30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
promirul 1.5.2008 8:46

Re: Jediné, co překoná autorčinu ubohost...

Ignác Pospíšil, mýlíš se Ignáci,ona není komunistka,ona jenom šplhá pomocí komunistů,protože ví,že už  nemá žádné  jiné příznivce,je to jen takový rudý kostým s třešničkami.

Majkkl 1.5.2008 8:46

Bože,

jak já tuhle odpornou, bolševickou lundru nesnáším. Ta ženština je příkladem slizké kariéristky (od SSM až nacionálně socialistickým hodnotám). Nechápu, proč musím v Psu pořád narážet na výlevy z pera odbornice na všechno. Předpokládám, že její pivní skleničky jí nesmrdí..

PROKOP BUBEN 1.5.2008 8:43

JAK VIDNO

Bobo se zkušenostmi Červené Karkulky se tentokrát pustila krom jiného do zdatného Vlka a pocuchala mu osrstění přenáramně......Církvi katolické by měly být dány možnosti provozovat činnost nejen bohulibou, ale i prospěšnou společnosti, ovšem poněkud více skromnost by jí vzhledem ke stavu ve společnosti, kde po bolševické devastaci nastoupila éra zlatokopectví s vírou v měšec peněz i jiná, která věří v moudrost přírody......Problém Katedrály je ovšem silně zpolitizován, jako snad všechno......

Esmerald 1.5.2008 8:42

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

K čemu je ten otazník ? Jde stále o umělecké a historické památky tohoto národa o které se dobře starali, pole, sady, parky, lesy a vinice sami obdělávali, nemocnice, školy a útulku fungovaly.  Ano, platit budou i ti, kteří nikoho sami ( samoúdajně ) neokradli, ale dali do rukou moc zlodějům. A v tom je poučení do příštích voleb.

promirul 1.5.2008 8:42

Re: Bobo, ten co si koupil byt na Floridě je socan a socan byl, modrej rozhodně ne,

ANDY,bravo a pravdivé.

promirul 1.5.2008 8:39

Re: Re: Podbízivě ubohá

muf,muf  a muf .To jsi toho řekl,až moc na své schopnosti.

promirul 1.5.2008 8:38

Re: Re: shrnuto -

Milý OPONENTE,pokud chcete někomu radit,tak pouze česky,ne hatmatilkou,která se češtině jen podobá.

promirul 1.5.2008 8:36

Re: Odmítám platit

ZDENKU,když někdo žvaní hloupě,tak by měl také žvanit jen doma ,v kuchyni.

Karel 1.5.2008 8:35

Re: Vláda ČR a KDU-ČSL si vymýšlejí (1)

Takže zápis v Zemských deskách z roku 1611 pole-role pro řád Premonstrátů není platný a zcela jistě je tam psáno -  ale je to moje (císařovo) ? není to ten pan profesor,který při monstrprocesu s řeholníky - opatem Anastázem řekl ( není to doslovné,ale smysl to dává) : již z podstaty,že jsou římskokatoličtí kněží,tak jsou agenty Vatikánu.... a nepřátelé pracujících.  Volně disponuje stát - no proč tedy asi ani Josef II (oblíbený to císař  ČSSD) si nedovolil majetek zabavený klášterům ponechat,ale finanční prostředky vložil do náboženských matic - potom sloučeno do jedné ? On z moci vladaře vstoupil do práv církve. No ale zapomíná se,že v roce 1811 byl přijat občasnký zákoník a ten hovořil o majetku jasněji. A co církve ostatní,i ty vzniklé po roce 1918 ? I ty nevlastnily nic svého?  Byl majetek psán na někoho jiného?

promirul 1.5.2008 8:33

Paní Bobošíková....

Z vás hovoří duch bolševismu,paní Bobošíková.Kdyby jste raději víc bojovala pro nás tam,kde vás ti naši troubové zvolili,v evropském parlamentu.

