11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiri Janecek USA 21.1.2006 7:03

kde se lepe zije

Vyrostu a vystuduju ve Svedsku se slusnyma skolama a perfektni zdravotni peci (I Kuba ma lepsi detskou peci nez USA), a kdyz jsem zdravy, chytry, silny tak pozadam o grad o postgrad studiu na spickove US skole - fellowship - zadarmo.
Stale mam za zady svou vlast, maly risk - velke moznosti - par vinikne - stanou se rich and famous - a ke stari - kdyz zacnou chodit nemocenske ucty - hop zpet domu.
Civilizovana zeme se pozna jak se stara o slabe, stare, nemocne - v tomto je USA na konci zebricku z vyspelych zemi.
Nevidim moc starych a nemocnych Svedu putuvat do USA - v 1968 USA brala mlade a vzdelane - ti ostatni politicti - teba z Jachymova bralo Svedsko.
Jiri Janecek USA 21.1.2006 6:51

Re: Tak to má být

dane se snizily a stat se zadluzuje $2.8 bilion per day ($2.8 milard dene) - po nas potopa - Goldman-Sax sefove maji $30 milionve premie - Tak to má být
G. Pašek 21.1.2006 6:29

Re: Re: Re: Re: Kriterium

Kanuku, ty jseš ale blb!
Kanuk 21.1.2006 6:11

Re: Re: Re: Kriterium

Souhlasím s vámi, že řeč je jen jedním z atributů ovlivňujících migraci lidí. Ale podle vlastní zkušenosti vím, že to je atribut nejdůležitější, pokud snad nejste vysoce hledaný odborník (jako američtí manažeři v Tatrovce. Že jim za krátký čas za služby poděkovali je jiná věc). A jednosměrnost migrace z Evropy do USA je dána tím, že skoro každý Evropan s aspoň středním vzděláním má slušnou znalost angličtiny, zatím co skoro každý Severoameričan umí jen tu svoji hatmatilku a to ještě mizerně.
\Josef 21.1.2006 6:08

Pane Chýlo,

co taky čekáte od zootechnika a mechanizátora
Lojza 21.1.2006 6:06

Re: Milý Jaro,

Ano.
Lojza 21.1.2006 6:03

Re: Prognostik pan Tlustý

Vono ani není potřebné studovat cizokrajné statistiky, aby člověk o soudruhu Tlustém získal patřičný názor.
Kolikrát žvástá takový pitomosti, který by nevyslovilo ani desetiletý dítě (tedy o daních a vůbec financích).
Myslím že na budoucí prohře ODS bude mít zcela zásadní zásluhu.
Jan 21.1.2006 4:51

Prognostik pan Tlustý

Pan Tlustý zhodnotil v září 1989 celkovou situaci a vstoupil do KSČ. Za dva měsíce svůj odhad mírně upravil.    Jeho rozhled se od té doby nezměnil, naopak plodí čím dál větší nesmysly. Článek to přesvědčivě dokumentuje. Může člověk důvěřovat ODS, když má v čelných funkcích takovéto experty?
Kikina 21.1.2006 4:31

Paní Hofbauerová, když se podívám, kolik lidí je ochotno brát Tlustou peněženku a jeho bláboly vážně,

tak se mi tomu nechce ani věřit. (Pro mne skončil  v tom okamžiku, kdy celému národu v TV předvedl, že nezvládá ani mobilní telefon...  Škoda času na jeho plky..!! )
Kanuk 21.1.2006 4:17

Re: Re: Tlustý je pitomec

Pár poznámek k odborům v USA.
1) Díky americkým odborům, americké obchodní lodi téměř vymizely ze světových moří. (McPhee: Looking for a Ship). Po WWII bylo USA obchodní loďstvo jedno z největších na světě. Mimochodem, před válkou mělo největší obchodní loďstvo Norsko. Myslím, že v současnosti není zanedbatelné, i když posádka jsou většinou Asiaté, Norové jsou jen důstojníci. A operuje snad hlavně v Jižní Americe.
2) Pokud jsem slyšel, v době, kdy japonský autoprůmysl se začal tlačit do USA, unie dělníků v automobilkách souhlasila se snížením platů, protož e měla na vybranou: dělat za míň nebo vůbec ne. Ale to asi byla jen výjimka, potvrzující pravidlo.
Machiavelli 21.1.2006 3:58

