30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 12:06

Re: Re: Re: No teda.

myslím si, že ano. Masy a kolektivy nežádají pravdu, nejsou jí ani hodny, ani potřebny.

Totus 1.5.2008 12:06

U nás na vsi.

Naše farnost čítá asi 40 lidí nad 60 let a kolem dvaceti dětí a mladých. Náš kostel je kulturní památka, opravená v roce 2000 za 2,5 mil. Kč. Stát dal 2 miliony, velkoryse, a občané i nevěřící vybrali mezi sebou 400 tis. Kč. (800 obyvatel). Na údržování dobrého stavu potřebujeme ročně asi 50tis. Kč. Kde je vzít? Náš farář má celkem 4 vesnice, celkem cca 600 lidí, kteří chodí do kostela. Toho si uživíme sami. Farnost měla historicky několik hektarů půdy. Jsem názoru, že výnos z ní by měl sloužit právě na opravy kostela. Je mi jedno jestli to zúřaduje stát či církev. Myslím, že ve vztahu k té památce jsme na tom stejně, ať věříme či nikoliv.

čtenář 1.5.2008 12:00

Re: Re: No teda.

To jo, to zajisté. Jsem pouze zvědav, jestli na takové bubnování slyší zdejší masy.

čtenář 1.5.2008 11:59

Von v tom Bruselu

nutně zblbne každej a když tam přijde už načatej, tak ho tam jenom dorazej.  ;-D

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:57

Zoufalé přání židovského duševního mrzáka, tedy Vás, je mi ukradené :-)))

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:56

Re: No teda.

smysl její presentace je jiný : zpokusit se získat přízeň, která by ji nechala v bájném bruseli

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:54

Re: Bobošíková komunistka.

raději ať si někde sedne.

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:54

Re: Čemu se divíme?

Zato světlé zítřky nám nabízí bývalá rudá,  nyní skutečná demokratka - representantka bruselské byrokracie, v rudém hávu doma kandidující za rudé a tleskající všem rudým rebelům, svým dříve souputníkům stranickým. A vše, co dělá kdo jiný než ona, je špatně.  A píše o tom, aby se jí dařilo ohlupovat, čertm vem tu a tam porůznu upravený obraz skutečnosti. Všeho však do času.

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:53

Církevní nebo komunistická zlodějina, jaký je v tom podstatný rozdíl?

čtenář 1.5.2008 11:53

No teda.

;-) Když i ten církevní majetek šlo, jde a půjde spravovat pouze podle ekonomických kriterií. Kde nejsou finanční prostředky, tam není možnost údržby, obnovy, stavby nového (je-li potřeba). Možná, že teta Bobo na to má nějakou metodu zděděnou z dob reálsocialismu. Ten se obzvláště vyznačoval chátráním všeho nemovitého, ba i movitého majetku. Bez ohledu na jeho vlastnickoprávní status, neboť s tím si bolševik hlavu nelámal a podřídil vše jednomu bájeslovnému rozpočtování na celospolečenské úrovni.

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:52

Lukáš 12,31 Vy však hledejte jeho království a to ostatní vám bude přidáno. :-)))

12,21 Tak je to s tím, kdo si hromadí poklady a není bohatý před Bohem."

12,22 Svým učedníkům řekl: "Proto vám pravím: Nemějte starost o život, co budete jíst, ani o tělo, co budete mít na sebe.

12,23 Život je víc než pokrm a tělo než oděv.

12,24 Všimněte si havranů: nesejí, nežnou, nemají komory ani stodoly, a přece je Bůh živí. Oč větší cenu máte vy než ptáci!

Dodo 1.5.2008 11:51

Bobošíková komunistka.

Ž e nemá Bobošíková stud a sebekritiku, dokázala komunistickou kandidátkou. Že nemá ani špetku spravedlnosti v těle, dokládá obhajobou komunistické zlodějny.Její teze o krádežích církve zřejmě bere ze své zkušenosti, kdy spolu s ní platíme i jejího muže. Už aby byly evropské volby a šla a šla a šla!

Fuj!

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:51

Věřící se spolehne na Boha, ne? :-)))

Lukáš 11,41

Rozdejte chudým, co je v mísách, a hle, všechno vám bude čisté.

