1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
man 2.3.2006 9:50

Re: Re: Re: Nechápu

Chudákům,kterým chybí inteligence přísluší arogance .
man 2.3.2006 9:55

Re: Re: Re: Nechápu

není se čemu divit
Jan Zachrta, Dán 28.2.2006 20:19

Re: Re: Nechápu

Na Váš nick nevypadáte. Jinak byste věděl, že navýšení platby za státní pojištěnce požadovala Musílková minulých šest let.  A jestli Vám doktore nevadí, že snížení deficitu nastalo právě proto a jen proto, že vláda zaplatila dopředu, tak vraťte nick, možná i diplom. Kupecké počty stačí k tomu, aby i průměrně nadaný volič pochopil, že tento krok vlády neřeší nic za horizontem voleb. Po volbách bude jen díra v rozpočtu a výdaje VZP budou stále vyšší než přijmy.
 
O existenci programu ODS s Vámi nehodlám polemizovat, tradiční socanské floskule znám stejně dobře, jako vy znáte ty odésácke. Jedno si neodpustím: Naznačit směr.  Paušální platba (padesátikačka nikoho nezabije) za návštěvu lékaře a většinu jinak volně dostupných léčiv nehradit vůbec (Paralen, acylpyrin, lehčí analgetika..). Víte, když jdu jako pracující jednou za rok k obvoďákovi, narazím na třicetičlennou čekárnu s věkovým průměrem 70 let a když po třech hodinách vlezu dovnitř, postěžuje si mi doktor že se tam hlavně tihle starouškové chodí vypovídat a že by více potřebovali kněze. Padesátka odradí i zarputilé hypochondry v penzijním věku a osvícenému ministerstvu jistě nedá práci vymyslet mechanizmus, který těm opravdu potřebným (zdravotně i finančně) starouškům padesátku odpustí. Budete se divit, ale výkonů by rapidně ubylo a peněz v kase přibylo. Co Vás ale rozhodně překvapí, že na toto řešení dojde ať vyhraje volby kdokoliv. Když už i Váš oblíbenec despeRath prohlásí, že dluhy nemocnic se zalepí (Jak k tomu přijdou ti, co hospodaří bez dluhů?) a nezbyde kačaka na investice. Ty prachy se někde vzít musí, "doktore"....
Doktor 28.2.2006 20:58

Re: Re: Re: Nechápu

1. Takže - existence programu ODS ve zdravotnictví. Nehodláte polemizovat a já bych zase docela rád. Aspoň tři základní teze programu zdravotního programu ODS mi uveďte. Já totiž skutečně nevím co nyní v programu ODS platí. 2. Padesátku u doktora. Tohle určitě systém nezpasí (kdo tvrdí, že ano, tak ten skutečně neví kolik směřuje peněz do jednotlivých segmentů). Stejně jako placení za jídlo v nemocnici atp. Může mít efekt pouze regulační (opatření navrhovaná ČLK ještě za Rathova vedení s těmito poplatky počítala), ale efekt není dlouhodobý. (Na Slovensku zavedeno, po přechodném snížení návštev u lékaře se nyní již k lékaři chodí skoro stejně). Zásadní díry v systému jsou úplně jinde. Volně prodejné léky není nutno psát na recept. Je to jen na tom kterém lékaři. Já už nenapsal recept na volně prodejný lék několik let. 3. Dluhy se prostě zalepit musí. A zalepí je zřizovatel, to je taky logické. Vy jako soukromník a zřejmý liberál, byste měl být rád, že se dluhy splatí. Variantou je poslat nemocnice do konkursu.
Doktor 28.2.2006 20:59

Re: Re: Re: Re: Nechápu

nespasí (kurňa)
AAA 28.2.2006 21:18

Re: Re: Re: Re: Nechápu

Doktore, pockejte si na volebni program ODS, stejne jako na totez odkazovala CSSD v pripade upozorneni na rozpory ve vyrocich jednotlivych cinitelu...
Jan Zachrta, Dán 28.2.2006 20:25

Re: Re: Nechápu

...a ještě odpověď na doktorův dotaz: Žijeme ve stejné zemi?
 
