29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ruský plyn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A 23.1.2009 15:16

Re: Další blouznivec

Nikdo zázraky nečeká. Možná kromě místních vlajkonošů, kteří očekávají, že si Rusové nechají beztrestně dělat na hlavu. Mně osobně připadá, že je produktivnější se silnějším normálně komunikovat a obchodovat, než mu okopávat kotníky. Kromě toho, že je to kontraproduktivní, letité mindráky se tím stejně nevyléčí.

Pamětník 23.1.2009 15:41

Re: Další blouznivec

Tady jde především o to, jestli česká kotlina bude patřit do sféry vlivu Německa nebo Ruska.

Já tedy pro Rusko určitě nejsem. Je mi milejší Německo. 

A 23.1.2009 15:48

Re: Další blouznivec

On tady byl ten Reichsprotektor zřejmě už dost dávno, takže se vzpomínky poněkud zabarvily do růžova.

A nešlo by to bez zalézání do jakéhokoli pozadí? Prostě zůstat stát na svých nohách a přestat být národem s mentalitou sluhů jak o tom psal Masaryk?

Pamětník 23.1.2009 15:55

Re: Další blouznivec

Tak to tady nebylo ani za Masaryka.  Za první republiky jsme poslouchali "velmoc" Francii a platili jsme za osvobození.  (Reparace se tomu tenkrát neříkalo, ale bylo to prakticky totéž.)

ESTETIK 25.1.2009 15:58

Re: Další blouznivec

K tem reparacim po 1 WW prosim o pouceni.   my jsme po 1 WW platili nejake reparace a komu,z jakeho duvodu.Prosim o odpoved.Dekuji-ESTETIK

Pamětník 26.1.2009 10:54

Re: Další blouznivec

Prosím, čtěte pořádně, reparace se to nenazývalo. ČSR platila po 1. svět. válce dávky vítězným mocnostem za osvobození.

vita 23.1.2009 15:58

Re: Další blouznivec

Co se plynu týče, je to jedno - buď budeme dostávat ruský plyn přes Ukrajinu a Slovensko nebo tentýž plyn přes Německo.

Ale jinak mi taky připadají Němci přijatelnější. Už se poučili a hlavně zlenivěli. Takoví blahobytní Bavoři se do bitek nikdy moc nepouštěli - zato nedožraní Prusové, půda samej písek a šutry, úroda nic moc - jo, to se bojovalo!

Pametnik starejch dob 23.1.2009 20:29

Prusko už dnes Německu ani nepatří.

Ale když už jste u těch Bavoráků, víte že po WW1 se chtělo mnoho Bavoráků trhnout od Německa a připojit se k Rakousku? Soudili, že jim spojeni s Pruskem nic dobrého nepřineslo. Hitler se vlastně dostal do politiky tak, že proti tomu ohnivě agitoval.

 

vita 23.1.2009 15:17

Re: Další blouznivec

Nevidím je.

Zato vidím spoustu obracejících se k dubisku za Velkou louží...

PetrK 23.1.2009 16:51

Re: To má být vtip?

Myslím tím poslední odstavec. Pak je to hodně blbý vtip, nebo je auror zarytý rudokožec.

vita 23.1.2009 14:47

"Kdo počítá s laciným plynem, ten vkládá bombu do základů své ekonomiky",

((C) D.Medveděv, 23.1.2009 Taškent.).

Myslím, že bychom s tím měli začít počítat - je to přímo od zdroje.

huhu 23.1.2009 14:28

kdykoliv tyhle články čtu napadne mi jediné slovo - paranoia

;-PRv

drak 2 23.1.2009 14:14

Pane Hofhanzle,

;-)popsal jste to velmi pěkně, někteří diskutující jsou skutečně zapšklí, s tím  se netrapte. Rád čtu Vaše články a fandím Vám, jsem také rodákem z Vysočíny i když teď bydlím na ostravsku. Samozřejmě nejoblíbenější politik svého času -Dlouhý a papátunel to upekli ještě v prognosťáku. Hlavně se dostat k moci a potažmo s tím i k penězům. ;-O

karel-smichov 23.1.2009 14:00

souhlas !!

