24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milan Vosecky 21.1.2006 0:56

Re: kde je to lepsi

TO je snad jen recnicka otazka. Protoze USA&kanada jsou pro schopne. BTW clanek je schematicky, zjednodusujici zkreslujici pravu, stejne tak jako obvykle tvrzeni, ze u nas v cesku je nejmene chudych lidi v OECD - zjednodusene a schematicky  :-) receno je to blabol, pravdepodobne stejne tak jako clanek s. Tlusteho i jeho zaporna dan z prijmu.
www racek 21.1.2006 0:54

Re: Tlustý je pitomec

Ekonomie říká, že nezaměstnanost je způsobena téměř výhradně regulací trhu ... fakt týhle pitomosti věříte? mimochodem, ono se po ropné krizi a explozi cen dost zemí propadlo. ale že by švédové nepracovali, to jsem si fak nikdy nějak nevšiml. naopak ... ono vůbec někdy je třeba korigovat pohled domorodce...
www racek 21.1.2006 0:50

Re: Netřeba hledat zlý úmysl

no, asi rozkládá stranu zevnitř, zrovna jako tu komunistickou
tris 21.1.2006 0:50

Tlustý je pitomec

Že Tlustý je pitomec, o tom není sporu. Ale pane Chýlo... neříká se tomu "regresivní", ale "degresivní" zdanění, ty vykříčníky nechápu - oni ti bohatí stejně platí větší daně, než ti chudí. Po pravdě řečeno vůbec nechápu, proč když vydělám 2x víc, tak bych měl platit 3x větší daně... Norsko: Norko má ropu, jednalo by se o velmi bohatý stát, i kdyby tam ty sociální jistoty nebyly. Po pravdě řečeno, asi by byli ještě mnohem bohatší... Švédsko: Před hodně lety jsem se bavil s jedním Švédem a ten mi dost smutně řekl, že je tam neuvěřitelný socialismus a nikdo tam nepracuje. Švédsko se od dob relativně liberální politiky, kdy byli 4. země OECD, propadli tuším na 16. místo. Nezaměstnanost: Ekonomie říká, že nezaměstnanost je způsobena téměř výhradně regulací trhu - minimální mzda a síla odborů, nikoliv výší zdanění - to pouze posiluje efekt předchozí regulace (mám pocit, že pan Tlustý tohle taky neví :-/). Hoodně pěkný příklad je nezaměstnanost na Novém Zélandě, kde po praktické likvidaci moci odborů začala nezaměstnanost klesat a trvale klesá již zhruba 10 let. A nakonec: jak se tady dělá v mozille formátování? Vůbec mi to nefunguje..
Lapil 21.1.2006 0:40

Netřeba hledat zlý úmysl

ve věcech, které lze vysvětlit lidskou blbostí.
Doktor 21.1.2006 0:33

Možná trochu paranoidní úvaha

Stále více ve mě hlodá podezření, že pan Tlustý dostal na přelomu roku 1989 a 1990 dlouhodobý stranický úkol - provést totální destrukci národního hospodářství pod hlavičkou konzervativně liberální reformy. Tím by se zcela vyvrátila důvěra občanů v základí principy fungování svobodné společnosti, a z dlohodobého hlediska by pak byla upevněna vláda jeho rodné KSČ.
Úplně jim to nevyšlo, ale snaha byla a je patrná dodnes (nebyl v tom sám).
 
Pavel 21.1.2006 0:29

Povídali, že mu hráli

Tak například počet znásilnění se od roku 1995 ve Stockholmu více než zdvojnásobil. Více viz třeba zde http://viking-observer.blogspot.com/.
 Jan Edling byl "odejit", o tom není sporu. Že šlo o rozvázání pracovního poměru dohodou... záleží na tom?
Švédská oficiální metodika výpočtu nezaměstnanosti neodpovídá mezinárodním standardům, Edling byl blíže skutečnosti.
 
Alex Juchelka 21.1.2006 0:28

No Vy to schytáte...

od zdejších stoupenců of trickle down economy a VŠEHO amerického... : ) BTW, Nemocnici Bumrungrad v Bangkoku, kam nejezdí jen Švédi, ale i mnoho Američanů (na západě, často i v USA, vyškolení a praktikující lékaři, operace za mnohem nižší ceny než v USA, se známou thajskou pohostinností, atd., atd.), mohu jen doporučit! http://www.bumrungrad.com/htm/eng/main.asp
Jara London 21.1.2006 0:27

Pane Chylo,

jste blb. Rikam to jako clovek, ktery mel moznost zit a pracovat ve Svedsku nekolik let. Pro znale komentare netreba, ostatnim tezko vysvetlovat. Idealem pro ceske socany je Svedsko urcite zejmena diky tomu, ze nejbohatsi muz zeme je zaroven sefem nejvetsi odborove centraly a nejvyssim predstavitelem svedske zidovske obce. A nezapomente na suchy zakon.
Tomas 21.1.2006 0:24

kde je to lepsi

Kdyz je to tedy v evrope o tolik lepsi, jak clanek ukazuje, tak proc tolik (zapadnich) evropanu kazdorocne emigruje do spojenych statu a Kanady, zatimco opacnym smerem emigrace temer neexistuje?