Kobylka Lajda 1.5.2008 8:28

Re: Re: Re: Odmítám platit

Nemůže nastat situace, že jednou budou Tvoji vnoučkové také věřícími? Cesty Páně jsou nevyzpytatelné a někdy se to stává - a právě u zuřivých ateistů!;-D;-D;-D;-DČasto se víry chytáme v situaci osobních tragédií, osamění, těžkých zážitků........... Máš s někým smlouvu, že Tě to nepotká???

Kobylka Lajda 1.5.2008 8:24

Kdo je chamtivý

Tak to napsala ta pravá - jestli je někdo symbolem hromadění majetku bez skrupulí, tak je to právě paní Bobošíková. Lidé takového charakteru nepatří do politiky. Měla by mlčet.Rv(Y)

Karel 1.5.2008 8:17

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Vážení, je to sice stále stejné. Na jedné straně se vykřikuje,nebudeme platit flandáky. A když se stát konečně po 18 letech dohodne na vypořádání ( nejsou to restituce v plném slova smyslu - v návrhu zákona ani toto slovo nenajdete!),tak se spustí křik. Několik poddoteků: a) stát se zákonem zavázal hradit církvím veškeré náklady (dokonce zákonem zakázal komukoliv, mimo věřící dané církve, dávat dary a příspěvky) - nikdy to neplnil b) uvedený zákon je stále platný a ani polistopadové vlády jej neplní (cca 20% toho,co by měli plnit) - byla vyhlášena právní kontinuita ano či ne? Takže stát nemusí své zákony dodržovat? Nebo jenom vůči těm,které nemá "rád"? Pozemková reforma se dotkla pouze některých církevních majetků a ze záboru byly nakonec vyňaty. Zábor byl za náhradu a  pokud nebyly splněny další podmínky,tak vlastnické právo nepřešlo. Opět se zde církve dovolávají pouze dodržení tehdy platných zákonů.c) o převzetí patronátních práv jsem již psal. Závěrem: Církve se vzdávají nároku na majetek,patronátní práva za   d o h o d n u t o u  náhradu. Od přijetí zákona přestanou mít nárok na dotace ze státního rozpočtu (mimochodem tyto dotace na sociální účely dostávaly církve v období 1918-1947 též přímo ze státního rozpočtu českých rebublik - stačí si přečíst ve sbírkách zákonů!). Dalším omylem je - hospodaření církví z vedeljší činnosti podléhá stejménu daňovému režimu jako každá nezisková organizace.  Pokud k uvedenému nedojde,lze předpokládat,že nás to bude stát daleko více. Již nyní se hlásá další církevní organizace (nekřesťanské - muslimské obce,Hare Kršna a pod.),kterým vyprší desetiletá lhůta a žádají o dotace stát - dle současné legislativy musí stát vyhovět. Je třeba se oprostit od ideologiského klišé a konečně tuto oblast uzavřít.Církve ať si hospodaří s tím,co jim bude vyplaceno a o ostatní granty a dotace se musí ucházet jako každý jiný subjekt. 

Esmerald 1.5.2008 8:11

Paní Bobošíková,..

...možná by bylo na místě, abyste si uvědomila, že humor a snad ani přirozená inteligence není Vaší dominantní předností. "Vtip" o Vlkovi byl prostě pitomý. Jak by Vám bylo, kdyby někdo místo ocenění Vašeho postavení Vás potupil třeba tím, že učiní paralelu mezi Vašim rudým kostýmem, rudými třešničkami v uších a třeba politickou lehkou ženou ? Neočekávám od Vás ani stopu ocenění duchovní práce nebo pomoci potřebným. K tomu samozřejmě patří i péče o památky a národní poklady. Zatím co sama jste patřila k aktivistům, kteří z národních památek dělali kravíny či v lepším případě stodoly a aktivně půl století ničili historická, umělecká a architektonická díla, která dnešní generace musí gigantickými náklady zachraňovat a Vás ani nenapadne způsobenou devastaci uhradit, dokonce ji jen přiznat. Proto musí dnes stát z veřejných prostředků zadlužit i příští generaci a doufám, že se jim to podaří opravit rychleji, než jste vy (pl.) stačili devastovat. Na polnostech a zahradách sami pracovali a nic neleželo ladem. Je nezbytné, aby si lidé uvědomili, jakou katastrofu by znamenal návrat bolševických method. Jen tuším, že čekáte se znovuznárodněním až na chvíli, kdy zase bude vše dáno do pořádku a proto již vůbec nechápu to množství Vaší žluči.   

