29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ruský plyn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel-smichov 23.1.2009 14:16

Re: Politika:Ruuský plyn

Pamětník: I já jsem pamětník (1925) byl bych rád,kdyby jste byl tak laskav a napsal v čem

nemá p.Hofhanzl PRAVDU.  Jen se podívejte v které době studovali dnešní  představitelé

včetně p.Klause ,který mohl studovat v USA, s. Dlouhý  také na západě ,kdopak jim to

umožnil ?  >->-

huhla 23.1.2009 12:19

A kterým

novinám jste třeba konkrétně tento příspěvek nabídnul, že Vás nechtějí tisknout ? Myslím , že je na něm hodně pravdy, ale taky není možné nevidět, že jste "mírně řečeno" zapšklý ze své politické porážky. Já jsem v prvopočátcích volil ODA vždy, ale postupem času se z Vás i přičiněním JUDr. aféry stala strana , kterou neakceptovalo ne 5 % , ale ani 1% voličů.

vita 23.1.2009 12:24

A nemůže to být třeba tím,

že pan autor upekl pejskokočičkovský dort? Třeba kdyby to rozdělil dle témat...

karel-smichov 23.1.2009 14:20

Re: A kterým

ODA  udělala chybu,že přijali do strany  členy  KSČ  !!

vita 23.1.2009 12:04

Nechci strašit, ale možná problém neskončil.

Tymošenková už zase couvá a zpochybňuje smlouvu, kterou vlastnoručně podepsala.

Pokud ji vypoví - a tedy zase nebude žádná smlouva o dodávkách na Ukrajinu, můžeme čekat opakování hry z minulých dnů. Gzprom omezí dodávky PRO Ukrajinu, ta si ukradne, Gazpom omezí o ukradené, Ukrajina opět ukradne...

Jako ostatně vždy.

www racek 23.1.2009 12:54

Re: Nechci strašit, ale možná problém neskončil.

tymošenkové patří distribuční sítě, ona ruskej plyn potřebuje. juščenko je zase napojen na tranzit.

vita 23.1.2009 13:03

Re: Nechci strašit, ale možná problém neskončil.

Malér je, že Hlas Ukrajiny zveřejnil text smlouvy - a ona není opravdu nijak výhodbá pro Ukrajinu. Jak se ostatně dalo čekat, když už i EU víceméně nahlas uznala, že špuntem je Ukrajina a nezbývalo než se dohodnout...

Tymošenková chce vyhrát příští volby, možná dokonce presidentské a teď jí zleva-zprava vytýkají, že vyjednala blbou smlouvu. Juščenko, že si sedla před Putinem na sedínku, Janukovyč, že by dokázal vyjednat lepší. A klidně tomu věřím - za nějaké ústupky a kdyby Moskva mohla věřit, že je splní.

Juščenko a spol by s chutí nechali Evropu dále vymrzat...

miroslavb 23.1.2009 13:28

Re:nechte ukrajinu na pokoji

imperialisticti lumpove jsou v rusku, tam jsou i nasi a nyni radoby znovu ukrajinsti okupanti. doporucuji vyloucit vlastizradce typu dlouhy/klaus z aktualniho zivota ceske republiky. jsou to skudci, oblibeni a vyznamenavani samym KGB putin-em. za tech par petniku, ktery jim putin rozhodi, udelaji vsechno.rusko dluzi ukrajine omluvu za hladomor, cele vychodni evrope za masovou genocidu zivotu a charakteru. nas nynejsi pan president by po operaci ocnich vicek

Ivan 23.1.2009 11:49

Rádoby historie podle Hofhanzla.

Ti protiruští propagandisté už neví, co by napsali.

Rusko jako dodavatel surovin je absolutně spolehlivým partnerem a nenajde se ani jeden případ, kdy by neplnilo svoje závazky a smlouvy. I v případě plynu dodávku přes Ukrajinu znemožnil president Ukrajiny Juščenko, který začal klást ruské straně dodatečné požadavky a spojovat dodávky do Evropy s dodávkami za netržní nízkou cenu Ukrajině. Bylo to evidentně vydírání  na přání USA (ve stejných službách je i propagandista Hofhanzl). Z Juščenka je už politická mrtvola.

