uvítala, aby naše republika měla hlavu státu, která v jednotě s ostatními ústavními institucemi prezentuje požadavky státu v jednotě s nimi, i za cenu větší pokory k mínění referendem vyslovené většiny obyvatel ČR.  Nevím jak jiným, ale mně by vyhovovalo, kdyby odborně dobře v exekutivě připravené zákonné předlohy nebyly z důvodů zviditelňování jednotlivých zákonodárců doplňovány při jejich projednávání nedomyšlenými a nevyváženými nápady. Uvítal bych, aby soudy začaly soudit podle práva, rychleji a jejich rozsudky nemusely být opětovně vraceny k opravnému projednávání  do té doby, než si "gauneři" vymyslí nové cesty jak porušit zákony. V takové rodině, kterou naše vlast nadneseně řečeno je, by se pak rodiče nepřeli před dětmi.

 

gerontusinza 11.5.2006 11:52

Pane pehe, ač nemusím VK, má pravdu. Pokud výklady k zákonům dělá někdo, kterého vy popisujete:

takto :"Pokud se snad někteří občané po prezidentově a Bártově varování obávají, že je naše demokracie v ohrožení kvůli přílišnému aktivismu soudů, mohou se uklidnit. Je to přesně naopak: mnohé nedostatky fungování české demokracie souvisí spíše s tím, že soudy jsou pomalé a nevýkonné."

Bůh mě chraň před lidmi tohoto stavu a uvaževání, nezvolených, různým způsobem jmenovaných do funkcí bez možnosti jejich výměny. Každý člověk má možnost volit politika NA URČITOU DOBU. SAKRA kdo určuje že tyto nevýkonné soudy nejsou voleny ale jmenovány na doživotí a nadřazeny svým výkladem voleným politikům. Tedy stávají se nejvyšší a nezranitelnou mocí ve státě. Vydávají naše občany do ciziny (viz děti) a zároveň mají pod sebou exekutivu moci, že jsou jejich příkazy vykonány  bez jakýchkoli následků pro ně. TO JE MÁME VÁŽNĚ STŘÍLET abychom se takového póvlu zbavili? Pokud nedojde k možnosti jejich odvolávání z funkce za přehmaty i volenými záástupci a tím  ke zlepšení jejich činnosti, jsem pro to střílení.

F.Čech 11.5.2006 11:25

Soudruh Profesorisimus má vždycky pravdu

Soudruh Profesorisimus Narcis má vždycky pravdu. To je základní pravdou, kterou nemohou jeho kritici nijak změnit. Můžem o tom diskutovat, můžeme o tom polemizovat, ale to je vše co proti tomu můžeme udělat. ON sám dobře ví co dělá. Poté co připravil stát, zbabranou kuponovou privatizací a následným bankovním socialismem sanujícím krachující podniky, zhruba o 3 bilióny korun to sice tak nevypadalo. Jeho mistrovský kousek kdy se spomocí komunistů dostal na Hrad a spřátelil se se soudruhem Grebeníčkem ale definitivně ukázal jeho velikost, zásadovost a nekompromisnost.  Jako president získal pak svou důslednou protievropskou a národoveckou politikou světovou proslulost,. zvláště na Pelhřimovsku. A to ještě nemluvím o jeho skromnosti, sebekritičnosti a hudebním nadání. Je to navíc, stejně jako podobně zaměřený běloruský protějšek, všestranný sportovec: bruslit umí určitě stejně jako president Lukašenko a tenis hraje ještě lépe. Určitě to není vrtošivý stařík za jakého ho označil ministr Rath. Není ani vrtošivý ani stařík.  Je nejchytřejší, nejkrásnější, nikdy se nemýlí a je prostě úžasný, úžasný, úžasný.......úžasný, úžasný...........................

AeroKarel 11.5.2006 12:00

Re: Soudruh Profesorisimus má vždycky pravdu

Bravo, vadí vám všichni schopní nebo jen Klaus?

A kde je čestný, poctivý, statečný Špidlín?