wbgarden 1.5.2008 8:06

Odškodné

No a za chvíli možná budou chtít rudí odškodné za majetek získaný po roce 1948..,jak ze Švejka, vlk je super....

Alice 1.5.2008 8:03

Re: Bobo, ten co si koupil byt na Floridě je socan a socan byl, modrej rozhodně ne,

Taky mívá třešničky v uchu.....

ateista 1.5.2008 8:01

Re: Re: Odmítám platit

opravdu myslíte, že církev ke všemu přišla čistým způsobem, že nikdy nic nezkonfiskovala? To snad nemyslíte vážně. Nevím proč by měli moji vnuci platit na něčí osobní záliby.

PPP 1.5.2008 7:55

co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Co bylo ukradeno, musí..... je to takové klišé, které je jako mantra opakováno tisíckrát, až to kdekdo přijme za své. Není to pravda. Snad jen bezprostředně, když je zloděj při činu chycen za ruku, dá se to provést. Po 40 až 50 letech, je to nemožné. Jak lze okradeným právníkům a lékařům vrátit jejich zavedená praxe s klientelou? Jak lze vyhozeným studentům vrátit jejich šance na vzdělání? Jak lze uvězněným vrátit ztracená léta života? Jak lze bývalým dětem vrátit popravené rodiče? Takových otázek se dá najít tisíce. Co bylo ukradeno, nedá se už vrátit. Církev by měla mít soucit s těmito navždy okradenými, jenže církev právě po nich chce splácení svého hmotného majetku. Platit budou ti, kteří nikoho neokradli a církev se z toho upřímě raduje. Církevní hodnostáři jsou jistě natolik vzdělaní, aby pochopili, že vracení ukradeného, nemůže být nikdy úplné. Tedy nemůže být úplné pro jejich ovečky, pro samotnou církev svatou úplné být musí - co bylo ukradeno, musí být vráceno a basta.

Oponent 1.5.2008 7:54

Re: shrnuto -

Pane nejednodušší,

dle mého soudu sepsala paní Jana Bobošíková vynikající a pravdivý článek. O tom, že tomu tqk je, svědčí i Vaše reakce na něj. Ač jste nejednodušší spoluobčan, nedokážete na něj reagovat věcně a atrgumenty, ale pouze nadávkou autorce. Fuj! Je to hrubý faul !

Joska 1.5.2008 7:39

psavkyně

Paní Bobošíková už dotahuje v psaní článků/ ke všemu/ jako její volič ROCO-Paroubek.Dnes bohužel zapoměle na Klause. Tak zítra vdalším článku. 

Pišta 1.5.2008 7:34

Re: Odmítám platit

Jak to souvisí s vracenímn ukradeného?

drak 1.5.2008 7:28

Re: Ano

:-DR^R^R^;-O

drak 1.5.2008 7:26

Re: Jediné, co překoná autorčinu ubohost...

:-D Pěkně jste to napsal pane Popíšile!Nezbývá, než s Vámi srdečně souhlasit!!! Z tohoto majetku si nebude nikdo kupovat dům na Floridě, nýbrž zase bude sloužit pro ty nejubožejší, což se zatím zřejmě většiny kdiskutujících netýká. Ale u rčitě i někteří z nich budou později tuto pomoc potřebovat i když to ještě dnes neví. A neviditelná ruka trhu jim to navyřeší!;-O

Zdenek 1.5.2008 7:09

Odmítám platit

Nebyl jsem komunista, takže jsem nikomu nic nesebral a nejsem věřící, takže po nikom nic nechci. A když už někdo má tak náročného koníčka jako je víra, tak ať si ho platí ze svého !!!