Ruská historie je stejně krutá a barvitá jako historie ostatních evropských zemí. Na poli válečném mělo úspěchy i neúspěchy. Švédy (kteří pochodovali i českými zeměmi) nakonec porazilo, stejně tak porazilo i Napoleona, který si předtím podrobil celou kontinentální Evropu. Po staletí tvořilo Rusko štít Evropy proti nájezdníkům z Asie a to velmi zpomalovalo jeho hospodářský rozvoj a nutilo ho k expanzi do Asie. Některé země, jako například Gruzie, vděčí Rusku přímo za svou existenci. Bez ruské pomoci by se už dávno rozpustily v osmanském moři. I Ukrajinská šlechta na kolenou prosila cara o pomoc a slavnostně přísahala věčnou věrnost a poddanství Moskevské Rusi za pomoc proti Polsku. (Socha Chmelnického to v Kijevě připomíná.)

Smyšlenka o tom, že SSSR se rozpadl kvůli "uzbrojení" je typickým výplodem propagandy. SSSR se rozpadl z vnitřních důvodů a stalo by se to i tehdy, kdyby USA vůbec neexistovaly. Naopak, Reaganovo zbrojení oddálilo rozpad SSSR tak asi o 5 až 8 let. V té době už imperium SSSR drželo pohromadě jen z obav z agresivní politiky USA. Je třeba si také všimnout o kolik civilizovanější byl rozpad SSSR ve srovnání s rozpadem imperií Britského, Francouzského a jiných. Nic podobného Vietnamské válce se taky nekonalo. Při rozpadu SSSR neumíraly desítky milionů lidí v osvobozeneckých válkách.

Gonzales 23.1.2009 11:56

Při rozpadu SSSR neumíraly desítky milionů lidí v osvobozeneckých válkách

;-D Bodejť... ty miliony umíraly za "chodu" impéria.

Hoďte Ivane do placu ještě nějaký historický pohled filtrovaný vaším duševnem, ať mi ten pátek uteče ;-D

Ivan 23.1.2009 12:24

Re: Při rozpadu SSSR neumíraly desítky milionů lidí v osvobozeneckých válkách

Samozřejmě, Gruzínec Stalin s imperiem SSSR cvičil velmi krutě. To je také historie. Za velkých hladomorů v britských koloniích to taky nebyla žádná selanka.  Podobně by bylo možné pokračovat do nekonečna. Propagandista na psu si ale selektivně všímá jen toho, co se mu hodí. Takže pro nezbytnou minimální vyváženost bylo nutno přidat i jiná fakta. Když např. někdo píše o švédském vojsku porážejícím hladce ruská vojska, tak by měl napsat něco o tom, že švédské vojsko bylo nakonec poraženo definitivně. Atd.. Tomu by měl rozumět každý jen trochu slušný člověk. Proto jsem pro vyváženější pohled připojil i několik jiných fakt jako protiváhu zjevné protiruské propagandě. Vadit to může jen těm, kteří nemají zájem na faktech, ale šíření propagandy.

Pamětník I. 23.1.2009 12:43

Re: Rádoby historie podle Hofhanzla.

...na přání USA (ve stejných službách je i propagandista Hofhanzl).

Tak tohle byste před Čendou bez následků neřekl. Jako morálně pevný člověk s hlubokými rodinnými kořeny by vám předpokládám udělil přímý direkt na vaši zlovolně prolhanou tlamu. Ale možná by si tu ruku nechtěl ušpinit...

vita 23.1.2009 13:04

Re: Rádoby historie podle Hofhanzla.

Pokud by to ovšem nepovažoval za poctu...

A onen direkt by taky mohl být důsledkem rozkrytí - co vy víte.

Hašek 23.1.2009 13:20

Milý Ivane!

RvRvRvRvRv

magda 23.1.2009 13:58

Re: Rádoby historie podle Hofhanzla.

Ivane, Ivane .......

karel-smichov 23.1.2009 14:25

Re: Rádoby historie podle Hofhanzla.

Ivánku :  Zapoměl jste pochválit  lidumyla  STALINA ;-€;-€

slovan 23.1.2009 22:07

lidumyl

Lidumyl myje lidi, Karliku?

LOJZA 23.1.2009 14:40

CIVILIZOVANÝ ROZPAD V ČEČNĚ?

