1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šumavák 28.2.2006 2:55

no vidíte jaká je u nás demokracie pokročilá !

StandaT 28.2.2006 9:49

Re: Re: Re: Ladislave Země je kulatá !

V demokratických státech se ale místopředseda vlády nechová jako stranický bafuňář nesoucí zdravici spřáteleným odborům.
IS 28.2.2006 12:02

Re: Re: Re: Re: ředitel popřel zákaz ?

Standa T, odkud jste přišel na to, že se místopředseda vlády choval jako stranický bafuňář? Ředitel nemocnice se totiž podle tisku nechal slyšet, že prý  žádný zákaz nevydal. Takže vše byla nakonec asi jen ubohá intrika ze strany vedení nemocnice.
Zapomínáte, že vV demokratickém státě nebývá zvykem podkládat nikomu nekalé úmysly. To je základ zvořilosti.
  
StandaT 28.2.2006 9:45

Re: není Sobotka jako Sobotka !

máte pravdu. Jeden z rozdílů je ten, že první si návštěvu domluví s odboráři za zády statutárního zástupce i zřizovatele, zatímco druhý to udělá naopak. Ale to je pro Vás asi příliš nepodstatný rozdíl.
IS 28.2.2006 11:51

Re: Re: trocha zdovřilosti neuškodí?

Možná vás to udiví, ale místopředseda vlády by mohl do nemocnice přijet nečekaně bez ohlášení, a protože je ministr financí požadovat na řediteli informace. 
V demokratické zemi totiž nikdo nemá právo podsouvat někomu nekalé úmysly (presumpce neviny), doba kádrování podle politického přesvědčení snad už dávno minula.
 
 
 
 
Slava 28.2.2006 1:29

Tak se ptám, proč z toho ODS dělá politikum

Mám z toho, co se teď ve zdravotnictví děje, že ODS vůbec nejde o to najít řešení. A pan Sobotka to svým článkem jen potvrzuje. Politická kouřová clona má přinést body ODS (záměrně neříkám pravici), ale především zakrýt podstatu věci. Několik velmi silných skupin si jednak chce zvýšit zisk na stávajícím trhu, a navíc - třeba převodem nemocnic - vytvořit trh nový. A to všechno za peníze daňových poplatníků. Koho by to nelákalo - zákonem stanovené odvody do systému představují zaručený zdroj - jen se k němu dostat, a pokud možno tak, aby to hodilo co nejvíce. A protože to začíná být až příliš zjevné, je třeba přitlačit na pilu a spustit křik, jak na to chudáci pacienti doplatí. Jsem zvědav, kam až se zde blogující dostanou od jádra věci.
gogol_jl 28.2.2006 1:03

3rd

Podstatne lepsi je argumentace napr. pana Bursika. Rekne tvrzeni a doda fakt.. Totez take pan Vratislav Kulhanek, ale urcite jsou i dalsi.
  Ale tento styl, ktery ma hodne politiku zazrano pod kuzi - pan Sobotka urcite neni jediny, poslouzil mi jen jako priklad - jde napric politickymi stranami. Bohuzel ........
Ladislav N. 28.2.2006 1:46

Re: Rekne tvrzeni a doda fakta...

Jestli potřebujete FAKTA o tom, jak váš oblíbenec MUDr Rath od okamžiku nástupu na ministerský post LŽE, JAKO KDYŽ TISKNE, pak si prostudujte tyto sepsané PŘÍKLADY A FAKTA... Tváříte se, jako byste o nich nevěděl...
IS 28.2.2006 2:17

Re: Re: Ladislavovy agentury JPP

Jedna paní povídala. Věřit úvahám  z nějaké internetové stránky s obhroublou adresou  je projevem naivity nebo ideologické zaslepenosti na úrovni politruka.
"To chce klid", praví oblibený klasik národa českého Josef Švejk. Existuje dosti povoilaných úřadů, které přesně zjistí, jaká jsou fakta. Máte také možnost doplnit informace policii osobně.
Ladislav N. 28.2.2006 3:44

Re: Jedna "IS" žvaňdala...

...a žvaňdala... :)
Cebik 28.2.2006 9:37

Re: Re: Re: Ladislavovy agentury JPP

Vy to vůbec nečet. Umíte to, nebo jen papouškujete?
jonáš 28.2.2006 10:25

Re: Re: Re: Re: Ladislavovy agentury JPP

Co, Švejka? "Mně na nějaký miliardě nezáleží", řekl Švejk a podepsal se ještě jednou.
gogol_jl 28.2.2006 0:56