Forstmeister 1.5.2008 6:58

Re: Re: Vláda ČR a KDU-ČSL si vymýšlejí (2)

"Není vyjasněna otázka, zdali všechen majetek, který je tzv. blokován jako majetek dříve církevní, opravdu církvi patří..."

Jasné to je,  je bordel v zápisech Katastru nemovitostí. KN byl (pokud se nemýlím) sjednocen  někdy okolo roku 1927 z různých forem pozemkových knih. A na tuto strunku klerikálové hrají. Toto vyřvával již Lux, coby ministr zemědělství. Poukazoval na jakési tereziánské pozemkové knihy, kdy jsme u něho jednali o možnosti tzv. "arondační privatizace". 

PS. Trochu se touto (oceňováním) problematikou živím. Tvrzení vlády, že za noc přepočetli ocenění, chápu. Popili asi valašské trnkovice, a pak to heuristicky upravili (takto excelují i mnozí soudní znalci) . Pokud nejsou věštci, technicky je nemožné, takovéto portfolio aktualizovat.     

Honza42 1.5.2008 6:47

Nejlepší zdúvodnění ohledně katedrály jsem včera slyšel v televizi.

Nějaká soudkyně tam s klidnou tváří prohlásila, že katedrálu není třeba vracen, protože se o ni stát od roku 1955 "hezky stará."  Z čehož si dělám ten závěr, že pokud někomu ukradnu auto, tak když se pak u soudu prokáže, že jsem ho umyl a vyměnil gumy, tak už ho nemusím vracet.

honzak 1.5.2008 6:43

shrnuto -

bezskrupulózní swině sepsala populistický článek tepající některé skutečné nešvary.  Nešvary zůstanou a autorka sebere pár bodů u mých jednodušších spoluobčanů a bude patrně opět zvolena do nějaké slušně placené a zcela zbytečné funkce.

Forstmeister 1.5.2008 6:34

Re: Re: Vláda ČR a KDU-ČSL si vymýšlejí (2)

Přesně tak. ŘKC byl odebrán lesní a pozemkový majetek (včetně zařízení s ním související - lihovary, velkostatky, atd.) pozemkovými reformami z let 1919 až 1923. Důvod byl jasný. Vládním výnosem v roce 1925 a 1927, byla část nemovitostí ŘKC dána do užívání. Takže k 25.2.1948 ŘKC vlastnila cca. 5000 ha, ostatní měla státem svěřeno k užívání. A počítejme,  průměrná cena m2 lesa v ČR je 25 Kč (250 000 Kč/ha, včetně ceny lesního pozemku dle SLT - 1Kč až 8.80 Kč / m2) dle vyhlášky MF 3/2008 Sb. Zemědělská půda je pak stanovena dle sazeb BPEJ. Ať počítám, jak počítám, tak za lesy je to 1.25 mld. Za stavby netuším, ale rozhodně do restutucí nepatří třeba lihovary a velkostatky. Mám takový dojem, že si klerikálové zahrnuli do restitucí i tzv. majetkovou újmu z dob Josefa II.

Jurajda 1.5.2008 6:33

Co jí vyčítáte lidi?

Paní Bobošíková rozhodně není taková husa za jakou by jste ji chtěli mít!Jestli tomu dobře rozumím tak by měla církev vrátit nakradené a potom dokladovat že neoprávněně přišla o majetek získaný tvrdou lopotou ba co dím pilnou prací pro člověčenstvo pro které slibuje hory doly,černý les!Jenže prodáváním vzdušných zámků se obírají většinou podvodníci a nebo politici,zkuste si požádat o živnostenský list na prodej vzdušných zámků a za chvíli váš křišťálově čistý majeteček bode v sedmimístných číslech páni moudří!

Frank 1.5.2008 6:27

Re: Mně zas

Není to tím, že jsi buzna?