Odpověď zní: Nežijeme. Vy žijete v zemi, kde se zatínají sekery dluhů až po topůrko a peníze prožírají na výplatách. Kde synové a dcery dědí dluhy, které jste Vy projedli. U Vás ještě socialismus nepominul a stejně jako v jiných odvětvích lidské činnosti, která zůstala ve státních rukou (železnice, školství, armáda, policie...). Vy nejste za nic odpověděn a čekáte až se moudrý báťuška stát o Vás postará.
 
Já žiju v zemi, kde za svoji ekonomickou činnost jako živnostník ručím celým svým majetkem. V zemi, kde musím plnit svoje závazky a kde jsem odpověděn za chod své rodiny a firmy. Přál bych každému vyznavači socanského paternalismu, aby se musel alespoň rok starat o sebe, když už nemusí zaopatřit prací a výdělkem své zaměstnance.
František 28.2.2006 22:14

Re: Re: Re: Nechápu

Vážený pane, dovolte, abych se pod váš příspěvek připodepsal.
HANS 28.2.2006 21:09

Re: Re: Nechápu

Je dobře,že navýšila platby za pojištěnce možná i to,že to zaplatila dopředu.Nedobře je,že tím
pouze opticky snížila dluh VZP a navíc to vydává za rychlý úspěch VZP.
buj 28.2.2006 23:52

Re: Re: Nechápu

Vláda zatím jen urychlila platbu a půjčila.Kdo to zaplatí? Mimochodem, vláda měla 8 let valorizovat platbu za 5,5M svých pojištěnců.To jim tvrdila každý rok Musílková! Jakto, že při nastavování systému měla VZP od státních pojištěnců 28% svých příjmů, a loni jen 21%. Kdyby valorizovali, tak asi? žádný problém nebyl!
Ladislav N. 28.2.2006 17:18

Není od věci si připomenout...

 
Nyní, po čtyřech letech a porovnáním skutků se sliby a stavem věcí je nutno říct jediné.  ČSSD pro REFORMU zdravotnictví moderním směrem, slučitelným s principy tržního hospodářství, NEUDĚLALA VŮBEC NIC, naopak Rath zuřivě provádí kroky, které nás vrací zpět do socialismu trvalého nedostatku všeho před pádem komunistického režimu 1989/90...
Doktor 28.2.2006 17:15

Copak to pan předseda senátu vytýká.

Copak to panu předsedovi tak leží v žaludku?
Asi to že dr. Rath udělal pro zefektivění zdravotnictví za 100 dní v úřadě víc, než předchozí ministři za 10 let.
Místo popisování papíru dr. Rath jedná. Tím jsou politici jako pan Sobotka zaskočeni, a tudíž střečkují.
Jan Zachrta, Dán 28.2.2006 17:49

Re: Copak to pan předseda senátu vytýká.

Jinak zdráv, doktore...?
Ladislav N. 28.2.2006 17:53

Re: Hlavně že se NĚCO děje, CO, to už tak důležité není...

Doktore, je mi líto, ale vy jste bohužel jedním ze zářných příkladů ekonomicky negramotného člověka, bez ohledu na tituly. CO proboha Rath "zefektivnil" na českém zdravotnictví? Že vám "vybojoval" na vládě, když ještě nebyl ministrem, vyšší platy - a tím uvedl finance ve zdravotnictví (např. rozpočet VZP) do nerovnováhy?
Doktor 28.2.2006 19:48

Re: Re: Hlavně že se NĚCO děje, CO, to už tak důležité není...

