19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
_hnědka_ 21.1.2006 18:10

Re: Re: Doktore

1. To bude, pokud vim, reseno valorizaci duchodu; 2. Cim mene odpocitatelnych polozek, tim lepe. Radeji nizsi dan bez OP nez vyssi s OP. Zaklad bude vyssi nez dnes a to o 8% socialni dane. 3. Casem klesnou, takze nevidim problem. Ze jde neco pomalu jeste neni duvod proti.
 
 
_hnědka_ 21.1.2006 18:07

Re: Re: Nezamestnanost

Nectu pravo modre ani rude, narozdil od Vas. A nejaky argument by nebyl?
Ivan Nový, 21.1.2006 17:56

Myschi,

Dánů sem jezdí ale hodně, Němců také.
tris 21.1.2006 17:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Tak třeba zdravotnictví (jestli dobře chápu z vašeho nicku): U ODS je aspoň určitá šance, že zavedou spoluúčast. U ČSSD ne. Realita bude taková, že to buď zavedou, nebo to celé zkrachuje. Školství totéž. Sobotka na rozdíl od Tlustého má určitou úroveň vystupování. Ekonomii nerozumí oba stejně. U Tlustého je určitá šance, že se podle těch knížek, které četl (a nepochopil je), bude aspoň trochu řídit. Sobotka je nečetl.
pje 21.1.2006 17:27

Re: Nezamestnanost

Jistě, -hnedko-. Čtete také někdy něco jiného než Modré právo???
Doktor 21.1.2006 17:18

Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Jak pro koho. Já se léta živím prací a musím říci, že až za vlády ČSSD se moje situace zlepšila. Je to sice dost hrozný, ale za ODS se mi pravidelně stávalo, že ač ve státním, jsem nedostal za práci vůbec zaplaceno, a když jsme se trošičku ozvali, tak nám bylo řečeno, že jsme póvl. Nyní sice občas taky dostemene zaplaceno méně, nebo pozdě, ale je to všeobecně lepší.
pje 21.1.2006 17:14

Re: Už jste viděli někdy Švéda na dovolené?

U nás desítky, v Chorvatsku stovky, ve Španělsku tisíce. Nevidí-li to Ivan Nový, znamená to, že to neexistuje??? Mimochodem - zdroje - statistiky cestovního ruchu.
tris 21.1.2006 17:08

Re: Re: Re: nemáte pravdu

Takže krize "z příliš velké výroby" spočívala v tom, že se NEprodukovalo, protože byly vysoké náklady?
Tuio 21.1.2006 17:06

Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Mně fakt vadí jedna věc. Všichni se zabýváte jen volbou mezi ODS a ČSSD. Copak vás fakt nenapadá jiná volba? Celou Poslaneckou sněmovnu si uzurpovala bývalá KSČ a její agenti a vy si myslíte, že když zvolíte místo Paroubkovic Topolánkovce, že se něco změní? Oni už nám taky ukázali co dovedou. V celé PS není koho volit! Není tam jedinej slušnej chlap! Slibům nevěřte! Musíme holt zabrouzdat do stran, které nemají v PS zastoupení a ve kterých nejsou žádní bývalí zkrachovalí politici, ani agenti. U mně je to jasná volba. Ani Tlustý či Topolánek nebo Paroubek. Volím Cibulku, ten nelže!
pje 21.1.2006 16:52

Re: Re: nemáte pravdu

V tom, že pod náklady se nedá tvořit - tedy ne dlouhodobě a zejména ne v malém. Prozkoumejte ekonomický vývoj automobilek, leteckých výrobců a zemědělců té doby - a máte jasno.
tris 21.1.2006 16:51

příklad

Zkusím to demonstrovat na příkladě: Mějme vesnici, kde pořádně není voda, a není rozumná technologie, jak ji tam dovést (středověk). 50% obyvatelstva je zaměstnáno tím, že za úplatu nosí vodu ze vzdáleného pramene. Jednoho dne dojde k zázraku a uprostřed vesnice se objeví pramen. Ejhle, máme 50% nezaměstnanost. A tak to taky zůstane (vaše varianta). Ekonomie: Tito lidé začnou nyní dělat věci, které jsou méně důležité, než nošení vody, ale které před tím nemohli dělat, protože nosili vodu. Alternativní pohled: Předpokládejme, že vedle existuje vesnice, která již tisíce let má pramen na náměstí. Dle vaší teorie, že technologický pokrok způsobuje nezaměstnanost, by tato vesnice měla trpět 50% nezaměstnaností. Doufám, že už je to jasnější :-/
Doktor 21.1.2006 16:48