2nd

Ale - kde jsou ty nejtypictejsi jevy ? Cim je dokazano , ze se stale vice ukazuje selhani ? Kde je fakt o "nehledají se skutečné kořeny problémů " ? Co se "samo" potvrzuje ? Cim ?
  Dale: "Oběma pánům jde totiž jen o moc a nikoliv o problémy českého zdravotnictví." Aha, takze Rath a Paroubek jsou jedini dva, kterym jde o moc. .... Jakze zni definice demokratickeho zrizeni ?
A nakonce opet oblibene "se", bez dukazu ci faktu: "Stále více se totiž ukazuje, že premiér  ... " az nakonec po "nenapadnou" fintu - "dodnes nepředložil žádnou ucelenou koncepci." Kdyby Rath totiz prohlasil, ze to a to je jeho koncepce, lze vzdy rici, ze neni ucelena. :-)
  Pane Sobotko, dokud budou v ODS lide, kteri takto demagogicky argumentuji,  nebudu tuto stranu moc volit a tak budu dal cekat na skutecnou pravicovou stranu a volit asi nepujdu, protoze ani KDU ani CSSD nejsou blizke me filozofii.
Ladislav N. 28.2.2006 1:39

Re: Kdyby Rath totiz prohlasil, ze to a to je jeho koncepce, lze vzdy rici, ze neni ucelena.

Potíž je ovšem v tom, že ministr zdravotnictví ČSSD MUDrc Rath skutečně dosud žádnou koncepci refiormy nepředložil. Pokud ji vy náhodou znáte nebo máte přístup do jeho trezoru, zkuste nám Rathovu koncepci reformy zdravotnictví představit. Už jsem k tomu vyzýval několik diskutujících zjevně se stavějících za Dr. Ratha - a nikdo neodpověděl (kromě jednoho nesmyslu o nepotřebnosti koncepce, když prý stačí, že se něco vůbec dělá... :)
IS 28.2.2006 2:37

Re: Re: Ladislave víte, co je koncepce?

Lze jen obtížně diskutovat s někým kdo nezná  základní pojmy. Rath může jednoduše poukázat, že postupuje  v koncepci dané programem ČSSD k volbám.  Dokonce byl celostátně rozšiřován leták v podobě dvojlistu o krocích ČSSD ve zdravotnictví. V parlamentu byl projednán zákon o neziskových nemocnicích, který měl jistě rozsáhlou důvodovou zprávu. Považujete jednání demokratického parlamentu za bezkoncepční?
Pacienta ale zajímají konkrétní opatření a ne tahanice o koncepce. Vlastně mohou být ukradeni rathovci i antirathovci. To asi už vůbec nechápete.
Ladislav N. 28.2.2006 3:12

Re: Re: Re: Ladislave víte, co je koncepce?

Stačí uvést odkaz na text. Nic víc. Nebo ČSSD je tak neschopná, že nemá program uveden na svých stránkách? Nebo jej včas smazali, abychom neviděli hrubé rozpory? :)
JoJo 28.2.2006 8:00

Re: Ladislave

tak proč se na ty stránky nepodíváte - bylo by to jednodušší, ale nemohl by jste prudit svými názory. A o to Vám vlastně jde
Ladislav N. 28.2.2006 17:03

Re: Volební program ČSSD 2002

Já se na něj podíval, ale nechtěl jsem věřit, že tahle snůška blábolů se dá nazvat "volebním programem" a čekal jsem něco přesnějšího, co vláda předložila po volbách. Nedočkal jsem se....
 
Tudíž Rath stále žádný konkrétní program, v němž by bylo zřejmé, jaké kroky učiní v budoucnosti, nemá.
gogol_jl 28.2.2006 0:55

Pana Sobotku povazuji za jednoho z tech rozumnejsich, ale ...

Bez ohledu na to Co je komentovano a Kdo to komentuje, tato veta: "Do této hry na dialog ochotně vstoupily dvě organizace zdravotníků, jejichž vedení ovládají Rathovi blízcí spolupracovníci. "
  je prece uplne presne totez co rika Rath o druhe strane.
Budu parafrazovat: Do teto hry na dialog ochotne vstoupily dve organizace zdravotniku (Pekarkova a Jelinkova) jejichz vedeni ovlada ODS.
  A pak jiz lze volne pokracovat ... tito "rozumni" .. atd. Staci jen nasadit tuto "optiku".
    Dalsi tautologie:
" ...rozmařilé zacházení se státním rozpočtem. Podívejme se jen na ty nejtypičtější jevy, které to potvrzují: Především se stále více ukazuje selhání smyslu nehledají se skutečné kořeny problémů a příčiny zadlužení této pojišťovny. Potvrzuje se, ... "
rNEST 28.2.2006 0:26

Kdo je to státní rozpočet?

rNEST 28.2.2006 0:30

Re: Kdo je to státní rozpočet?

Možná se slušelo napsat, že státní ropzpočet doplácet nebude. Státní rozpočet jsme totiž my všichni, kteří platíme daně. Za platby provedené do "kasičky" zdravotnictví v tomto roce to bylo něco málo přes 2000 korun od každého z nás nad rámec povinných odvodů. Vychází mi to na 1000 korun měsíčně. I tak může vypadat zdravotnictví ZDARMA.