Lukáš 12,33

Prodejte, co máte, a rozdejte to. Opatřte si měšce, které se nerozpadnou, nevyčerpatelný poklad v nebi, kam se zloděj nedostane a kde mol neničí.

Marek 10,21

Ježíš na něj s láskou pohleděl a řekl: "Jedno ti schází. Jdi, prodej všecko, co máš, rozdej chudým a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne!" Matouš 19,21 Ježíš mu odpověděl: "Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej, co ti patří, rozdej chudým, a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne."

Starý J. 1.5.2008 11:49

Re: Církevní nároky

...Jinak klerikálové, možno vás nazvat, abyste našinci políbil hýždě? ....          

Též nápodobně!

Starý J. 1.5.2008 11:44

Re: Nakradené se prý vracet musí,možná!

Vy snad konáte něco zdarma? A nejíte a nepijete a neoblékáte se a vlastně vůbec nic nepotřebujete! VždyŤ Vy jste vlastně ten největší křesťan!

A Vám snad církev někdy něco ukradla? To jsou příspěvky jak ze čtvrté cenové!

DK05 1.5.2008 11:40

Čemu se divíme?

Dokud tady bude vládnout ten modrý póvl s podporou lidovců a církví v zákulisí tak to lepší nebude.

Starý J. 1.5.2008 11:40

Autorko článku

je neuvěřitelné, kolik názorových kotrmelců a nepochopitelných až cirkusových kousků (viz kandidatura na presidentku), budete ještě schopna a ochotna udělat v "paroubkovském" boji o koryto na výsluní. Kdysi jste mně byla dokonce i sympatická. O tom, co se ve Vás skutečně skrýva, svědčí Vaše kousky a také články v poslední době, Vaše konflikty se Železným a podobně.

Nebudu Vás urážet, už mně ani nestojíte za to!

Starý J. 1.5.2008 11:25

Re: Zbytečnost

Samozřejmě že jde o bolševické manýry! Za co vyměnili socani bilionovou zátěž v dluzích? Stokrát opakované fráze jsou ty vaše fráze o výměně za presidenta.

Nevážená - chceme-li odluku státu od církve, a to jistě v této převážně atistické zemi chceme, pak musí mít možnost církev, být z "něčeho živa". Předpokládá to majetek, aby žila z výnosů tohoto majetku. Komunisté - jejich partaj a potentáti této partaje žijí z prostředků nás všech - z našich daní. To církvi většina občanů této země nadále odmítá dávat. Takže si církev musí hledat jiné cesty k zajištění příjmů, aby její potentáti měli z čeho žít. A mají-li nárok na svou partaj komunisté, mají i věřící nárok na svou církev. Navíc rozdíl mezi církví a komunisty je ten, že církev dnes už (zvláště po odluce), nebude mít na život občana, který si to nepřeje, žádný vliv. Na rozdíl právě od těch komunistů, kteří se nám snaží řídit život i nadále.

Církev majetky měla do doby, než ji byly ukradeny. Takže teď nejde o nic jiného, než o vrácení mizivé části tohoto majetku, nebo náhrady za něj. Což zaplatíme za komunisty bohužel všichni!

Z vašeho příspěvku je vidět, že "je naprosto zbytečné chtít po vygumovaných rudých hlavách logické myšlení a zdravý úsudek." - řečeno vašimi slovy. Když jste totiž nepochopila tak naprosto jednoduchou věc. že "když bylo něco ukradeno, má to být i vráceno"! A opět vašimi slovy:..."takže bojovat s pokryteckými levičáky je jako bojovat s větrnými mlýny či spíše zloději -kde možnost něco ukrást- tam oni."!

K. 1.5.2008 11:20

Re: To je výborný nápad soudružko B0B0 a co ho aplikovat na vás???

vratte svazacky majetek, ktery byl vynat z restituci a ukraden, tem, kterym predtim patril. A majetek, ktery patril cirkvim, take vratte tem, kterym patril pred pucem. Co je na tom tak tezke pochopit ? Clovek nemusi byt v Bruselu, aby na to prisel. (Ale pokud na to prijde, mozna tam nebude.)

Jurajda 1.5.2008 11:15

Nakradené se prý vracet musí,možná!