Re: Doktore

1. Moji babičky se dotkne změna DPH z 5 na 15%, protože důchodcům tvoří výdaje za základní potřeby (potraviny, léky)percentuálně větší částku než pracujícím. Oni totiž i důchodci platí DPH. 2. Je velmi nejsné zda by byly zachovány odpočitatelné položky z daní. Z Tlustého návrhu jsem třeba nepochopil, zda by se základ daně snižoval o zdravotní a sociální pojištění. 3. představa, že po přechodu z 19 na 15 % DPH poklesnou ceny zboží je optimistitcká. Zvýšení DPH se v koncových cenách promíte okamžitě, snížení velmi pomalu. 4. Přesuny mezi sazbami je věc hlavně stavebnictví - a nyní již to není zdaleka tak aktuální jako před lety.
tris 21.1.2006 16:42

Re: komplexnost

Prostě chci říct tohle: Ať už velká deprese vznikla z jakýchkoliv důvodů (měnová expanze nebo i ten techn.pokrok), jednoduše nebyl důvod, aby to trvalo tak dlouho. Kdyby do toho stát nehrabal, tak to za jeden,dva roky mohlo být pryč.
tris 21.1.2006 16:33

Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Já nevím co bude. Nikdy bych tyhle gaunery nevolil. Ale budu je volit z jediného důvodu: ČSSD je mnohem horší.
tris 21.1.2006 16:29

Re: komplexnost

Management a business je něco jiného než ekonomie. Není v žádném rozporu mít podivnou představu o ekonomii jako celku, a přitom být vynikající manager nebo ekonomický poradce firmy. Přiznám se, že už netuším co ignoruji. Fakta: Hoover a Roosevelt zavedli min.mzdu, min.ceny na trhu, zvýšili státní výdaje, dotovali výrobu zemědělských produktů. Fakta: firmy nemohly zaměstnat lidi pod min.mzdou, i kdyby chtěly. Podnikatelé nemohli prodávat za nižší ceny (aby to někdo koupil). Zemědělci byli motivováni vyrábět víc, než chtěli lidé koupit. Fakta: vysoká nezaměstnanost, přebytek zemědělských produktů na trhu, vysoké ceny zboží. Teorie: Tvrdíte, že podnikatel vyrobí "moc" a zjistí, že na to lidé nemají. Tudíž si to nechá na skladě, protože z toho má určitě víc, než když sníží cenu na úroveň, aby si to lidé koupili. Bude pokračovat ve výrobě, přestože to lidé nekupují. Nebude se snažit snížit náklady snížením mezd (což může, protože je dost nezaměstnaných, kteří by pro něj pracovali za méně). Vyšší zisk (ať už spotřebitelů(nížší ceny) nebo výrobců) ti lidé odhodí do stoupy. Propuštění lidé nebudou zaměstnáni na to, aby dělali činnosti, na které dříve nebyli lidé ("nevyplatily se"). Příklad: chcete každý den zamést před barákem, jste ochotný za to dát 500Kč za měsíc. Tržní mzda v tomto oboru je 700Kč za měsíc. Technologický pokrok způsobí vyhození lidí z práce, pokles tržní mzdy. Někteří lidé jsou ochotni pracovat za 500Kč za měsíc. Vytvoříte nové pracovní místo. Kde ignoruji "lidský faktor"? Který "konkrétní" lidský faktor?
jasan 21.1.2006 16:25

Doktore

o tak argumentujte....... 
zmenou dani na 15%  mi zbyde vice penez
zmenou DPH  mi zlevni to, co CSSD zdrazila  a  potraviny zdrazi.
Celkove tedy vydelam  a navic mohu  sve danove zatizeni vice ovlivnovat - co kupuji.
pokud jde o Vasi babicku - te se muze dotknout jen zmena duchodu protoze vyse dani na ni nema vliv...  takze spotrebni kos asi diskutovat nemohu
jen na okraj - ubyde take kejklu s DPH, coz muze byt potesitelne.
kapitán 21.1.2006 16:20

