29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ruský plyn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel kuba 27.1.2009 22:26

Re: To snad ne

Nedivte se, píše z Třeštic.

Sova 26.1.2009 19:48

tleskám

Vám pane Hofhanzle. Kdyby člověk slyšel/četl  taková slova denně, pak by měl teprve pocit, že ta "sametová" k něčemu užitečnému byla.

Pamětník 26.1.2009 10:54

Re: Další blouznivec

Prosím, čtěte pořádně, reparace se to nenazývalo. ČSR platila po 1. svět. válce dávky vítězným mocnostem za osvobození.

Matka Tereza 25.1.2009 17:48

Důležite,že dobře znate .....

Důležite,že dobře znate ruskou historii,ale vůbec si neuvedomujete bezcharakternost a obludnou přizpůsobivost českých politiků,hlavně že hrabou do své kapsy.(Y)

Ivan 25.1.2009 16:08

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Nich asi nechápete. Současné Rakousko nebudete jistě považovat za imperiální velmoc nárokující si prostor ve střední Evropě. I když je nástupnickým státem monarchie.  Carské Rusko stejně jako SSSR byly imperiálními velmocemi a bezpochyby měli imperiální ambice. I když rozpínavost carského Ruska byla zaměřena směrem k Asii a byla spíše vynucená, než požadovaná (jako prevence proti nájezdům z Asie). Rozpínavost směrem k jihu končila dosažením strategického cíle, Černého moře a Kaspického moře. Rozpínavost směrem na sever končila dosažením Baltického moře a Severního moře.  Rozpínavost směrem ke středozemnímu moři se už neuskutečnila a pous dostat se až k Indickému oceánu přes Afghanistán skončil katastrofou.

Co to všechno má ale společného se současným Ruskem,  které je republikou a které imperium velmi kultivovaně "rozpustilo", to opravdu nevím. Že by to byla obdobná souvislost, jaká je mezi Velkou Britanií a jejími koloniemi, třeba USA?

Takže tvrzení, že Rusko nás nikdy neokupovalo a že nemá imperiální ambice  je stoprocentně správné. Opak tvrdí jen cílená protiruská propaganda.

ESTETIK 25.1.2009 15:58

Re: Další blouznivec

K tem reparacim po 1 WW prosim o pouceni.   my jsme po 1 WW platili nejake reparace a komu,z jakeho duvodu.Prosim o odpoved.Dekuji-ESTETIK

Monte Christo 25.1.2009 10:00

Odpoved

Vite pane,spravovat stat o 300 mil.lidi mozna vice vzhledem k pristehovalcum je velmi tezke...Samozrejme vim,na co narazite...Jsou lide pracoviti a jsou lide,kteri nemaji zajem pracovat a nikdy take pracovat nebudou...To ze jsou dnes USA v upadku za to mohou jejich predstavitele dob minulych,uz proto,ze si neuvedomily jednu ze zakladnich veci ekonomiky...Ekonomika nemuze stat jen na virtualnich dolarech....Je to mozna prinos do ekonomiky statu ovsem nemuze zivit cele USA...Dale zde mame neco jako vyuzivani levne prac.sily v jinych zemich...Kde investuji velke spolecnosti velke finanncni prostredky ,protoze lidsky zivot zde nema prakticky zadnou cenu.Vydelky opet nejsou podlozene protoze sice se vyrabi levne to ano,ale nemohou najit sve spotrebitele,uz proty vase zachodky atd....Cimz vlastne se dostavaji kdysi velke ekonomiky do upadku at sami chteji ci ne...

Mistr Jan Hus 24.1.2009 16:00

Vykládej OĎáku jak jste kradli!

;-D

A. 24.1.2009 14:56

Re: Té komunistické krávě ladě.

No, tak tohle už je spíš diagnóza než názor. Ano, ten černý čtvereček je bílé kolečko. A vy příště nevysazujte léky předčasně a ulidněte se..

ps 24.1.2009 14:02

Té komunistické krávě ladě.

Dějepis si přečti ty krávo komunistická, hlavně dějepis 20. století.  Kdo je ta bábá ty, že se ti zdají takové divoké sny? pi.oviny vycucané z prstu to je vše co máš.  Kdo má elementární znalosit historie ví že tyto země byly samostatné a rusko je nemělo nejmenší právo okupovat. My jsme byli vůči německu ve stejném postavení jako tyto země vůči rusku.