Řešil bych to tak že církve musí nejdřív vrátit nakradený majetek a když si přinesou písemné potvrzení od Pána Boha že jsou ustanoveni jeho zástupci na zemi mohou fungovat i nadále a ovšem musí dodržet svoji víru a přesvědčení že konají dobro na světě zadarmo a tudíž k tomu majetek nepotřebují,mají-li ho musí ho rozdat chudým!

malstoka 1.5.2008 11:11

Návrat ke kořenům

Z tohoto článku Bobošíkové je jen jedno poznání a ukazuje jak hluboce je v ní zakořeněna výchova pionýrské a svazácké organizace, kde byla velmi náruživou svazačkou. Ona v životě nemůže pochopit, že co je ukradeno má se navrátit. Ona chce něco povídat o pití vína a kázání vody. Její manžel přišel jako jeden z vlastníků sklárem u  Chocně k pěknému majetku, Jejich výroba pivních sklenic pro rusko byl a je slušný byznys. Jako správná "demokratka" zaměstnala v Bruselu svého manžela jako svého asistenta, aby penízky z EU šly pěkně do jedné kasičky.

JH 1.5.2008 11:10

To je výborný nápad soudružko B0B0 a co ho aplikovat na vás???

Nebylo by fér zvláště v zemi, kde většina populace bývalé svazácké funkcionáře zrovna nemusí, oslovit ty, kteří si ze svého musí ročně ukrojit více jak pár milionů korun ve prospěch rodiny BoBo, která je neoslovuje a nikdy oslovovat nebude? Zeptat se jich, zda-li souhlasí, aby jedné hamižné rodině ze svých daní darovali tak značnou sumu?

Jakub S. 1.5.2008 11:10

Re: Od pajdavé židovské udavačky je žvanění o charakteru zvláště trapné.

Ale bleskově zpátky do žumpy, arijský bojovníku! Fuj, fuj, fuj.

kAMIL MASAJEV 1.5.2008 11:09

Josef Fritzle

Musel jsem se jít projít. Ne že bych s článkem bůhví jak nesouhlasil, ale s Fritzlem bych taky souhlasil, kdyby napsal, že pedofilie je špatná.

Hrad 1.5.2008 11:01

Re: Církevní nároky

A já dodávám hrdě a s pokornou tváří. Lidé si pokoru přejí. U jiných. To církev ví již 2000 let. Proto se jí takúspěšně daří hrát tu známou hru mocných "Hop na špek".

kAMIL MASAJEV 1.5.2008 10:58

JANO, ZA KOLIK TY DĚLÁŠ?

KDO TI NA TO PŘISPÍVÁ? ZA KOLIK DĚLÁ TVŮJ MANŽEL? Z ČÍCH PENĚZ? CO TO PROBOHA PÍŠEŠ???

Jaroslava 1.5.2008 10:52

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Úžasně napsáno, gratuluji a souhlasím

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 10:50

Ona to není "naše" vláda, je to vláda zvolená občany na základě legálního podvodného jednání.

Zdendáč 1.5.2008 10:50

Bobo - mýty a omyly

Je nad slunce jasné,že s blížícím se termínem voleb do europarlamentu nás bude Bobo zásobovat ještě mnohým škvárem sloužícím jen a jen jejímu zviditelňování...Tentokrát už je ale nad další slunka jasné,že nebude kandidovat nikterak nezávisle nebo za jakési demokraty...Za svou šaškárnu při prezidentské volbě bude po zásluze odměněna a tak spočine na čelném (a tudíž volitelném )místě bolševické kandidátky.Tomu je zcela podřízen její současný slovník a nakonec i rétorika...

Přestože jsem beznaboh a nijak mi nevoní kontroverzní návrh pro narovnávání vztahů státu s církvemi,jedno upřít nemohu.Snahou (byť dle mého drahou a přehnanou) je mírnit dopady a škody způsobené bolševikem.Ten by proto měl v rámci takových náprav raději vyhlašovat sbírky (pokud to myslí upřímně) nebo raději držet hubu a krok (myslí-li to stále jen po svém)...

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 10:49

Od pajdavé židovské udavačky je žvanění o charakteru zvláště trapné.