Re: Re: Kriterium

Rec je jenom jednim z atributu, ktere urcuji jestli se mi ci nekomu jinemu v dane zemi bude zit dobre. Dalsimi jsou HDP, kriminalita, skolstvi, mira svobody atd. atd. atd. Pokud to vse dam dohromady vyjde mi celkova pritazlivost dane zeme. A jak jsem jiz zminil v predchazejicim prispevku tuto je mozno merit migraci obyvatel. Vytrhavat jednotlive plozky charakterizujici danou zemi nema smysl. Pokud to budeme delat tak se nikdy nebudeme schopni dohodnout nebot nekdo si vice vazi svobody, jiny mravu a treti dobreho jidla.
Kanuk 21.1.2006 3:36

Re: Tlustý je pitomec

Formátování v Mozille na Psu nefunguje, musíte používat Wokna. Před časem o tom byla řeč a není mi známo, že by se na tom něco změnilo (i když jsem informován jen tak trochu).
S tím zdaněním. Když vyděláte dvakrát víc, vaše nutné životní náklady se nezmění, takže by vám "na vyskakování" zbylo postatně víc než dvakrát tolik, kolik zbyde tomu s polovičním platem. Proto si strejda stát myslí, že nezhubnete, když vám napaří vyšší daňovou sazbu.
Kanuk 21.1.2006 3:24

Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Vaše logika.
Kanuk 21.1.2006 3:21

Re: Kriterium

Jo. Pokud se v obou zemích mluví esperantem.
Kanuk 21.1.2006 3:12

Tak to má být

Jak je patrno z článku, v USA se od r. 1981 nejnižší daně snížily ze 14 na 10 pct (1,4x), nejvyšší z 69 na 35 pct (1,97x). Zdá se, že bohatí na tom neprodělali. Poznamenávám, že o daně v Kanadě se zajímám jen tehdy, když vyplňuji daňové přiznání a počítám, kolik musím vyklopit.
janabok 21.1.2006 3:07

trisi, na pf musíte pomaloučku a polopaticky...

t.j. nenápadně mu vysvětlit, že jsou lidé, kteří by i za menší mzdu (než tu minimální) i pracovali, jelikož jejich výkon (přínos) prostě na onu (státem direktivně určenou min. mzdu) prostě nestačí...
ale potencionální zaměstnavatel je prostě (díky zákonu o min. mzdě) vlastně ani zaměstnat nemůže...
 
dtto, odboráři a jejich Zákoník práce...
 
když už nic jiného, tak tyto dvě absurdity (ZP a min. mzda) nemají v civilizované společnosti co dělat!...
občan z kraje města 21.1.2006 3:03

Re: Kriterium

tomu se říká trefa do černého
Machiavelli 21.1.2006 2:56

Kriterium

Mate-li dve telesa a chcete-li zjistit, ktere je teplesji staci je propojit a merit v jakem smeru teplo putuje. Putuje totiz od toho teplesjiho k chladnejismu. Se staty je to podobne. Chete-li zjistit, kde se lepe zije (at uz to znamena cokoli) podivejte se na tok lidi mezi temito dvema zememi. Pokud se vice lidi stehuje z Ameriky do Skandinavie je lepe ve Skandinavii, pokud je tomu naopak je lepe v Americe. Zadna jina cisla nepotrebujete.
občan z kraje města 21.1.2006 2:42

čtěte historii

Už jsem to tady jednou vysvětloval. Prostě vzroste prudce produktivita a část lidí pracuje a vyrobí toho dost pro sebe a i víc. Zbyde však část lidí, kteří jsou nepotřební, prostě se ti ostatní bez nich obejdou. No a ti lidi tím pádem mají problém. Ceny snížit nemůžete, protože tím by si ti co pracují nevydělali. Cena nemůže být nižší než náklady (plat pracujícího). Takovým částečným snížením ceny je to, že těm pracujícím zdaníte práci (zvýší se tím náklady a později i ceny, což je inflace) a ty zdaněné peníze dáte těm, kteří jsou nepotřební (řvou vám hlady). Trh ani regulace to zatím nikdy nevyřešily, ....
SLAVA 21.1.2006 2:41

