30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pišta 1.5.2008 21:11

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Josef II nemohl být Rakousko-Uherským císařem ,protože to jaksi nestihl časově.

Pišta 1.5.2008 21:08

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Žvaníš neuvěřitelné kraviny.To co církvi zbylo po Josefu II. , bylo z 92% konfiskováno za první republiky Masarykem. Ten zbytek, ukradli komunisti. A ten zbytek,  to znamená 8% by se měl vrátit. Nic víc ,nic míň .

tom 1.5.2008 20:58

bobo jako Jirka

Bobo ty už jseš jak Jirka P.

P.S. už se ti to krátí viď

PROKOP BUBEN 1.5.2008 20:53

Re: Re: 1.máj s křížem!

Hysteriku vy se čapněte s Bobo za praprčky a kráčejte světem - někam.....Ne, že by byly církve - svaté, ovšem vaše jednostrannost je nesmyslná.....Jsem ateista - chvála bohu......

StandaU 1.5.2008 20:43

Dobrý večer,

na diskutujících se odráží "velmi, ale velmi vysoká úroveň českého školství". Viz. nick Historik, ten ... asi vůbec nemyslí a pouze papouškuje soudruha Nejedlého.  Opravdu děs.

Historik pro čtenáře 1.5.2008 20:39

Re: Re: Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

Picni se. Uděláš alespoň něco rozumného.

čtenář 1.5.2008 20:35

Re: Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

;-D  Já se picnu !  ;-D

Historik pro čtenáře 1.5.2008 20:16

Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

Papežové už toho nažvanili. Něco jiného by bylo, kdyby papež jen jalově nežvanil a když se mu nelíbí hromadění majetku, aby církevní obrovský majetek Vatikánu rozdal potřebným. Česká Římskokatolická církev platí Vatikánu obrovské částky, tak proč papež neřekne Vlkovi, aby nevydíral Českou republiku dalšími neoprávněnými majetkovými nároky a šel pracovat rukama? Dávat za příklad Jezuity je docela úsměvné. Jezuité v Čechách napáchali nenapravitelné kulturní škody ničením kulturních hodnot. Nikdy jsi neslyšel o pálení knih v Čechách? Jen jezuitský Páter Koniáš jich spálil 30000, jak se chlubil a je to zaneseno v historických podkladech. Celá církev je hanebná, přestože v jejích řadách mohou být i poctiví lidé, to už jsou paradoxy našeho bytí. Církev bude důvěryhodná, až se sama začne řídit poučkami, které sama hlásá jiným, až přestane pít víno a kázat vodu a s nataženou nenasytnou rukou a nestydatými majetkovými požadavky. Ať církev rozdává, ale ze svého, co církevní hodnostáři vydělají vlastní prací. Rozdávat z cizího a říkat tomu pomoc by uměl každý, nejlépe to jde církvi, má staleté zkušenosti a církevní hodnostáři si přitom vždy vypásli svoje břichy.

Historik pro Karla 1.5.2008 20:03

Re: 1.máj s křížem!

R^

Kříž je symbolem zločinů církve a jejích pomahačů. Pod symbolem kříže byli upalováni lidé ve středověku, pod symbolem kříže byli lidé celá staletí vražděni po celé Zemi. Byly vyvražděny celé kultury - američtí indiáni v Jižní i Severní Americe, domorodci v Africe aj. Tento zločinný symbol by měl být zakázán a jeho používání by mělo být trestáno. Církev už nemá společnosti co přinést, jedině dál okrádat společnost o majetek, aby církevní papaláši měli lehký život a mohli oblbovat lidi svým kostelním drmolením nesmyslů.

Historik pro Karla 1.5.2008 20:01

Při volbě prezidenta prostituovala KDU-ČSL, jak ostatně je jejím zvykem tuhle s ODS tuhle zase s jinými politickými stranami

Bohužel se ukázalo, že Václav Klaus byl zvolen pomocí prostituující KDU-ČSL za vidinu 270 miliard pro Římskokatolickou církev. To se bohužel dnes ukázalo, když ODS bez ohledu kdo to zaplatí, chce Římskokatolické církvi darovat takto obrovský majetek, který navíc církev nikdy nevlastnila. Paní Bobošíkové není co vytknout ve srovnání s ostatními prezidentskými kandidáty.