S článkem 100% souhlasím !>- Kdopak asi s. Dlouhého  chce opět dostat mezi soudruhy ,

 nebo docházejí korunky z privatizace ,jak je vidět soudruzi drží za každé situaci  věrně při

sobě ,od Hradu až po magistrát  Prahy  NAZDAR>-

Karel 23.1.2009 13:39

Oranž....

Bylo by třeba ještě vyprovokovat nějakou oranžovou revoluci v Bělorusku a mužeme topit kravskym trusem. Je strašne sledovat  evropskou politiku scela ve vleku Ameriky. Je to pro Evropu doslova sebevražedna politika. Misto aby se snažila mit přetelske vztahy s Ruskem kde muže ziskavat suroviny a mit odbytiště pro sve vyrobky tak se necha vmanevrovat do podpory diktatoru dosazenych Amerikou. Vime jak to dopadlo v Gruzii kde teměř šileny diktator nechal rozstřilet spici město a vime jak se Ukrajina chova v připadě transportu ruskeho plynu. To co Ukrajina udělala v připadě plynu je porušenim všeho na čem je postaveny mezinarodni obchod. Misto aby evropšti politici zaujali jednoznačny postoj tak se chovali naprosto nepochopitelně a tak si myslim že jsou to lide kteři v politice evropy nemaji co dělat. To same je v chovani Evropy v konfliktu v Gaze. Brzy budou volby do Evropskeho parlamentu myslim si že by lide měli volit poslance pro Evropu a ne posluhovače americke politiky.

j 23.1.2009 13:47

Re: Oranž....

A to jsou kteří soudruzi, oranžový nebo rudí

Historik 23.1.2009 15:06

Až na to, že Rusko se v případě plynu chová k zemím Střední Asie

A K NÁM mnohem hůře než Ukrajina. Nedovolilo např. přes své území transport plynu, kterým chtěl Kazachstán zaplatit své dluhy u nás. U té Gruzie jde zase o snahu Azerbajdžánu prodávat svou ropu nezávisle na Rusku a to může jen přes Gruzii.

Kam se hraba Tchinvali na Groznyj, na to nezpomeňte. A Putin o Grozném oznámil, že je to jeho území a nebude se o tom s nikým bavit. Na to území přtom má nebo nemá STEJNÝ nárok, jako Gruzie na Jižní Osetii nebo Srbsko na Kosovo.

vita 23.1.2009 15:25

Re: Až na to, že Rusko se v případě plynu chová k zemím Střední Asie

Ázerbajdžán může klidně podávat ropu přes Gruzii dál. Akorát ji radši pouští přes spolehlivější ruskou síť. Kazachstán nespolehlivé Gruzii vypověděl plán na stavbu velkého obilního terminálu ma Černém moři. Je (díky zúrodnění celin za SSSR) světovým producentem obilí a plánoval dopravovat megatuny přes Kaspik a Baku a platit Gruzii obilím (moc ho potřebuje) - ale po gruzínské agresi se stáhl.

V Grozném se bojovalo - a obě války tam zahájil ještě Jelcin. Když se bojuje ve městě, to město celkem logicky dopadne jako Stalingrad, Berlín nebo Gaza.

V Cchinvalu  došlo k větším bojům až při zpětném vyhánění gruzínské armády - a to už Cchinval byl v troskách, rozstřílen a zvandalizován bez bojů.

vita 23.1.2009 15:52

Re: Až na to, že Rusko se v případě plynu chová k zemím Střední Asie

Ostatně nemáte pravdu ani v případě Ukrajiny - ta měla platnou smlouvu o tranzitu do r. 2010 včetně. Vypověděl ji Juščenko pomocí nepříslušného (zato povolného) soudu. Přitom ji směla posuzovat jedině arbitráž ve Stockholmu, jak bylo dohodnuto.

Měla dohodnutu i celkem solidní smlouvu o plynu pro Ukrajinu s cenou zvyšující se během 3 let. Juščenko ji zakázal uzavřít. Před koncem roku (a předchozí smlouvy) odvolal vyjednavače. Tedy zavinil, že Ukrajina neměla nasmlouvaný ani kubík plynu! A když se Gazprom zachoval podle smluv - tedy dodal vše kromě plynu pro Ukrajinu, zachoval se Juščenkův Naftohaz jako Nikola Šuhaj.