Re: Ekonomice nerozumím,

Pan Chýla z toho vyvozuje očividné, a sice že pan Tlustý účelově lže, až  se mu od  úst práší. Ostatně jako vždy. Pan Chýla to dokládá těžko zpochybnitelnými fakty, jenže ta u příznivců ODS - jak rovněž známo - neplatí. Nemohu srovnávat USA, ale ve Švédsku trávím několik měsíců v roce, čtu denní tisk, občas vysedávám v parlamentu na galerii, dívám se na zprávy, a nic z toho, co uvádí Tlustá peněženka jsem tam nezaregistroval. Nechte radši geparda, želvu a nosorožce v ZOO.
tris 21.1.2006 2:32

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Neodpověděl jste na otázku. Tak to zkuste ještě jednou: Způsobí omezení imigrace levné pracovní síly vyšší místní mzdu? ANO NEBO NE?
tris 21.1.2006 2:31

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Jestli vás dobře chápu, tak tvrdíte, že zvýšení min. mzdy (tedy NÁKLADŮ firem), způsobí vznik dalších firem a otevření nových pracovních míst?
pf 21.1.2006 2:30

Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

propagace extremni chudoby ve spolecnosti je z dlouhodobeho hlediska nevyhodna.
Ukrajince si s prominutim strcte nekam. Ti lide zde nebudou pobirat duchod, jejich deti nejsou ve zdejsich skolach a tak, jak cely system ve skutecnosti funguje  ani nevyuzivali cesky zdravotni system.
 
občan z kraje města 21.1.2006 2:30

není to celá pravda

Bohužel ty limity strukturální změny poptávky vyvolají objektivní problém i bez regulace, i když mnohem menší. Problémem je však komplexnější sociálně inženýrský zásah. Před dvěstě lety měly rodiny po deseti dětech, těm co měli potíže se uživit polovina umřela, těm co ne umřely tak dvě. Sociální kompenzace to změnily, ten kdo pracuje má dvě tři, ten kdo ne osum, deset. To už je i na trh trochu moc. Téhle "regulace" si z určitých důvodů někteří nechtějí všimnout.
tris 21.1.2006 2:28

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

No, to je snad problém sociálního systému, ne?
pf 21.1.2006 2:25

Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

jen k tomu srovnani - lepe to snad nejde vyjadrit
proti Galileovi stala VIRA se svymi dogmaty, ktera za jejichz zpochybnovani se plati i zivotem.
Ale mate pravdu Ekonomicka 'veda' jse spise  VIROU.
 
zbytku vasich bodu je obtizne porozumet.
snad jen ze na lepe placenou praci prejde kazdy, pokud muze a na jeho rozhodnuti existence ci neexistence minimalni mzdy nema vliv.
muj bod o sponzorovani podnikatelskych aktivit zalozenych na sub reprodukcni mzde socialnim systemem jste, celkem pochopitelne, opominul.
 
tris 21.1.2006 2:22

Re: nemáte pravdu

Krize nadvýroby tomu říkají socialisté. Co je to za krizi, když se toho vyrábí víc, než se otho dokáže spotřebovat? Všude byly plné obchody, ale nikdo to nekupoval? No tak pak se obchodu vyplatí snížit cenu, aby to aspoň někdo koupil a neshnilo to, ne? Kde je ta krize?
tris 21.1.2006 2:19

Re: je to i tak

Přesně :)
občan z kraje města 21.1.2006 2:18

nemáte pravdu

při krizi žádný nedostatek nebyl, doknce se tomu říká "krize z nadvýroby", ten mlýnek na maso to řešil úplně stejně jako jiné mlýnky semlely koně nahrazené automobily
tris 21.1.2006 2:16

Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

BTW: Jednoduchá otázka: Omezení imigrace ukrajinců - omezení počtu zaměstnaných lidí - způsobí nárůst (nebo nižší pokles) mzdy nekvalifikovaných profesí. Obráceně: Přikážeme-li určitou vyšší úroveň mzdy těmto profesím, bude zaměstnáno méně lidí. Co je na tom nepochopitelného?