Platil 1.5.2008 19:40

1.máj s křížem!

 To je aspoň 1.máj! Lidi místo v průvodu s fanglemi se tu strefují do Bobo,plivají tu na ni i vzájemně na sebe a dělá jim to asi dobře!Perou se tu mnozí jak za církve,tak za Vlka a tito jsou určitě v klidu.O "svém"majetku vědí potřebné,především to,že ani nebe,ani peklo,ani bohové nejsou,tedy ani nikdo z nich se do pekla za nemorální získání majetku nemůže dostat!Tedy at si ty ovce,jež tisíce let preláti ohlupují pohádkami,nadávají a hlavně věří dál na peklo.Přitom je fakt ten,že peklo zde na zemi nejlépe umí člověk!Jen tak dál!Jim se to hodí!

rosel 1.5.2008 19:18

Re: Re: Re: "Velectěná dámo!"

Tomfuku, premýšlel jsi někdy jak církev majetek získala? Koho bylo potřeba pověsit, koho umučit, koho označit za čaroděje a tak? Také, pokud si dobře pamatuji ze školy, nevolníci zhusta dřeli jak na panském, tak na církevním.

Jeden příklad za všechny: když se povraždili Templáři, mimochodem jeden z nejbohatších řádů, tak z jejich majetku měla církev nezanedbatelný podíl, vždyť také Filipovi IV. nezanedbatelně našeptávala.

Ono v důsledku je to úplně jedno - církev nebo Bobo, oba jdou po penězích jako slepice po flusu.

Pejzlerka 1.5.2008 19:08

Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Proto  píšu: "Třikrát  běda!"  Jo, a  v  resturaci  Na  Kocourku  se  dnes   sešlo  užší  grémium  nějaké  vlivné  politické  strany ( pár  místních kořalů),  co  má  v  logu  letícího  ptáka, oslavovali  nepovedené  odvolání  vlády  a  zmrskali  se ,  že  by  to tak  dokonale nedokázal  ani  strážmistr  Flanderka  blahé  paměti.

čtenář 1.5.2008 19:07

Re: Re: Re: Opravdu jim to patří?

Člověče, mně to připadá, že se ty soudy snad vůbec nezabývají věcnými důkazy, ale jenom nějakými politickými usneseními. To prostě není jinak možný. Moc by mě zajímala ta zakládací listina katedrály od Karla IV.

marty 1.5.2008 19:04

Re: Re: Opravdu jim to patří?

Proto říkám, že tohle musí rozseknout soud. Jinak to bude spoustou lidí vnímáno jako další křivda. A nálady proto církvi budou ještě horší.

čtenář 1.5.2008 19:02

Re: Bravo,paní Bobošíková!

To je zvláštní, že se papež vyjádřil tak negativně k hromadění majetku ? Nebo třeba jezuité, kteří zůstali se svými Indiány a zemřeli s nimi, když byl jejich řád zriušen a indiánské misie poslány do otroctví nebo pobity. Nebo lidický farář, který zemřel se svými farníky, přestože ho nacisti vyndali ze seznamu k popravě ................

Karel 1.5.2008 18:50

Bobošíkové a ostatní vykukové

Zaměstnat svého manžela jako asistenta a prostituovat při volbě presidenta, když  je třeba se zviditelnit a není čím, je projevem nezištnosti a čistoty charakteru, jehož nostitelka je hodna hovořit za všechny ty  ubožáky , kteří dříve platili církev a dnes platí z daní  zbytečné poslance a jejich rodinné příslušníky .

Svět je zkažený, paní Bobošíková. Štěstí že je zde někdo, komu je možno věřit ža komu víc než o majetek, jde o blaho nás všech a tomu cíli v dalekém Bruselu obětuje  i svou rodinu, případně nás pobaví v domění, že jeho zvolením nabyl důvěryhodnosti a stejné každý žvást z jeho úst vycházející.

