23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Ruský plyn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
marián 23.1.2009 7:29

výborný článek, díky

:-)) 23.1.2009 7:28

Když on ten "norský" plyn, co Norové dodávají je také ruský.

To. že se tento "norský" plyn "chová" jinak, než ten, který do EU neprocházel během "plynové války", je dáno prostou skutečností, že nejde přes UKRAJINU.

Karel 23.1.2009 7:13

Re: AU,au,au

Ano, to je největší malér počátku 90tých let. takovýto psychopat byl zákonodárcem a ovlivňoval veřejný život.

Frank 23.1.2009 7:08

Ale no tak Česťo!

Ještě byste svoje plkání rozvést o skutečnost, proč Finsko nebere plyn z Norska, ale taky z Ruska. Že by taky Klaus?

j 23.1.2009 7:05

Re: Pozor na Putina

A ještě ke všemu Putin maluje a má citlivou romantickou duši

ranbow 23.1.2009 7:03

Problémy cesty bludištěm

Ono jde taky o to, že vychytralý potkan velmi brzo pochopí, že ho na konci bludiště vždycky čeká pamlsek - teď jde jen o to jak se k němu dostat bez nejmenší námahy a nejmenší újmy na zdraví Existiuje nějaká taková cesta politickým bludištěm současnosti??? A že se ještě zeptám - kdo že je ten potkan, my jako společnost a nebo konkrétní politici kteří za nás rozhodují a jednají?

j 23.1.2009 7:02

Re: Havlův pohrobek se zase ozývá, raději povídej, jak jste kradli a říkali tomu privatizace.

Je rozdíl kdo kradl a kdo přihlížel těmto krádežím. Udělejte si v tom jasno není to moc složité.

qwase 23.1.2009 6:45

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

kvalitní guláš

Amos 23.1.2009 6:44

AU,au,au

Ježišimarja tohleto nám také poslancovalo.

Standa 23.1.2009 6:43

Typické

pro tuto stranu, že to bylo napsáno v Třeštici za velkého třeštění autora.

Trend 23.1.2009 6:42

Re: Havlův pohrobek se zase ozývá, raději povídej, jak jste kradli a říkali tomu privatizace.

Huso:(Y)(Y)(Y)

Mistr Jan Hus 23.1.2009 6:38

Havlův pohrobek se zase ozývá, raději povídej, jak jste kradli a říkali tomu privatizace.

:-)

EVa 23.1.2009 6:07

Děkuji za článek i za analýzu, kterou obsahuje.

Náš parlament se dostal už dávno do krize právě proto, že z něho odešli takoví, jako jste Vy. Škoda. Kdysi jsem si myslel, že všechny problémy a lumpárny mají na svědomí komunisté, ale ono to jde patrně daleko hlouběji - je to mafie, která nemá žádný poitický názor - jde jí pouze o moc. Dokladem je i mastný Jyrka a jeho squadra.

Lea 23.1.2009 5:53

ach jo

měli to hezky kluci vymyšlený. Dlouhý a spol. rozložili ODU, Klaus obklopen svými druhy z prognosťáku poté,co většina z nich zahodila rudé knížky, předal hmotné statky těm,co je v r.48 ukradli. To je výsledek našeho přerodu v demokratickou společnost,kdy se upřednostnila v Jakešově věštírně vymyšlená reforma před vyrovnáním se s minulostí a vytvořením rámce právního státu.

loiz 23.1.2009 5:19

bombardovat Rusko chcete akorat vy

rec je o prijatelnosti energeticke zavislosti na Rusku, ktera se jeho bombardovanim jaxi nevyresi.

Fafa 23.1.2009 5:05

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Fero, ciste technicka. V 16.stoleti Indiani vyvrazdovani byli, ale vrazdy provadeli vetsinou Spanele a Portugalci, takto nasi spoluobcane z EU. V 17.stoleti a 18.stoleti vyvrazdovani pokracovalo a pro zmenu jej provadeli Britove, opet nasi spoluobcane z EU.  Nekteri dokonce udajne s pouzitim viru pravych nestovic, zeptejte se Generala Amhersta. ;-)

Jeseter 23.1.2009 3:49

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Ja jsem zase cetl, ze potrebny tlak plynu z Ruska nebyl !Take  jak tam mohl byt nejaky tlaK, KDYZ to Rasputin oficielne zavrel?

paštun višnu 23.1.2009 3:48

"Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi."

Jistě, třeba tu naši poslední agresi v 68 odrazilo Rusko docela slušně.

takysvědek 23.1.2009 3:39

vraťte se prosím do politiky...