Mirek F. 24.1.2009 11:33

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Jo, teď jste se sice pokusil o fakta, ale už tady máte nějakou pověst:-)

Mirek F. 24.1.2009 11:32

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Hitler se zaměřoval na "vnější " teror, ve vlastním Německu nedělal ani zdaleka takové represe jako Stalin proti Rusům (a dalším národnostem, pochopitelně), protože náckové stavěli na rase, kdežto pro komanče bylo nejdůležitější přesvědčení.

Mirek F. 24.1.2009 11:29

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Já na rozdíl od vás nepsal se smyslu, že bývalí činitelé carské armády byli převážně na jedné straně, to jste uváděl vy, tak jsem dal pár příkladů, že se ta takhle nedá zdaleka interpretovat.

Těch internacionalistů bylo dost na to, aby hlavně v první fázi bolševiky podrželi. Stačí si přečíst vzpomínky legionářů, pro něž byli hlavně němečtí a maďarští internacionalisté nejtvrdšími protivníky, zatímco ruské obyvatelstvo je začasté vítalo jako osvoboditele.

Když píšete o etablování, tak je to jenom selektivní vyjadřování, protože to etablování bylo násilné, v Rusku si komunisty dobrovolně nezvolili, dokonce v roce 1917 bolševici volby prohráli. Nakonec museli překonávat větší odpor než třeba u nás v roce 1948. Mezi Rusy bylo mnoho komunistů, ale to není žádná výjimka, taková situace byla všude v rudém bloku. 

Lada 24.1.2009 2:54

Tomu blbovi PS

Přečti si pořádně dějepis ty blbečku!!  Ukrajina byla vždy součástí Ruska ( snad někdy kromě té banderovské části). Vládcové Gruzie , Azerbajdžánu a Armenie požádali před 200 léty o připojení k Rusku, aby se tyto státy vyhly likvidaci ze strany Turecka. K těm tvým argumentů musím poznamenat , že moje 100 letá babička často říkávala: "co se bábě chtělo, to se bábě snilo."

pf 24.1.2009 2:17

Re: Hofhanzle, jeden velký "genetik" už v Evropě byl

zkus polemizovat s napsaným, pokud na to máš. Kompenzovat si svou kolaboraci 20 let po pádu komunismu už nepomůže... ;-D

pf 24.1.2009 2:16

Re: Hofhanzle, jeden velký "genetik" už v Evropě byl

pokud považuješ za přijatelné vraždit a zabíjet, nediv se teroristům, jsou stejní jako ty.

 Vzhledem k tomu, že jsi nic nevyvrátil, na nic neodpovídáš, jen osobně útočíš, na což stačí tak akorát úroveň debila, jsi debil sám. ;-D

hulwat 24.1.2009 0:12

Re: Hofhanzle, jeden velký "genetik" už v Evropě byl

O čem to meleš, výkale bolševika?

Vlad 24.1.2009 0:06

Re: Kde jste se tu zase vzal?

Bubáky jste neviděl, Hofhanzla ani nepochopil. :-)

Vlad 24.1.2009 0:04

Re: Pan Hofhanzl:

Zažil jsem toho" žlučovitého pána" v hospodě ve Vimperku, kde se do něj navážel ožralý chasník. Já bych opilci už dávno přetrazil sanici, pan Hofhanzl se s ním trpělivě pokoušel diskutovat. Ne blekotat hesla, ale diskutovat!

Vlad 24.1.2009 0:00

Re: Hofhanzle, jeden velký "genetik" už v Evropě byl

Vy se s Hofhanzlem znáte? Že si tykáte.

Taky mne napadlo, že bývalo běžným zvykem, že silnější indiánský kmen podrobil úpokud zcela nevyraždil své slabší sousedy (jako tomu ovšem bylo i v Evropě). Pak přišel ještě silnější kmen bělochů a to už si ti, co prohráli mocně  stěžují.

Řekl bych to takto: Lidé, kteří by vás považovali za idiota by se moc mýlili. Idiot není ani vychovatelný, ani vzdělatelný.  Zdá se mi, že vy byste mohl být vychovatelný, takže by bylo možno uvažovat nbanejvýš o stupni debil.

ps 23.1.2009 23:50

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Asi stejně tak jako my jsme byli odjakživa součástí německé říše ty mezero ve vzdělání. Hádat se o staletou historii je možné donekonečna. Bez diskuze zůstává, že Ukrajina, Gruzie, Azerbajdžán a Arménie byli na počátku 20.tých let samostatné státy. Rusko je dobylo, připojilo k ruské komunistické říši a brutálně spacifikovalo jakýkoli odpor. Na konci 30tých let se to samé stalo Litvě, Lotyšsku a Estonsku. Rusové vůči těmto státům byli ve stejném právu jako Německo vůči Československu v roce 38.