 

Jouza 1.5.2008 18:42

Bravo,paní Bobošíková!

Nechte je bučet!Jsou to sice jednostraní demokraté,ale jinak myslejí jen na jednu stranu.Desatero je dobrá věc,ale jen se jí řídit.Církev stála vždy jen na straně bohatých.Z lidí dělala jen nevolníky a nikdy se nepostavila za spravedlnost!Nikdy!

billis 1.5.2008 18:33

Astone, Astone ...

Bez uz s tema bobosama a vyOralama do zadele          (Y)

sláva 1.5.2008 18:32

odkud to vzali?

Neplatilo nevolné obyvatelstvo povinně církvi tzv. desátek, rozumí se desetinu svých příjmů (poté, co zaplatili či odpracovali na panském feudálům?)

Platili to dobrovolně? Neobchodovala církev s iluzemi typu "poslední pomazání", neplatilo se za křest, biřmování a další - z mého hlediska - vymyšlenosti na úrovni léčitelů a hvězdopravců?

Takto nahromadila za tisíc let svůj majetek. Ať se zeptá současného obyvatelstva, zda je ochotno tento majetek "vrátit".

Obávám se, že nikoli.

A kolik toho udělala pro obnovu mravnosti po r. 89? Kde jsou kazatelé dobré vůle a mravů? Vidím je na náměstích? Riskují svou pověst, životy za víru a spravedlnost? Nic z toho...Tak utrum!

jerry, smiling devil mouse 1.5.2008 18:31

Tak doufám, krásná dámo, že si to vezmete k srdci :-)

Chamtivé hromadění bohatství na úkor druhých má být jedním z moderních smrtelných hříchů.

Nikdy není pozdě na nápravu!;-DR^

čtenář 1.5.2008 18:08

Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Napotřetí, ale přece. Co se dnes chlastalo "Na kocourku" ???  ;-D  ;-D  ;-D

čtenář 1.5.2008 17:57

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

"První co Římskokatolická církev udělala, když se v roce 2006-7 zmocnila Katedrály sv. Víta bylo, že mezi vstupními dveřmi zavedla kasičku a povinné placení peněz od návštěvníků."  -  tak to je dobrý, vyčítat církvi to, že se rozhodla vybírat peníze od skutečných návštěvníků katedrály, na její údržbu. Úžasné !! Ono je fakt lepší, když na údržbu katedrály platíme pěkně všichni z daní. I za ty přímé zájemce z řad turistů. Ti nám přece za to moc hezky a zůsobně vyseknou pukrle. Já se snad picnu ............

čtenář 1.5.2008 17:52

Re: Opravdu jim to patří?

Na právní názory se vykašli. Důležité jsou darovací listiny, kupní smlouvy atd. Ty existují zcela určitě, jde jen o to, jestli české tzv. soudy se takovými "prkotinami" zabývají. Koneckonců je ČR komunistický stát.

Historik pro Nanynka 1.5.2008 17:42

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Trhni si nohou, ty troubo.

marty 1.5.2008 17:37

Opravdu jim to patří?

O tom co se musí vrátit by měl rozhodovat soud. Existují totiž právní názory, že církev nebyla vlastníkem žádného majetku, ale pouze správcem. Takže by nebylo co vracet.

franta 1.5.2008 17:36

Vlk musi zaridit

CH tej kacky,tak se musi v prvni rade papez omluvit za upaleni Mistra Jana,neomluvi se tak ani vorla>->->-

Nanyka 1.5.2008 17:36

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Milý příteli! Máš velmi dobře vymytý mozek, takové lidi komunisti vždycky potřebovali!

Povinné školení a držet hubu! Kdybys cokoliv kritizoval, co moudrá strana rozhodla,

skončil bys v kriminále! Mozek máš, ale nanejvýš tak na papouškování! Jsi správně

marxisticky vyškolený Čech!

marty 1.5.2008 17:32

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

R^

marty 1.5.2008 17:31

Re: šílená kráva Bobo

Jste opravdu na úrovni.