Pamětník 23.1.2009 13:30

Re:politika,Ruský plym

Za mozky se omlouvám.ostatní je můj názor,který nikomu nevnucuji,ale činnost pana Hofhanzla v době jeho politické angažovanosti,byla zvláštní.Zeptejte se ve Zlíně.Jinak trvám na tom,že nejsme národ blbců a jen pár vyvolených to chápe.Jenom se divím,že tu dobu prožil,stejně jako ostatní.

pf 23.1.2009 21:37

Re: Re:politika,Ruský plym

povídej, co ve zlíně???8-o

miroslavb 23.1.2009 13:29

mel zacit uvezovat o operacich (plural) horniho mozkoveho laloku.

milkom 23.1.2009 13:27

Ruský dějepis mne opravdu pobavil

;-D ;-D - zbývá jen dodat, že v období druhohor byli tamější dinosauři obzvláště záludní...

Hašek 23.1.2009 13:18

Pěkný článek, stará známá fakta z historie! Děkuji!

Sedí skoro všechno. zkrátka vedle Rusi vydržet a nenechat se vmanévrovat do role vazala.

Pamětník 23.1.2009 12:23

Politika:Ruuský plyn

Já jenom žasnu pane Hofhanzl,proč svou kariéru neobrátíte jiným směrem.Vaše znalosti hluboce převyšují veškeré historické skutečnosti.Asi jste jeden z mála,kteří přežili bolševickou likvidaci naší elity.Podle Vás jsme národ zdegenerovaných blbců s vymytýmy mozky.Nevím kam zařadit ty,kteří byli v roce v mém věku padesáti let.Prožil jsem onu bolševickou dobu od roku 1945,kdy jsem začal chodit do školy,měl  jsem problémy s režimem,které by mi možná záviděla řada disidentů i politiků současné vládnoucí moci,včetně Klause.Nevím ve které době jste studoval,ale máte "pozoruhodné vědomosti,kterými neoplývali ani ti nejzarytějští bolševici. Nebudu s Vámi polemizovat,protože doba byla zlá,ale minulých skoro dvacet let ,mimo svádění všeho na bolševiky,nic moc.Jestli tak chcete vychovávat nové generace,nečekejte nic velké výsledky.Nejste moc víc na úrovni bolšvických vymývačů mozků,ale to se dnes nosí.Určtitě najdete na svůj článek řadu pozitivních ohlasů od stejných lidí,jako jste sám.Měl jsem řadu těch,kteří zažili nejen bolševickou,ale i fašistickou vládu,otec mi zahynul v koncetračním táboře,ale tolik zkušeností a vědomostí,jaké máte Vy,měl málo který.Jen tak dál novodobí historici,protože jsme pořád národ zdegenerovaných blbců,kteří  nepochopili dobu,ani Vás.Rv

huhla 23.1.2009 12:28

Re: Politika:Ruuský plyn

Vymytými mozky.

M. Zima 23.1.2009 12:52

Nezlobte se na mě,

věřím Vám, že jste hodně prožil a že si hodně pamatujete, ale když na rozdíl od pana Hofhanzla nejste schopen si to vědění v hlavě srovnat a potom resume artikulovat, nemůžete přeci napadat pana Hovhanzla za to, že to on dokáže. Takových chytrých významě mlčících stratégů jako Vy je Česko plné a k čemu to jejich významné mlčení vede si můžete ověřit v ČT.

j 23.1.2009 13:34

Re: Politika:Ruuský plyn

Mrkněte zde jenom na komentáře ty se též dají nazvat vymývání mozků takže se o naši populaci nebojím. Prostě tady budou stále část lidí, kteří budou velebit Rusko a druzí Rusko kritizovat.

Nejhorší jsou spíš ti, které nic nezajímá a také si nemohou na nic udělat názor, kromě oblikátních pivních keců

Pamětník 23.1.2009 14:04

Pamětníku,

koukám, že se to tady pamětníky jenom hemží!

S tím, že Klaus a Dlouhý jsou ruští zaprodanci, naprosto souhlasím.