... takových je tam dnes velmi poskrovnu

paštun višnu 23.1.2009 3:21

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Je to dar, umět pár slovy vystihnout, co my ostatní jen tušíme...:-)

paštun višnu 23.1.2009 3:19

Jen zveřejňujte,

já Vás čtu rád a jiná média než internet nesleduji.

paštun višnu 23.1.2009 3:14

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Pokud se Vám zdá být zavádějící vyvozování závěrů o chování Ruska z historie před 400 lety, vyvoďte si je klidně třeba z posledních 50 let. Váš pall mall příspěvek nijak nevyvrací konstatování autora, že odebíráním 40% plynu z Norska by se naše nebezpečná závislost na Rusku výrazně snížila a naopak orientace na výhradně ruský zdroj byla - pokud ne zlým úmyslem - obrovskou nezodpovědností.

Kotas 23.1.2009 3:13

Re: příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Clovece, jste debil.

Větší vlastenec 23.1.2009 1:30

Pro s.Pasáčka, zapomenutého rozvědčíka

Zdar soudruhu Pasáčku z Norwiche ve státě Connecticut.  V

Už by ses měl vážně vrátit do vlasti. Sice Ti ode dneška již nehrozí, že bys mohl být teroristickou CIA vláčen po tajných věznicích a podrobován děsivému mučení, ale dlouholeté skrývání a předstírání cizí identity Ti už výrazně poškodily mozek.   ;-(

Nicméně nevěš hlavu ani sebe. Vrať se, pár měsíců vydržíš z naspořených diet, pak vyhraje spojená levice předčasné volby. No a pak se všichni naši bývalí rozvědčíci konečně dočkají patřičného ocenění.   R^ >-

Pro Tebe to bude znamenat minimálně Řád Rudého praporu s meči a lipovou ratolestí. Tak už si připravuj kufry.

Čest !

Jirka 23.1.2009 1:14

Re: Pozor na Putina

Oprava: americkej.

Jirka 23.1.2009 1:14

Re: Pozor na Putina

Zajímalo by mě,jestli ten amerikej bača je tak blbej,nebo navedenej.(Y)

Fero 23.1.2009 1:11

příspěvek založený na lživé výchozí tézi

Autor ve svém příspěvku vyšel ze lživé premisy prezentované široce v uplynulých dnech v našich médiích a politiky, že viníkem současné plynové krize bylo Rusko nebo alespoň stejně Rusko a spřátelená Ukrajina. Co jsme neslyšeli, bylo vyjadřování pozorovatelů EU . Na internetu se však objevilo jejich jasné sdělení, že na měřících místech na hranici s Ukrajinou plyn má potřebný tlak a na Ukrajinské straně není žádný. I zaznělo jasné vyjádření představitele distributorů plynu z EU, že problém je s tranzitem, ne s dodavatelem (Ruskem).  Co se pak dá dělat, když náš přítel krade a podporován ještě v tomto patrně ještě větším přítelem za Atlantikem? Asi jen lhát.  Potom vyvozovat dalekosáhlé závěry o současném chování Ruska z historie před 400 lety je také poněkud zavádějící. Jaké závěry asi bychom mohli odvodit z chování Američanů  od 16. stol. ? T.j. z dob, kdy tehdy Američané vyvražďovali Indiány, z přelomu 19. a 20. stol, kdy už začali expandovat do světa. Kdy dnes válčí v Iráku a Afghánistánu a už to stálo život milión tamnějších obyvatel, kradou jim ropu a sní už o gobálním impériu ? Regan možná uzbrojil SSSR, ale důsledkem byla řada válek, které zbrojní průmysl na steroidech si asi vynucoval, jelo se samozřejmě na dluh a třešničkou na dortu tohoto všeho je dnešní ekonomická krize. A ta nás vezme pěkně u huby, jako Ti Vaši komunisté. O vlivu na životní prostředí ani nemluvě. Zajisté je třeba pracovat na diverzifikaci energetických zdrojů. Nicméně se blíží také doba, že nebude kde brát a pak si nebude možné vybírat. 

David 23.1.2009 0:54

Zajímavé, ty kozom.de, že se ti tam nevešla Gruzie a Ukrajina. Ale to s Putinem nemá nic společného, což?

David 23.1.2009 0:52

Děkuji.

Pasáček koz ve Vermontu 23.1.2009 0:51

Pozor na Putina

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý civilizovaný svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

A povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu svobody a demokracie bude nezbytně nutné s Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.