CIVILIZOVANÝ ROZPAD V ČEČNĚ , IVANE IVANE KOLIK TAM BYLO MRTVÝCH CIVILISTŮ!!! RUDEJ AGENTE

Ludva 23.1.2009 11:40

Ruský plyn je dobrý,

stejně jako jiné suroviny, které k nám dovážíme a přepracujeme na hodnotnější výrobky. Co třeba železná ruda - kdybychom ji nenakoupili, tak odejde půlka průmyslu. Buďme rádi, že s námi Rusi vůbec obchodují, po instalaci amerického radaru klidně mohou vyhlásit embargo, tak jak to dělají Američani třeba na Kubě. A k ruským dějinám by se autor nemusel stavět tak pohrdavě - málokterý národ tolik zkusil a dokázal přežít jako Rusové. Zejména od takových zbabělců a kolaborantů, jako jsme my Češi, by bylo na místě spíše držet hubu. Čím to, že Kanaďané, když s Rusy prohráli MS v hokeji u nich doma, tak jim zatleskali a my umíme jenom pískat. Tak jako autor článku.

mimu 23.1.2009 21:49

Re: Ruský plyn je dobrý,

Čeští kolaboranti a zbabělí legionáři...ruská železná ruda z ukrajinských ložisek...tak jste to myslel?:-/. V každém národě jsou lidé stateční i zbabělí, šlechetní i zrádci. Je na vás, kým chcete být.

www racek 23.1.2009 11:27

no, nějak opožděne. dneska se už

obecně ví a otevřeně píše, že to byla hra juščenka a spřátelených mafiánů. holt si mysleli, že to bude pokračovat jako doposud.

mechis 23.1.2009 11:35

Re: no, nějak opožděne. dneska se už

... ano, v blistech a spol. :))

www racek 23.1.2009 12:55

Re: no, nějak opožděne. dneska se už

o tom mluví odborníci na plyn. je to technicky snadno dokázátelné. nezapomeňte na jamal.

M. Zima 23.1.2009 11:08

Máte pravdu, že česká media manipulují historii i současnost,

že skutečný newspaperman, kterému jde o věc samou, v Česku téměř neexistuje, i ti, kdož by chtěli být objektivní a přímo, musí brát ohledy. Je ale také pravda, že to Čechům absolutně nevadí, oni si rádi poslechnou o národním, tudíž vlastním hrdinství v ČT, lžou dál stejným stylem jako za komoušů. Ale trochu jste naletěl i Vy. A sice s tím uzbrojením Ruska Reagenem. Je to stejná fáma, jako české sametové vítězství nad totalitou. Poslal jsem Neffovi článek s výběrem informací z ověřených zdrojů, dokládajících roli KGB při transformaci Východu, Neff a stejní matadoři to pochopitelně nepustili cenzurou.

BTW: Včera bylo v německé TV o pražském Museu komunismu Na příkopech. Ten Ami, který to celé financoval a managoval popsal Čechy trefně: Nezajímá je minulost, Magistrát a vláda odmítly se podílet, Češi tam nechodí, pouze cizí turisté. On to sice neřekl přímo, ale ten popis Čechů pasuje na spokojený, nenáročný dobyteček.

www racek 23.1.2009 11:31

Re: Máte pravdu, že česká media manipulují historii i současnost,

no, zimo, ten ami nepochopil, že nějaká laciná kašírovaná senzace pro turisty nazvaná muzeum totality nemá jaksi u čechů, kteří dobře vědí, co to ta totalita byla, dostatečnou  informační hodnotu.

hrdinství němců, zejména těm polepšenejm, se nemohou ovšem vyrovnat. i když poslední dobou regisruji, že u toho stalingradu většina němců už nestřílela do vzduchu, ale bojovala za mír a pokrok lidstva. jen měla špatný lidi v čele, že ...

M. Zima 23.1.2009 12:43

Kam

posíláte ty Čechy, aby se podívali, jak to bylo za komoušů? (Ten Ami to udělal proto, že v Česku nic není) BTW: Kam posílám jako Evropan já Vás s Vaším pro Česko typicky  inteligentním výlevem si možná dokážete domyslet.

www racek 23.1.2009 12:59

Re: Kam

ale no tak ... to snad nemyslíte vážně... :-D

M. Zima 23.1.2009 13:16

Že bych Vás bral vážně jsem netvrdil, mě můžete brát doslova.

www racek 23.1.2009 14:07

Re: Že bych Vás bral vážně jsem netvrdil, mě můžete brát doslova.

no, když je teď svoboda názorů, tak proč ne :-D 

Herakleitos 23.1.2009 10:59

Stavění čínské zdi mezi Evropou a Ruskem není řešení !

V první polovině příspěvku opomněl podíl Francie a její kultury, která měla velký vliv vzdělanost horní vrstvy v Rusku. Ve druhé polovině autor sklouzl do studenoválečnického postoje. EU by měla usilovat o spojenectví s Ruskem. Evropa bez Ruska nebude Evropou!