Vlad 23.1.2009 23:50

Re: Pane Hofhanzle

Trochu dost jsem nerozuměl, co jste měl na mysli. Spíš mi chybí zrušené plynárny, které držely stát soběstačným a Rusi i Švábi si mohli trhnout.

Zaujal mne D.C. Já bych za symptom úpadku USA bral zabedněné výklady Peoples Drugs naproti národní katedále.  Nebo neuvěřitelnou ošuntělost Giant´s. Nejstrašnější veřejný záchodek na světě (v Lafayette Park) už je uzavřen; možná tam sídlí velitelství od rachejtlí. Na záchodcích v tom v parčíku u Lincolna to muselo při takové účasti být opravdu krásné při předvčerejších oslavách začátku úpadku Států. Přetékaly výkaly do Zrcadlového jezera? :-)

ps 23.1.2009 23:42

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

To je taková klasická bolševicko antisemitská manipulace. Napíše se 442 Židů s velkým Ž a je vymalováno. KOlik z nic bylo praktikující židé? ANi jeden. Byli to prostě rusáci, kteří měli židovské předky to je celé.

Vlad 23.1.2009 23:39

Re: To snad ne

No ano, pan Hofhanzl přece může mít ten dojem a názor. Tak se nerozčilujte. Myslím, že hlavní informace spočívá v tom, jak kdo hlasoval: kdo pro ruskou variantu (co za to dostal?) a kdo pro norskou variantu (co za to dostal?)

Všichni brali, i tom není pochyb, jenže někteří by prodali vlastní matku řezníkovi, natož budoucnost státu, např. "profesor" h.c., inž., dr h.c.". Pouze někteří byli jen blbí, zejména pod vidinou miliónů, jako "svjetový dramatyk".

cnemo 23.1.2009 23:18

To snad ne

Proboha Astone, kde jste toho pomatence vykopal?

>Za ta léta udělali z většiny obyvatelstva společenství s téměř mužickou mentalitou.

Porovnávat Čechoslováky za bolševika s Rusy, nebo dokonce oba dva režimy, může jen člověk, který to neviděl. Poklonkovali chánovi, lámali odsouzence železnou tyčí, mozek mají narušený jednotvárnou krajinou a teď nám ke všemu zastavili plyn. Autor by potřeboval zchladit agitační zápal.

A. 23.1.2009 22:55

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Složení první bolševické vlády v Rusku:

Vezmeme-li v úvahu 538 nejvýše postavených osob v porevolučním Rusku, jsou to 1 Čech, 1 Maďar, 2 Gruzíni, 3 Poláci, 3 Finové, 10 Arménů, 11 Němců, 31 Rusů, 34 Lotyšů a 442 Židů (82%),

A včil mudruj!

A. 23.1.2009 22:40

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Máte evidentní mezery ve vzdělání. Ukrajina byla součástí Ruska odjakživa, Kavkazská knížetství se k Rusku připojila na vlastní žádost a pro ochranu před Peršany a Turky začátkem 19. století, Pobaltí bylo  součástí Ruska poté, co tam skončila Švédská a polská okupace atd. Prostě kecy, prdy beďary. Dál ani nemá cenu pokračovat.

Monte Christo 23.1.2009 22:36

Pane Hofhanzle

O plyn z Ruska se bat nemusite jsou cesi,kteri znaji jine technologie jak nahradit topny plyn...Nebude plyn bude neco jineho,nebude ropa bude neco jineho...Jen je otazka jak se zachovaji politici sve zeme...Ci evropy...Protoze podstatna cast prijmu do statni pokladny prave plyne z techto surovin...Ted jsi predstavte ze prijde nova technologie...Otazka tedy zni:Nechaji Vas tuto novou technologii vubec prosadit?Nebo Vas kvuly ni radsi zabiji,protoze by nemely na cem vydelavat potazmo splacet uvery bankam...

Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

ps 23.1.2009 22:16

Re: "Rusko nemá k expanzi žádný rozumný důvod. Má všechno co potřebuje k dalšímu rozvoji a to dokonce v nadbytku."

Stejně tak platí, že Hitler byl rakušan a že němci za něj trpěli víc než jiní.