Akutně provedená opatření.
1. Zvýšení příjmové stránky veřejného zdravotního pojištění navýšením příspěvku za státního pojištěnce. Efekt okamžitý a dlouhodobý. Opatření trvalé.
2. Snížení výdajové stránky snížením marže lékáren a snížením úhrady léků. Omezení výdajů nastavením tvrdé plošné regulace. Efekt okamžitý a krátkodobý. Opatření dočasné.
3. Zamezení úniků s fondů VZP zavedením nucené správy. Efektivnější využití prostředků zdravotního pojištění zavedením 100% přerozdělení. Efekt okamžitý. Opatření v prvním případě dočasné, ve druhém asi dlouhodobé.
Opatření která se chystají:
1. Realizace sítě veřejných lůžkových zdravotních zařízení. Lze očekávat zlepšení hospodaření nemocnic při zajištění minimálně stávající úrovně péče. Efekt dlouhodobý, nelze ale očekávat, že by se projevil hned. 
2. Novelizace zákona 48. Lze očekávat stabilisaci sítě zdravotních zařízení. Efekt dlouhodobý, nedostaví se ale hned. (Tohle je na hodně dlouhý rozbor).
3. Zavedení systému komerčního připojištění. Dlouhodobá záležitost, její prosazení není zcela jisté. Efekt v případě realizace dlouhodobý.
Ladislav N. 28.2.2006 20:08

Re: Re: Re: Hlavně že se NĚCO děje, CO, to už tak důležité není...

Děláte si legraci, psát sem takovéhle nesmysly?
AAA 28.2.2006 21:01

Re: Re: Re: Hlavně že se NĚCO děje, CO, to už tak důležité není...

Jeste nam, pane experte na vykladani politiky doktora Ratha (bez urazky, zda se ze o ni vite vic nez on sam prezentuje) napiste v cem by to komercni pripojisteni melo spocivat. V systemu, kde si (legalne) muzu priplatit maximalne na lepsi plombu ci na jednoluzkovy pokoj s telefonem a televizi. Ale na "lepsi" peci uz ne. V tom pripade by socani museli uznat, ze existuje pece "normalni" a "lepsi" a ta "lepsi" je holt za penize a ne pro kazdeho. Ale obavam se driv zamrzne peklo, nez tohle uzna socan :)
H.K. 28.2.2006 17:57

Re: Copak to pan předseda senátu vytýká.

Pan MUDr Rath neudělal pro reformu zdravotnictví vůbec nic a taky nic neudělá. On má starost pouze o zvyšování platů.. ČSSD vládne dvě volební období a mimo dluhů neudělali vůbec nic. Váš kamarád na tom má značný podíl.
Renata D. 28.2.2006 16:56

Pane senátore, nestřečkujte

Pane senátore, nestřečkujte. Vydržte to chvíli, vyhrajte volby a pak se ukáže jak to umíte zase Vy.
V 90. letech se Vám to sice moc nepovedlo, ale když dostanete další šanci tak se jistě předvedete. A když ji nedostanete, taky dobře. Aspoň se zase HDP nedostane do mínusu a neklekne měna, jako se to už za Vás stalo, jistě to ještě pamatujete. Vždyť si i Váš pan předseda někde stěžoval, jak to podnikání v tom jeho VAE a.s. bylo těžký když začaly balíčky a úrokové sazby likvidovaly i dobré firmy.
Čumil 28.2.2006 17:16

Nojo, Renato, ale El Todolánek má zase hodné kamarády... :-))

Hrozd 28.2.2006 16:24

Jste lékař v politice

čili by bylo rozumné od Vás očekávat sdělení, jakými konkrétními kroky by dle Vás měly být problémy zdravotnictví řešeny. To jsem ve Vašem příspěvku nenalezl. Čili prostě nic jiného, než přilévání oleje do toho již beztak zbytečně zpolitizovaného táboráku.
Ladislav N. 28.2.2006 16:34

Re: Jste lékař v politice

A kdo že ten oheň zažehl a začal kolem něj dřepčit, jako pominutý? Nebyl to MUDrc Rath? Tak ať si to pěkně vychutná, grázl jeden!
Ivan Nový 28.2.2006 16:41

Kdo jinému jámu kopá sám do ní padá!