Re: Politicka agitka s cisly

Souhlas s vámi, proto také lidé do USA chtějí.
Doktor 21.1.2006 16:13

Ad sopo a Jara London

Vy jste asi Tlustého alter ega. Když se objeví nějaký názor, který je vám proti srsti, tak svedete tak akorát urážet. S arguentací je to už slabší a vzít do ruky kalkulačku - to pak zřejmě přesahuje váš rozhled.
Doktor 21.1.2006 16:08

Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Kdy by rád platil daně. Sobotka aspoň řekl jeno jasně - přistoupení k paktu stability tak aby euro mohlo být zavedeno od r. 2010. Je to dost jasný, a tudíž se nedá čekat nějaké razantní snížení daní. Ale aspoň vím na čem jsem. Koneckonců na rok 2005 to spočítali vcelku přesně. U Tlustého si vůbec nedovadu představit, jak by jím navrhovaný "systém" fungoval. Navíc - opakuji - program Modré šance na stránkách ODS a jeho prezentace na sjezdu ODS v Brně - k dispozici tamtéž - se od sebe liší. Co tedy bude, kdyby se náhodou stal ministrem financí?
jasan 21.1.2006 16:04

Re: Tlustý zase kecal, no a co ?

a v cem franto?  skuste to konkretne
jasan 21.1.2006 16:02

Re: proč je ten Eurostat tak prolaný

ne prolhay neni....  jen ma velice pozoruhodne metodiky vypoctu - viz nize u Vizka
franta 21.1.2006 15:41

Tlustý zase kecal, no a co ?

To každý ví a nikoho to už nepřekvapuje
Ivo vašíček 21.1.2006 15:36

komplexnost

Vykládáte z mých  poznámek věci, které jsem neuvedl. To co uvádíte je sice pravda, ale připadá mi pořád, že uvažujete vždy jen zúženě. Auta si prostě koupím tak max. dvě, jachtu jednu atd, atd. V zásadě nemohu s jakýmkoliv Vaším tvrzením nesouhlasit, ale ten lidský faktor prostě ignorujete, stejně jako řada jiných. Pozn. Na poradenství v oblasti managementu a ekonomicky jsem před 7 lety založil firmu, která v současnosti zaměstnává téměř 30 lidí
tris 21.1.2006 15:29

Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Souhlas s tou DPH a inteligencí Tlustého. Nesouhlas s tím, že je to příspěvek obchodníkům. Nemůžete počítat s tím, že se ceny sníží okamžitě - to by totiž okamžitě znamenalo prázdné obchody. Ceny se sníží, až když se toho vyrobí více, postaví nové obchody atd. a to chvilku trvá.
tris 21.1.2006 15:25

Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

No, jen abychom pak nelitovali, že Sobotkovi se podařilo prosadit to, co chce... ač proti snižování daní nic nenamítám...
Doktor 21.1.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Spočítejte si kolik měsíčně utratíte na zboží s DPH 5% a 19%, přidejte k tomu svoje příjmy - kolik platíte na daních nyní, kolik byste platitli při 15% sazbě o kolik se změní ceny zboží. Lze navíc předpokládat, že snížení DPH u spotřebního zboží z 19 na 15 procent se neodrazí v koncové ceně(toto bude příspěvek obchodníkům - stejně jako se stalo při snížení spotřební daně z paliv v Polsku). Navíc, to co prezentoval Tlustý v Brně na kongresu ODS se od původní koncepce Modré šance liší dost zásadně. A nemá to hlavu ani patu. .
el sopo 21.1.2006 15:03

Re: Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

ja myslim ze se tomu tituli rika RSDr :D...to by sedelo
Jara London 21.1.2006 14:53

Re: Pravdomluvný Tlustý Vlastimil

Pokud tento vyrok pouziva v souvislosti s tzv. "politikou" CSSD, je hluboce pravdivy a presne odpovida situaci. Takze proc by ho nemel pouzivat?!
Jara London 21.1.2006 14:52

Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

Doktor proboha ceho?!
el sopo 21.1.2006 14:51

Re: Re: Tlusty je neuveritelny idiot

vadilo by ti, ze by rohlik nestal 1.40 ale 1.50? ze by jsi za deset rohliku nezaplatil 14 kc ale patnact? jake sobotkovy plany? on ma nejake plany?