Dovedete si představit co ještě vláda talentů natropí, až bude po volbách okolnostmi donucena nějaké problémy opravdu řešit a ne jen je zametat pod koberec?
Miki 28.2.2006 15:45

RE:RE:RE: navrhněte koncepci

sám dobře víte, že koncepce, která by vyřešila za tři měsíce problémy našeho zdravotnictví, neexistuje, když nepočítáme ten elegantní hřib, který se vznesl 6. srpna 1945 nad Hirošimou... Ovšem prvním a velmi důležitým bodem by mohly být tři velmi pevné klece v Bohnicích na intenzivce, v jedné Rath, v druhé Paroubek, ve třetí Škromach coby autor toho šíleného zákoníku, kvůli kterému se nám tu nyní budou mezi sebou prát všechny možné a nemožné malé a velké odborové svazy. Jako by těch fungujících zákoníků, které jakž takž fungují a vyhovují malým a velkým odborářům, ale i podnikatelům a živnostníkům, nebyla plná Evropa!!! Ovšem pan Škromach chtěl být opět mudřec Bidpaj ve stylu "my budeme mít něco extra, to tu ještě nebylo", prostě ta třetí cesta, která u nás zkrachovala už skoro před 40 lety, ten čistokrevný socialismus křížený s čistokrevným kapitalismem... Je to kočka křížená se psem, zatím se to nepodařilo ani v laboratoři, natož aby tihle dva něco spolu zplodili dobrovolně... Co se koncepce zdravotnictví týče, dokud se lidem v určité příjmové kategorii vyplatí marodit a doktorům za určitých okolností je jedno, jestli ošetřují skutečně nemocné lidi nebo hypochondry a simulanty, tak si na té koncepci vyláme zuby i jiný kádr než jen takový brepta jako je Rath. Tomu je ostatně celkem jedno očem mluví, hlavně že se může poslouchat....
IS 28.2.2006 16:16

Re: RE:RE:RE: Rath může odstoupit

miki, i když to asi není pravděpodobné, může se stát, že Rath se naštve a odstoupí. To by asi chaos dovršilo. Nemá tedy smysl před volbami provádět dalekosáhlé úvahy, lépe je sledovat konkrétní opatření. Oddlužení nemocnic je asi nutné, dluhy se mají platit.
 
Ladislav N. 28.2.2006 17:56

Re: Re: RE:RE:RE: Rath může odstoupit

Ministře Rathe, nedej se! Vydrž až do voleb! Co bychom si bez tebe počali! Nastal by chaos!  
Doktor 28.2.2006 19:56

Re: RE:RE:RE: navrhněte koncepci

Vážený Miki!
Sice se tu pořád opakuji, ale nedá mi to: Když je zákoník (předpokládám, že myslíte Zákoník práce) tak šílený, mohly byste sdělit v čem. A obligátní dotaz: četl jste ho?
www racek 28.2.2006 15:32

vážený pane předsedo, váš příspěvek je, bohužel, tak politický

že jsem marně hledal alespoň nějaký názor bývalého lékaře na věc.
u vás mi to obvzvlášť mrzí.
Nekvasil 28.2.2006 15:14

Pocházím z prvorepublikové socdem rodiny, která byla pronásledovaná za Hitlera i za

Gotwalda, protože nesouhlasila se spojením s KSČ. Aktivně jsem pracoval i pro ČSSD a věřil, že je možné vybudovat spravedlivý, prosperující stát bez sociálních otřesů. Arogance Dr. Ratha, s jakou poškozuje zdravotnictví mně však nutí pochybovat o tom, zda by měl pan předseda pana ministra ve funkci dále držet.
Václav 28.2.2006 15:41

Re: Pocházím z prvorepublikové socdem rodiny, která byla pronásledovaná za Hitlera i za

Něco podobného jsem slyšel od svého známého, který je v ČSSD, protože u nich je to také v rodě. Bylo by dobré kdyby se lidi jako Vy či on nebáli se ozvat přímo ve straně. Jinak to může v dlouhodobém horizontu dopadnout jen špatně. Já jsem sice pravicového smýšlení, ale bez seriózní a schopné rozumně levicové opozice nebude ani pravice mít tu správnou kvalitu.